עבור לתוכן

הכתבה בידיעות אחרונות על הקופים...

Featured Replies

פורסם

אז רק תסבירו לי (באמת), למה שמו אותם במשטר הצמאה? למה לא היו משחקי העשרה מספקים כמו שכתוב בכתבה?

למה לעזאזל שפכו עליהם על הראש מי חמצן?!

ואיזה תרופות/תגליות בדיוק אותו מדען פיתח?

• תגובות 43
  • צפיות 1.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

זה שאתם חשבים שאני ילד קטן זה בעיה שלכם.

אני אומר את הדברים שלי כמו שאני רואה אותם.

ואני רואה את כל זה לפי התמונות שהראו שם ועדות של עובד במקום. שדרך אגב התקבל ללא כל ניסיון(שמה שעושים שם לדעתי מצריך המון).

עוד פעם אתם רואים את כל העיניין הזה כשחור ולבן. או שמענים חיות בשביל הכיף או שלא מענים אותם בכלל והכל מאושר בגדר הניסויים.

פורסם

רק בגלל הכתבה של ידיעות פתאום רוכבים על הדבר הזה?! ::)

איפה אתם חיים, על הירח?

זה אני הכי שונא, פתאום כולם נהיו פה מתנדבי תנו לחיות לחיות.

את הצביעות הזאת.

פורסם

אז רק תסבירו לי (באמת), למה שמו אותם במשטר הצמאה?

כי זה חלק מהניסוי ואך ורק למטרת הניסוי שעליו הוצהר בקבלת האישור לניסוי. לא מצמיאים אותם לכיף.

למה לא היו משחקי העשרה מספקים כמו שכתוב בכתבה?

כי אלו חיות ניסוי לעזאזל ולא חיות מחמד. אולי אתה רוצה שיקנו להם דובי קטן ויתלו להם מובייל למעלה?

למה לעזאזל שפכו עליהם על הראש מי חמצן?!

כדי לחטא את המקום שלא יהיה זיהום חלילה. אמנם מתבצעים עליהם ניסויים אבל לא מתעללים בהם ולא מזלזלים בבריאותם.

ואיזה תרופות/תגליות בדיוק אותו מדען פיתח?

תעשה חיפוש.

פורסם

לא קראתי את כל התגובות, אבל זאת דעתי :

מצידי שיתעוללו ב-1000 קופים ויעשו בהם ניסויים הכי אכזריים שיש אם זה יעזור להציל העתיד חיי אדם, אפילו אם ההסתברות שהניסויים האלה יצליחו היא 10%.

צריך להפסיק להיות יפי נפש ולראות מה טוב לנו !

אני בטוח שאם זה היה עוזר לקרוב משפחה של כל מתנגד לניסויים בבעלי חיים, הוא היה מדבר אחרת.

פורסם

צריך לאכול בשר בגלל B12 חביבי ואם תגיד שיש את זה במעדני חלב אז אתה יודע איך מיצרים את החלב? מפרות וראית פעם איך פרות חלב מוחזקות ? גם לא תנאי בית מלון אז אולי גם נפסיק לשתות חלב ולצרוך מוצרי חלב, הכי טוב נתחיל לאכול דשא ועלי זעתר. (ד"א גם חלבונים מחי יותר בריאים מחלבונים מצומח אז יש לך גם פיתרון לזה ? לא חסרים עוד דברים...)

ולפי התאוריה שלך גם אז על מי נעשה בדיוק ניסוי ומחקר על בעלי חיים? בחייאת אני לא מבין אתם מנסים להמציא את הגלגל מחדש ?

ואיפה התמונה של "לא הגעתי לראש שרשרת המזון כדי להיות צמחוני!" היא הכי מתאימה פה.

הצורך ב-B12 ניהיה רק אם אכלת בשר מלכתחילה - וגם לזה יש תחליפים מהצומח.

מספר אנשים שאני מכיר שהם צמחונים מלידה הם לא צריכים B12.

ניסויים בבע"ח אצלי זה עניין מסובך. בכל מקרה - אפשר להצדיק באיזשהי מידה ניסויים בבע"ח

ואיפה התמונה של "חמור קופץ בראש"?

פורסם
  • מחבר

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3483011,00.html

יש שם גם סרטון.

"ניסויים אלה בגדר מחקר בסיסי בלבד, ניסוי וטעיה. ואינם מתימרים להיות ישומיים לרפואת האדם או החיה."

"הניסויים שחשפנו במעבדה של פרופ' גרינוולד אינם למטרת פיתוח תרופות. מדובר בניסויים שבהגדרתם הם מחקר בסיסי לשם העשרת הידע. בישראל, למעלה מ-80% מהניסויים בבעלי-חיים הם בגדר מחקר בסיסי."

פורסם

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3483011,00.html

יש שם גם סרטון.

"ניסויים אלה בגדר מחקר בסיסי בלבד, ניסוי וטעיה. ואינם מתימרים להיות ישומיים לרפואת האדם או החיה."

"הניסויים שחשפנו במעבדה של פרופ' גרינוולד אינם למטרת פיתוח תרופות. מדובר בניסויים שבהגדרתם הם מחקר בסיסי לשם העשרת הידע. בישראל, למעלה מ-80% מהניסויים בבעלי-חיים הם בגדר מחקר בסיסי."

הרבה תרופות הגיעו מאותם מחקרים של ניסוי וטעיה.

לא כל מחקר הוא מחקר ראשוני של תרופה או מזור לחולי. ישנם הרבה תרופות התחילו מניסוי ראשוני שמראה על תופעה מסויימת.

למשל ניתן לראות תופעה בניסוי בבע"ח שמראה על תלות בנוגדן מסויים כתרופה לסרטן. זה סתם ניסוי רגיל של "ניסוי וטעיה". עכשו מחפשים את אותו נוגדן גם באדם ובמקרה ורואים התנהגות דומה באדם ניתן להגיע לתרופה.

כיום אין ממש ברירה וגיולי תרופות כמו כן התקדמות המדע חייבת ניסויים בבע"ח. ללא ניסויים כאלו התקדמות המדע תואט (שלא נאמר תעצר).

בני האדם חייבים לחשוב האם הם רוצים חיי מותרות שבהן יש תרופות והתקדמות מדעית, וחיי החיות האחרות יוקרבו על המזבח!

או שעצירה בהתקדמות (ז"א הליכה אחורה, כי החיידקים ממשיכים לגלות עמידות לתרופות שהיו יעילות אתמול) מתאימה לנו, כי חשובה לנו החולדה או העכבר התורן.

רוב האנושות תבחר באופציה ההגיונית, של מינך קודם למינים אחרים.

פורסם

עזוב ניסוי טעיה, יש תרופות שהגיעו בכלל באופן מפתיע ללא כל הכנה וציפיה, כדוגמת הפנצילין.

פורסם

הגיעו מאיפה?

הם לא נחתו עליינו משמיים בצורת קפסולות. גם שם האדם חשב וראה כי טוב.

גם שם ראו תופעה מסויימת, של חוסר בהתפתחות חידקים ליד מושבות של פטריות, ומשם פיתחו תרופה. בדיוק כמו ניסויים של ניסוי וטעיה.

הרי לא ניתן לקחת סתם פינצילין שקיים באותו עובש, הוא לא יהיה פעיל בגוף האדם (אורלית). האנטיביוטיקה היא מודיפיקציה של אותו פינצלין ראשוני.

פורסם

כמובן, אבל זה לא עניין של 'הנה אני הולך להמציא את הפנצילין',

וכשאני כן 'הולך למציא את הפנצילין' אז לבטח אני אמציא אותו, בסך הכל חיזקתי את תגובתך :P

פורסם

סליחה, לא הבנתי את כוונתך.

אז אם אני פה שוב נרחיב על הנושא: לא רק זה שהקפסולות לא נפלו משמיים, אלא שהפנצילין התגלה ב 1896 ע"י חוקר צרפתי, ועד 1928 שפלמינג שוב "גילה" את התופעה של עיכוב בהתרבות חידקים בנוכחות העובש שכחו ממנו. גם לאחר ה"גילוי" המחודש של פלמינג לקח עוד זמן עד שהפך לתרופה של ממש.

כך שניתן גם לגילוי הפניצילין להתיחס כ"ניסוי וטעיה". היה ניסוי ולקח הרבה זמן עד שמישהו עשה עם הניסוי הזה משהו.

פורסם

בד"כ אין לי בעיה שסוטים מהנושא של הת'רד, למען דיון או וויכוח יותר מעניין, אבל הוויכוח שלכם הוא גם לא וויכוח וגם לא מעניין.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים