עבור לתוכן

אחרי השביתה

Featured Replies

פורסם

אז, הנה בינתיים כמה מסקנות שYnet פירסמו לאחר סיום השביתה לגבי החופשים, שעות הלימוד, הבגרויות וכו'.

אני אישית חושב שזו חוצפה, שלא נדבר על טמטום.

הארכת שנת הלימודים אבל להשאיר את הבגרויות באותו תאריך? איזה אינטרס?

פירסום המיקוד מוקדם מהצפוי יעזור מאוד, אבל למה רק בעוד חודש? למה לא השבוע?! זה בזבוז זמן מוחלט.

הם רוצים להאריך את שנת הלימודים, לקצץ חופשים, להוסיף ימי שישי [למי שאין] ולהוסיף שעות אחר הצהריים [למי שיש ימי שישי כבר]

בקצרה, התלמידים הם אלה שנדפקו.

אחרי שתמכו במורים ובמאבק המורים מפנים להם עורף, typical.

לדעתי, עם מועצת התלמידים הארצית [או איך שלא קוראים לגוף המזעזע הזה] לא יעשו משהו, זו תהיה פשוט בושה!

אני אישית חושב שהתלמידים צריכים לארגן שביתה ולהודיע שאף יב'טניק לא יתגייס לצבא כל עוד לא נסיים את הבגרויות שלנו בכבוד, רק חבל שזה לא יקרה.

אז, מה דעתכם?

[לינק http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3482657,00.html]

פורסם

התלמידים ישבו על התחת ויחרשו. מה לעשות שכל אחד דואג לאינטרס שלו. כל אחד.

פורסם

אני מבטיח לך שלאף תלמיד לא איכפת מהמשכורת של המורה שלו וכל אחד שמח בגלל שהוא לא הולך לבית ספר ויש לו חופש לבלות וכו...

וזה היה ברור שרק התלמידים נפגעים מזה ושהם יבינו את זה אחרי שהכל ייגמר!

הפיתרון הוא שתתחילו ללמוד והרבה אלה אם אתם רוצים לבזבז עוד שנה ולהישאר באותה כיתה שוב?

פורסם

וכל אחד שמח בגלל שהוא לא הולך לבית ספר ויש לו חופש לבלות וכו...

א. לא.

ב. לא כולם היו בחופש :screwy:

פורסם

אני יודע אחי גם לי לא היה חופש אני לומד ברשת עמ"ל בכיתה י"ג

אבל התכוונתי לכל אלה שכן היה להם חופש

פורסם

בתור תלמיד כיתה י"ב שנפגע משביתה אני חייב לרשום, שתצאו מבועה.

אז סעמק, צודקים נדפקנו אבל לפחות זה היה שווה את זה והגיע שינוי ומי יודע יהיה חינוך יותר טוב לדורות הבאים ולא יגדל פה דור כמוך, כפוי טובה, שחיים בבועה ותוקעים בעצמם וחושבים רק עצמם אז תצטרכו לחרוש וללמוד לבד, תצטרכו לבוא לביצפר ולהישאר יותר שעות וגם אני ככה, לא שאני תלמיד חרשן או חכם במיוחד אבל אני יודע שזה יקרה, אז פסדר מה קרה? המאבק הזה הוא לא רק בשבילי, הוא בשביל החינוך במדינה הזאת אז מה קרה, פעם אחת אתם עושים משהו שעוזר למישהו אחר ופה זה למדינה ולדורות הבאים שלא יצאו כמו הדור הזה.

מה אתה רוצה שעכשיו בגלל זה כל הבגרות במתמטיקה של 07 תיהיה חשבון עם פעולות חשבוניות פשוטות, מפסיק הבנתי שהמיקוד יהיה מאוד רחב ומקבלים אותו לפני ומנסים לעזור בעוד שעות וכו'...אבל תפסיקו להתבכיין השביתה הזאת באה להוכיח פה משהו ולשנות פה משהו והיא שינתה והוכיחה את עצמה.

אז דיי להתבכיין כמו ילדים קטנים, תלמדו לחרוק שיינים ולנשוך ת'שפתיים ולהמשיך אלה, לא לוותר ולהפסיק לחשוב על עצמכם.

פורסם

בתור תלמיד י"ב שיודע שהמערכת דפוקה

א. המיקודים לא יצאו השבוע כי מן הסתם הם עוד לא מוכנים :|

ב. כן הם היו מספיק מפגרים לחשוב צעד אחורה במיקום צעד קדימה [להכין מיקודים]

ג. למורים כימעט ולא יצא מיזה כלום[יש לי שני דודות שהן מורות והן אתמול בערב אמרו שתכלס לא יצא כלום לא העלו להם בתכלס את השכר העלו את שעות העבודה וגם זה איך שהוא יורד אם השכר שהן לא קיבלו בשביתה:|]

ד. להשאיר את הבגרויות כמו שהן ולהעריך את הימים של שנת הלימודים, יופי וזה עוזר לתלמידים שניפגעו הכי הרבה כך... :screwy:

אז אני יעשה את הבגריות שלי ופשוט סיימתי:| בישביל מה עוד 10 ימים?:|:screwy:

המערכת דפוקה ברמות

פורסם
link=topic=309389.msg2703310#msg2703310 date=1197715482]

בתור תלמיד י"ב שיודע שהמערכת דפוקה

א. המיקודים לא יצאו השבוע כי מן הסתם הם עוד לא מוכנים :|

ב. כן הם היו מספיק מפגרים לחשוב צעד אחורה במיקום צעד קדימה [להכין מיקודים]

ג. למורים כימעט ולא יצא מיזה כלום[יש לי שני דודות שהן מורות והן אתמול בערב אמרו שתכלס לא יצא כלום לא העלו להם בתכלס את השכר העלו את שעות העבודה וגם זה איך שהוא יורד אם השכר שהן לא קיבלו בשביתה:|]

ד. להשאיר את הבגרויות כמו שהן ולהעריך את הימים של שנת הלימודים, יופי וזה עוזר לתלמידים שניפגעו הכי הרבה כך... :screwy:

אז אני יעשה את הבגריות שלי ופשוט סיימתי:| בישביל מה עוד 10 ימים?:|:screwy:

המערכת דפוקה ברמות

צודק אחי לא יצא להם כלום, בגלל זה המורה שלי שהייתה אחת מאלו שניהלו ת'מאבק הגיע לביצפר עם רשימה שמה שיצא להם משביתה והקריא לנו אותה בשיעור.

דיי קשקשת.

פורסם
  • מחבר

בתור תלמיד כיתה י"ב שנפגע משביתה אני חייב לרשום, שתצאו מבועה.

אז סעמק, צודקים נדפקנו אבל לפחות זה היה שווה את זה והגיע שינוי ומי יודע יהיה חינוך יותר טוב לדורות הבאים ולא יגדל פה דור כמוך, כפוי טובה, שחיים בבועה ותוקעים בעצמם וחושבים רק עצמם אז תצטרכו לחרוש וללמוד לבד, תצטרכו לבוא לביצפר ולהישאר יותר שעות וגם אני ככה, לא שאני תלמיד חרשן או חכם במיוחד אבל אני יודע שזה יקרה, אז פסדר מה קרה? המאבק הזה הוא לא רק בשבילי, הוא בשביל החינוך במדינה הזאת אז מה קרה, פעם אחת אתם עושים משהו שעוזר למישהו אחר ופה זה למדינה ולדורות הבאים שלא יצאו כמו הדור הזה.

מה אתה רוצה שעכשיו בגלל זה כל הבגרות במתמטיקה של 07 תיהיה חשבון עם פעולות חשבוניות פשוטות, מפסיק הבנתי שהמיקוד יהיה מאוד רחב ומקבלים אותו לפני ומנסים לעזור בעוד שעות וכו'...אבל תפסיקו להתבכיין השביתה הזאת באה להוכיח פה משהו ולשנות פה משהו והיא שינתה והוכיחה את עצמה.

אז דיי להתבכיין כמו ילדים קטנים, תלמדו לחרוק שיינים ולנשוך ת'שפתיים ולהמשיך אלה, לא לוותר ולהפסיק לחשוב על עצמכם.

השביתה הזאת כפי שהתברר בסוף לא היתה "על עתיד החינוך", אלא פשוט כדי להרוויח יותר.

התחלת השביתה הייתה מוצדקת, הסיום שלה כבר נהיה מזעזע, היא לא הייתה אמורה להתארך כל כך, ההסכם הזה היה יכול להחתם מזמן, לא היה בו שום דבר מיוחד.

אין בו שום דבר ש"עוזר לעתיד החינוך", פשוט מכניס עוד קצת כסף לכיס של המורים ו"הבטחה ממשלתית" להקטנת מס' התלמידים, לא שמס' התלמידים פוגע גם ככה, אני מכיר מורים מעולים שמלמדים ב40+ תלמידים בכיתה, והם מלמדים מדהים, פשוט מדהים. יש לי מורה, 9 תלמידים בכיתה היא מתקשה ללמד, זה לא מורה איכותית.

פורסם

הם גם לא קיבלו עוד כסף בסופו של דבר....

ככה זה כשעבודה נחשבת כעבודה ברמה נמוכה אז גם העובדים בה יהיו ברמה נמוכה ולא יעזור שום דבר השכר של המורים צריך לעלות בכמה וכמה רמות כדי שאני יחשוב שזה מישתלם ויהיה סינון כל שהוא במיקצוע הזה

פורסם

רגע תן לי להבין מה אתה אומר

שאחרי חודשיים של שביתה אתה כועס על ההתנהלות אז אתה רוצה לעשות עוד שביתה?! אתה חייב להיות צוחק!!!! מה לא למדתה מזה פעם שעברה?

וי"בניקים לא התגייסו, אתה היתה באמת לא מתגייס? אתה מודע לזה שזה פלילי.

אני במועצת הנוער העירונית, אני יעביר את זה ליו"ר שלנו נראה מה אפשר לעשות, אבל תשכח משביתה

פורסם

לא נראה לי ששביתה נוספת זה הפתרון. בייחוד שהקודמת לא הייתה כזו הצלחה.

פורסם
  • מחבר

אל תבינו אותי לא נכון, אני לא טוען שזהו, לא באים יותר לבתי הספר.

אבל אני בהחלט חושב שלמועצת התלמידים הארצית יש מקום בדיונים האלה כדי להשפיע על ההחלטות שנעשות, אין שום סיבה שהגיוסים לא ידחו, שהשנה תתארך ותלמידי יב' שהולכים להתגייס ולהגן על המורים, הפוליטיקאים ועל המדינה לא יקבלו את תעודת הבגרות שמגיע להם.

פורסם

לדעתי צריך לעשות משהו בעניין הגיוס. הרי אסור שהשביתה תהרוס למלא תלמידים את היכולת לקבל תעודת בגרות.

לדחות גיוס אפשרי אבל גם לא טוב. תתגייס מאוחר ותשתחרר מאוחר.

יותר טוב גיוס דחוי מאשר לא לקבל תעודת בגרות.

פורסם

השביתה הביאה להעליה בשכר ב34.5 אחוז תוך 3 שנים, השביתה הביא צמצום בכיתות ושמעו שתלמדו בכיתה של 45-50 ילד בכיתה יחסית קטנה תראו איזה אבסורד זה, גם המורה הכי טוב לא יכול להשתלט על הכיתה ועובדה שאותו מורה מעולה אבל זה לא הגיוני ללמד בכיתות כאלו ושלא נדבר על החניקות, החום והרעש ועל זה שהמורה לא מצליח להגיע לעזור לכולם אז ה אתם מדברים בכלל.

השביתה גם גרמה לזה שתנאי הקבלה להיות מורים לא יהיו כל כך נמוכרים ולא כל אדיוט יהיה מורה ועוד הרבה דברים, השביתה החזירה את השעות שלקחו לנו ובכללי עוד הרבה דברים

בכללי למי שעכשיו י"ב זה לא משנה כי גם ככה הכל נכנס רק משנה הבאה אבל זה יעזור לדורות הבאים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים