עבור לתוכן

מציאת חסם עליון למספר סרטי הקולנוע האפשריים.

Featured Replies

פורסם

קודם כל, נתקלתי במספר בעיות בהמשך החישוב, ולכן העלתי את את הבעיה לפניכם. מקווה שתוכלו לעזור לי.

ידוע שניתן להכניס כל סרט שיצא עד היום לתוך 1 ג'יגה של זיכרון.

1 GB = 2^10 MB = 2^10*2^10 KB = 2^10*2^10*2^10 B = 8*2^30 bit

כל מדיה אלקטרונית, בסופו של דבר היא רצף בינארי של אפסים ואחדות.

לכן, מקומבינטוריקה, אנחנו מגיעים לעובדה שישנם

2^ (8*2^30)

סידורים אפשריים של אפסים ואחדות על מנת לייצר 1GB של זיכרון.

( 2 אפשרויות לכל ביט : אפס או אחד , למשך 1GB של זיכרון).

אבל, פה מתחילה הבעיה. רצף סתמי של אחדות ואפסים לא בהכרח יתקמפל ( או מה שלא יהיה המונח הנכון במקרה זה) לכדי תמונה וסאונד.

השאלה היא 1 לכמה סידורים אפשריים יניבו קימפול הגיוני (כלומר, שהמחשב יוכל להריץ מבלי לקרוס).

בנקודה הזו יש לי ויכוח עם חבר שלי לגבי העניין הזה : קראתי איפשהו שהקשה אקראית על המקשים תניב את המלט בסיכוי של:

1:10^40000

.

אני אומר, שאמנם זה לא בדיוק המקרה שלנו, אבל זה נותן אינדיקציה לא רעה לגבי מה הסיכוי לקבל משהו הגיוני (וקריא) מתוך הקשה אקראית של מקשים, אז אפשר לחסום באמצעות זה. חבר שלי אומר שאני פולט שטויות בקיטונות.

אחרי שהשגנו את הנתון הזה, צריך להבדיל בין סרטים זהים שהתקבלו (המטרה היא סרטים שונים, מן הסתם).

ואז אפשר לקבל חסם עליון (טוב יותר או פחות) לגבי כמה סרטים אפשר לעשות.

ועכשיו פנינת חוכמה: אם לחשוב על זה, אפשר להגיע למסקנה שאם קיימת ציוויליזציה שהיתה קיימת מספיק זמן, ובהנתן שהיא אכן מייצרת סרטים, היא היתה צריכה לייצר את "שר הטבעות"...

אז, מה שאני רוצה שתעזרו לי בו, הוא לגבי החסמים, למישהו יש רעיון איך אני יכול לחשב אותם?

פורסם

מה שאתה טוען הוא שהציויליזציה המתקדמת הזו יצרה כל כך הרבה קטעי וידאו שלפי הסיכוי שלך (החישוב המתמטי) הם הוציאו את שר הטבעות?

אני פשוט רוצה להבין.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים