עבור לתוכן

בוש: תומך בהעברת האורניום המועשר לאיראן

Featured Replies

פורסם

להתגרענות האזרחית - כן.

פורסם
  • מחבר

אתה אומר את זה בתמימות או בטיפשות?

פורסם

ג'ורג בוש אמר את זה כי הוא נותן אור ירוק להתגרענות האזרחית של איראן.

אם היה בידיו הוכחות או מידע לגבי שימושים אחרים לדלק הגרעיני שרוסיה מספקת הוא לא היה מתבטא בצורה כזאת.

דו"ח מסכם של 16 סוכניות המודיעין שפועלות תחתיו - אומרות שאין מידע כזה.

ואם אתה חושב שאתה יותר חכם מהן - אז אני מציע לך להתחיל לערער על מה שאתה חושב לעיתים יותר קרובות.

פורסם

לא אכפת לי אם זה גרעין אזרחי צבאי או גרעיני עפולה.

כל עוד איראן תחת משטר האייטולות אין להם זכות אפילו לנשום.

לא רוצה מדינה עם שום יכולת גרעינת כאשר המנהיג שלה הוא פנאט דתי שלא בריא בגופו וגם מכל מיני שמועות בנפשו.

מעבר לכך, מבצע צבאי באיראן יהיה מה שהאזור הזה צריך, הדבר היחידי שיביא את דמשק בטוח לשולחן הדיונים זה 5000 טילי שיוט על טהרן.

לישראל אין שום עניין סתם לחמם את הגזרה, כי קפצון שנורה ע"י ארה"ב על איראן יביא למטח של רקטות מלבנון על ישראל, אם במלחמת הלבנון השניה הגיעו רקטות אל מול חוף הים של נתניה אז במקרה של התקפה כללית על האבא שלהם הן יגיעו גם יותר רחוק.

מדינה לא שולחת את ראש סכונת הביון האזרחית שלה, וחצי בערך מהסגל הבכיר באגף המודיעין סתם, מעבר לכך שהמודיעין הבריטי פרסם ימים אחדים לאחר הדוח האמריקאי שהאיראנים הצליחו להפילם בפח.

מאז חשיפת ההתוכנית הגרעינית ע"י האופוזציה בשנת 2000 ישנו מידור שלם בין תוכניות הגרעין האיראניות וענן שלם של דיסאינפורמציה. מערך הצנטרפוגות שאיראן הקימה בנוי להעשרה ברמה הרבה יותר גבוהה מהעשרה אזרחית. וזה כמובן מעבר לעובדה שהכור בבושהר לא דורש אורניום מעושר כלל וכלל.

כמו כן בשביל כורים אזרחיים בלבד אין צורך במחקרים בתחומים כמו מקורות ניוטרונים, עדשות נפץ, מערכות ביון סופי לטילים וכו' שזה מה שאיראן מנסה לרכוש מידע בו ממדינות הגוש הקומוניסטי לשעבר בצורה לא סמויה יותר מידי.

פורסם

לא אכפת לי אם זה גרעין אזרחי צבאי או גרעיני עפולה.

כל עוד איראן תחת משטר האייטולות אין להם זכות אפילו לנשום.

יש שיטענו שהסיבה שמשטר האייטולות שם הוא בגלל שארה"ב באמת לא נתנה להם לנשום...

כל המהפכה שם הייתה תגובת למשטר המונרכיה של השייח' שהאמריקאים השליטו על איראן תוך כדי הפלה של ממשלה דמוקרטית ב-53'.

וחיזקו את זה בתמיכה והסיוע לפלישה של עיראק לשם...

אני לא מאמין ב"אין להם זכות לנשום". אבל כנראה שנינו מאמינים בדברים שונים.

לא רוצה מדינה עם שום יכולת גרעינת כאשר המנהיג שלה הוא פנאט דתי שלא בריא בגופו וגם מכל מיני שמועות בנפשו.

אני לא מת על אחמיניגאד. אני לא חושב שזאת סיבה לעונש קולקטיבי על העם האיראני כמו שעושים.

אגב ישראל, על פי פרסומים מסויימים, סייעה למשטר האפרטהייד בדרום אפריקה להשיג נשק גרעיני בזמנו - מוסר כפול?

פורסם

אני לא מדבר על אחמדינג'אד אין לו שום סמכות בפועל או כוח כלשהו חוץ מהפה הגדול שלו, הנשיא באיראן אמור להיות שמה בשביל "לייצג את קו המחשבה של העם" ולא בשביל לעשות משהו בפועל, אני מדבר על המנהיג הרוחני - עלי חמנאי ומועצת החכמים בכלליות.

כן אני יודע שישראל מכרה נשק לדרום אפריקה זמן האפטרהייד, אנחנו גם מכחישים את שואה הארמנים בשביל יחסים טובים עם טרקיה.

היא גם סיפקה המון נשק לשליט וונצואלה האהוב על כולנו עכשיו ואפשרה לו להיות בשלטון בצורה בטוחה. היא גם שמה את נסראלה בשלטון החיזבאלה ע"י חיסול דבילי של המנהיג הקודם.

במשחק הזה רק החזק שורד, מוסר זה משהו שמדינות כמו אייסלנד יכולות להרשות לעצמן וגם הן צדות לווייתנים ואני אישית מוכן להקריב 100,000,000 ערבים תמורת לווייתן אחד.

פורסם

אני מבין שגם עם מעשי היטלר בגדול אין לך בעיה?

נראה לי שמה שמבדיל אותנו הוא זה שאתה אבדת תקווה בכל הסובב אותך.

פורסם

וואלה איך ידעת? ::)

לא אבדה תקווה בכל הסובב אותי, אבל כאשר הדבר היחידי שסובב אותך זה מדינות שאם הייתה להן היכולת למחוק אותך ברגע אחד הן היו עושות את זה בלי לחשוב פעמיים אז כן אולי באמת אבדה תקוותי בכל הנוגע להן. העולם מזועזע מהשואה לא בגלל שהיא קרתה, אלא בגלל שיש מי ששרד אותה והוא שם תמיד בשביל להזכיר להם את זה. על מחנות ההשמדה ידעו עוד ב42 אם לא מוקדם לפני זה, הבריטים והאמריקאים יכלו להפציץ את המשרפות אבל הן העדיפו להפציץ את המפעלים שבהם עבדו היהודים שעוד יכלו לעבוד ואת המחסנים שהכילו עפר ששימש בתור דשנים ומרכיב בחומרי נפץ, ושער שבו השתמשו בתור חומר לאיטום לטורפדואים ולמוקשי הים שבנו בבירקנאו.

אם היטלר היה משמיד את כל היהודים, עד כמה שזה עצוב אבל המצב היה שונה היום, השואה במקרה הטוב הייתה מקבלת כמה שורות בדפי ההיסטוריה ואף אחד היום כבר אפילו לא היה יודע מה זה. וזה כמובן בתנאי שבעלות הברית היו מצליחות לנצח, המנצחים כותבים את ההיסטוריה ככה זה היה ותמיד כך ישאר.

איראן היא מדינה דיקטטורית, דתית ועוד פנאטית שרוצה להחזיר את האסלאם לדור הזהב שלו.

איראן זאת מדינה שמנבאת מידי יום את סופה של מדינת ישראל ואף מאיימת לממש זאת.

איראן זאת מדינה שגם אם ביטלה את תוכנית הגרעין הצבאית שלה לאלתר קיימה אחת, ויכולה בכל יום להתחיל אחת, והדבר היחידי שהיא צריכה בשביל פצצה זה זמן.

אז כן אני לא חושב שצריך לאשר לה אפילו לייבא קולה במצב שלה היום, אם העם היה רוצה משהו אחר הוא היה פועל. אבל בינתיים למשמרות המהפכה יש צבא מתנדבים אזרחי המונה כ2 מיליון לוחמים שמתאמנים חודשיים בשנה, ואלא הן אזרחים לכל דבר לא שייכים למשה"מ או לצבא איראן, אלה לא כוחות מילואים למרות שהן מתאמנים כארגן פרה מילטרלי לכל דבר.

אז כן לפי game monitor באיראן יש 17 שחקני CoD4 ולפי מעריב הצעיפים שהחליפו את הרעלות כבר מזמן ירדו לכתפיים, גברים מעיזים ללבוש ג'ינס ולא להתגלח והחברות שלהן מעיזות להחזיק להם את היד בקניון. אבל כל עוד הם לא עושים מזה כלום, מכנסים כנסי הכחשת שואה, ובחרו בנשיא וכפי שכבר אמרתי הבחירות לנשיא באיראן הן למטרה אחת ויחידה וזה להביע את רצון העם - הוא אמור לשקף את הדעה והשקפת העולם שלהם. צועק בכל רגע פנוי שיש לו שצריך להשמיד את מדינה ישראל. אני אומר רק דבר אחד - הבא להורגך השקם להורגו בעדיפות עם כמה מגה טונים על טהרן.

פורסם

אני מבין שגם עם מעשי היטלר בגדול אין לך בעיה?

נראה לי שמה שמבדיל אותנו הוא זה שאתה אבדת תקווה בכל הסובב אותך.

ושהנפש שלך הרבה יותר "יפה" .

פורסם
  • מחבר

דו"ח מסכם של 16 סוכניות המודיעין שפועלות תחתיו - אומרות שאין מידע כזה.

ואם אתה חושב שאתה יותר חכם מהן - אז אני מציע לך להתחיל לערער על מה שאתה חושב לעיתים יותר קרובות.

מעניין כמה סוכנויות מודיעין היו לארצות הברית בזמן התקפת היפנים בפרל הרבור...

פורסם

התמונות של מוטות האורניום שהגיעו לאיראן אכן מטרידות והימצאות חומר גרעיני בידיים איראניות היא צעד משמעותי

בדרך לגרעין שכן עכשיו יש להם את הדבר האמיתי שאפשר ללמוד אותו לעשות עליו נסיונות.

בו זמנית אספקת הדלק הגרעיני ע"י הרוסים מבטל את הצורך של איראן להעשיר אורניום בעצמה מה שנותן למדינות המערב

"תירוץ" לכל פעולה נגד איראן במידה ויחליטו להמשיך.

אני לא יודע עד כמה הפיקוח של סבא"א יעילה ואמינה אך לדעתי עד כה האיראנים מצליחים לשטות בהם די טוב.

גם על הפיקוח של רוסיה לא הייתי סומך עד כדי כך.

הקופיף מאיראן לא טיפש, הוא יודע היטב מה שהוא עושה.

הרבה משווים אותו להיטלר אך בניגוד אליו הקופיף אינו שונא יהודים ולא בעד למחוק את היהודים

הוא רוצה על פי השקפתו הדתית לחסל את המדינה הציונית שגזלה מהפלסטינים את האדמה שלהם.

באיראן חיים לא מעט יהודים ויהודים חיים באיראן עוד מימים עברו (ע"ע מגילת אסתר).

נקווה שהתסיסה מבית תביא לשינוי ולהפלת המשטר הזה וסופו של הדיקטטור יהיה כסופו של המן.

פורסם

התמונות של מוטות האורניום שהגיעו לאיראן אכן מטרידות והימצאות חומר גרעיני בידיים איראניות היא צעד משמעותי

בדרך לגרעין שכן עכשיו יש להם את הדבר האמיתי שאפשר ללמוד אותו לעשות עליו נסיונות.

בו זמנית אספקת הדלק הגרעיני ע"י הרוסים מבטל את הצורך של איראן להעשיר אורניום בעצמה מה שנותן למדינות המערב

"תירוץ" לכל פעולה נגד איראן במידה ויחליטו להמשיך.

אני לא יודע עד כמה הפיקוח של סבא"א יעילה ואמינה אך לדעתי עד כה האיראנים מצליחים לשטות בהם די טוב.

גם על הפיקוח של רוסיה לא הייתי סומך עד כדי כך.

הקופיף מאיראן לא טיפש, הוא יודע היטב מה שהוא עושה.

הרבה משווים אותו להיטלר אך בניגוד אליו הקופיף אינו שונא יהודים ולא בעד למחוק את היהודים

הוא רוצה על פי השקפתו הדתית לחסל את המדינה הציונית שגזלה מהפלסטינים את האדמה שלהם.

באיראן חיים לא מעט יהודים ויהודים חיים באיראן עוד מימים עברו (ע"ע מגילת אסתר).

נקווה שהתסיסה מבית תביא לשינוי ולהפלת המשטר הזה וסופו של הדיקטטור יהיה כסופו של המן.

לאירנים היו מוטות אורניום לפחות משנת 2000, הם המדינה שכורה כרגע הכי הרבה אונריום בעולם, מרבצי האורניום שלה מעורכים גם מבין הגדולים בעולם כרגע.

איראן לא צריכה לקנות דלק - הרוסים הסכימו לבנות להם את הכור שהם התחילו רק בתנאי שהם מספקים את מוטות הדלק. מעבר לזאת לאיראן כבר יש כורים פעילים, מפעלי מים כבדים, ומפעלי העשרה עם מאות אלפי צנטרפוגות. הבעיה היא לא הדלק הגרעיני כאשר גם פצצה מלוכלכת בלב גוש דן תיהיה הרסנית לישראל למשך שנים רבות. הבעיה היא שאין לה שום סיבה להעשיר אורניום בכלל, כרגע כל הכורים הפעילים שלה עובדים על אורניום לא מעושר, וגם אם הם כן יבנו כור שדורש אורניום מעושר, למטרות אזרחיות מעשירים את זה עד 28% כאשר רוב הכורים עובדים בסביבות ה20-24%.

מכלולי העשרה שהיא בנתה הכוללים צנטרפוגות על משאיות וקרונות רכבת הם לא למטרות אזרחיות. לא בכמות הצנטרפוגות, לא באיכות הצנטרפוגות, ולא בכל מיני דרכים להפוך אותן לשירדות מפני מתקפה כמו לייצר מכלולי העשרה ניידים.

איראן בונה פצצה, לא משנה אם זה ייקח לה שנתיים או 20, כל עוד ממשל האייתולות נמצא במקום, והיא ממשיכה בדרכה היא תגיע לפצצה הזאת.

פצצה בשביל איראן היא לא כדי למחוק את ישראל, אלא כדי לקבע את מעמדה בתור מעצמה. לאיראן יש הרבה יותר בעיות מאשר ישראל, ערב הסעודית מבחינתה מסוכנת פי אלפי מונים מישראל. ההסתה האירנית נגיד ישראל ופעילותה מאחורי הבמה היו יותר מתוך אידיאולוגיה וגם זה ניתן לוויכוח.

לאיראן אין שום רצון ביציבות באזור, מבחינתה מזרח תיכון יציב זה גוש של מדינות ערביות שעינהן והאצבע המאשימה שלהן לא מופנה כלפי ישראל.

האיראנים הם לא ערבים, העולם הערבי לא מקבל אותם, ובהתחשב שהאיסלם זאת דת מפוצלת שאפילו לא מוכנה לקבל את השונה בתוכה הם גם לא יקבלו אותם מעולם. לכן הגושפנקה היחידה שאיראן מקבלת על עצם היותה מדינה מוסלמית ששייכת לבלוק הערבי היא מידי קיצונים שהיא מתפחת וממנת.

אם מחר מדינת ישראל תעלם ולאיראן לא תיהיה פצצה היא תהפוך לישראל 2 כאשר רוב מדינות העולם הערבי יפילו עליה את כל הצרות שלהן.

אישית לא היה אכפת לי אם לאיראן תיהיה פצצה, זה כמובן אם הייתי חיי בשווייץ, פצצה איראנית תגרום למרוץ חימוש מטורף ברחבי האוזר, ותגרום לאי יציבות כמו שהסכוך הישראלי פלסתיני לא היה יכול לגרום מעולם. ככה שבאמת לא היה אכפת לי וסביר להניח שהייתי אפילו מעודד את זה במקרה הזה, למה בסופו של דבר זה יגמר בצורה אחת בלבד וזה שהם יפוצצו את עצמם.

אבל בתור אחד שגר בישראל אני לא מוכן לקחת את הסיכון הזה, גם אם היינו יכולים להבטיח שבחיים לא יגיע נשק גרעיני לידי ארגון טרור, וגם אם היינו יכולים להבטיח שזה לא ישנה את מאזן הכוחות בכל הנוגע אלינו. אבל גם פצצה בקהיר ובעמן תפריע לי בסופו של דבר למה לא בא לי לקחת כדורים נגד קרינה כל החיים שלי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים