עבור לתוכן

שאלה קטנה בפיזיקה\חשמל (אם לא קשור לפה תעבירו)

Featured Replies

פורסם

מטען נקודתי Q נמצא במרכזה של קוביה בעלת מקצוע A

מהו השתף החשמלי העובר דרך אחת הפיאות של הקוביה.

פסיכומטרי בספטמבר+השביתה לא עשו טוב לידע שלי בפיזיקה, אני מבין שצריך להשתמש בחוק גאוס,

אז אשמח לכיוונון מהיר :xyxthumbs:

עריכה: בערך הסתדרתי

השטף העובר דרך כל המרחב מהנקודה Q הוא 4*pi*q

בגלל שאני צריך צריך רק שישית מהמרחב (צלע אחת של קוביה) אז זה יוצא 4*pi*q חלק 6

כווננתי את זה לפי התשובה בספר שהיא שישית Q חלקי E0 כשE0 (יוונית) זה אחד חלקי 4פאיK (ופה נוצר הבלבול שלי כי את זה ראיתי רק אחר כך בדף נסחאות).

השאלה העמוקה היא איפה מתחבר האורך A ומיקום הקוביה... משהו מסריח פה... HELP :'(

פורסם

אתה יודע מחוק גאוס שהשטף החשמלי דרך מעטפת סגורה (נניח מעגלית) סביב המטען הוא

phi = E*4piR^2 =4*pi*K*Qen. 

כאשר K הוא הקבוע של כוח קולון.

נראה לי נכון לומר שהשטף דרך פאה אחת הוא שישית השטף הכולל (למרות שאני לא סגור על זה).

אם ניקח את המעטפת המעגלית להיות קצת קטנה יותר מהקוביה , אז נקבל שכל השטף שיוצא מהמעטפת המעגלית , עובר דרך הקוביה.

למרות שהתפלגות השטף על פני הצלעות היא לא אחידה, עקב הסימטריה של הקוביה, אפשר לחלק ב 6 את השטף הכולל.

בקיצור, השטף דרך צלע אחת =

phi(1side)= 1/6 * 4 * k * pi * Q

לגבי למה נתון A :

חוק גאוס הוא בעצם : השטף החשמלי של מטען נקודתי דרך מעטפת סביב המטען , שווה לקבוע כלשהו כפול גודל המטען.

והשטף החשמלי מוגדר כאינטגרל משטחי על השדה החשמלי, אם אני לא טועה, בתיכון אומרים השדה כפול שטח המעטפת, שזה בעצם הפתרון של האינטגרל.

במקרה שלך, אפשר היה להבין שמדובר בחוק גאוס ולהציב בנוסחא ואז לקבל את הביטוי ע"פ המטען.

או שאפשר היה להציב בהגדרה של שטף ולקבל מכפלה של השדה ושטח המעטפת. ובשביל לחשב את שטח המעטפת (קוביה) אתה חייב את המקצוע שלה.

פורסם

יפה מאוד ...יש לי רק להוסיף ש גודל הקוביה כמו שרואים במשוואה הוא לא משתתף בתשובה הסופית בגלל שהשטף נשאר קבוע בצורה מעגלית ללא קשר בגודלה ...

השטף הריבוע לא רציף כאשר במרכז כל אחת מהריבועים השטף היה חזק יותר מאשר במסגרות הריבועים .

תשובה שמעליי ...כל הכבוד ! באמת יפה !

פורסם
  • מחבר

אכן מודה אני מאוד :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים