עבור לתוכן

תלמדים הגיע הזמן להוכיח שאנחנו לא זבל

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

השביתה לא הייתה לטובת התלמידים, השביהת הייתה לשיפור תנאי המורים (אומנם כיתות קטנות יותר יטיבו במיוחד גם לתלמידים).

מה לעשות שהכוח של המורים הוא האפשרות שלהם להשבית את הלימודים, ולכן, המאבק התנהל על גבכם, התלמידים. כדי שלא תסבלו ממה שקרה בשביתה (היו לכם בערך 20 ימי לימודים עד תחילת השביתה), מהחומר שהפסדתם, ה"חפשנות" שפיתחתם הודות לשביתה כ"כ ארוכה ועוד אלף ואחד מריעין ובישים, אתם קיבלתם עוד כמה ימי לימודים, ויש לכם כנראה שעות 0, ואתם תישארו אחרי 1 בצהריים בבית ספר. תאמינו לי, אחרי שתעברו את תקופת התיכון, אתם תגידו תודה שבכלל חשבו עליכם, ונתנו לכם את האקסטרה זמן הזה ללמוד.

נראה מה יקרה כשתגיעו לקורסים הצבאיים, ששם אתם אמורים ללמוד מהבוקר עד הלילה (אמורים, כי לא כל הקורסים כאלה. תמיד יש את הקורסים של האפסנאיים).

מתי התלמידים בארץ יבינו שלימודים זה לא סבל? זה לא עול? ללמוד זה פשוט טוב. זה מעניין ומפתח את הבנאדם. לפני שתציירו אותי בתור ה"חנון הגדול ביותר", אני רוצה לומר לכם שזה ממש לא כך. אני שחיין, אני יוצא למסיבות, יוצא עם חברים, יש גם בנות בחיים שלי, ועדיין, אני באמת נהנה ללמוד.

נורא קל לומר שאתם רוצים חופש. באמת שזה פשוט רק להתלונן.

תסתכלו על עצמכם, אתם, ה"תלמידים" הבכיינים, אתם, אלה שלא רוצים ללמוד, שרק רוצים חופש, אתם אמורים להוביל את המדינה הזו בהמשך. איך תעשו את זה כשאתם לא מוכנים להשקיע בעצמכם כלום? תחכו לתוכנית ריאליטי שתתאים לכם? שתהפוך אותכם לכוכבי-פופ, כדי שתעשו כסף על כלום? תצאו מהבועה הזו, זה לא יקרה.

יש מיליוני אנשים בכל רחבי העולם שהיו מתים ללמוד בבית ספר מסודר, עם תכנית לימודים מגוונת כמו שיש בארץ (אפשר להתווכח על האיכות, אבל באמת שלא חסרים תחומים שבהם משרד החינוך נוגע), אז תגידו תודה שקיבלתם את הזכות ללמוד.

אני לא תופס מעצמי יותר מידי, אני לא אומר שאני צודק, אבל זו דעתי. לי נמאס לשמוע את ההתייפכות הזו של כל התלמידים בארץ. ולא, זה לא שעברו לי הרבה שנים מאז שאני הייתי תלמיד תיכון. אני רק בן 19 וחצי (סיימתי 12 שנות לימוד לפני שנה וחצי), אני גם סתם חייל שעדיין לא באמת התחיל את החיים שלו, אבל למרות זאת אני יודע שאת העתיד שלי אני אבנה הודות לחינוך שקיבלתי. וכן, החינוך הזה כולל גם את ה"מתמטיקה הגבוהה שלא עוזרת לי בכלל" (אבל מאוד מעניית, ופותחת את הראש לכיוונים שונים), את ה"ספרות ופילוסופיה הזאת שבכלל לא קשורות לעולם" (אבל דרכה אתם לומדים על החיים), ובכלל "ההיסטוריה והאזרחות המטופשות" (שהופכות אתכם לאנשים עם עבר).

אין פה מקום להתווכח על אוניברסיטה נגד תיכון, כי זה ויכוח חסר משמעות. לאוניברסיטה מגיעים רק האנשים שרוצים ללמוד, לתיכון כולם חייבים להגיע, ולכן ההבדלים.

אין פה גם מקום להתווכח על גיוון המקצועות שלומדים בתיכון, שכן מישהו פה וכבר אמר (תסלח לי, אני לא זוכר את השם), שמשרד החינוך בא לתת לנו בסיס בכמה שיותר מקצועות (ואני אוסיף לזה את העובדה שאפילו המקצועות ה"מיותרים", כמו ספרות/היסטוריה/אזרחות, ובעצם רוב המקצועות ההומניים שנתפסים כמקצועות מיותרים, הם מקצועות שמפתחים את הלומד בתור בנאדם, ולו דווקא בשביל העתיד הכלכלי שלו).

ההודעה מיועדת לאותם אנשים שבטוחים שהם "צריכים לנוח", וש"לקחו להם את החופש". אני רק מקווה שאותם אנשים חכמים מספיק כדי לקרוא את מה שכתבתי.

במה שאני מתכוןן אני לא רק חושב רק על החופש אני פשוט רוצה לדעת למה אנחנו צריכים לסבול מהמאבק של המורים.. החופשים בסדר אבל למה למה למה למה אני צריך להיות השעיר לעזלזל של השביתה הזאת.. ותאמין לי שכאשר אני יגיד לאונברסיטה אני ילמד מה שאני רוצה ואת זה אני יעשה ברצון רב ולא יתלננון.. ונגיד לך האמת אני מעדיף לסבול גופנית מאשר להיות בבית ספר

אני מצטער אבל לא תצילחו לשנות את הדעה שלי ותיקראו לי עצלן בור או לא יודע מה את דעתי אף אחד לא יצליח לשנות ותאמינו לי רובכם חושבים כמוני אבל לא בצורה קיצונית כול כך כמוני

• תגובות 56
  • צפיות 2.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אלה החיים, עכשיו אתה נדפק, פעם הבאה מישהו אחר ידפק. אין שום דבר שאתה יכול לעשות, חוץ מלשתוק וללמוד. אתה יודע מה, גם אם תעשה משהו, זה לא באמת מעניין מישהו חוץ ממך.

פורסם
  • מחבר

אלה החיים, עכשיו אתה נדפק, פעם הבאה מישהו אחר ידפק. אין שום דבר שאתה יכול לעשות, חוץ מלשתוק וללמוד. אתה יודע מה, גם אם תעשה משהו, זה לא באמת מעניין מישהו חוץ ממך.

nice joke :lol: :lol:

פורסם

אני לא קראתי את כל מה שכתבו בתראד הזה אבל רציתי להגיד משהו,

המורה שלנו אמרה שתלמידי ארגון המורים הולכים לקבל ב*** דבר ראשון מכל הימים שיישלימו.

דבר שני, היא אמרה שהמיקוד ייצא יותר מוקדם כך שתלמידי ההסתדרות הרוויחו מזה.

החברים שלי שמארגון המורים צחקו עליי כל הזמן, עכשיו אני צוחק עליהם, וכל הקטע שיהיה לי יותר קל לתפוס עבודה בחופש. ;D

פורסם

nice joke :lol: :lol:

נראה כמה תצחק כשתלמד בחודשים הקרובים כל יום מ7 וחצי עד 4 כולל לחרוש בחופשים בשביל כמה בגרויות מסכנות שאני עשיתי כשאתה היית בחטיבה...

פורסם

בקיצור הרוב כבר הבינו את הנקודה שלי.. בקיצור צריך לעשות משהו שיתחשבו גם בדעה שלנו ולא רק מהמורים האפסיים האלה שלא הוציאו כלום מהשביתה הזאת בקושי עוד 400 שקל בחודש כאנשי חינוך הדבר היחיד הם לימודי הם לשבות כדי לקבל את מה שאני רוצה אז יאללה שביתה!

אין שום בעיה, אתה מוזמן לשבות.

פורסם
  • מחבר

אין שום בעיה, אתה מוזמן לשבות.

אם היו לתלמדים ביצים בטוח שהיו שבותים אבל זה לא צריך לבוא ממני זה צריך לבוא מיו"ר וועד התלמדים שיהיה לו מספיק אומץ לקבל את החופשים שלו אחרי שהוא תמך במורים והם ירקו לו בבפרצוף

פורסם

אף אחד חוץ מאינפנטילים כמוך לא יסכים לשבות. אולי ישבתו בשביל לדחות בגרויות לשנה הבאה, לא משום סיבה אחרת.

פורסם

ואם אתה מרגיש כ"כ פראייר, חשוב על כך שקיבלת יותר מדי ימי חופש נוספים בגלל השביתה הזאת, ועל זה שאם לא ישלימו לך שיעורים, בזמן הבגרות כשתנסה למצוא דרך נכונה איך לקשקש על הדף על השיר ההוא של רחל ולא תמצא, אתה מן הסתם תתלונן שהמורה לא לימדה או לא הסבירה, ואז תישאר מתוסכל כשתראה 43 בבגרות. אז עד כמה שזה לא פייר שקיבלת (או שלא קיבלת ואז בו-הו), תנסה להבין, ולקבל ו...תלמד! שיצא ממך משהו בחיים, לכל הרוחות.

פורסם

kaki356, אולי יעניין אותך לדעת שבקריות למשל, היתה בתקופת השביתה התעניינות עצומה בשיעורים פרטיים, מצדם של התלמידים עצמם (כלומר ללא לחץ מההורים). אני אישית קיבלתי המון פניות, מתלמידים שפשוט הרגישו שלהיות תלויים לגמרי במערכת החינוך זה לא רעיון טוב, ורצו העשרה נוספת. ואני מצדיק אותם (לא רק כי זה הכניס לי כסף).

אני חושב שתגלה שבהרבה מקומות זה ככה, והדעות שלך בנושא הו בהחלט לא נחלת הרוב. אתה אמור להחזיק באינטרס של ללמוד, לא באינטרס של לשבות.

פורסם

מה אתה מלמד?

פורסם

מתמטיקה ואנגלית, לכל הרמות (בד"כ 5 יחידות, אבל גם תלמידי חטיבה פנו אלי)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים