עבור לתוכן

תלמדים הגיע הזמן להוכיח שאנחנו לא זבל

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

תאמינו לי שבשיעור מגמה שאני בחרתי אני יושב בשקט ולומד.. אבל שזה מגיע כבר לאחרים אני כול כך עצבני שבא לי להרוג את המורה לפעמים

תחשבו כמה מקצעות מיותרים יש בבית ספר וכמה חומרים אפשר להוריד ממלא מקצעות(חוץ מאנגלית שצריך להשאיר במתכונת שלה) למשל ספרות? :bash:

למה אני צריך לשבת כול שבוע שעתיים מול מורה יפה נפש מתלהב מאיזה שיר כאילו הוא זכה בלוטו ומנסה להעביר לך את הלקח או מהמסר של השיר זה כול כל לא נחוץ לי בחיים וגם מתימטיקה עד כיתה ו' זה צריך להיות חובה עד כיתה ט' ממולץ אבל מה שיש בי' ומעלה למה זה כזה חרטה כאילו באיזשהו מקצוע שתבחרו בחיים תתחילו לחשב סינוסים ואי שיוונים גם בלשון צריך לעשות מהפכה גדול,את תנך לא לעשות מקצוע חובה(למרות שהייתי לומד אותו כי אני בא ממסורתי וזה מעניין אותי) היסטוריה ואזרחות הם חשובים אבל לא צריך להתעמק על זה ולהיבחן על זה

ועכשיו לנושא העקרי מה לעשות אני רוצה את החופשות שלי לא מעניין אותי מה יעשו עם הבגריות חייבים לתת לנו את החופשים שלנו שידללו חומר סתמי שיש בשפע אני בטוח

• תגובות 56
  • צפיות 2.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אוי, תעשה לי טובה ותפסיק להתבכיין. לא היה לך מספיק חופש בשביתה?

יש כ"כ הרבה ילדים שמרוב חופש מטפסים על הקירות. אל תביא את התירוץ הזה של "אני רוצה את החופש שלי".

רוצה להוכיח ש"אתה לא זבל"? אז תפגין קצת בגרות ותראה נכונות להדביק את כל הפערים שלך. גם אם זה על חשבון חופשים. תאמין לי שלדרוש את ה"חופש שלך" ממש לא "מוכיח" משהו חיובי לגביך. במיוחד כשיש מערכת שעושה מאמצים לתת לך להשלים את הפערים.

אבל שזה מגיע כבר לאחרים אני כול כך עצבני שבא לי להרוג את המורה לפעמים

תחשבו כמה מקצעות מיותרים יש בבית ספר וכמה חומרים אפשר להוריד ממלא מקצעות(חוץ מאנגלית שצריך להשאיר במתכונת שלה) למשל ספרות? :bash:

למה אני צריך לשבת כול שבוע שעתיים מול מורה יפה נפש מתלהב מאיזה שיר כאילו הוא זכה בלוטו ומנסה להעביר לך את הלקח או מהמסר של השיר זה כול כל לא נחוץ לי בחיים וגם מתימטיקה עד כיתה ו' זה צריך להיות חובה עד כיתה ט' ממולץ אבל מה שיש בי' ומעלה למה זה כזה חרטה כאילו באיזשהו מקצוע שתבחרו בחיים תתחילו לחשב סינוסים ואי שיוונים

:lol: :lol:

אוי כמה שאתה מצחיק. מי אתה שתקבע מה באמת חשוב לך לדעת על ספרות, אנגלית ותנ"ך ומה לא? מי אתה שתקבע מה אתה צריך ללמוד כדי לקבל חינוך נאות? ומי אתה שתדע איזה שימוש עושים במקצועות מתמטיים במקצועות שבוחרים בחיים?

לא רק שאין לך שמץ של מושג, אתה גם ממש לא בעמדה לקבוע, כי אתה צעיר כל כך (וכן, הרבה אנשים מחשבים סינוסים ואי שוויונים). מה לעשות, זה תפקידה של מערכת החינוך לדעת מה טוב לך ללמוד. ומי שיכול לבוא בטענות למערכת הזו הם אנשים שכבר נמצאים מעבר למסגרת הזו.

אני אגלה לך סוד קטן - ה"חרטה" הזה שאתה לומד מהווה חלק נכבד מאוד בתעסוקה המקצועית של הרבה מאוד אנשים.

אנשים כמוך אח"כ מתבגרים ומתביישים שאין להם ידע בסיסי שיראה על רמת חינוך נאותה, למשל לגבי אומנות והסטוריה ישראלית. ואז הם מבינים ש ignorance isn't such a great bliss after all.

פורסם

זה בסדר, אפשר להתעלם, בתגובה האחרונה שלו קקי הנכבד הבהיר לכולם שהוא לא רציני.

פורסם
  • מחבר

אוי, תעשה לי טובה ותפסיק להתבכיין. לא היה לך מספיק חופש בשביתה?

יש כ"כ הרבה ילדים שמרוב חופש מטפסים על הקירות. אל תביא את התירוץ הזה של "אני רוצה את החופש שלי".

רוצה להוכיח ש"אתה לא זבל"? אז תפגין קצת בגרות ותראה נכונות להדביק את כל הפערים שלך. גם אם זה על חשבון חופשים. תאמין לי שלדרוש את ה"חופש שלך" ממש לא "מוכיח" משהו חיובי לגביך. במיוחד כשיש מערכת שעושה מאמצים לתת לך להשלים את הפערים.

:lol: :lol:

אוי כמה שאתה מצחיק. מי אתה שתקבע מה באמת חשוב לך לדעת על ספרות, אנגלית ותנ"ך ומה לא? מי אתה שתקבע מה אתה צריך ללמוד כדי לקבל חינוך נאות? ומי אתה שתדע איזה שימוש עושים במקצועות מתמטיים במקצועות שבוחרים בחיים?

לא רק שאין לך שמץ של מושג, אתה גם ממש לא בעמדה לקבוע, כי אתה צעיר כל כך (וכן, הרבה אנשים מחשבים סינוסים ואי שוויונים). מה לעשות, זה תפקידה של מערכת החינוך לדעת מה טוב לך ללמוד. ומי שיכול לבוא בטענות למערכת הזו הם אנשים שכבר נמצאים מעבר למסגרת הזו.

אני אגלה לך סוד קטן - ה"חרטה" הזה שאתה לומד מהווה חלק נכבד מאוד בתעסוקה המקצועית של הרבה מאוד אנשים.

אנשים כמוך אח"כ מתבגרים ומתביישים שאין להם ידע בסיסי שיראה על רמת חינוך נאותה, למשל לגבי אומנות והסטוריה ישראלית. ואז הם מבינים ש ignorance isn't such a great bliss after all.

אפשר לקבל דוג' למקצוע שמשתמשים בו בדברים האלה?

תמיד אומרים לנו להיות בוגרים והכול אז כן יש לי זכות להגיד שספרות זה המקצוע הכי מפגר שיש

פורסם

בכיף:

מתימטיקה[באוניברסיטה],פיזיקה,הנדסה[כללי],הנדסת חשמל,הנדסת אלקטרוניקה,אלקטרוניקה,מחשבים[כללי], אולי גם כימיה, ועוד המון מקצועות שאני לא מכיר סביר להניח.

פורסם
  • מחבר

בכיף:

מתימטיקה[באוניברסיטה],פיזיקה,הנדסה[כללי],הנדסת חשמל,הנדסת אלקטרוניקה,אלקטרוניקה,מחשבים[כללי], אולי גם כימיה, ועוד המון מקצועות שאני לא מכיר סביר להניח.

אני עוד אברר על כול מה שאמרת פה.. כול מה שאמרת פה זה מה שאתה לומד לא מה שאתה עובד איתו.. תתאר לי מצב שבו העובד משתמש בדבר הזה

אתה רק אומר לי בכללי

פורסם

מילא זה ,הקטע הוא שיש לנו רק סימסטר אחד ואין אפשרות לשפר ציונים!

פורסם

אני עוד אברר על כול מה שאמרת פה.. כול מה שאמרת פה זה מה שאתה לומד לא מה שאתה עובד איתו.. תתאר לי מצב שבו העובד משתמש בדבר הזה

אתה רק אומר לי בכללי

כמעט כל ענף הכלכלה עוסק ב"חרטה" של המתמטיקה. שלא לדבר על טכנולוגיה ומחשוב, הנדסת חשמל ואלקטרוניקה, ועוד אינספור תחומים החל ממולטימדיה וכלה במטאורולוגיה.

לגבי ספרות, הסטוריה, תנ"ך וכו' - חשוב שתבין משהו עיקרי: חינוך זה גם תרבות. ולתרבות יש חלק מאוד נכבד בחינוך שאתה צריך לקבל כאזרח ישראלי וכבנאדם נורמלי. ומקצועות כמו תנ"ך, ספרות והסטוריה מרכיבים את התחום הזה.

ידע תרבותי הוא לא איזה ידע כללי טריוויאלי, החיים הם לא כאלה אפורים ודלים. כמעט כל אחד שגדל ומתבגר מפתח זיקה כלשהי לאומנות כזו או אחרת, או לתחום הומאני כזה או אחר, והבסיס התרבותי מהווה את נקודות הייחוס הכי חשובות ובסיסיות. חינוך תרבותי מקנה לך גם את הנדרש מבחינת החברה, כך שכשתתבגר לא תצטרך להגיע למצב שאתה שואל את עצמך "למה כולם צוחקים עלי ומתייחסים אלי כמו אדיוט?", כי חינוך תרבותי נותך לך את מה שאתה צריך בתקשורת חברתית בוגרת.

להרבה חבורות של אנשים בוגרים יש את האחד הזה שהוא ה"כבשה השחורה", זה שכולם אוהבים לעקוץ אותו על הבורות שלו. אתה באמת רוצה להיות אחד כזה?

פורסם

אתה רק אומר לי בכללי

אתה מודע לעובדה שבלי המתימטיקה הכל כך בסיסית הזאת אתה לומד עכשיו[סינוסים וקוסינוסים, חשבון אינטגרלי וכו'] לא היו מסביבך כל הדברים שאתה לוקח כמובן מאילו? כגון: מחשב, מסך מחשב, טלוויזיה, מכונית, רמקולים, פלאפון וכו' וכו' וכו'[רשמתי עוד 2 "וכו'" כדי להמחיש לך שיש עוד המון דברים מסביבך פשוט לא היו קיימים בלי זה, ואין לי כוח לכתוב את כולם פה]. והאנשים שהמציאו את כל הדברים האלה היו צריכים את המתימטיקה בשביל לעשות זאת.

פורסם

תמיד אומרים לנו להיות בוגרים והכול אז כן יש לי זכות להגיד שספרות זה המקצוע הכי מפגר שיש

תשמע אני בעצמי לא סובל ספרות (והיום עוד היה לי שלוש שעות ברצף איזה אסון!!) אבל אני אישית מבין שזה עקרונית חשוב -> בעצם מה שחשוב בספרות זה להכיר ספרות אמיתית ומפורסמת.שכישראלי מדבר עם איזה אחד ממדינה עם חינוך טוב ואז הזר שחונך טוב מעלה איזה משהו מ"מלחמה ושלום" או "החטא ועונשו" או אפילו ספרים יותר קלים אז הישראלי לא ידע מה להגיד לו ... כי הוא אפילו לא שמע על זה ץ למה אי אפשר ללמד ספרות טובה? לא *** של איזה יהודי שכתב על השואה (זה לא יעזור לך בחיים בכלל) הקטע שאם מישהו יהודי כותב על השואה זה כאילו תוכנית הלימודים חייבת ללמד אותך עליו! למה????

מה אני מנסה להגיד? כשמלמדים אותנו ספרות או היסטוריה צריכים ללמד אותנו על העולם ולא רק על ישראל .

ובכלל רמת ה"תרבות" בארץ היא על הפנים והחינוך לא מנסה להעלות אותה אלא מוריד... לכול אלה שיש להם הורים מתורבתים תביאו איזו תמונה ואני מתערב איתכם שיהיה להם מה להגיד על הסגנון למשל ובערך באיזו מאה/תקופה הוא צויר...

למה בישראל לא מלמדים את זה? ובכלל כולם בורים פה (כולל אני) בגלל שהחינוך לא מחנך אותך אלא נותן לך "תעודת בגרות"

פורסם

כי אתה יהודי. surprise surprise!

פורסם

כי אתה יהודי. surprise surprise!

זה לא אומר שאני צריך להיות בור בכל הנוגע לשאר העולם... תחנו את השואה כול כך הרבה שכבר נמאס - ואל תשכח שהמדינה שלנו לא מכירה בשואת הארמנים .... למה לא? בכמה מה שקרא להם שונה מהיהודים? המספרים ורמת האירגון? איזה שטויות.... זה כמו שתגיד "לא היית שואה כי נספו רק 6 מליון , לעומת זאת בשואת ה(איזשהו עם) נספו 20 מליון."

ותבין סבבה רוצים למד על השואה - אין לי בעיה , לתחון את זה - בעיה אבל ממש קטנה , ךתחון את זה על חשבון של משהו אחר - פה כבר בעיה!

פורסם
  • מחבר

תשמע אני בעצמי לא סובל ספרות (והיום עוד היה לי שלוש שעות ברצף איזה אסון!!) אבל אני אישית מבין שזה עקרונית חשוב -> בעצם מה שחשוב בספרות זה להכיר ספרות אמיתית ומפורסמת.שכישראלי מדבר עם איזה אחד ממדינה עם חינוך טוב ואז הזר שחונך טוב מעלה איזה משהו מ"מלחמה ושלום" או "החטא ועונשו" או אפילו ספרים יותר קלים אז הישראלי לא ידע מה להגיד לו ... כי הוא אפילו לא שמע על זה ץ למה אי אפשר ללמד ספרות טובה? לא *** של איזה יהודי שכתב על השואה (זה לא יעזור לך בחיים בכלל) הקטע שאם מישהו יהודי כותב על השואה זה כאילו תוכנית הלימודים חייבת ללמד אותך עליו! למה????

מה אני מנסה להגיד? כשמלמדים אותנו ספרות או היסטוריה צריכים ללמד אותנו על העולם ולא רק על ישראל .

ובכלל רמת ה"תרבות" בארץ היא על הפנים והחינוך לא מנסה להעלות אותה אלא מוריד... לכול אלה שיש להם הורים מתורבתים תביאו איזו תמונה ואני מתערב איתכם שיהיה להם מה להגיד על הסגנון למשל ובערך באיזו מאה/תקופה הוא צויר...

למה בישראל לא מלמדים את זה? ובכלל כולם בורים פה (כולל אני) בגלל שהחינוך לא מחנך אותך אלא נותן לך "תעודת בגרות"

בדיוק מה שאני מנסה לומר שבית ספר נהיה סתם בית חרושת לציונים

פורסם

זו כבר בעיה אחרת לגמרי, שבכלל לא קשורה לשאלה האם הסטוריה, ספרות או טריגונומטריה הם מקצועות מיותרים.

ודרך אגב, כשאני למדתי ספרות לימדו אותנו גם ספרות זרה (אבל מתורגמת כמובן). קשה לי מאוד להאמין שהוציאו את זה מתוכניות הלימוד.

אף אחד לא יבוא לילד בן 18 בטענות על כך שהוא לא קרא את החטא ועונשו, אל תהיו מצחיקים. אז מלמדים אתכם "בעל זבוב" או "התפסן בשדה השיפון" ועוד שאני לא זוכר.

מה גם שמן הסתם, ספרות ישראלית בעדיפות גבוהה יותר, כי בבתי הספר לומדים את הבסיס. והבסיס הוא תרבות ישראלית (זו כל המטרה פה, אם לא הבנתם את מה שאמרתי שחינוך הוא גם תרבות), כשפה ושם מכניסים יצירות זרות ידועות שגם מדברות לבני נוער. וטבעי שכדי להמשיך ולהיות מועשר בתחום וללמוד את היצירות הגדולות באמת הולכים ללמוד ספרות.

יש הבדל בין ללמוד יצירה ספרותית לבין סתם לקרוא אותה, ואל תצפו שבבי"ס באמת יתחילו ללמד אתכם את כתביו של דוסטוייבסקי לדוגמא. לכלול דברים כאלה בתוכנית הלימודים זה לא רק בעדיפות תחתונה כפי שהסברתי בגלל ההיבט של תרבות ישראלית, זה גם יותר מדי חומר.

דרך אגב, יש לי חבר שעשה 5 יחידות ספרות בתיכון. בוא נאמר שאחרי מה שהוא למד שם, הוא האחרון שתוכלו לקרוא לו בור, גם מבחינת ספרות עולמית.

פורסם

40% נכשלים כשבכיתה יושבים אנשים עם ממוצעי ציונים בשמיים, כנראה שכיתה עם 120 תלמידים ושיעורים דחוסים אחד אחרי השני זאת לא הדרך ללמד.

מה מפנים, אני אומר לך מבחינת רוב הכיתה המרצה מדבר סינית ועד שלא מגיעים הבייתה ומפענחים לא יוצא מזה כלום.

תרגיש חופשי להפעיל את הידע שלך בכלכלה כדי להבין איזה קיצורי דרך עושים באוניברסיטה ובמשרד האוצר כדי לחסוך כמה גרושים ואיך זה משפיע על התוצר הסופי.

אני לא מדבר פה על מכללה שבה קונים את התואר

טוב שלא הוספת פסיק אחרי "מכללה" ::).

ובסדר, ייתכן שהמקצוע שאתה לומד קשה יותר מכלכלה או שהמרצים פחות טובים. אני מצליח להבין ב-95% מהמקצועות (למעט חדו"א וחקר ביצועים האמת) את החומר בכיתה. והקיצורים האלו הם בכל המכללות המתוקצבות והאונ', אז לאונ' שיש להן כאילו מוניטין טוב יותר הייתי מצפה ליותר.

אתה מודע לעובדה שבלי המתימטיקה הכל כך בסיסית הזאת אתה לומד עכשיו[סינוסים וקוסינוסים, חשבון אינטגרלי וכו'] לא היו מסביבך כל הדברים שאתה לוקח כמובן מאילו? כגון: מחשב, מסך מחשב, טלוויזיה, מכונית, רמקולים, פלאפון וכו' וכו' וכו'[רשמתי עוד 2 "וכו'" כדי להמחיש לך שיש עוד המון דברים מסביבך פשוט לא היו קיימים בלי זה, ואין לי כוח לכתוב את כולם פה]. והאנשים שהמציאו את כל הדברים האלה היו צריכים את המתימטיקה בשביל לעשות זאת.

זה לא רלוונטי אבל. דווקא מתמטיקה אפשר להגיד שהיא מקצוע חשוב, אבל רק עד כיתה ז'. למה מי שלא הולך להיות מהנדס או אדריכל לעתיד צריך לדעת קוסינוסים ולוגריתמים? מה הקשר של זה לאנשים שיהיו בעתיד עורכי-דין, עובדי בנק, רואי חשבון, פסיכולוגים, מורי נהיגה או עיתונאים? גם ספרות ותנ"ך הם מקצועות מיותרים.

שני מקצועות חשובים שלא לומדים לצערי בתיכון הם פליסופיה וכלכלה. פילוסופיה חשוב כי מחנך את האדם לחשוב בעצמו. לערער על הנחות מקובלות ולגבש תפיסת עולם עצמאית. בפליסופיה מציגים תיאורית ולא אומרים לך במה להאמין. בניגוד לתנ"ך, לא מלמדים אותך מה אלוהים כביכול עשה. בוחנים את שאלת קיומו ומציגים תיאוריות בעד ונגד. בנאדם שלומד כמו תוכי תנ"ך ולוקח כמובן מאליו את קיומו של אלוהים עובר שטיפת מוח, עדיף שהוא קודם יחליט בעצמו אם הוא חושב שאלוהים קיים או לא - ואם כן, אז יש טעם ללמוד את התנ"ך ברצינות (ולבגרות). כלכלה חשובה כי לא משנה מה מקצועו של האדם - מהנדס, רופא או עו"ד - הוא יעסוק בכספים. זה אחד המקצועות היחידים שכולם יש אינטרס להבין אותם ולדעת אותם גם אם זה לא התחום שלהם (בניגוד לפיזיקה למשל). אני לא מדבר על לימודי מיקרו, מאקרו ושות' - אני מדבר על התנהגות כלכלית אישית נכונה - ללמוד למשל סוגי משכנתאות ויתרונות וחסרונות של השכרת דירה מול קניה, סוגי השקעות שונות ויתרונות וחסרונות של כל אחת (כי למהנדס מצליח יהיה הרבה כסף פנוי, וחבל שהוא יפסיד אותו בהשקעות לא אחראיות בבורסה) וכו'..

ממה שאני זוכר מהבגרויות שלי, המקצוע היחיד הרלוונטי שאני אקח לחיים אני מניח זה אנגלית ומתמטיקה בסיסית. בנוגע לספרות - עם כל הכבוד, אני לא צריך שהמורה תגיד לי איך לחשוב ואיך לנתח שירים או סיפורים. זה מלאכותי ולא מלמד איך לחשוב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים