עבור לתוכן

מהו המסך המשלתם והטוב ביותר עד 2000 ש"ח ?

Featured Replies

פורסם

לשימוש ביתי

בעיקר סרטים, וצפייה ממושכת במסך,

כמעט ולא משחקים,אולי פעם ב....

רצוי בצבע שחור

באסה שאי אפשר להשיג את 971P Samsung בשחור

עד עכשיו כל הLG, המג והסמסונג שראיתי?(בעיקר את הדגמים הפשוטים שלהם באיזור ה 1400 שקלים) הם עם צבעים בהירים מידי ויש כזה טישטוט כזה אפילו בשולחן עבודה,

כיום יש ל19 אינץ' שפורפרת זה יכול להיות בגלל שאני לא רגיל למסכי LCD ?

כואב לי העיניים רק מלהסתכל על המסכים הללו 5 דקות

ועוד שאלה האם לא כדאי להוסיף עוד כסף ולקנות מסך מחשב LCD שישמש אותי גם בתור מסך טלוויזיה ויחליף את הטלוויזיה הישנה שלי ?

אבל נגיד 2407WFP Dell שנחשב בין המסכים הטובים בשוק מגיע רק ב24 אינץ'

וזה דיי קטן למסך טלוויזה לחדר לראות סרטים וכאלה , נכון ?

מישהו יכול להביע את דעתו ולעזור לי להחליט ?

פורסם

דווקא 971P עם פלסטיק בצבע לבן עדיף לדעתי משחור, מכיוון שכמו בגירסת הצבע הלבן הפלסטיק הוא מבריק וטביעות האצבע יבלטו עליו יותר מאשר בגרסה הלבנה, אולם סוגיית הצבע היא כבר עניין של טעם אישי. אם המטרה היא לא לשחק במשחקים עם קצבי FPS כמו ב-Unreal או Counter Strike זהו המסך המשתלם ביותר לדעתי עד 2000 ¤ ועולה כרגע כ-1600 ¤. עם כרטיס טלוויזיה תוכל לראות בו שידורים מהממיר, אך לדעתי טלוויזית CRT זולה 21" תיתן לך מענה יותר טוב מכרטיס. אתה יכול לקרוא עליו במבחן ל-19" איכותיים בנעוץ.

מאחר שהסתגלת אולי במשך כמה שנים ל-CRT ממש זקן שהבהירות שלו צנחה בצורה דרסטית , כדאי שתקנה מסך LCD לפי תנאים של החלפה/הזדכות. הסמסונג מסוגל לתת בהירות נעימה לעבודה מאוזנת טוב עם יחס ניגודיות סטטי גבוה מספק לעומת שאר המסכים שראית, וסביר שמדובר במבוססי פאנל TN עם בהירות, שכוונה לרמה גבוהה למדי (וגם כך לא ממש מוצלחים באיכות התמונה בכל מובן בבהירות נמוכה).

ה-2407WFP-HC לא מצטיין במיוחד בהצגת שידורי ממיר מכניסות הקומפוננט / קומפוזיט / S-video לעומת טלוויזיה אמיתית, מכיוון שהרזולוציה הגבוהה שלו מקצינה יותר את הדחיסה, שמבצעות הוט/יס לשידורים שלהן, הנראים במיטבם בטלוויזיות CRT. ה-DELL הוא מסך מחשב עם פאנל S-PVA ברמה טובה, שיתרונו בא לידי ביטוי בעת שידור קבצי 1080P ועבודה על שני יישומים לפחות במקביל או תוכנה, אשר מיטיבה לנצל את שטח שולחן העבודה שלו הנרחב, כגון: Access, Excel, פוטושופ ועוד. ניתן להנות בו מתכני וידאו, אך מדובר לפחות ברזולוציה של 1280X720 (אפשרי גם 960X528 במרחק של 2-2.5 מטר). לדעתי הגודל שלו בהחלט טוב לצפייה בתכנים אלו, ושטח התצוגה הפעיל של תכני 16:9, שמתפרש במלואו עם פסים קטנים בתחתית ולמעלה, מספק חווייה הרבה יותר משמעותית מ-20" רחב.

פורסם
  • מחבר

יש עוד מסכים שאתה יכול להמליץ לצרכים שלי ?

אני מעדיף צבע שחור בגלל שהמארז שלי בצבע שחור

ולא נראה לי יפה מארז בצבע שחור ומסך בצבע לבן

פורסם

אני לא מבין מה ההגיון בלהפסיד מסך, שמציע איכות תמונה משובחת, רק בגלל הצבע הלבן של חלקי הפלסטיק וכדומה. מעולם לא שמתי דגש על מה שמסביב לפאנל איכותי - אפילו אם העיצוב מרובע לחלוטין, שמרני או תעשייתי.

אולי ה-VP930 ייראה לך עם מסגרת אפורה כסופה פחות צורם, אך איכות התמונה של הסמסונג יותר טובה משלו, בנוסף לכך שהפאנל של ה-971P אחיד יותר עם סיכוי קטן יותר לזליגות אור.

אם אתה מתעקש על צבע פלסטיק שחור למסך שמבוסס על פאנל איכותי, תוסיף עוד סכום של כ-250 ש"ח ל-Dell 2007FP, שמצידו מציע חיבור קומפוזיט ו-S-Video לממיר TV מה שעשוי להתאים לדרישות שלך. אם תצליח למצוא פנל S-IPS תקבל איכות תמונה טובה למדי (לפי האות L שמופיעה אחרונה במדבקת המספר הסידורי מאחורי המסך, S - מצביעה על פאנל S-PVA שלא נותן אותה תמורה כמו ה-S-IPS). לדעתי הפיליפס 200P7ES ב-2430 ש"ח (ב-IQPC) יותר כדאי מה-Dell לרכישה, גם מכיוון שרובו הגדול של המלאי הקיים בארץ מבוסס על S-IPS וגם מכיוון שהוא מצליח לשמור על יחס ניגודיות סטטי כנגד השינוי בבהירות על-פי תרשים תוצאות יחסי ניגודיות בביקורת ההשוואתית למסכי 20" איכותיים, שפורסמה לא מכבר כאן, ותוכל לקרוא עליו בנעוץ. ה-2007FP בהיותו לא מסוגל לשלוט בבהירות בעזרת התאורה האחורית אלא ע"י שליטה בגבישי הקריסטל של הפאנל מאבד יחס ניגודיות בעת הפחתת הבהירות דרך הורדה מקבילה של ערוצי ה-RGB ב-OSD של המסך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים