עבור לתוכן

טיב האחריות למסכי LCD

Featured Replies

פורסם

שלום לכל חברי הפורום

אני מעונין לרכוש מסך LCD לגיימינג בעיקר.

בררתי בחנות לגבי מסך SAMSUNG 226BW (שעולה בסביבות 1800 ש"ח) והמוכר טוען שהאחריות למסך היא לשלוש שנים אבל היא תקפה

רק מעל תקלה של 8 פיקסלים ומעלה.

רציתי לדעת האם:

1. מדובר בקשקוש או שזה מה שמקובל בתחום האחריות למסכי LCD

2. האם יש מסכים עם אחריות לפיקסל בודד? אם כן מה הייתם ממליצים?

3. הלכה למעשה, מה השיטה הטובה ביותר לבדוק תקלות כאלה כאשר אני קונה את המסך.

שאלה נוספת שסוטה מהעיקר, מהם החיסרונות שיש למסכי CRT מלבד המשקל וגודל.

תודה מראש לכל העונים

פורסם

1. מדובר בקשקוש או שזה מה שמקובל בתחום האחריות למסכי LCD

יכול להיות שזאת המדיניות הנהוגה כרגע, אבל אתה מוזמן לבדוק אצל היבואן חיון מחשבים או בחנויות נוספות. בפעם האחרונה היה אפשר להבין שזו המדיניות של היצרן.

2. האם יש מסכים עם אחריות לפיקסל בודד? אם כן מה הייתם ממליצים?

יש מקרים שבהם אנשים קיבלו אפשרות מצד החנות לאחריות של החלפה על פיקסל מת בודד למשך שבוע או באותו יום. אבל אין מסך מסויים, שבאופן גורף ניתן לומר עליו, כי ניתנת עליו אחריות כזו. זה משתנה בהתאם לרצון הטוב של החנות, אשר בסופו של דבר מוכרת את המסך הלא רצוי ללקוח פחות דורשני.

3. הלכה למעשה, מה השיטה הטובה ביותר לבדוק תקלות כאלה כאשר אני קונה את המסך.

תיעזר בתוכנה הזאת ותבדוק בחנות/בבית בתנאי תאורה חשוכים.

שאלה נוספת שסוטה מהעיקר, מהם החיסרונות שיש למסכי CRT מלבד המשקל וגודל.

הם מאבדים חדות ובהירות עם חלוף הזמן בגלל שחיקת הציפוי הזרחני ובכל מקרה מסכי LCD יותר חדים (ונשארים כך), הגיאומטריה שלהם פחות מושלמת מ-LCD וכמובן שעוצמת הקרינה האלקטרומגנטית ב-CRT מכל הכיוונים שלו יותר חזקה.

פורסם

יש מקרים שבהם אנשים קיבלו אפשרות מצד החנות לאחריות של החלפה על פיקסל מת בודד למשך שבוע או באותו יום. אבל אין מסך מסויים, שבאופן גורף ניתן לומר עליו, כי ניתנת עליו אחריות כזו. זה משתנה בהתאם לרצון הטוב של החנות, אשר בסופו של דבר מוכרת את המסך הלא רצוי ללקוח פחות דורשני.

טעות לאסוס PW201 יש אחריות לפיקסל בהיר אחד בשנה הראשונה של האחריות

ואני חושב שזה קשור גם ליצרן גם ליבואן וגם לחנות

כי אם מישהו מפשל בדרך אז הלקוח נדפק

פורסם

אתה צודק, תנאי האחריות של רונלייט אכן, לפי קבצי pdf שמציגים חלק מהמסכים באתר שלהם , תואמים את תנאי היצרן לפי הבדיקה של Behardware, וגם למסכים של Viewsonic ניתנת מדיניות יצרן דומה. בכל מקרה גם למסכים, כגון Dell 2007WFP/FP , חנויות לעיתים התפשרו על עניין פיקסל מת אחד לתקופה מוגדרת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים