עבור לתוכן

המחשב שלי רותח, התייעצות בקשר למה לעשות...

Featured Replies

פורסם

שלום אני קניתי מחשב חדש לאחרונה, הנה המפרט במלואו:

http://rotter.name/User_files/nor/4763c6b35534c1dd.jpg

הנה הטמפ' במנוחה מהתוכנה Everest + מהירות מאווררים:

http://rotter.name/User_files/nor/4763c760581e8b59.jpg

אני די מודאג מהטמפרטורות, קודם כל זה מחשב חדש, מארז Full Tower ככה שיש המון מקום ריק והרכיבים אמורים להיות מקוררים בצורה טובה יותר.

עיקר הדאגה שלי הוא המעבד, ככה זה במנוחה אבל במאמץ המעבד שלי פשוט רותח ומגיע ל 70-85 מעלות וזה ממש לא תקין במיוחד למחשב חדש ואני לא יכול לעשות שום מאמץ קטן פשוט. שיחקתי ב Crysis שעה לפני יומיים והטמפ' בתוכנה אפילו הראתה 90-100 מעלות ואני הייתי בשוק.

צריך לציין שהמעבד עכשיו עובד עם הגריז הטרמי שבא עם המאוורר המקורי של המעבד, הבנתי שזה לא הכי טוב אבל זה צריך להיות יציב. אני לא מצפה מזה שזה יהיה קפוא אבל זה לא ממש יציב... והאם המהירות של המאוורר של המעבד היא בסדר ? יש לי מחשב אחר בבית ושם המהירות מגיעה ל 6000RPM ופה זה בסה"כ 1000 ומשהו RPM.

אני צריך לקנות משחה תרמית בשבוע הבא ואני מקווה שזה יעזור אבל בכל מקרה האם כדאי גם לקנות קירור חדש למעבד ? כי אין לי טעם לשים משחה תרמית אם אני מתכוון לקנות גם קירור למעבד כי אז עוד פעם צריך להחליף את המשחה. ואם אכן צריך לקנות קירור יש המלצות ?

למה הטמפ' הם ככה כי סה"כ זה מחשב חדש ואני לא מבין למה כאלה טמפ' ? וזה לא רק המעבד זה גם שאר הרכיבים לא הכי קרירים. :\

בכל מקרה מה כדאי לעשות ? תודה !

• תגובות 34
  • צפיות 2.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

נראה כאילו אחד המאווררים שאמורים להכניס אוויר קר למארז שלך לא עובדים. תבדוק את זה.

פורסם
  • מחבר

יש לי שני מאווררים מאחורה שמכניסים אוויר ושניהם עובדים מעולה, רואים אותם מסתובבים אותו הדבר.

ויש לי גם מאוורר מקדימה שמוציא אוויר חם, ואני מניח שהוא עובד כי אני לא ממש רואה אותו בגלל איך שהמארז בנוי, יש דרך לבדוק את זה ?

פורסם

למארז יש 2 מאוררים 120 מאחורה,ואחד להארדיסקים מקדימה,דיי קל לבדוק אם הקדמי עובד,פשוט תשים את היד באיזור של ההארדיסקים,אם אתה מרגיש רוח סימן שהמאורר עובד,

לגבי חום,טמפרטורות באמת לא שגרתיות,הייתי ממליץ לך להחליף קירור\או להחליף את המשחה הטרמית למעבד,כיוון שהמסטיק שאינטל מספקים לא ממש יעיל.

אם אתה בוחר להחליף קירור הייתי ממליץ על Arctic freezer 7 שעולה בין 100-ל120 שקלים,ונותן קירור מעולה.

פורסם
  • מחבר

שמתי יד באזור של המאוורר מקדימה ואני מרגיש רוח, אבל די חלשה הייתי אומר. אם אני לא טועה אני זוכר שקראתי שזה מאוורר שמוציא אוויר מהמארז, לא ?

בכל מקרה להחליף קירור למעבד + לשים משחה תרמית זה הפיתרון היחידי ? כי גם הטמפ' על הלוח-אם לא הכי נמוכה.

ובקשר לקירור אני לא יודע אם להחליף או לא, אני שואל אותכם. האם מספיק רק לשים משחה תרמית וזה יפתור את הבעיה עם המעבד או שצריך גם קירור טוב ?

במקרה שאכן צריך קירור חדש למעבד, חשוב לי שהקירור יהיה שקט (ה Arctic Freezer 7 שקט?).

פורסם

יש טעות בסידור של המאווררים לפי מה שהבנתי...אויר חם עולה למעלה נכון...? אז איך בדיוק המאוורר הקדמי (שנמצא למטה) אמור להוציא אותו.

ןבדיוק ההפך על המאווררים האחוריים.

אז תעשה ככה:

מאוורר קדמים מכניס אויר.

ואחורי מוציא אויר.

תן הצצה כאן:

http://hwzone.co.il/guides/casecool

פורסם
  • מחבר

טעות שלי. אני לא נגעתי במאווררים ובהגדרות שלהם אז אני מניח אז שהתחתון באמת מכניס אוויר והשניים האחוריים מוציאים (יש אפשרות לבדוק את זה עם תוכנה או אפילו לשנות את זה?).

המהירות של המאוורר של המעבד הוא תקין ? בסביבות 1000RPM ?

בנוסף בביוס רשום לי Current System Fan 1 ו Current Power Fan ויש ליד זה מהירותויות של המאווררים ויש Current System Fan 2 וליד זה רשום 0 - מה זה אומר ולמה 0 ?

ולנקודה החשובה - מה לעשות אז ? לקנות קירור חדש למעבד או רק להחליף משחה תרמית ?

תודה

פורסם

פשוט תחליף תהפוך את הצד של המאוור.

מאחורה = להוציא

מקדימה = להכניס

-----------------

רוב הסיכויים שהקירור לא מורכב טוב.

אם אתה לא יודע איך עושים את זה לבד ולא רוצה לנסות כנס לחנות הקרובה ותגיד להם שימרחו לך משחה מחדש ויתקינו את הקירור.

אם אתה יודע איך עושים, פשוט תעשה את זה לבד.

פורסם
  • מחבר

אני שמתי נייר קטן לפני המאווררים מאחורה והנייר זז אחורה ואני שמתי נייר קטן לפני המאוורר הקדמי והנייר זז קדימה - אז אני מניח שהמאוורר האחורי מוציא אוויר והמאוורר הקדמי מכניס אוויר וסה"כ התבלבלתי.

בכל מקרה לא הבנתי איך אני אמור להפוך את הצד של המאוורר ? זה הרי נמצא בתוך ברזלים בתוך המארז ?

ולמה התכוונת למרוח משחה מחדש ולהתקין את הקירור, איזה קירור להתקין ?

אני מתכוון לקנות משחה ולמרוח אותה אבל צריך לקנות גם קירור חדש או שרק מריחת משחה מחדש יעשה את העבודה ?

פורסם

אם זה מאחורה מוציא אוויר ומקדימה מכניס אז לא צריך לעשות כלום על המאווררים...

בקשר ל"להתקין קירור"

אני מתכוון להוציא את הגוך קירור [לפרק אותו] לנקות את שאריות המשחה שקיימת על הגוף קירור ועל המעבד, למרוח כמות קטנה [שכבה דקה] כל חומר

ולשים את גוף הקירור חזרה.

משחה תרמית :

קנה arctic silver 5 או mx-1 או mx-2 .

אם לא יעזור... צריך לקנות קירור חדש - אני חושב.

עוד משהו שאני רוצה שתבדוק, כנס לביוס, ובדוק את המתח של המעבד?

פורסם
  • מחבר

בביוס רשום לי:

CPU Voltage Control: NORMAL

Normal Cpu VCore: 1.35V

ובקשר למשחה - אם אני יראה שצריך קירור חדש אני יצטרך להחליף שוב משחה שזה עוד 40 שקל לכן זה בעיה.

הציעו פה קירור: Arctic freezer 7 ... האם הוא הרבה יותר טוב מהקירור Stock?

פורסם

1. לא, המשחה מספיק לך בערך ל4-5 מריחות = אם תשתמש בה נכון.

2. כן הוא טוב יותר מהסטוק.

פורסם
  • מחבר

האם הקירור שקט גם ? זה מאפיין שחשוב לי מאוד...

והוא הרבה יותר טוב מהסטוק ? כלומר משחה + הקירור הזה יביאו לטמפ' טובה למעבד ? כי עכשיו הטמפ' נוראית פשוט.

דרך אגב, למשל בקישור הבא רשום: http://logicpc.co.il/heb/itdetail.aspx?icom=8512

Thermal Interface Material: Pre-applied MX-1 Paste

מה זה אומר ?

פורסם

בוא נגיד ככה, הוא יותר שקט מהסטוק [ועוד פעם זה תלוי ב RPM]

הוא לא נחשב לקירור מקצועי אבל אישית עשיתי איתו OC עד 3.0GHZ למעבד E6600 והטמפ' במאמץ היו 45~ מעלות.

המפשט הזה אומר שקיימת עליו כבר שכבה דקה של mx-1 ז"א שאם תשים את זה טוב ולא יהיו שום בעיות -> לא צריך לקנות משחה כי כבר מרחו שם אותה.

פורסם

תקנה את המשחה התרמית של זלמן. מספיקה ל9-10 מריחות בגלל עיצוב הלק :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים