עבור לתוכן

תלמדים הגיע הזמן להוכיח שאנחנו לא זבל

Featured Replies

פורסם

טוב כמו שכנראה כולם ראו או שמעו מקצצים לנו בכול כך הרבה בחופשים ועוד גוזלים לנו 20 יום מהחופש הגדול! :nixweiss:

אני יודע שהייתה שביתה וצריך להשלים חומר לבגריות והכול אבל מצטער זה היה המאבק של המורים ואני לא הולך לסבול מזה עכשיו אז כול התלמדים ששפוים בדעתם צריכים לצאת נגדם..

בקיצור מה המספר של יו"ר וועד התלמדים אני חייב לנסות להגיע לאפס הזה שלא שמעתי ממנו מילה עם כול הדיבורים האלה על ביטול חופשיים

• תגובות 56
  • צפיות 2.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אז מה הפתרון שלך?

כל מי שלומד בתיכון צריך לגשת לבגרויות השנה.

פורסם

יכולים להוריד לכם חומר מהבגרויות.

והמאבק הזה של המורים הוא גם למענכם, או שאתה נהנה ללמוד בכיתה עם 40 תלמידים ומורה סנילי שבקושי יש לו תואר אם בכלל?

פורסם

הלימודים שלך הם בשבילך.

אתה צריך לשמוח שישלימו לתלמידים את מה שהחסירו, ולא משנה שזה באשמת המורים השובתים אחרי הכל אתה ניגש לבגרות

ואלו הציונים שלך בסופו של דבר.

פורסם

ד"א - אני תוהה - איך זה שבאונ' ובמכללות לומדים בכיתה כפול (של 80 איש) - יש שקט - ומספיקים כפול חומר ממה שמספיקים בתיכון בחצי מהזמן? על פניו זה נראה כאילו המצב באונ' ובמכללות היה צריך להיות חמור פי 8 (כיתה כפולה, חומר כפול וחצי מהזמן) - אבל הוא זהה או טוב יותר. וכיתה של 40 אנשים נחשבת לחצי כיתה, ואז ממש השיעור זורם מהר ובקלות.

ומהקצב שזכור לי בתיכון אפילו בזמן שנשאר, אם המורים קצת ימרחו פחות זמן (לא יאחרו ב-5 דקות לכל שיעור של 45 דקות, יעיפו מהכיתה על כל ציוץ, יתנו קצת חומר לקרוא בבית - במקצועות כמו היסטוריה למשל) אפשר להספיק להתכונן לבגרויות ולסיים את השנה עוד ביוני.

פורסם

1. אם המורים לא ישקיעו בחינוך של הילדים אז כשהם יגיעו לאוניברסיטה לא יהיה כלכך שקט וזורם.

2. נראה לך באמת שמישהו מבין משהו ממה שמלמדים באוניברסיטה?

אצלי בחדו"א אם יש 40% נכשלים זה נחשב מחזור טוב.

כל הלימודים הם בבית. השיעורים זה סתם להעביר את הזמן ולפגוש בנות :cool2:

פורסם

טוב כמו שכנראה כולם ראו או שמעו מקצצים לנו בכול כך הרבה בחופשים ועוד גוזלים לנו 20 יום מהחופש הגדול! :nixweiss:

אני יודע שהייתה שביתה וצריך להשלים חומר לבגריות והכול אבל מצטער זה היה המאבק של המורים ואני לא הולך לסבול מזה עכשיו אז כול התלמדים ששפוים בדעתם צריכים לצאת נגדם..

בקיצור מה המספר של יו"ר וועד התלמדים אני חייב לנסות להגיע לאפס הזה שלא שמעתי ממנו מילה עם כול הדיבורים האלה על ביטול חופשיים

תשמע ידידי, אתה כנראה תלמיד כתה ז' או משהו שלא מבין בגרוש מה זה בגרות וכמה הלימודים משפיעים לך על העתיד.. אז בבקשה תחסוך מאיתנו רעיונות מגוכחים כאלה...

התלמידים בארץ הפסידו חודשיים שלמים בלי יום למידה אחד ותלמידיי התיכון במיוחד יא ו יב צריכים להשלים חומר לבגרויות ואתה מצפה מהם לצאת למאבק שיפגע בהם עוד יותר בשביל שלך יהיה חופש גדול?

פורסם

1. אם המורים לא ישקיעו בחינוך של הילדים אז כשהם יגיעו לאוניברסיטה לא יהיה כלכך שקט וזורם.

2. נראה לך באמת שמישהו מבין משהו ממה שמלמדים באוניברסיטה?

אצלי בחדו"א אם יש 40% נכשלים זה נחשב מחזור טוב.

תראה, באונ' אתה משלם כדי ללמוד, ואתה חייב להשקיע בבגרויות כדי להגיע לשם - אז רק מי שרוצה לומד (בניגוד לביה"ס). ואצלנו לפחות ברוב השיעורים אין רישום נוכחות ולא יגידו לך כלום אם לא תבוא לאף שיעור כל עוד אתה משלם. אינטרס שלך להגיע לבחינה ולעבור אותה, ובניגוד לביה"ס כולם מבינים את זה. אצלנו הגדירו ובונים את המבחנים כך שבמקצועות קשים בערך 25% יכשלו בכל מועד ו-10% במחזור קל. אבל שהתחלתי ללמוד נדהמתי מיעילות העברת החומר - בשיעור כפול אחד מגיעים להספק של 3 שיעורים כפולים בתיכון (ותכלס אפשר להבין מה שאומרים בשיעורים, לפחות בכלכלה. בבית זה רק מקרים ספציפים ושאלות מכשילות שונות).

פורסם

כלכלה זה סיפור אחר לגמרי

פורסם

אני ממש לא מסכים איתך

לא גוזלים לכם שום דבר כול הזמן שישבתם בבית פשוט יחזירו את הזמן הזה

זה לא שתלמדו יותר ימים ממה שאתם צריכים

ועוד משהו

על בגרויות לא מוותרים שישבתה בבית סבלתה כול כך???

פשוט צריך להתמקד בעיקר וזה ללמוד ולהצליח

פורסם

אי אפשר לעשות השוואה רצינית בין לימודים בתיכון ללימודים באוניברסיטה..

ראשית כל הבגרות המנטלית של בן הנוער הממוצע שואפת לאפס, רק תראה את כמות ה"צחוקים" שמריצים בשיעורים ואת כמות הבולשיט שמורים צריכים להתמודד איתה בכיתה ממוצעת, ככל שיש יותר תלמידים קיום של סביבת לימוד רצינית הופך לפחות ופחות אפשרי (אני חוזר שאמרתי בן נוער ממוצע, זה ממש ממש לא תקף לכולם אבל זה תקף למספיק כדי להרוס כל סיכוי לקיים סביבת לימודים פרודקטיבית).

שנית, עצם העובדה שהלימודים בתיכון נתפסים על ידי מרבית התלמידים כמשהו שנכפה עליהם בניגוד לרצונם (מאחר ומרבית התלמידים לא מבינים שהשכלה תיכונית משרתת את האינטרסים שלהם בכל אופן אפשרי בתווך הארוך ולכן כדאי לקחת את זה ברצינות) יוצרת אנטגוניזם רציני כנגד המערכת הלימודית מה שמוביל להתמרות כנגד המסגרת ויוצר פגיעה נוספת בסביבת הלימודים. תוסיף לכל זאת את האנטגוניזם מצד המורים כנגד מערכת ששוחקת ודופקת אותם ואת העבודה שחלק ניכר מסגל ההוראה בכלל לא מתאים לשרת בתפקיד שלו וקיבלת מערכת מחורבנת למדי מכל בחינה אפשרית.

כל הפקטורים הגורעים האלה כמעט ולא קיימים באוניברסיטה ולכן ניתן לקיים קצב לימודים גבוה בהרבה.

אגב כהערה כבר יצא לי להיות נוכח בתירגולים שבהם היה איזה חוכמולוג שלא בדיוק מבין שהוא כבר לא בתיכון שכל הזמן הריץ צחוקים או איזה אחד ששאל שאלות בלי סוף כאילו שהתרגול הוא שיעור פרטי בשבילו ומתרגלים הם לא תמיד דמויות סמכותיות ולכן גם באוניברסיטה מספיק כמה מפגרים כדי להרוס שיעור. אז זה ממש לא מפתיע שזה קורה בתיכון.

פורסם

אגב כהערה כבר יצא לי להיות נוכח בתירגולים שבהם היה איזה חוכמולוג שלא בדיוק מבין שהוא כבר לא בתיכון שכל הזמן הריץ צחוקים או איזה אחד ששאל שאלות בלי סוף כאילו שהתרגול הוא שיעור פרטי בשבילו ומתרגלים הם לא תמיד דמויות סמכותיות ולכן גם באוניברסיטה מספיק כמה מפגרים כדי להרוס שיעור. אז זה ממש לא מפתיע שזה קורה בתיכון.

וואי איזה מעצבן זה.

מכיר את זה שהמרצה, אם יש רעש בכיתה, מדבר יותר ויותר בשקט? :lol:

פורסם

כלכלה זה סיפור אחר לגמרי

אתה לא אמור להבין מה שמסבירים בכיתה בכל המקצועות? באף מקצוע אתה לא מפנים את זה אם אתה לא מתרגל, אבל יש היגיון מאחורי התיאוריות שאפשר להבין אותו.

פורסם

kaki או איך שלא קוראים למי שפתח את הדיון.. אתה ממש נעל... זה לא פשע שלוקחים מאיתנו חופשים, זה פשע שאנחנו אשכרה צריכים עכשיו ללמוד לבד לבגרויות...

הבצפר שלי (פרטי) דיבר על שעות נוספות לקראת הבגרויות. בינתיים לא קיבלנו (תודה לאל) את השעות האלה שלי אישית לא נחוצות, אבל לחצי בצפר הן אולי גלגל הצלחה אחרון מבחינת בגרויות שיש השנה.

פורסם

אתה לא אמור להבין מה שמסבירים בכיתה בכל המקצועות? באף מקצוע אתה לא מפנים את זה אם אתה לא מתרגל, אבל יש היגיון מאחורי התיאוריות שאפשר להבין אותו.

40% נכשלים כשבכיתה יושבים אנשים עם ממוצעי ציונים בשמיים, כנראה שכיתה עם 120 תלמידים ושיעורים דחוסים אחד אחרי השני זאת לא הדרך ללמד.

מה מפנים, אני אומר לך מבחינת רוב הכיתה המרצה מדבר סינית ועד שלא מגיעים הבייתה ומפענחים לא יוצא מזה כלום.

תרגיש חופשי להפעיל את הידע שלך בכלכלה כדי להבין איזה קיצורי דרך עושים באוניברסיטה ובמשרד האוצר כדי לחסוך כמה גרושים ואיך זה משפיע על התוצר הסופי.

אני לא מדבר פה על מכללה שבה קונים את התואר

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים