עבור לתוכן

מסכי FHD וRHD לסידי

Featured Replies

פורסם

אני כרגע חוסך למסך LCD בגודל של לפחות 32 אינצ'.

התקציב הוא עד 5 אלף, אני חושב שגם יקח לי דיי הרבה זמן להגיע לסכום כזה.

מטרת המסך יהיה לחבר את הקונסולה X360 שאני יקנה בעתיד גם כן חוסך, ומחשב.

ראיתי שכל מסכים של FHD עולים הרבה והם גם מעל 42 אינצ' למה זה?

אפשר לקנות מסך נורמאלי בסכום הזה?

חשבתי גם על הדל 24 אינצ' אבל לדעתי זה קטן מידי.

עריכה:

רציתי גם לדעת אם יש הבדל גדול בין RHD to FHD?

פורסם

אתה כבר יודע שאתה לא תקבל 1080p וגם "32 בתקציב הזה. אתה גם לא מתכוון לקנות את המסך בקרוב (אם הבנתי נכון).

מה המטרה של הדיון?

פורסם
  • מחבר

א. חהבין האם קיים הבדל גדול בין ready hd to full hd.

ב. אני לא חושב שישתנה משהו בחצי שנה הקרובה.

הבנתי מאחד הדיונים כאן שהדל 24 אינצ' זה FULL HD, איך זה? שהוא יחסית זול והוא גם FHD?

ועכשיו אני טיפה יחדד את השאלה..

הבנתי שבדל חייבים כרטיס מסך חזק כי הוא בעל רזולוציה גבוהה, כמה אמור לעלות כרטיס כזה? (AGP)?

וגם באיזה חנות אני יכול לראות את הדל 24 באזור המרכז? חולון, תל אביב אזור דיזינגוף, ראשון לציון אזור קניון הזהב?

פורסם

1. ההבדל הוא הרזולוציה, 1366X768 ברוב טלויזיות ה HD Ready או 1920X1080 ב FullHD.

ההבדל תלוי מאוד בטיב התוכן שאתה מציג ובאופן שהוא נדחס וכו, לטעמי יותר קל לשים לב לפירוט המצוין של 1080P

במסך כמו הדל בגלל שאתה יושב יחסית קרוב בעוד ש 720P מספיק לי בד"כ מעל ומעבר ב 37" בסלון.

בנוסף כדאי לדעת שטלויזיות הם ביחס גבהים של 16:9 בעוד שמסכי מחשב כמו הדל 2407 הם 16:10 ולכן הרזולוציה של הדל

המדובר וכל מסך מחשב שהוא גם FullHD היא למעשה 1920X1200 בניגוד לטלויזיות.

שים לב ש Full HD ו HD Ready אינם מונחים שווים, HD Ready זה לא בפירוש מסך עם רזולוציה של 1366X768 אלא כל מסך

עם מינימום רזולוציה של 1280X720 שהיא הרזולוציה המינימלית של HD ובעל כניסות HD כלשהי כגון קומפוננט,VGA,BNC, DVI,HDMI וכו.

Full HD לעומת זאת כן בא לציין את השם של רזולוצית ה HD הגבוהה ביותר ומסך שמציג אותה.

ניתן החלט להניח שכל מסך שהוא Full HD הוא גם HD Ready אבל לא ניתן להסיק שכל מסך Full HD הוא HDTV מכיוון שבכדי לזכות בתואר

הנ"ל הטלויזיה חייבת להכיל טיונר דיגיטלי לקליטת שידורי HD, ואין דגמים שכאלו בארץ בגלל חוסר בשידורי HD טריסטראליים ובגלל

הרצון להוזיל את הטלויזיות בארץ.

2. הדל הוא מסך מחשב ולא טלויזיה, מחירו הוא כפי שהוא ובמקום לשאול איך זה שהוא כזה זול עדיף שתשאל את עצמך אם אתה צריך טלויזיה

שמתאימה לשימושים של טלויזיה כגון סרטים, משחקי קונסולה, צפיה בטלויזיה או שאתה רוצה מסך מחשב איכותי מכיוון שאף טלויזיה לא תהיה

מסך מחשב איכותי כמו הדל אפילו אם היא תהיה Full HD.

3. אני משתמש ב X1950 PRO ל AGP ואין לי בעיה להריץ משחקים חדשים בצורה מספקת, הבעיה שלי היא חוסר התמיכה של המעבד שלי

ב SEE2 ולכן משחקים חדשים לעיתים מסרבים לרוץ לחלוטין ללא קשר לכרטיס מסך.

4. ב LCDTV בפתח תקווה תוכל להיתרשם אם כי מומלץ להביא מחשב נייד ולחבר את המסך ברזולוציה טבעית מכיוון שבחנות הוא מחובר

ברזולוציה לא טבעית וקשה להיתרשם ממנו.

פורסם
  • מחבר

פתח תקווה קצת רחוק לי, אין משהו באזור תל אביב?

כמו כן 7600 GS 256 מגה יספיק ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים