עבור לתוכן

צריך את דעותיכם בנוגע למה שאני הולך לעשות כדי להפטר מהאקנה שאני סובל ממנו

Featured Replies

פורסם

תשמע אני יכולתי לקחת אבל ברגע ששמעתי שזה עלול לגרום לדיכאון / התאבדות ויתרתי מהר מאוד - ממש מהר בשניה הראשונה...

תאמין לי להיות בדיכאון תקופה אחת זה לא הדבר הכי טוב פלוס אני אישית שמתי לב שהתמכרתי להרגשה של דיכאון (שלא היה קשור לרקוטן) בקיצור עכשיו כול פעם שאני נכנס טיפה לבאסה נורא בא להכינס לאחת יותר ויותר עמוקה ולא לצאת מזה..... אולי לא אצל כולם זה ככה אבל אם זה יקרה לך תאמין לי אתה לא תאהב את זה (בהתחלה חחחח ;) )

• תגובות 48
  • צפיות 4.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

שם כתובות תופעות הלוואי ?..

מן הסתם

פורסם
  • מחבר

יש לי הרבה פצעים בפנים והרבה בגב וממש קצת (7-8 פצעים) באיזור החזה ... אני כבר מכיתה ז' סובל מאקנה (אנ יעכשיו כיתה יא') ואני לא יכול יותר ... זה מפריע לי ובמיוחד פוגע לי בביטחון עצמי ... אני אלך על רקוטאן אחרת שום דבר לא יעזור ... וזה שהגיב פה שהוא הולך לקוסמטיקאית זה רק פתרון זמני ... זה יחזור לך אם תפסיק לפעמיים - שלוש עם הקוסמטיקאית וחבל על בזבוז הכסף שלך

תשמע אני יכולתי לקחת אבל ברגע ששמעתי שזה עלול לגרום לדיכאון / התאבדות ויתרתי מהר מאוד - ממש מהר בשניה הראשונה...

תאמין לי להיות בדיכאון תקופה אחת זה לא הדבר הכי טוב פלוס אני אישית שמתי לב שהתמכרתי להרגשה של דיכאון (שלא היה קשור לרקוטן) בקיצור עכשיו כול פעם שאני נכנס טיפה לבאסה נורא בא להכינס לאחת יותר ויותר עמוקה ולא לצאת מזה..... אולי לא אצל כולם זה ככה אבל אם זה יקרה לך תאמין לי אתה לא תאהב את זה (בהתחלה חחחח ;) )

אתה לא לקחת את הרקוטאן ויש לך דיכאון ... התופעה הזאת נחשבת נדירה ועדיף שאני אהיה בדיכאון אבל שיעברו לי הפצעים ... אחרי זה אני אהיה אדם כמו חדש !

פורסם

כן אבל הם יכולים לחזור...

פורסם
  • מחבר

כן אבל הם יכולים לחזור...

סיכוי נמוך יותר מאשר טיפול קוסמטי

פורסם

אני לוקח אותם כבר 3 חודשים אין לי תופעות לוואי נדירות....יש רק דימום קל באף והיה לשבוע יובש בשפתיים...

הפנים שלי חלקות זה מוריד את השחורים וזה משהו מטורף....

אני חושב שזה שווה את זה...

פורסם

יש לי הרבה פצעים בפנים והרבה בגב וממש קצת (7-8 פצעים) באיזור החזה ... אני כבר מכיתה ז' סובל מאקנה (אנ יעכשיו כיתה יא') ואני לא יכול יותר ... זה מפריע לי ובמיוחד פוגע לי בביטחון עצמי ... אני אלך על רקוטאן אחרת שום דבר לא יעזור ... וזה שהגיב פה שהוא הולך לקוסמטיקאית זה רק פתרון זמני ... זה יחזור לך אם תפסיק לפעמיים - שלוש עם הקוסמטיקאית וחבל על בזבוז הכסף שלך

אתה לא לקחת את הרקוטאן ויש לך דיכאון ... התופעה הזאת נחשבת נדירה ועדיף שאני אהיה בדיכאון אבל שיעברו לי הפצעים ... אחרי זה אני אהיה אדם כמו חדש !

אתה רוצה לשפר את הבטחון העצמי שלך על ידי גרימת דכאון לעצמך?

הגיון +1

פורסם

אני לקחתי רוקאטן בערך בגיל שלך, כשהייתי בכיתה י'

לקחתי למשך חמישה חודשים [ולא שש כמו שהמרשם מציין, כי ראיתי שכבר בחודש החמישי הפנים שלי נקיות]

היה לי יובש מטורף בשפתיים ובפנים, דימום מהשפתיים היה לי כי כל הזמן הייתי מקלף ואף פעם לא הייתי שם קרמים/תכשירים אחרים על היובש כדי למנוע אותו, כי אישית אני דיי נגעל ממריחת קרמים על הפנים.

דימום מהאף יתכן שהיה לי, אבל לא זוכר...

בגדול, נראיתי כמו שזיף מיובש בתקופה הזו, רק קצת יותר בהיר, אולי משמש :P אבל התוצאות הגיעו ואני נקי היום מפצעי בגרות למינהם...

אני גם מכיר הרבה חברים שלקחו, חבר טוב שלי לקח לפני שנתיים, ידידה שלי היום לוקחת, המפקת שלי בטירונות סיפרה לנו שהיא לקחה, והמון חברים שלומדים איתי היום במחלקה באוניברסיטה טענו שהם לקחו.

תראה, התרופה הזו מגיעה עם דרישה למעקב רפואי צמוד, בדיקות לכבד כל חודש [לא עשיתי, הייתי עצלן], ודרישה מהאנשים שאחראים עליך [ההורים] לשים לב לכל שינוי קטן שמתרחש בך לרעה [מלבד היובש כמובן...] וברגע שיש משהו כזה להפסיק מיד לקחת את הכדורים.

עם כדורים כאלה צריך להיות נורא אחראי ואמיתי עם עצמך, כי תאכלס זה החיים שלך ואם לא תיקח אותם בצורה נבונה אתה עלול לפגוע בעצמך, אז בגדול מה שאני אומר לך, זה שאם המצב שלך מבחינת אקנה הוא באמת קשה ואתה לא מצליח להפטר מהם, קח רוקאטן, אבל תבדוק את עצמך טוב טוב שלא יקרה משהו רע, למרות שלרוב לא קורה, אבל לא סתם כותבים אזהרות.

פורסם
  • מחבר

אני לקחתי רוקאטן בערך בגיל שלך, כשהייתי בכיתה י'

לקחתי למשך חמישה חודשים [ולא שש כמו שהמרשם מציין, כי ראיתי שכבר בחודש החמישי הפנים שלי נקיות]

היה לי יובש מטורף בשפתיים ובפנים, דימום מהשפתיים היה לי כי כל הזמן הייתי מקלף ואף פעם לא הייתי שם קרמים/תכשירים אחרים על היובש כדי למנוע אותו, כי אישית אני דיי נגעל ממריחת קרמים על הפנים.

דימום מהאף יתכן שהיה לי, אבל לא זוכר...

בגדול, נראיתי כמו שזיף מיובש בתקופה הזו, רק קצת יותר בהיר, אולי משמש :P אבל התוצאות הגיעו ואני נקי היום מפצעי בגרות למינהם...

אני גם מכיר הרבה חברים שלקחו, חבר טוב שלי לקח לפני שנתיים, ידידה שלי היום לוקחת, המפקת שלי בטירונות סיפרה לנו שהיא לקחה, והמון חברים שלומדים איתי היום במחלקה באוניברסיטה טענו שהם לקחו.

תראה, התרופה הזו מגיעה עם דרישה למעקב רפואי צמוד, בדיקות לכבד כל חודש [לא עשיתי, הייתי עצלן], ודרישה מהאנשים שאחראים עליך [ההורים] לשים לב לכל שינוי קטן שמתרחש בך לרעה [מלבד היובש כמובן...] וברגע שיש משהו כזה להפסיק מיד לקחת את הכדורים.

עם כדורים כאלה צריך להיות נורא אחראי ואמיתי עם עצמך, כי תאכלס זה החיים שלך ואם לא תיקח אותם בצורה נבונה אתה עלול לפגוע בעצמך, אז בגדול מה שאני אומר לך, זה שאם המצב שלך מבחינת אקנה הוא באמת קשה ואתה לא מצליח להפטר מהם, קח רוקאטן, אבל תבדוק את עצמך טוב טוב שלא יקרה משהו רע, למרות שלרוב לא קורה, אבל לא סתם כותבים אזהרות.

משהו רע כמו ?.. אמרו לי פה אנשים שהשתבשה להם ראיית הלילה אבל אחר כך זה עבר אחרי סיום הטיפול ... אם זה קורה לי ישר להפסיק ולא לחכות לסיום הטיפול ?..

אתה רוצה לשפר את הבטחון העצמי שלך על ידי גרימת דכאון לעצמך?

הגיון +1

אני לא מתכוון לקחת את זה בשביל לשפר את הבטחון העצמי אלא כדי שיעברו לי הפצעים כי אני פשוט סובל מהם ... אני מניח שאחרי שיעברו לי הפצעים הבטחון העצמי שלי יהיה יותר גבוה אבל לא שעכשיו הוא נמוך (:

פורסם

אם קורה לך דבר כזה, לך לרופא שרשם לך את הכדורים, שיבדוק אותך, או שיפנה אותך לבדיקה ולפי זה תחליטו.

פורסם
  • מחבר

אבל אם יקח זמן עד שאני אקבל תור לרופאה שרשמה לי את הכדורים לא יקרה שום דבר ?.. מה שיכול לקרות לא יחריף ?.. מישהו פה הביא לי קישור ל - PDF של העלון של התרופה והיה כתוב אם תהיה החרפה בתופעות לוואי שיכולות לקרות לי להפסיק מיד את השימוש ... אומרים שקשה להשיג את התרופה בקיץ והטיפול שלי יגלוש לקיץ ... איך אני אוכל לקבל מרשם לתרופה בקיץ ?..

פורסם

אבל אם יקח זמן עד שאני אקבל תור לרופאה שרשמה לי את הכדורים לא יקרה שום דבר ?.. מה שיכול לקרות לא יחריף ?.. מישהו פה הביא לי קישור ל - PDF של העלון של התרופה והיה כתוב אם תהיה החרפה בתופעות לוואי שיכולות לקרות לי להפסיק מיד את השימוש ... אומרים שקשה להשיג את התרופה בקיץ והטיפול שלי יגלוש לקיץ ... איך אני אוכל לקבל מרשם לתרופה בקיץ ?..

שאלות כאלה מפינים לרופא עורף לא לפורום כללי.

אני לא חושב שתהיה בעיה להשיג את התרופה בקיץ, אבל א תוכל להיחשף לשמש.

פורסם

אל תיקח את התרופה בקיץ. זה בלאגן.

אני ממליץ לך ללכת לרופא עור. תתיעץ איתו.

בסופו של דבר הוא רופא- ואם שיקול דעתו אומר שאתה יכול לקחת רקוטאן, אין סיבה שלא.

אני מכיר אנשים שצלחו את זה.

אני חייב רק לצאת מהעצלות שלי וללכת לעשות בדיקות דם כבר כדי שאני אוכל להתחיל לקחת.

פורסם
  • מחבר

אל תיקח את התרופה בקיץ. זה בלאגן.

אני ממליץ לך ללכת לרופא עור. תתיעץ איתו.

בסופו של דבר הוא רופא- ואם שיקול דעתו אומר שאתה יכול לקחת רקוטאן, אין סיבה שלא.

אני מכיר אנשים שצלחו את זה.

אני חייב רק לצאת מהעצלות שלי וללכת לעשות בדיקות דם כבר כדי שאני אוכל להתחיל לקחת.

הלכתי לרופאת עור במטרה להוריד נקודות חן בצוואר והיא שאלה אותי תגיד מה עם הפצעי בגרות שלך ? למה אתה לא מטפל ?.. אמרתי שאני כן מטפל אבל עם משחאות והיא אמרה לי "משחאות לא עוזרות לא משנה איזה ! יש ילדים שבאים אליי בכיתות י' - יב' עם פנים כמו שלך ואף גרועים יותר והמלצתי להם על כדורים ועכשיו יש להם פנים יותר חלקות מפנים של אנשים שאפילו לא היו להם פצעי בגרות מעולם !"

פורסם

סבבה.

אז תעבור את בדיקות הדם שהיא רוצה שתעבור.

אם לפי שיקול דעתה גופך כשיר- למה לא?!

כל דבר הוא בסדר אם לא לוקחים אותו לקיצוניות. אם תמלא אחר ההוראות ותשמור על גופך יהיה בסדר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים