עבור לתוכן

קד''ץ נהיגה - האם גורלי נחרץ?

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

^^ צודק מצטער, פשוט אני כל היום על קוצים בגלל זה ::)

תודה בכל מקרה על העזרה והעידוד. 8)

• תגובות 30
  • צפיות 6.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

שלום!

קבלתי היום מכתב מהצבא ובו זימון להתייצבות לקדץ נהיגה, האם זה המנילה שלי? יש לזה איזשהיא השקפה על הקב''א שלי?

הייתי רוצה להיות באיזה יחידת מחשבים, משהו אם חומרה או אפילו תיכנות, לא חשבתי שזה יגיע עד לקד''ץ נהיגה.

האם יש לי סיבה לדאוג?

הבנתי שזה מאוד הפריע לקרוא את הטקסט בגלל כל השגיאות כתיב הנוראיות שלי, אז בשביל אותו משתמש ערכתי את ההודעה שלי, כי הבנתי שהוא לא יכול לשון בלילה בגלל זה. :nixweiss:

שמע, תסתכל על זה בצורה אחרת: אתה תצא מהצבא עם מקצוע. במקום לחסוך כסף ללימודים בתור מאבטח בשכר מינימום דרך חברת כוח אדם אתה תוכל לעבוד בתור נהג. אל תבין אותי לא נכון, לא קל לנהוג במשאית כל היום, אבל הכסף הרבה יותר טוב ובנוסף יהיה לך מקצוע גיבוי.

אם תלך לתפקיד "איכותי" שלא קשור למחשבים אתה תצא מהצבא בלי כלום חוץ מתעודת שחרור שאף אחד לא מסתכל עליה.

פורסם

Igrosh - יש לך השקפה מאוד פאשיסטית אז שים לב למה שאתה אומר.

אמרת נתונים? סבבה. אני פרופיל 97, קב"א 53, דפ"ר 70. הנדסאי אלקטרוניקה.

לפני שאתה מתנפל עליי, לא הביאו לי להיות קרבי כי אני בן יחיד - לאן ששלחו אותי לשם הלכתי.

משרת כטכ' נ"ט שטח (כלומר לא בסדנה).

למה שהצבא ייקח הנדסאי אלק' עם נתונים שלי (סבירים לדעתי אם לא טובים), ויזרוק אותי להיות טכ' רגיל שאחד שסיים י"ב יכול להיות?

הזכרתי גם שהצבא השקיע בי 10 אלף ש"ח כדי לממן לי את הלימודים?

אז נלחמת על פרופיל 45, טיפסת על הר, יפה לך Igrosh! אנחנו במדינה דמוקרטית עם חוקים מאוד מאוד לא דמוקרטיים וזכותם של אנשים לא לרצות לשרת, ולצורך העניין, אם זה היה איכשהו מזיז לצבא ולמדינה אז לא היה אפשר להשתמט.

Igrosh אגלה לך עוד סוד... הצבא לא צריך עוד לוחמים, הוא צריך עוד נהגים... תקרא קצת עיתונים, הצבא לא מצליח לאבזר ולחמש את אלו שקיימים.

ו-Vidati אל תתנפל על אנשים, גם מעוות מה שאמרתי וגם מתנפל... מה נסגר אחי? אגיד מה שאמרתי קודם, שווה להיות נהג.

כמובן שלא שאלת אבל הנה כמה יתרונות מלהיות נהג:

1. תישן כפי יכולתך - כשאתה לא נוהג, אתה ישן! סוף פסוק!

2. אתה לא שומר - בחלק מהיחידות אתה נהג תורן אבל חפיף... שמירות זה חרא, ואני עשיתי מספיק כדי לדעת.

3. רשיון 03 מהצבא בלי תוספת תשלום.

חסרונות? כמו בכל דבר אחר גם יש:

1. קשה עד בלתי אפשרי לפסול את המקצוע.

2. יש יחידות שטוחנות נהגים מבחינת שעות - אפשר תמיד לכבול לא שזה עוזר.

3. תכיר את ריאו - הוא גדול, הוא רועש, הוא מתכתי - אין מזגן :-) (רק עם רישיון מיוחד למשא כבד, יש מצב שזה לא קשור אלייך).

4. אם הגעת לתובלה, נדפקת קשות, מדובר ביחידה סגורה ושם טוחנים לך את הנשמה עם הנסיעות, אתה בכלל נחשב רמה ג' ואתה מטייל בעזה לך תבין.

דבר ראשון אם יש לך הכשרה מקצועית אז נכון אף אחד לא יסחוב אותך מהמקצוע שלך... לצבא משתלם לתת לך לעסוק בו.

דבר שני... יש לי שאלה אליך... מהו סד"כ הלוחמים של צה"ל והאם באמת נראה לך שזה מספיק?

הרבה יותר קל להכשיר נהג מאשר לוחם.

ההשקפה שלי היא כלל לא פשיסטית היא ציונית.

החליא אותי חיילים שהיו מגיעים אלי ובגלל שיותר נוח להם להיות באיזור המרכז כי זה קל"ב ואפשר לישון כל יום בבית אז הם היו מתחילים להילחם כמו מטורפים ולעומת זאת חבר'ה שגרו בחורים כמו פרוד או יראון שזה היה 8-10 שעות נסיעה היו יוצאים מהיחידה פעם בשבועים והיו עושים את הנסיעות האלה כי הבינו ששם צריכים אותם וזהו.

השקיעו בך 10K... אל תתלהב...

הכשרה של עתודאי 13K*3 + מעונות * 30 חודשים + הוצאות שונות וזה מישהו שנניח לומד כלכלה ולא הנדסה או נניח רפואה...

הכשרה של טייס קרב... המון... אתה פשוט לא מאמין כמה

ההכשרה שלי (כמו שנאמר פה בת'רד תפקיד איכותי שלא נותן כלום באזרחות) קרוב ל30K$

10K בשביל מימון שנת לימוד לטכנאי זה לא קרוב אפילו להכשרה יקרה....

פורסם

Igrosh - אתה מזלזל ואתה פאשיסט ולא יודע מה זה בכלל להיות ציוני.

ציונות זה זיקה למדינה, שליהודים תהיה מדינה משלהם - אני ציוני, עליתי ב-1990 כי ההורים שלי האמינו שיהודים צריכים לחיות במדינת היהודים.

להיות פטריוט אולי התכוונת, אבל גם לא, כי זה סך הכל אומר "אני ישראלי ואני גאה בזה, ושכולם יקפצו לי".

עכשיו אסביר לך למה אתה פאשיסט ולא ציוני...

דמוקרטיה תומכת באידיולוגיה "מדינה קיימת בשביל האזרח ולמען האזרח" (עזוב אותי מהמינוח המדויק, הבהרתי את הנקודה).

ממשל טוטאליטרי, קומוניסטי או דיקטטורי תומך במשהו בסגנון "האזרח קיים כדי לשרת את המדינה" - "טוב למות בעד ארצנו" נשמע מוכר? ואתן לך ציטוט מפורסם אחר "don't ask what the country can do for you, ask what can u do for your countery".

אבל אם זה לא מספיק, לקחת את זה צעד אחד קדימה... לפאשיזם, שאומר שהאזרח קיים כדי לשרת את הצבא של המדינה...

אז למה אתה לא ציוני? כי ישראל קיימת והיא מדינת היהודים... להגן עליה אנחנו מצליחים ללא בעיה, אם הבן אדם משרת בצבא כי בישראל זה נחשב לנורמה שנויה במחלוקת (הרי לא כולם מחויבים לשרת... רק הפראיירים) אז הוא עושה את החובה שלו כפי שהוגדרה בחוק (למרות שזה חוק מאוד לא דמוקרטי, הרי שוללים ממך המון זכויות כשמגייסים אותך, חוק החירות, צנעת הפרט ועוד ועוד). ומה לך הפריע? שהוא לא רוצה לשרת בקרבי? תרגע ותנוח כי לא מצוין בחוק שהוא חייב לסכן את חייב ואם הבן אדם לא רוצה זו זכותו המלאה! כי בין השאר המדינה חייבת לדאוג לביטחון אזרחיה ולא לזרוק אותם לקו האש.

אתה מורעל וזה עלה לך למוח, אתה לא שם לב מה אתה אומר בכלל, אתה שולל זכויות של אנשים? מי אתה בכלל שתחליט בשבילו!

המדינה חיה ונושמת ואני נותן לך עובדה שצה"ל בקושי מצליח לחמש את החיילים הסדירים, את המילואים הוא לא מצליח ונחש מה? הוא לא ממש צריך... יש מטוסים, מסוקים.

ועכשיו אתייחס לזלזול שלך כלפי, לא סתם שילמו כסף על הלימודים שלי, אז לא הבנתי אבל עכשיו מבין, לא כי צה"ל צריך הנדסאים והוא מוכן להשקיע כסף בהכשרתם... זה לא זה, צה"ל צריך כ"א איכותי. יש כ"א, המון אפילו, אבל מדובר בחיילים ללא מוטיבציה או ללא השכלה, צה"ל מצליח באופן יחסי להבטיח לעצמו שהוא מקבל כ"א איכותי, נכון שעתודאי שלמד באוניברסיטה נחשב לאיכותי יותר (הרי יש לו תואר ראשון), אבל צה"ל גם צריך הנדסאים וטכנאים כפתרון ביניים.

מבחינתי לא אגיב יותר, כי סטינו מהנושא, אם תרצה אז דבר בפרטי, כאן זה לא המקום.

פורסם

2 דרכים פשוטות.

1 לקבל שלילה מרשיון אזרחי(תעבור באדום ליד שוטר), חצי שנה בלי רשיון עדיף משרות בתור נהג, וקדץ זה לא נהג בוס של איזה סא"ל בקריה זה נהג תובלה עם רס"R עצבני.

2 להיות פשוט אידיוט מושלם בקד"ץ ולא לעבור אותו.

פורסם

לא חשבת פשוט לא להתייצב לקד"צ וזהו?

פורסם

דמוקרטיה תומכת באידיולוגיה "מדינה קיימת בשביל האזרח ולמען האזרח" (עזוב אותי מהמינוח המדויק, הבהרתי את הנקודה).

ממשל טוטאליטרי, קומוניסטי או דיקטטורי תומך במשהו בסגנון "האזרח קיים כדי לשרת את המדינה" - "טוב למות בעד ארצנו" נשמע מוכר? ואתן לך ציטוט מפורסם אחר "don't ask what the country can do for you, ask what can u do for your countery".

אבל אם זה לא מספיק, לקחת את זה צעד אחד קדימה... לפאשיזם, שאומר שהאזרח קיים כדי לשרת את הצבא של המדינה...

אז למה אתה לא ציוני? כי ישראל קיימת והיא מדינת היהודים... להגן עליה אנחנו מצליחים ללא בעיה, אם הבן אדם משרת בצבא כי בישראל זה נחשב לנורמה שנויה במחלוקת (הרי לא כולם מחויבים לשרת... רק הפראיירים) אז הוא עושה את החובה שלו כפי שהוגדרה בחוק (למרות שזה חוק מאוד לא דמוקרטי, הרי שוללים ממך המון זכויות כשמגייסים אותך, חוק החירות, צנעת הפרט ועוד ועוד). ומה לך הפריע? שהוא לא רוצה לשרת בקרבי? תרגע ותנוח כי לא מצוין בחוק שהוא חייב לסכן את חייב ואם הבן אדם לא רוצה זו זכותו המלאה! כי בין השאר המדינה חייבת לדאוג לביטחון אזרחיה ולא לזרוק אותם לקו האש.

אין קשר בין דיקטטורה לבין מה שאמרת. דיקטוטורה היא שלטון יחיד (עריץ). יכולים להיות ממנו כמה סוגים.

מאיפה לעזעזל הגעת מ"טוב למות בעד ארצנו" לשיטות המשטר שציינת?! אתה יודע מי אמר את זה בכלל? כנראה שגם אתה לא בקיא בציונות במיוחד.

מה רע בלהגיד את זה על דמוקרטיה? הביטוי הזה מבטא אהבה למולדת. זה לא נוגד שום ערך דמוקרטי.

כנ"ל "אל תחשוב מה המדינה יכולה לעשות בשבילך, תחשוב מה אתה יכול לעשות בשביל המדינה". מה נוגד דמוקרטיה פה? מה רע בלתרום למדינה? אתה יודע מי אמר את זה בכלל?!

אין לנו בעיה להגן על המדינה? תגיד לי, אתה חי בישראל?!?!

אין קשר בין דמוקרטיה לצורך להתגייס לצבא.

אני לא מפחית בערכו של מי שאינו קרבי (אני לא הייתי קרבי), אבל בן אדם צריך להשתדל לעשות את המקסימום שהוא יכול.

אנחנו צריכים צבא.

אני לא יודע מאיפה קיבלת את הידע שלך באזרחות, אבל מי שלימד אותך אותו צריך להיכנס לכלא.

פורסם
  • מחבר

לא חשבת פשוט לא להתייצב לקד"צ וזהו?

העיניין הוא שאני לא יודע איך זה יתפתח משם, אולי יגמרו לי האפשרויות ואז אני ידפק באיזה תפקיד מעצבן.

אני יברר עם לשכת הגיוס וניראה אם יש לי מנילה אני לא יבוא לקורס פשוט.

פורסם

אתה מורעל וזה עלה לך למוח, אתה לא שם לב מה אתה אומר בכלל, אתה שולל זכויות של אנשים? מי אתה בכלל שתחליט בשבילו!

המדינה חיה ונושמת ואני נותן לך עובדה שצה"ל בקושי מצליח לחמש את החיילים הסדירים, את המילואים הוא לא מצליח ונחש מה? הוא לא ממש צריך... יש מטוסים, מסוקים.

בהתחלה אמרתי לא נגיב , עד שרשמת את זה

קודם כל לצבא יש מספיק ציוד לחמש את החיילים שלו ואת המילואימניקם מבחינת נשקים טנקים וכל מה שמעבר , בתור אחד שהרגע השתחרר משרות קרבי אז אני קצת מכיר מה הולך שם.

ועוד משהו הצבא לא בנוי רק על מטוסים ומסוקים אני מאמין שראית מה קרה במלחמה האחרונה לא?

בכל מקרה לנושא שהוא לא רוצה לשרת בתור חייל קרבי , יש הרבה שיש להם סיבה טובה למה הם לא הולכים , בן יחיד , מקצוע , ועוד כמה סיבות הגיוניות

אבל אם בן אדם "סתם" לא רוצה לשרת בקרבי כי לא בא לו ,אותי זה מעצבן , למה אני צריך להקריב 3 שנים מהחיים שלי בעזה בלבנון בשטחים בכל חור בארץ שהצבא צריך אותך לצאת פעם בשבועיים במקרה הטוב ולנסוע 6 שעות עד הבית ליום וחצי של שיש שבת במקרה הטוב

ואנשים יפי נפש (לא מדבר ספציפית פה על הבחור אני לא יודע מה הסיבות שלו אבל כמו שרשמתי אם "סתם" לא בא למישהו והוא תכלס כן יכול) לא ילכו לשרת בקרבי כי לא בא להם , אותי זה מכעיס נכון יש זכויות בארץ הזאת וגם חובות וזה לעשות צבא ולא בהכרח קרבי , אבל אם יש לך יכולת פיזית אז כן זה סוג של "חובה" ללכת לקרבי בעיני

ועוד סוד קטן לצבא חסר לוחמים , כל מחזור (4 חודש בצבא , זמן של חילוף אנשים משתחררים ואנשים חדשים מגיעים) היה חסר אנשים ככה שהיה מצב שהיו לנו טנקים בלי אנשי צוות מלאים אלא רק טען תותחן ומפקד ולא מעט מקרים שהיו חסרים מפקדים

וגם נהגים חסר אבל נהגי קו (מילואימנקים או אנשי קבע) לא נהגים סדירים

ועוד משהו , כשתשתחרר אחרי שירות קרבי תרגיש שבאמת עשית משהו ב3 שנים ולא גירבצתה באיזה מדור שקר כלשהו 3 שנים הרבה מהשרות תורם גם לך , תבין את זה רק עם באמת תעשה שירות משמעותי !

פורסם

קשה לי להלחם בכולם... אבל אנסה :smile1:

אני משרת בחטיבה מובחרת שהיא מילואים לא אפרט כאן מאיזה יחידות היא ניזונה אבל רק אגיד שאין הרבה חטיבות שישתוו לה (ממה שאומרים אין בכלל).

נקראת חטיבת חיצי האש 551 (חטיבת נ"ט היחידה בצה"ל).

אני יודע מה יש בימ"חים של יחידות שלנו ויחידות של חטיבות אחרות, אנחנו במצב טוב, הם לא... אז יש מספיק M16 אז מה? מה עם מדים? תחמושות? קסדות, ווסטים? ציוד חורף וכו'. זה לא מספיק, אני אומר באחריות... וגם במלחמה המילואימניקים קנו חלק מהציוד החסר בכסף שלהם - בזיון. פראיירים? לא יודע... אם אתה בחטיבה ומבין איזה אנשים עושים בה מילואים אז אתה מבין שזה לא מילואימניקים שאתה מכיר.

חוץ מזה Mafisto אל תשווה טנקיסטים ליחידה קדמית כמו שאני מדבר עליה, אצלנו זה אף פעם לא 100% התייצבות, אצלנו זה יותר, אצלנו עושים יותר מילואים מכל יחידה אחרת גם ואנשים באים מעבר לזה לדיוני מטה ומה לא, אפילו לעשות על האש עם סדירניקים. ואני יודע מה קרה במלחמת לבנון השניה, הייתי שם וטעמתי, צודק, מטוסים ומסוקים לא פתרו את הבעיה - אבל מדובר היה בהתקפה בשטח לא מוכר, לא בתוך ישראל... זה לא היה הגנה.

בקשר לנהגים, חסרים נהגיד 03 בצבא, אתה הייתה בבסיס סגור, בקופסה סגורה והיא הטנק, אתה לא רואה תמונה כללית, ביחידות הקרביות אולי יש מספיק נהגי 03, אבל זה אשליה כי זה בא על חשבון יחידות אחרות - המחסור יתבטא במילואים כמו שאתה אמרת שלא הגיע נהג טנק.

The Avatar אתה מעוות מה שאני אומר, לא אמרתי שלא צריך להתגייס ולא אמרתי שלא צריך להתגייס לקרבי, אני אומר שאתה לא יכול לצאת במשא צלב נגד מי שלא רוצה כי כל בן אדם זכאי להיות חופשי ולא משועבד לאיזה ממשלה מפגרת שרק בא לה להלחם ולהקריב חיילים כדי להשיג קצת שטח שאחרי זה ממילא יחזירו.

איך שלא תרצה, מה שהולך במדינה זה לא צודק, ורע. כן אני חייל ואני עושה הכל על הצד הטוב ביותר ואת השירות שלי מימשתי כמו שצריך (מי שמכיר אותי אז יודע).

הכל צריך לקחת בפרופורציה.

פורסם

במילואים עדיין לא הייתי , אבל לפי מה שהבנתי אחרי המלחמה האחרונה סידרו את כל הימחים עם כל הציוד החסר...

בקשר לנהגים , אני אף פעם לא נתקלתי במצב שאין נהגי משאיות , בגדוד שריון כל העברת קו זה המון מובילים מוביל לכל טנק ולכל הנגמשים ולכל המכולות הרבה , ותמיד היה מספיק מובילים שזה כבר רישיון מעל 15 ... , צודק אני לא יודע מה קורה מעבר ליחידה שלי אבל אצנלו אף פעם לא היה מחסור גם לא בנהגי קו מילואימניקים ...

וכשאמרתי שלא הגיע נהג טנק התכוונתי בסדיר , וזה לא קבוע בהכרח נהג אלא איש צוות כלשהו

במילואים לא תמיד כולם מגיעים אז משלימים ציוותים ופשוט נשארים ספירים ....

וד.א באיזה איזור היית במלחמה?

פורסם

2 דרכים פשוטות.

1 לקבל שלילה מרשיון אזרחי(תעבור באדום ליד שוטר), חצי שנה בלי רשיון עדיף משרות בתור נהג, וקדץ זה לא נהג בוס של איזה סא"ל בקריה זה נהג תובלה עם רס"R עצבני.

2 להיות פשוט אידיוט מושלם בקד"ץ ולא לעבור אותו.

ממש לא מדויק.!

אם נהג צבאי מקבל שלילה מבית משפט אזרחי ודגש על אזרחי.

אז מה שקורה בדרך כלל הוא:

אתה תבוא למפקד שלך שמח ותגיד לו שבית משפט אזרחי פסל אותך מלהחזיק רשיון נהיגה.

ואז יקחו אותך למפקד היחידה והוא ירשום המלצה לבית הדין הצבאי לאפשר לך לנהוג ברכב צבאי "כי זה ביטחון המדינה".

ואז בית הדין ידון בעיניין שלך (3 ימים לערך) ולבסוף ברוב המקרים יאשר לך לנהוג אך ורק ברכב צבאי.

מסקנה:

לא כדאי

פורסם

אם נחזור לנושא השפה העברית

איזשהיא - איזשהי

1. צ"ל איזושהי או איזשהו

איזשהי זמרת אפשר לומר רק על דנה אינטרנשיונל.

2. אי אפשר לכתוב איזשהוא, אלא רק איזשהו או איזה שהוא.

פורסם

אאל"ט קד"ץ לא יכול להיות חובה.

נהג בצבא זה לא כ"כ רע כמו שזה נשמע. זה גרוע מאוד כי לא יוותרו לך על המילואים אבל השירות הסדיר לא יעבור לך בצורה קשה. יתרונות: רוב הזמן אתה לא צמוד למפקדים, נסיון שיעזור לך בהכרח באזרחות, רשיון בחינם. חסרונות: לא יוותרו לך על המילואים.

אתה יכול להשיג רשיון ואז לפסול מקצוע אבל זה מסובך ויכול להיות שיתנכלו לך בבסיס על זה.

אם אתה רוצה להיות ג'ובניק אל תעשה שום קורס. ובכלל-אם יש לך פרופיל נמוך עדיף שתשרת במשטרה ולא בצבא

פורסם

אתה לא חייב להגיע לקד"ץ נהיגה.

שלחו לי מנילה, חוברת מידע והרשמה לעתודה, פרוייקט גאמא וגם קד"ץ נהיגה.

לדעתי הצבא שולח את זה לפי צרכיו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים