עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

שאלה| קצב הרענון במסך

Featured Replies

פורסם

יש לי שאלה בקשר לקצב הרענון במסך CRT: ככל שקצב הרענון HERTZ גבוה יותר , הנזק שהמסך גורם לעיניים מופחת?

פורסם

לא בהכרח, אבל זה מעייף אותן פחות.

התמונה נראית יותר מוצקה.

פורסם
  • מחבר

אבל כמה שקצב הרענון גדול יותר, זה יעיל יותר?

פורסם

גם לא בהכרח, זה גורם לשחיקה מוגברת של החומר הזרחני במסך אשר מוביל לירידה יותר מהירה

בבהירות וכמובן באיכות התצוגה.

פורסם
  • מחבר

זה לא מה שחשוב לי.. מה שחשוב לי זה שהמסך יזיק כמה שפחות לעיניים. העלתי עכשיו את קצת הרענון ל 200HERZ

פורסם

דווקא הייתי אומר שהגברת תדר הריענון מעבר ל-100-120 הרץ מיותר לחלוטין. יש אנשים שמסוגלים להבחין בריצוד של 85Hz, אני ביניהם, אבל ב-100 הרץ מתקבלת תמונה ללא ריצוד כלל. ב-200Hz (מעניין איזה מסך יש לך שמסוגל לזה?) יש הפגזות אלקטרונים בתדירות גבוהה, עד כדי כך שלמעשה כמות הקרינה הנפלטת מקידמת המסך קצת יותר גבוהה מזו שנפלטת ב-100Hz.

פורסם

הרי שזה ברור שלהגביר את תדר הריענון של המסך מזיק יותר לעיניים אבל השאלה היא מה המסך שיש לך שיכול לקבוע על 200Hz

למה אני חושב שקראתי באייזה מקום שמסכי LCD מוגבלים ל-60 Hz

פורסם
  • מחבר

אתה אומר שתדר רענון גבוה יותר מזיק יותר לעיניים??

פורסם

קודם כל השאלה בכלל לא מתייחסת למסכי LCD, שבהם קצב הריענון המקובל לרזולוציה הטבעית

לקביעה בכרטיס המסך הוא 60Hz , שכן כך המנגנון האלקטרוני של המסך שאחראי לפלט (output) של התמונה מתוכנן להסתכנרן מול ה-GPU בכל מסכי ה-LCD למחשבים ללא יוצא מן הכלל. המנורות האחוריות עצמן מתאפננות בקצבים 200-300 הרץ באופן נפרד בלי שום קשר למה שנקבע דרך הכרטיס מסך.

במסכי CRT תדר הריענון כן נקבע דרך הכרטיס מסך והוא מוגדר כמספר הפעמים בשנייה שהקרן סורקת את הציפוי הזרחני מקצה אחד לנגדי והיא נפלטת מהתותחי אלקטרונים. 100Hz משמעותו שהקרן עוברת 100 פעמים בשנייה על אותו פיקסל.

כמו ש-Bagheera הסביר, מקדם השחיקה של הציפוי, שאחראי להארת הפיקסל, תלוי ברמת תדר הרענון. מכך ברור שזה ממש גרוע עבור אורך חיי הציפוי. ככל שהציפוי נשחק יותר, על הזכוכית שבקידמת המסך להתמודד עם יותר ספיגת אלקטרונים עם חלוף הזמן. הזכוכית מכילה תירכובת עופרת, שמוסיפה משקל משמעותי לזכוכית במסכי CRT, ותפקיד התרכובת הוא לצמצם את כמות הקרינה בצורה משמעותית להגנה על המשתמש, אך סביר להניח שיש לה סף גבולי ליכולת הספיגה, מכאן ההיקש שלי שהקרינה מתגברת קצת יותר מהר במשך שנות ההפעלה על תדר ריענון כה גבוה.

פורסם
  • מחבר

אז קצב רענון של 75-80-85 יהיה טוב?

(ד"א תודה על המידע!)

פורסם

לא נראה לי שקצב ריכנון גבוה גורם לפליטת יותר קרינה.

קצב פליטת האלקטרונים מתותח נראה לי קבוע, וככול שקצב הריענון עולה פשוט השדה המגנטי שמכוון אותו משתנה יותר מהר.

כמו לנפנף בצינור מים בזמן שאתה ממלא איתו בריכה. אם תנפנף מהר זה לא ישנה ממש את כמות המים שנכנסים לבריכה, כי הזרם קבוע.

פורסם

כוונתי לכך שהיא לא מתגברת משמעותית ברגע הקפצת התדר לתדר כה גבוה אלא לאחר כמה שנות עבודה בגלל שחיקת הציפוי הזרחני שנהיה דק יותר. תקן TCO מתייחס רק למסך שמופעל מהיותו חדש מהקופסה ולא למסך זקן נגיד בן 6 שנים.

אז קצב רענון של 75-80-85 יהיה טוב?

(ד"א תודה על המידע!)

אכן, תדר רענון של 85Hz בהחלט מספיק בכל רזולוציה ב-CRT. אם אתה רואה בכל זאת ריצודים, אז אפשר ללא דאגה להעלות את התדר ל-100Hz.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.