פורסם 2007 בדצמבר 1018 שנים הייאני מאד אשמח אם מישהו שבקיא בחשבון דפרנציאלי יעזור לי לפתור את התרגיל, משום שאין לי מושג מה אני צריך לעשות בתרגיל הזה. תודה[attachment deleted by admin]
פורסם 2007 בדצמבר 1018 שנים אם אני זוכר נכון, אז זה הולך ככה:נסמן צלע AB = X. מכאן ש BC=30-X ו BD = (30-X)/2.נסתכל במשלוש ABD:AD^2 = X^2 + ((30-X)/2)^2.תפתור את זה, תגיד לכך ש-AD תלוי ב-X, תוציא מינימום, תעלה בריבוע וזה אמור להיות הפיתרון.
פורסם 2007 בדצמבר 1018 שנים מחבר זה בדיוק מה שעשיתי, התשובה שמתקבלת בספר היא:עשיתי שהפונקציה היא: y=X^2 + ((30-X)/2)^2והתוצאה יצאה לי שונה מהתוצאה בספר. התשובות בספר הן ש- AB - 6 וBC 24, בס"מ כמובן.
פורסם 2007 בדצמבר 1018 שנים מה לך יוצא?שים לב שאתה גוזר נכון (תפתח את הסוגריים בשבר, זה יקל עליך)..ד"א אני חושב שהטעות שלך היא אחרת. אתה קיבלת Y בריבוע, כלומר Y זה שורש של כל מה שרשמת שם.
פורסם 2007 בדצמבר 1018 שנים מחבר אוקיי, התוצאה שבספר היא באמת נכונה. הייתה לי טעות שטותית בהתחלה, (אי שמירה על סדר פעולות נכון), ולכן התוצאה יצאה לא נכונה. אוקיי, בכל מקרה, תודה לכולם![br]פורסם בתאריך: 11.12.2007 בשעה 01:10:13מה לך יוצא?שים לב שאתה גוזר נכון (תפתח את הסוגריים בשבר, זה יקל עליך)..ד"א אני חושב שהטעות שלך היא אחרת. אתה קיבלת Y בריבוע, כלומר Y זה שורש של כל מה שרשמת שם.לא, אין קשר. אתה אמור לקבל מהנגזרת את ה-X, בלי הוצאת שורשים.
פורסם 2007 בדצמבר 1118 שנים משהו פה לא מסתדר לי, אבל אם הכל נכון זה בסדר. כנראה שסתם אני לא זוכר טוב את החומר..
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.