עבור לתוכן

האם אפשר להוריד את המדבקה מהמאוורר שבא עם המעבד (E6750) ?

Featured Replies

פורסם

שלום, קניתי מחשב חדש ובזמן ההתקנה הרכבתי את המעבד בלי משחה תרמית כי הבנתי שיש סוג של מדבקה מתחת למאוורר שבא עם המעבד שזה סוג של משחה תרמית.

בכל מקרה אני מעוניין לשים משחה תרמית כי הבנתי שזה יותר טוב, אבל מישהו אמר לי שאסור להוריד את המדבקה מהמאוורר בכלל כי זה יכול לדפוק את המאוורר ואת הקשר בינו לבין המעבד ואם אני רוצה להשתמש במשחה תרמית אני צריך לקנות גם קירור אחר למעבד.

האם זה נכון ? המעבד שלי כרגע עומד על 30 ומשהו מעלות במנוחה אבל במאמץ הוא מגיע ל 60 פלוס ואני די בטוח שזה בגלל שאין משחה תרמית.

תודה

פורסם

יש הבדל בין המאוורר ובין בגוף קירור עצמו!

את המדבקה הטרמית שעל הגוף קירור שבאה במגע עם המעבד אתה תצתרך להוריד אם אתה רוצה למרוח משחה טרמית חדשה!!

ואתה לא חייב קירור אחר בשביל למרוח משחה טרמית אתה יכול לקנות מכל חנות מחשבים ולגרד את המדבקה ולמרוח משחה

פורסם
  • מחבר

כן, התכוונתי לגוף קירור בכללי.

אז אתה אומר שאפשר להוריד את המדבקה ואז למרוח משחה תרמית ? ומה זאת אומרת לגרד אותה, לא מורידים אותה רגיל וזהו ?

פורסם

לא אפשר צריך!

לפעמים היא לא יוצאת כמו מדבקה כי היא דבוקה אז תוריד אותה מהגוף קירור ותנקה אותו עם אלכוהול שלא ישארו סימנים

ותנקה גם את המעבד מהשאריות

ורק אז תמרח משחה חדשה ותרכיב שוב

בהצלחה :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

הבנתי תודה :)

אפשר תגובות מעוד אנשים לחזק את העניין?

פורסם

מאוורר אינטל מקורי כן? בדיוק אני שאלתי על זה לפני כמה שבועות לפני שהרכבתי מחשב לאחותי. בסופו של דבר גירדתי מאוד בעדינות את הפד מהגוף קירור בעזרת כרטיס אשראי ישן, זה סה"כ ירד מאוד בקלות, ואת השאריות האחרונות ניקיתי עם אלכוהול. מרחתי משחה, הרכבתי הכל והמעבד רץ על אחלה טמפ', כך שבאמת אין לך ממה לחשוש כל עוד תעשה את זה כמו שצריך.

פורסם

המדבקה ( ועליה גריז טרמי ) שבאה מודבקת עם המאוורר המקורי של אינטל היא בסדר גמור, ואפשר בהחלט להגיד שהיא "עושה את העבודה",

חפש ביקורות והשוואות ברשת ותראה שההבדל בטמפ' בין גריז טרמי טוב, נניח ARCTIC SILVER, לבין המדבקה הוא בסביבות ה 4 מעלות לכל היותר -במנוחה.

אם אתה לא מתכנן OC אז לדעתי חבל על המאמץ.

הטמפ' הגבוהות שלך לא ירדו בהרבה עכב החלפת המשחה הטרמית, אתה צריך למצוא פתרון אחר.

פורסם
  • מחבר

פתרון אחר ? איזה פתרון אחר קיים ?

אם הטמפ' במנוחה היא בסדר ובמאמץ היא קופצת ב 30 מעלות משהו פה לא בסדר - כשאני רואה שלאנשים אחרים במאמץ הטמפ' עולה ב 10-15 מעלות אבל לא יותר.

פורסם

הפיתרון האחר הוא החלפת הקירור לקירור יותר טוב

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים