עבור לתוכן

לימוד פסנתר

Featured Replies

פורסם

רציתי לדעת האם אתם צכירים דרכים טובות ללימוד פסנתר\אורגנית ללא מורה? (אתר\ספר מומלצים??)

הכוונה שלי זה לא ללמוד רציני מדי אבל עדיין לדעת לנגן סביר

(החלום שלי זה לנגן את clubbed to death [שיר הנושא של המטריקס] :smile1: ואפשר גם בדרך את ההתחלה של Teenage wasteland :silly:)

יש עצות?

פורסם

גם חיפוש של song name piano video יביא הרבה דוגמאות אחרות.

פורסם

לדעתי כדי לדעת פסנתר טוב צריך להתחיל ללמוד עם מורה. אחרת אין לך את היסודות, ואת ההבנות הבסיסיות לנגינה על פסנתר.

בשלב מסוים תוכל לפתח שמיעה מוזיקלית טובה, ולהתחיל ללמד את עצמך מתווים (אפשר להוריד מהאינטרנט - כיוון שיש היום מאגרי תווים ענקיים).

וד"א, אם תשקיע מספיק זמן בחזרות ובנגינה תוכל תוך בערך חצי שנה להגיע לרמה שבה תוכל לנגן את השיר שרצית (אם אידיוט כמוני הצליח תוך חצי שנה של למידה וחודש של אימונים לנגן את זה: http://easybyte.org/pachelbel/pachelbel01-all-b.mid, כל אחד יכול :smile1:).

פורסם

לדעתי כדי לדעת פסנתר טוב צריך להתחיל ללמוד עם מורה. אחרת אין לך את היסודות, ואת ההבנות הבסיסיות לנגינה על פסנתר.

בשלב מסוים תוכל לפתח שמיעה מוזיקלית טובה, ולהתחיל ללמד את עצמך מתווים (אפשר להוריד מהאינטרנט - כיוון שיש היום מאגרי תווים ענקיים).

וד"א, אם תשקיע מספיק זמן בחזרות ובנגינה תוכל תוך בערך חצי שנה להגיע לרמה שבה תוכל לנגן את השיר שרצית .

גם ממליץ להתחיל עם מורה והעיקר זה להתאמן הרבה!! תתאמן הרבה ותצליח!

פורסם
  • מחבר

את האמת אין לי פסנתר אלא רק אורגנית ואני לא רוצה מורה כי אין לי בכלל זמן לזה השנה ואני גם יודע שעם מורה אני לא מספיק יתמיד בחזרות...

לאלה שאמרו שצריך ללמוד את היסודות, למה אתם מתכוונים בדיוק? איזה דברים חשובים? (למדתי על אורגנית קצת בכיתה ה' בערך, לא מספיק :silly:)?

והאם נראה לכם שאני יכול באמת ללמוד רק מהוידיאו (אם יש כאלו שניסו כבר ללמוד ככה שיר ויכולים להגיד איך היה)

תודה על התשובות!!

פורסם

כשאמרתי יסודות התכוונתי לכל מה שהוא בסיסי ולא קשור לתווים - כמו לדוגמה לדעת לעלות בסולם (לא כזה שמטפסים איתו לגג :smile1:), לדעת לזהות צליל נכון וצליל לא נכון, לדעת לנגן בקצב אחיד (ולנגן בקצב בכלל - שזה הדבר הכי קשה לפי דעתי) וכו'...

אני לא אומר שבלי מורה לא תוכל ללמוד את כל הדברם האלה, אבל אני כן יכול להגיד לך שעם מורה יהיה לך הרבה יותר קל.

אבל (אבל גדול), אם אתה רוצה ללמוד שיר אחד או שניים ברמה בינונית - אתה יכול להתחיל לקחת בסביבות חמישה שיעורים ומיד אחריהם להתחיל ללמוד לחלנגן את השירים. אמנם תצטרך להשקיע המון (בערך שעה ביום) באימונים - אבל בסוף אתה אמור לדעת לנגן את השיר ברמה טובה.

פורסם

תתחיל בזה שאם אתה רוצה ללמוד לנגן על פסנתר לבד אז אתה צריך גם לקנות אחד, ואם פתאום לא בא לך על פסנתר?

ואפילו אורגן שזה לא כסף קטן

פורסם

אורגן זה חרא בלבן.

תלמד רק עם פסנתר. ואם אין לך- זה בעיה.

אם אתה יודע שלא תשקיע אז גם לא שווה לך לנסות.

מוזיקה לא צריך לאלץ ללמוד.

צריכים ממש לאהוב את זה, אחרת לא שווה לקחת מורה ו/או לקנות כלי נגינה כי זה ביזבוז של זמן וכסף.

אם אתה יודע תנגן רק את השיר נושא ותו לא (..) הייתי אומר לך לוותר.

פסנתר טוב עולה בסביבות 20-25 אלף שקל (יד ראשונה).יד שנייה עולה בסביבות 15-19 אלף שקל.

אורגן התחלתי בסיסי עולה בסביבות 1000 ל2000 שקל, שזו גם השקעה.

מורה לוקח בד"כ 100 או 120 ש"ח.

תחשוב על זה שוב.

פורסם

מוסיקה לומדים אך ורק ממורה.

אני מנגן על פסנתר מכיתה ב'. משקיע במוסיקה את רוב זמני.

אם אתה רוצה לדעת את הבסיס של מוסיקה- תאוריה במקביל ללמיד נגינה, אתה יכול להסתפק באורגנית , תלוי באיזה כמובן.

לא צריך להגזים ולקנות פסנתר ב25 אלף כמו שיש לי. ולא קלידים ב10 אלף כמו שיש לי ::)

אין כזה דבר ללמוד מוסיקה בלי מורה, זה לא רציני.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים