עבור לתוכן

סוף סוף הכנסת מתיחסת לבעית מחירי הדיור בארץ -עדכון-בכלל לא מה שחשבתי החוק גרוע

Featured Replies

פורסם

http://news.walla.co.il/?w=//1207592

ועדת השרים אישרה הצעת חוק לניכוי ממס הכנסה של הריבית המשולמת על המשכנתא. המטרה: לסייע לזוגות צעירים

עוד בכתבה:

"החוק ייתן דחיפה לענף הבניייה" »

בשורה לזוגות צעירים: ועדת השרים לחקיקה אישרה היום (שני) הצעות חוק לניכוי ממס הכנסה של הריבית המשולמת על המשכנתא. הוועדה, בראשות שר המשפטים פרופ' דניאל פרידמן, אישרה את הצעות החוק של הח"כים יעקב מרגי (ש"ס), שלי יחימוביץ' (עבודה) וגלעד ארדן (ליכוד), והחליטה שההטבה תיוחד רק למי שמבקשים משכנתא על דירת המגורים שלהם, ואשר אינם מחזיקים בבעלות על דירה נוספת. אישור הצעת החוק, המהווה תיקון לפקודת מס הכנסה, עתידה להפחית את הנטל הכלכלי על מי שנוטלים משכנתא לצורך רכישת דירת מגורים.

פרסומת

על פי הצעות החוק, "לשם בירור הכנסתו החייבת של תושב ישראל, ינוכו הסכומים ששילם באותה שנת מס כריבית על משכנתא שנטל למימון רכישת דירת מגורים יחידה". זאת, אם אין בבעלותו או בבעלות בן-זוגו או ילדיו עד גיל 18 דירה נוספת, אם המשכנתא איננה בגובה של יותר מ-70 אלף דולר, אם המשכנתא איננה מהווה יותר מ-80% מערך הדירה; ואם ערך הדירה שבגינה נלקחה המשכנתא אינו עולה על 200 אלף דולר.

כדי לסייע גם לאזרחים שאינם מגיעים לסף המס ואינם משלמים מס הכנסה כלל, נקבע בהצעות כי שר האוצר יקבע, לאחר התייעצות עם שר השיכון, מענק מיוחד שיינתן לרוכשי הדירות שאינם מגיעים לסף המס המינימלי. גובה המענק הזה יהיה בגובה של לפחות 30% מסך הריבית שתשולם על המשכנתא, והוא יועבר ישירות ממשרד השיכון לבנק או לתאגיד שממנו נלקחה ההלוואה.

"החוק ייתן דחיפה לענף הבניייה"

יחימוביץ'. "החוק יצמצם את תופעת משקי הבית שאינם עומדים בהחזרי המשכנתא" (שרון בוקוב)

"במדינות מפותחות רבות קיימים הסדרי סיוע לרוכשי דירות, משיקולים כלכליים וחברתיים", אמר ח"כ מרגי, "מן הראוי שישראל תאמץ מדיניות דומה שתיטיב עם רוכשי דירות יחידות ועם משפחות מעוטות יכולת, שכן למשפחות מבוססות יש הן היכולת והן ההון העצמי הנדרש ההופך את רכישת דירת המגורים למשימה שאיננה מחייבת נטילת משכנתא גבוהה".

"מטרת הצעת החוק היא לסייע לזוגות צעירים ולרוכשי דירות לראשונה בקניית דירתם", כתבו חברי הכנסת יחימוביץ וארדן בהצעת החוק, "לפי כל המחקרים, ההכרה בריבית המשולמת כהוצאה תיתן דחיפה משמעותית לענף הבנייה ולהגברת הצמיחה והתעסוקה במשק. הניכוי יקל במיוחד על זוגות צעירים, עולים חדשים ומעוטי יכולת, החשים במיוחד בקושי כלכלי ובנוסף יצמצם את תופעת משקי הבית שאינם עומדים בהחזרי המשכנתא ויעודד עבודה ודיווח על הכנסות".

הגיע הזמן

אני מכיר יותר מידי צעירים בגילי שתקועים בלי ברירה

כי מחירי הדירות גבוהים מידי

ועל ריבית משכנתה לא היה החזר ולא כלום

עדכון-

בשורה לבעלי המשכנתאות זכאי משרד השיכון: תשלומי ריבית על משכנתאות יהיו הוצאה מוכרת לצורכי מס הכנסה. כך עולה משתי הצעות חוק פרטיות שאושרו היום (ב') פה אחד בוועדת השרים לחקיקה. תמיכת הממשלה תובטח סופית אם שר האוצר, רוני בר-און, לא יערער על החלטת השרים במליאת הממשלה, לפי הזכות השמורה לו, וערעורו יתקבל. אפשרות זו קיימת לאחר שנציגי רשות המסים התנגדו להטבה בטענה שהיא תערער את כל מערך הכנסות המדינה.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3481037,00.html

מדינה מטומטמת

כל מי שלא משריץ ילדים אחד לשנה ... לא יקבל תהטבה הזאת בכלל :pissed: :pissed: :pissed:

• תגובות 36
  • צפיות 2.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

זה שאתה לא יודע על מה אתה מדבר, זה לא אומר שהמדינה מטומטמת.

לך תבדוק מי אלה זכאי משרד השיכון ואחר כך תחזור.

פורסם

זה שאתה לא יודע על מה אתה מדבר, זה לא אומר שהמדינה מטומטמת.

לך תבדוק מי אלה זכאי משרד השיכון ואחר כך תחזור.

הוא צודק, בחור בן 30 לא נשוי וללא ילדים שגר עם אמא שלו לא זכאי לקבל הנחה אז מה החוק הזה שווה!

פורסם
  • מחבר

אולי תפסיקו לקשר כל נושא עלי אישית

יש המון אנשים שהיו מרוויחים מהחוק אם לא היו הגבלות מטומטמות כאלו

שמגבילים את זה רק לזכאי משרד השיכון ועוד מגוון הגבלות אין בשר לחוק הזה

ואז החוק מטומטם

פורסם

כמובן שלא קראת מה זה זכאי משרד השיכון.

חלק גדול מהזוגות הצעירים הנשואים הם זכאים.

פורסם
  • מחבר

למעשה קראתי אתמול -

זכאי משרד השיכון הוא מי שעונה על הכללים שנקבעו לצורך זה על-ידי המדינה, והונפקה לו תעודת זכאות .

תעודת הזכאות מאשרת כי בעליה עמד בקריטריונים של המדינה וזכאי לקבל מהמדינה עזרה בשיכון .

קבוצות הזכאים העיקריות :

זוגות ותיקים, עולים חדשים, רווקים מעל גיל 30 - במרכז הארץ, רווקים מעל גיל 21 באזורי פיתוח, משפחות חד הוריות, דיירי שכונות שיקום, משפחות המתגוררות בתנאי מצוקה, רוכשי דירות באזורי פיתוח, בעלי דירה חלקיים, ועוד .

http://mashkanta.dirot.info/who_is_eligible.html

ואין הזכרה לזוגות צעירים בכלל

אבל תחשוב על ההגבלה הזאת אם ההגבלות הנוספות

לדוגמה החוק יכול רק על דירות מיתחת ל200 אלף דולאר

באזור גוש דן והמרכז מאוד קשה לימצוא דירות נורמליות בפחות מי 200 אלף דולאר

בקיצור מגבילים יותר מידי חוק שהיה יכול להיות מצוין

פורסם

החוק זה לפי אחוזים, בנוסף על כך אם אתה יכול לקבל משכנתא ל500-400 אלף דולר אז אתה לא צריך עזרה מהמדינה.

פורסם

הסבר קצת יותר טוב לגבי זכאות:

http://www.bankrate.co.il/site/mashkanta_guide2_show.asp?id=25

הזכאות + החוק נועדו לעזור לחלשים, לא לחזקים שרוצים לקנות דירה של 200 אלף דולר במרכז ת"א.

ודרך אגב, אפשר למצוא יופי של דירות בהרבה פחות מ-200,000 דולר.

לצורך העניין, לפני קצת פחות משנה קניתי בובה של דירה במרכז גוש דן שמתאימה יופי לזוג+ילד במרכז גוש דן ב-112,000 דולר.

ועוד דרך אגב, זוג אשר נשוי 3 שנים, כאשר האישה בהריון, שניהם לאחר שירות צבאי מלא כאשר לכל אחד מהם 3 אחים ואחיות - יש להם זכאות משרד השיכון, אפילו לדירה במרכז - לא באזורי פיתוח.

פורסם
  • מחבר

תיראה אם זוג צעיר חסך שנים הרבה כסף ורוצה לקנות דירה ב250 אלף דולר שזה המחירים היום באזורי המרכז לדירת יד שניה סבירה

אותו זוג גם לא זכאי משרד השיכון גם קונה במחיר גבוה יותר מהסכום שהחוק מתיר

וגם אם יקח 100 אלף דולר משכנתה שזה מבחינתו פחות מי 50% מערך הדירה הוא לא יקבל כלום מהחוק

בקיצור הכניסו הגבלות גדולות מידי

בעצם אומרים לך לך תגור בחור בנגב

ואם עדיין תצליך להחזיק בעבודה נורמלית נשלם לך החזר של עד 10 אלף שקל בשנה

אבל אתה יודע מה הבעיה ?

הדלק מהחור הזה לעבודה יגמור את כל הסכום

וכן מי שקונה דירה ב500 אלף דולר לא זקוק להטבות כאלו

אבל רוב קוני הדירה בפעם הראשונה הם צעירים שקונים בסכומים נמוכים בהרבה

הזכאות + החוק נועדו לעזור לחלשים, לא לחזקים שרוצים לקנות דירה של 200 אלף דולר במרכז ת"א.

ודרך אגב, אפשר למצוא יופי של דירות בהרבה פחות מ-200,000 דולר.

לצורך העניין, לפני קצת פחות משנה קניתי בובה של דירה במרכז גוש דן שמתאימה יופי לזוג+ילד במרכז גוש דן ב-112,000 דולר.

באיזה סרט אתה חי?

אולי אם יבנו דירה בתוך הארובה של רידינג ימכרו אותה במחיר הזה וגם אז בלי מעלית ;D ;D ;D

פורסם

תפסיק לבלבל את השכל, טוב?

אפשר לקנות יופי של דירות 2.5 חדרים בפחות מ-150 אלף דולר, כמו שלמשל אני קניתי.

כיוון שאני חיפשתי, ואני קניתי, ואני יודע מה הולך בשוק תפסיק להפריח מספרים לא מציאותיים באוויר.

פורסם

וגם לא כל זוג צעיר צריך דירה במרכז תל אביב... אפשר לחשוב שבארה"ב כל זוג צעיר יכול לרכוש דירה בניו-יורק.

פורסם

יש משהו בטענות של קרירין

הזכאות למשכנתה היא כלי בידיי האוצר לניתוב משאבים למגזרים נבחרים וכל שינוי אשר ליכאורה זניח מבטא שקלים רבים

יחד עם זאת אין שום אינטרס לממשלה לנתב אוכלוסיה צעירה וחלשה מבחינה כלכלית אל המרכז כלומר גם בניו יורק זוג צעיר לא יכול לרכוש דירה במיד טאון מנהטן

פורסם
  • מחבר

תפסיק לבלבל את השכל, טוב?

אפשר לקנות יופי של דירות 2.5 חדרים בפחות מ-150 אלף דולר, כמו שלמשל אני קניתי.

כיוון שאני חיפשתי, ואני קניתי, ואני יודע מה הולך בשוק תפסיק להפריח מספרים לא מציאותיים באוויר.

אני מכיר כמה צעירים שקרובים עלי שמחפשים הרבה זמן

באזור השרון

ולא מצאו אפילו דירה אחת נורמלית בפחות מי 250

בתל אביב יקר יותר

יחד עם זאת אין שום אינטרס לממשלה לנתב אוכלוסיה צעירה וחלשה מבחינה כלכלית אל המרכז כלומר גם בניו יורק זוג צעיר לא יכול לרכוש דירה במיד טאון מנהטן

אף אחד לא דיבר על רמת אביב ג

באזור גוש דן+השרון גרים המון צעירים

לזרוק אותם לנגב ולצפון בלי מקומות עבודה לא יעזור לכלום

ואם היה עבודה נורמלית בנגב באר שבע היתה עיר הרבה יותר גדולה

פורסם

היום מרכז זה מחדרה בצפון עד אשדוד בדרום

וכן יש אינטרס לממשלה לישב את הגליל והנגב

אם היה שכל לאנשים הם היו מתישבים באזורים מרוחקים יותר וכך הופכים אותם ( את הגליל והנגב ) לרלוונטים יותר

אבל הרגלים הם דבר שלא תמיד קל להתגבר עליהם ( כגון לגור במרכז )

פורסם
  • מחבר

היום מרכז זה מחדרה בצפון עד אשדוד בדרום

וכן יש אינטרס לממשלה לישב את הגליל והנגב

אם היה שכל לאנשים הם היו מתישבים באזורים מרוחקים יותר וכך הופכים אותם ( את הגליל והנגב ) לרלוונטים יותר

אבל הרגלים הם דבר שלא תמיד קל להתגבר עליהם ( כגון לגור במרכז )

כן אנשים כל כך טיפשים שהם לא רוצים לעבור לגור במקום שאין מספיק מקומות עבודה אטרקטיבים

מה אני יגיד ממש מטומטמים

תאמין לי אני מת לעבור לצפון ולמחירי דיור שם ואני מדבר על ישובים קטנים ולא על חיפה

אבל בלי עבודה בצפון אין לי איך לעבור

ואני מכיר אנשים שהגיעו מהצפון למרכז כי לא היתה להם ברירה בגלל עבודה

ואשדוד זה לא מרכז

חולון עוד איכשהו מרכז ושם למיטב ידיעתי עוד יש מחירי דיור סבירים

אבל זאת עיר מסריחה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים