עבור לתוכן

התלבטות לגבי מסכים המיועדים לגרפיקה והדמיות עד 2150 ש"ח

Featured Replies

פורסם

שלום רב לכולם

כיום יש לי מסך CRT 19 CTX ולאחר עבודה רבה במחשב יש לי כאבי ראש ולכן החלטתי לרכוש מסך חדש

המחשב מיועד ל: גרפיקה, הדמיות, ובקריאת מסמכים, בעבודה מאומצת והשאלה היא איזה מסך כדאי לי לבחור??

מקצת קריאה של דיונים בפורום הבנתי שישנם כמה אופציות ,והמלצות ורציתי לדעת עד כמה זה קריטי

בהנחה שהתקציב מוגבל ולחוץ ואני מעדיף להוציא כמה שפחות

האפשרויות הם

1. Philips LCD 200W6CS "20 שמחירו 1363 שח נראה לי טוב בגלל המחיר

אך הבנתי שאחיו ה200W6 MB בכלל לא מומלץ ויש לו הרבה בעיות והשאלה היא האם מסך זה מומלץ והאם הוא בא עם רגל

2. Dell 2007WFP שמחירו 2150 האופציה האחרונה בגלל המחיר הגבוה

3. ViewSonic VP930B שמחירו 1650

4. SAMSUNG 226BWשמחירו 1690

כמובן שהצעות אחרות יתקבלו בברכה

פורסם

מה 226BW הייתי מתרחק, הוא לא מתאים בכלל לגרפיקה בגלל הפאנל (TN) שלו.

הפיליפס מהווה את התמורה הכי טובה למחיר, אין מסך 20 עם פאנל VA ברמות מחיר כאלו ומדובר במציאה.

אבל לשימושים שלך צריך להכניס גם את נושא דיוק הצבעים ולכן לדעתי כדאי לך לשקול את הדל 2007WFP או את הסמסונג 971P.

בהצלחה !

פורסם

מסך נוסף שכדאי לך לשקול ויותר עדיף על הסמסונג לגרפיקה בזכות פנל S-IPS עם דיוק צבעים ברמה מעט גבוהה יותר הינו ה-philips 200P7ES . אמנם הוא יקר יותר, אבל גם נותן לך טקסט איכותי מאוד וחד לצד רזולוציה גבוהה של 1600X1200. שטח העבודה הרחב יהנה אותך לכל יישום והוא מתבלט בארגונומיה מעולה. המעבר שלך אליו מ-CRT יהיה קל.

פורסם
  • מחבר

הוא הרבה מעבר לתקציב שלי

מה לגבי הפיליפס Philips LCD 200W6CS "20

האם לא ניתן לתקן את הצבעים והאם זה לא יגרום לי לכאבי ראש

פורסם

צבעים ניתנים לכיול בעזרת ערוצי RGB אבל לא נראה לי שתצליח להגיע לאותה רמה של ה-971P. אמנם הפיליפס מצטיין עם הפאנל שלו בזוויות צפייה טובות עבור שימוש רב-תכליתי ליישומי טקסט וסרטים בפורמט 16:9. לגרפיקה ה-971P מהיותו כמעט קרוב ל-S1931 של איזו הוא בחירה עדיפה. פנל S-PVA בסמסונג עדיף על P-MVA בניגודיות וזוויות צפייה.

דבר נוסף: כאבי ראש נגרמים לרוב מבהירות מכוונת גבוה מדי ולא דווקא בגלל צבעים עזים או עניים.

פורסם
  • מחבר

אני לא צריך שזה יהיה מושלם רק מספיק טוב

פורסם

אם זה רק בגלל מחיר של 1360 ש"ח עבור הפיליפס אתה מוזמן לנסות אותו, אבל תקפיד על תנאי אחריות פיקסל מת לשבוע ואפשרות להזדכות עליו אם לא תהיה מרוצה מבעיות שלא צפית אותן.

אני בכל זאת חושב, כמי שנהנה מהדיוק צבעים של איזו S1931 כל יום, שה-971P אשר קרוב אליו מבחינה זו יציב אתגר גדול לפיליפס בצבעים מאוזנים ועשירים במידה הנכונה בתמונות לגרפיקה. הפיליפס ייתן לך לעומתו רק יתרון של שטח עבודה נרחב ליישומי גרפיקה וטקסט פחות מפוקסל בזכות הרזולוציה הגבוהה אבל בהחלט אפשרי שדווקא בגלל זה - אם דיוק בצבעים לא קריטי לך לגרפיקה - תהיה מרוצה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים