עבור לתוכן

קד''ץ נהיגה - האם גורלי נחרץ?

Featured Replies

פורסם

שלום!

קבלתי היום מכתב מהצבא ובו זימון להתייצבות לקדץ נהיגה, האם זה המנילה שלי? יש לזה איזשהיא השקפה על הקב''א שלי?

הייתי רוצה להיות באיזה יחידת מחשבים, משהו אם חומרה או אפילו תיכנות, לא חשבתי שזה יגיע עד לקד''ץ נהיגה.

האם יש לי סיבה לדאוג?

הבנתי שזה מאוד הפריע לקרוא את הטקסט בגלל כל השגיאות כתיב הנוראיות שלי, אז בשביל אותו משתמש ערכתי את ההודעה שלי, כי הבנתי שהוא לא יכול לשון בלילה בגלל זה. :nixweiss:

• תגובות 30
  • צפיות 6.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לפחות יהיה לך רישיון ג' :hat:

להגיע לכל היחידות האלה שציינת צריך כל מיני תעודות ובגרויות ממש טובות , הצבא הולך בעיקר על נתונים יבשים , לא אכפת לו אם אתה מבין באיזה תחום , בלי איזשהו תעודה או בגרות בנושא לא כל כך יסתכלו לכיוון

והג'וב הזה לא להיט...

למה לא קרבי?

פורסם
  • מחבר

הם שלחו לי מכתב לפני חצי שנה בערך.. שאלון למלשב (משהו כזה) וביקשו להחזיר תוך שבוע אז צירפתי אם זה תעודה של קורס SQL שעשיתי בג'ון ברייס, חשבתי שאיך שהוא זה יעזור. :-[

קרבי? אני לא רוצה.

שמעתי שזה לא המנילה וכנראה אני יקבל אותה יותר מאוחר, זה נכון?

פורסם

שלום!

קבלתי היום מכתב מה*צבע ובו זימון להתייצבות ל*קדץ נהיגה, *אם זה המנילה שלי? יש לזה *איזשהיא השקפה על ה*קב''ה שלי?

*אני *הייתי רוצה להיות באיזה *יחידה מחשבים, משהו עם חומרה או אפילו תיכנות, לא חשבתי שזה *יגיעה עד ל*קדץ נהיגה.

האם יש לי סיבה לדאוג?

כן, יש לך סיבה מצויינת לדאוג...

נעתיק את המילים הבעיתיות ונתקן...

צבע - צבא

קדץ - קד"ץ (אלו הן ראשי תיבות ולא מילה בפני עצמה)

אם - האם (אתה שואל שאלה ולא מציב תנאי)

איזשהיא - איזשהי

קב"ה - קב"א

אני הייתי - הייתי (אתה מציין פעמים שמדובר עליך)

יחידה - יחידת

יגיעה - יגיע

הם שלחו לי מכתב לפני חצי שנה בערך.. שאלון ל*מלשב (משהו כזה) וביקשו להחזיר תוך שבוע אז צירפתי *אם זה תעודה של קורס SQL שעשיתי בג'ון ברייס, חשבתי *שאיך *שהוא זה יעזור. :-[

קרבי? אני לא רוצה.

שמעתי שזה לא המנילה וכנראה אני *יקבל אותה יותר מאוחר, זה נכון?

מלשב - מלש"ב (ראשי תיבות...)

אם - עם

איך שהוא - איכשהו

יקבל - אקבל

לפני שאתה הולך לחפש למה לא קיבלו אותך, שב כמה דקות תחשוב עם עצמך, האם אתה באמת ברמה שצריכים אותך שם?

ואחרי כל זה יש לי שאלונת אליך...

אתה לא רוצה קרבי... כי אתה בטוח שהצבא זה תוכנית "3 שנים כבקשתך", למה אתה חושב שאתה יכול להגיד לא רוצה והצבא חייב להסכים וכשהצבא אומר לא רוצה אתה מתבכיין?

פורסם

צבע - צבא

איזשהיא - איזשהי

קב"ה - קב"א

יחידה - יחידת

יגיעה - יגיע

אם - עם

איך שהוא - איכשהו

יקבל - אקבל

לפני שאתה הולך לחפש למה לא קיבלו אותך, שב כמה דקות תחשוב עם עצמך, האם אתה באמת ברמה שצריכים אותך שם?

אתה לא רוצה קרבי... כי אתה בטוח שהצבא זה תוכנית "3 שנים כבקשתך", למה אתה חושב שאתה יכול להגיד לא רוצה והצבא חייב להסכים וכשהצבא אומר לא רוצה אתה מתבכיין?

הצבא זה תוכנית כבקשתך , רק תדע לשחק איתו את המשחק :xyxthumbs:

פורסם

igrosh, אפשר לכתוב "איכשהוא".

פורסם
  • מחבר

צבע - צבא

איזשהיא - איזשהי

קב"ה - קב"א

יחידה - יחידת

יגיעה - יגיע

אם - עם

איך שהוא - איכשהו

יקבל - אקבל

ואי אתה מאותם האידיוטים המעצבנים שאין להם מה לעשות בחיים ורק לרדת על אנשים אחרים? מצטער שאני לא מושלם כמוך, באמת. אבל נושא הטופיק הוא לא שגיאות הכתיב שלי אלה נושא לגמרי אחר, אם אין לך איך לתרום לדיון בבקשה ממך לא להגיב יותר.

אני מודע לבעיות כתיב שיש לי, וכן אתה לא מגלה לי את אמריקה. >:( מופתע ::)

פורסם

Vidati צודק...

מבחינת נתונים יבשים אז ישנו נתון שנקרא "עברית" וראיתי ציונים מ-3 ועד 9.

עברית כמו שלך הייתי מגדיר 7-8. אני למשל 8 וכל השגיאות שעשית לא הייתי עושה.

לא ראיתי מישהו שנולד בארץ עם עברית פחות מ-7, לעומת זאת לא ראיתי מישהו שלא נולד בארץ עם רמה 9.

אז אל תתנפל על האנשים, Vidati אמר משהו בצדק.

גם אל תחשוב שהצבא מסתכל רק על נתון יבש, מה שבאמת קובע זה צורכי צבא, והצבא צריך נהגים 03. (היום זה C).

ואם להתייחס למה שאתה באמת רוצה לעשות בצבא, אז אף אחד לא יכול באמת להכריח אותך להיות נהג... לא משחקים עם חיים, אפילו בצה"ל.

(למרות שאני כבר 2.5 שנים בצה"ל ולהיות נהג לא נראה לי נורא כלל וכלל)

הכי טוב יהיה לדבר עם קצין מיון ולהגיד לו מה אתה רוצה, העיקר להישמע נחרץ במה שאתה רוצה ואני לא מדבר "מחשוב בלבד", אלא שתגדיר לו כיוון ותגיד מה אתה בטוח לא רוצה לעשות. אם זה לא עזר, אז בתחילת הקורס תעשה קצת בלאגן, פשוט תסרב לבוא לקורס, כנראה ישבצו אותך לאחד אחר, ואם ינסו ביד קשה אז זה תלוי בהם - העיקר אל תצא לנפקדות, זה אגב נקרא שטויות של צעירים כי זה הדבר הכי דפוק שאפשר לעשות בצה"ל.

בכל מקרה בתחילת השירות לא אמורים ליפול עלייך אם הקורס לא נראה לך (לגיטימי, זה לא נשמע כל כך מהם אבל הם מבינים).

בהצלחה.

פורסם

Vidati צודק...

מבחינת נתונים יבשים אז ישנו נתון שנקרא "עברית" וראיתי ציונים מ-3 ועד 9.

עברית כמו שלך הייתי מגדיר 7-8. אני למשל 8 וכל השגיאות שעשית לא הייתי עושה.

לא ראיתי מישהו שנולד בארץ עם עברית פחות מ-7, לעומת זאת לא ראיתי מישהו שלא נולד בארץ עם רמה 9.

אז אל תתנפל על האנשים, Vidati אמר משהו בצדק.

גם אל תחשוב שהצבא מסתכל רק על נתון יבש, מה שבאמת קובע זה צורכי צבא, והצבא צריך נהגים 03. (היום זה C).

ואם להתייחס למה שאתה באמת רוצה לעשות בצבא, אז אף אחד לא יכול באמת להכריח אותך להיות נהג... לא משחקים עם חיים, אפילו בצה"ל.

(למרות שאני כבר 2.5 שנים בצה"ל ולהיות נהג לא נראה לי נורא כלל וכלל)

הכי טוב יהיה לדבר עם קצין מיון ולהגיד לו מה אתה רוצה, העיקר להישמע נחרץ במה שאתה רוצה ואני לא מדבר "מחשוב בלבד", אלא שתגדיר לו כיוון ותגיד מה אתה בטוח לא רוצה לעשות. אם זה לא עזר, אז בתחילת הקורס תעשה קצת בלאגן, פשוט תסרב לבוא לקורס, כנראה ישבצו אותך לאחד אחר, ואם ינסו ביד קשה אז זה תלוי בהם - העיקר אל תצא לנפקדות, זה אגב נקרא שטויות של צעירים כי זה הדבר הכי דפוק שאפשר לעשות בצה"ל.

בכל מקרה בתחילת השירות לא אמורים ליפול עלייך אם הקורס לא נראה לך (לגיטימי, זה לא נשמע כל כך מהם אבל הם מבינים).

בהצלחה.

לא נולדתי בארץ ועדיין יש לי עברית 9... הנה ראית מישהו.

ותתפלא ראיתי גם אצל ילידי הארץ עברית פחות מ 7.

ואני אתנפל... כי אם אני נלחמתי כדי לקבל פרופיל 45 במקום 21 ועשיתי שירות מלא כולל לבנון בסוף השירות ואם אני עם הפרופיל 45 הזוהר שלי יכלתי לעשות צבא ולהדחף לכל חור ולהגיע למצב שכרגע יש לי 20 סנטימטר תפרים בראש ויש אנשים שיכולים לעשות שירות קרבי אבל "לא רוצים" אז מצטער מאד מבחינתי הם אנשים סוג ב'.

אף אחד לא באמת רוצה להיות בצבא... אבל צריך!

שכחתם אולי שאתם גרים בישראל ולא בשוויץ.

אתם גרים במדינה שהוקמה על אומץ על גבורה ועל ערכים.

לא על התחמקות השתמטות ובכיינות.

הצבא צריך תמיד לוחמים, הרבה הרבה הרבה יותר מאשר נהגים.

והצבא מסתכל על נתונים יותר מאשר על כל דבר אחר, בחיים לא יתנו למישהו בעל נתונים גבוהים להתבזבז בלמלא תקן נהג, יש מספי אנשים שמתאימים לתפקיד הזה.

פורסם
  • מחבר

:bash:

בקשר לשגיאות כתיב.. לא תמיד יש לי כל כך הרבה שגיאות, אני סתם עייף היום.

גם אני לא נולדתי בארץ, אבל עדיין אתה לא יכול להשוות את עצמך למישהו אחר, בן אדם 1 אין שגיאות כמעט ובן אדם 2 יש מלא והם אותו זמן בארץ.

בקשר לשרות בצבא, זה לא אמור להיות משנה לך מה הרצונות שלי מהצבא, אני באתי לפה לא בשביל לקבל דעה על הרצונות שלי... באתי לפה לקבל חוות דעת על "קד''ץ נהיגה" זהו!.

ואני לא רוצה קרבי, יש לך בעיה איתי? אני גר ברמת גן, תבוא וניישב את זה על כוס תה או קפה, אבל אם אני לא רוצה להיות קרבי אבל עדיין רוצה לשרת זה לא הופך אותי לבן אדם פחות שווה ממך או מכל אדם אחר, לכל אחד יש את הרצון שלו ואת הבחירה שלו, אתה לא מכיר אותי ואני לא מכיר אותך כך שאל תשפוט אותי ותכנה אותי בן אדם סוג ב' "רק" בגלל שאני לא רוצה להיות קרבי.

עכשיו, אם אני מתקבל לדבר הזה, אני עדיין מקבל מנילה? זאות אומרת שווה לי לוותר על הקורס הזה ולקבל מנילה?

פורסם

חבל מאד שאין לך רצון. אבל שוב כמו שאני מנסה להסביר לך הצבא זאת מערכת שברגע שלך אין רצון גם לה בד"כ אין רצון להתעסק איתך.

רוב הסיכויים שאין לך מנילה ולא תקבל אחת, הם מיעדים אותך כבר להיות נהג C.

פורסם
  • מחבר

איך אפשר לברר את זה? אם יש לי מנילה?

פורסם

המקום היחיד בצבא שמדבר עם מלש"בים, לשכת גיוס :kopfpatsch:

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לך -_-

פורסם

Igrosh - יש לך השקפה מאוד פאשיסטית אז שים לב למה שאתה אומר.

אמרת נתונים? סבבה. אני פרופיל 97, קב"א 53, דפ"ר 70. הנדסאי אלקטרוניקה.

לפני שאתה מתנפל עליי, לא הביאו לי להיות קרבי כי אני בן יחיד - לאן ששלחו אותי לשם הלכתי.

משרת כטכ' נ"ט שטח (כלומר לא בסדנה).

למה שהצבא ייקח הנדסאי אלק' עם נתונים שלי (סבירים לדעתי אם לא טובים), ויזרוק אותי להיות טכ' רגיל שאחד שסיים י"ב יכול להיות?

הזכרתי גם שהצבא השקיע בי 10 אלף ש"ח כדי לממן לי את הלימודים?

אז נלחמת על פרופיל 45, טיפסת על הר, יפה לך Igrosh! אנחנו במדינה דמוקרטית עם חוקים מאוד מאוד לא דמוקרטיים וזכותם של אנשים לא לרצות לשרת, ולצורך העניין, אם זה היה איכשהו מזיז לצבא ולמדינה אז לא היה אפשר להשתמט.

Igrosh אגלה לך עוד סוד... הצבא לא צריך עוד לוחמים, הוא צריך עוד נהגים... תקרא קצת עיתונים, הצבא לא מצליח לאבזר ולחמש את אלו שקיימים.

ו-Vidati אל תתנפל על אנשים, גם מעוות מה שאמרתי וגם מתנפל... מה נסגר אחי? אגיד מה שאמרתי קודם, שווה להיות נהג.

כמובן שלא שאלת אבל הנה כמה יתרונות מלהיות נהג:

1. תישן כפי יכולתך - כשאתה לא נוהג, אתה ישן! סוף פסוק!

2. אתה לא שומר - בחלק מהיחידות אתה נהג תורן אבל חפיף... שמירות זה חרא, ואני עשיתי מספיק כדי לדעת.

3. רשיון 03 מהצבא בלי תוספת תשלום.

חסרונות? כמו בכל דבר אחר גם יש:

1. קשה עד בלתי אפשרי לפסול את המקצוע.

2. יש יחידות שטוחנות נהגים מבחינת שעות - אפשר תמיד לכבול לא שזה עוזר.

3. תכיר את ריאו - הוא גדול, הוא רועש, הוא מתכתי - אין מזגן :-) (רק עם רישיון מיוחד למשא כבד, יש מצב שזה לא קשור אלייך).

4. אם הגעת לתובלה, נדפקת קשות, מדובר ביחידה סגורה ושם טוחנים לך את הנשמה עם הנסיעות, אתה בכלל נחשב רמה ג' ואתה מטייל בעזה לך תבין.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים