עבור לתוכן

ביטוח לאומי. מה זה השטויות האלה?!

Featured Replies

פורסם

היום קיבלתי את המכתב הראשון שאני צריך לשלם לביטוח לאומי 280 שקל כל חודש.

ואני שואל מה זה השטויות האלה@#?!@

ממה שהבנתי זה שאני משלם כדי שלמדינה יהיה כסף בשביל להביא אותו לכל המובטלים.

ואם כן מה ביטוח בזה? את מה לעזאזל זה מבטח לי?

ועוד משהו, מה זה המדינה המ*דיינת הזו? כמה ביטוחי חובה שלא נותנים לי כלום. בגלל חרא כזה אנשים יורדים מהארץ :pissed:

דרך אגב אני יג, ולא עובד. מה שזה אומר שגם אני מובטל.

פורסם

כפי שאתה יכול לראות, אתה משלם גם בשביל שאם יקרה לך אחד מהדברים הבאים:

http://www.btl.gov.il/NR/exeres/61663E10-E1F8-4DA7-9275-27A195DA9BE7.htm

ברוך הבא לישראל. תבדוק האם הלימודים מזכים אותך להנחה.

http://www.btl.gov.il/NR/exeres/ED82FC63-F085-4D65-A8AE-ADB4A3B2D256.htm#E2F17919_DA1D_49B5_B4FF_0CAA0180DFC7

פורסם

אתה אידיוט?

ביטוח לאומי מונהג ברוב מדינות העולם, וזו דרך שבעזרתה המדינה יכולה לעזור לך במישור הכלכלי אם אתה נקלע לבעיה כלשהי, כגון נכות כלשהי[חס וחלילה], מחלה קשה, אבטלה, וכו'.

אולי עכשיו אתה לא צריך את זה, אבל אולי בעתיד תצטרך את זה חלילה ואז לא תדבר ככה.

פורסם

גם אני לומד י"ג ועד לא מזמן הייתי עובד אז לא שילמתי (העבודה שילמה עלי) אבל עכשיו אני צריך לשלם להם 138 ש"ח

והם צריכים לשלוח לי את הפינקס :'( :'( :'(

פורסם

זה באמת שטויות, כשאני הייתי ב יג שלחתי להם פקס שאני לומד, והם ביטלו לי את החוב.

פורסם
  • מחבר

זה ממש שטויות ופשוט עוד משהו כדי לסחוט מהאזרח הקטן עוד כסף.

מה הבעיה בכל המעמ ששמים על הדברים או כל ה1001 שאר הדברים שחובה לשלם עליהם הם לא אמורים גם לעזור לי? כמה עזרה אני צריך?

תנו לי לעבוד ולעשות עם הכסף שלי מה שבא לי אם אני ירצה אני ישמור לעצמי שאני יהיה חולה או זקן או לא יודע מה.

מה החרטא ברטא הזו@?

וזה לא כדי שהמדינה תדאג כי אני יכול במקום להביא למדינה לשמור בעצמי בצד כל חודש ת280 שקל האלה עם ריבית ותאמין לי יצא לי הרבה יותר.

אותו דבר בקשר לחול למה אני צריך לשלם להם כשאני שם? אם אני יהיה חולה שם או משהו למדינה יהיה איכפת ממני? לא! בשביל זה צריך לעשות עוד ביטוח בריאות לנסיעות...

*עמק!

פורסם

תמצא עבודה עם תלוש אצל איזה קרוב משפחה ותעבוד יום בחודש, ככה תשלם הרבה פחות ביטוח לאומי כי זה יהיה אחוז מהמשכורת (כמה שקלים)

ולא תשלום קבוע חודשי.

פורסם

נניח ואתה לא משלם ביטוח לאומי.

ויקרה משהו חס וחלילה , ותהיה מאושפז בבית חולים , או תצטרך לקחת אמבולנס.

אתה תשלם על כל יום אשפוז איזה 600 שקל.

חוץ מזה אתה לא באמת תשלם 280 שקל כל חודש. נראה לי שעם תעודת סטודנט זה משהו כמו 140 שקל משהו כזה.

ואם לא תשלם זה יצבור חובות וקנסות.

פורסם

תמצא עבודה עם תלוש אצל איזה קרוב משפחה ותעבוד יום בחודש, ככה תשלם הרבה פחות ביטוח לאומי כי זה יהיה אחוז מהמשכורת (כמה שקלים)

ולא תשלום קבוע חודשי.

הוא בסך הכל מעביר את התשלום עליו לאדם אחר, קשה לי להאמין שקרוב משפחה שלו יסכים לשלם עליו 140 ש"ח בחודש רק כי הוא לא רוצה לשלם על עצמו.

פורסם

וזה לא כדי שהמדינה תדאג כי אני יכול במקום להביא למדינה לשמור בעצמי בצד כל חודש ת280 שקל האלה עם ריבית ותאמין לי יצא לי הרבה יותר.

רואים שאתה מבין את עיקרון הביטוח...

פורסם

נניח ואתה לא משלם ביטוח לאומי.

ויקרה משהו חס וחלילה , ותהיה מאושפז בבית חולים , או תצטרך לקחת אמבולנס.

אתה תשלם על כל יום אשפוז איזה 600 שקל.

בשביל זה עושים ביטוח באחת מחברות הבריאות(כללית, מאוחדת וכו')

פורסם
  • מחבר

רואים שאתה מבין את עיקרון הביטוח...

אם לא הבנתי את מוזמן להסביר לי!

בשביל זה עושים ביטוח באחת מחברות הבריאות(כללית, מאוחדת וכו')

....

ואם זה בשביל שאני יקבל פנסיה כשאני יהיה זקן זה לא משנה כי יהיה לי את הפנסיה של מקום העבודה שלי ואני לא אצתרך ת1000 שקל העלובים שלהם..

באמת ש אני לא מבין את כל המדינות המעפנות האלה שעושות מליון ביטוחים ודברים שחובה לשלם עליהם ולא נותנים כלום.

שיגידו יש ביטוח אחד שנקרא 50% ממה שאתה מרוויח ולא מרוויח וככה כל חודש יקחו לו 50% מהמשכורת וזהו.. למה ללכת סחור סחור?

במקום שיקרעו תצורה של כל התאגידים במיסים מטורפים ויהנו מהכספים שלהם הם לוקחים לעצמם כדי שלאיזה פלצן יהיה משכורת של 100K כדי שינהל את המדינה וגם זה אף אחד לא ידע, יודע ויידע לעשות.

פשוט מעצבן כל השטויות האלה.

פורסם

כל מה שיש לי להגיד שאתה ילד שלא מבין מהחיים שלך.

ביטוח לאומי נועד למקרי צרה, בהם אתה תזדקק לעזרת המדינה.

רוב האנשים לא מספיק חכמים בשביל לשים כסף בצד למקרי חירום, והמדינה לא תסבסד את כל אותם "טיפשים" שיזדקקו ולא חסכו לכן אתה משלם סכום קטן למדינה עבור ביטוח בסיסי.

ומה הקשר לביטוח חובה? אתה יודע מה קורה לבן אדם בתאונת דרכים שאין לו ביטוח חובה? עשרות אלפי שקלים בשנה אם לא מאות על בתי חולים ושיקומים וכדומה.

אתה חי במדינה סוציאלית - תתמודד עם זה, לא מתאים לך תעבור לאחת מהמדינות הפחות סוציאליות - עירק לדוגמה.

פורסם

זה ממש שטויות ופשוט עוד משהו כדי לסחוט מהאזרח הקטן עוד כסף.

מה הבעיה בכל המעמ ששמים על הדברים או כל ה1001 שאר הדברים שחובה לשלם עליהם הם לא אמורים גם לעזור לי? כמה עזרה אני צריך?

תנו לי לעבוד ולעשות עם הכסף שלי מה שבא לי אם אני ירצה אני ישמור לעצמי שאני יהיה חולה או זקן או לא יודע מה.

מה החרטא ברטא הזו@?

אותו דבר בקשר לחול למה אני צריך לשלם להם כשאני שם? אם אני יהיה חולה שם או משהו למדינה יהיה איכפת ממני? לא! בשביל זה צריך לעשות עוד ביטוח בריאות לנסיעות...

*עמק!

Don't be a proud owner of ignorance.

פורסם

דרך אגב אני יג, ולא עובד. מה שזה אומר שגם אני מובטל.

לך לעבוד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים