עבור לתוכן

פטור מזקן בצה"ל

Featured Replies

פורסם

התגייסתי לפני כמעט שבוע לצה"ל ואם יש משהו שמאוד מעצבן אותי זה להתגלח כל בוקר (בעיקר בגלל שאני נראה בן 15 ככה). גם בקושי יש זמן לזה. מסדר בוקר אצלנו זה: לבישת מדי ב', צחצוח נעליים, צחצוח שיניים, התגלחות ועמידה במסדר תוך 15 דקות (לא מספיק זמן).

יש אצלנו אפשרות להוציא פטור זקן על רקע רפואי או דתי ובגלל שאני לא דתי אין לי מושג איך אני מוציא על רקע דתי. אני ממשפחה שכולה, זה יכול לעזור איכשהו? נגיד שאני מגדל זקן לזכר אחי ודוד שלי...

ואיך אני מוציא זקן על רקע רפואי? יש איזה משהו שאני יכול למרוח על הפנים בשביל שיוציא לי פצעונים לכמה ימים?

נ.ב, שהייתי קטן התרסקתי עם האופניים ופתחתי את הסנטר, איכפת להם?

לתשובות (מהירות) אני אודה (מחר חוזר לבסיס).

פורסם

תגיד שהתחזקת מאז שאחיך נפטר (משתתף בצערך) ושאתה שומר עכשיו, לא אמורים לעשות עם זה יותר מדי בעיות,לפחות אצלנו ככה.

פורסם

מוזר, ביקשת ולא נתנו לך? אני התגייסתי ביום רביעי, ביום שישי כדי למנוע בעיות כדי שאוכל לצאת לבים, התגלחתי אבל לאחר מכן המפקדת שאלה מי רוצה פטור מזקן, אני ביקשתי ואז פשוט הביא לי דף קטן עם פרטים שלה וחתימה שלי ואמרה לי שאותו רגע אסור לי לגעת בזקן במשך 3 שבועות...

פורסם
  • מחבר

warmachine, תודה.

גם חברים שלי שחלקם סיימו טירונות, חלקם כבר קצינים וחלקם מגוייסים ממש קצת זמן אמרו שכל מה שהם עשו זה לבקש פטור מהסמ"ל.

אבל אצלנו זה לא ככה, שבטה זה גיהנום.

מה לגבי אפטרשייבים? עושים פצעונים?

פורסם

תנסה להתגלח כשהעור יבש ואז למרוח משהו אלכוהולי עליו (עם יש חובשים אז תבקש מהם ספונג'טה זה כמעט בטוח יעבוד).

פורסם

לפי מה שהבנתי נכנס חוק שמי שרוצה זקן יכול לקבל ללא סיבה רפואית או דתית רק צריך לבקש

אולי בגלל שאתה בטירונות אז לא יתנו לך , כל מקום והחוקים המטומטמים שלו

פורסם

אולי לא ציינתי, אבל אני בטירונות, אפשר לומר שאפילו לא התחלתי לאחר יום בבסיס קיבלתי פטור, ואפילו לא ביקשתי אלא המפקדת שאלה מי רוצה פטור.

פורסם

ניתן לקבל אישור מרב סרן על הצהרה על גידול זקן אבל זה לא תקף להכשרה בסיסית וקורסים.

warmachine, תודה.

גם חברים שלי שחלקם סיימו טירונות, חלקם כבר קצינים וחלקם מגוייסים ממש קצת זמן אמרו שכל מה שהם עשו זה לבקש פטור מהסמ"ל.

אבל אצלנו זה לא ככה, שבטה זה גיהנום.

מה לגבי אפטרשייבים? עושים פצעונים?

סמל זה לא ראשי תיבות

פורסם

לפי מה שהבנתי נכנס חוק שמי שרוצה זקן יכול לקבל ללא סיבה רפואית או דתית רק צריך לבקש

אולי בגלל שאתה בטירונות אז לא יתנו לך , כל מקום והחוקים המטומטמים שלו

מה? אצלינו בחטיבה מי שרוצה פטור זקן רפואי צריך המלצה מרופה מומחה+אישור סמגד. :bash:

פורסם

יש חוקים ברורים לגבי פטור מזקן רק חבל שבכל מקום בצבא מתייחסים אליהם אחרת ומפרשים אותם אחרת.

במקום אחד יתנו לך בלי בעיה, במקום אחר תצטרך אישור סגן אלוף, מקום שני תצטרך אישור רס"ן, אין מה לעשות ככה הצבא עובד, תנסה לראות בדיוק מה אתה צריך היכן שאתה נמצא כדי להגיע לפטור הזה.

בגדול לא מדובר כאן באיזה פטור בעייתי כמו שיער או אפילו נעליים אזרחיות אלא סה"כ באישור גידול זקן שיש אלפים שהוא בידם ככה שאל תשבור את הראש יותר מדי, אתה תשיג את הפטור הזה, עניין של כמה ימים עד כמה שבועות זה הכל.

פורסם

החוק הצבאי קובע שלאחר הכשרה ראשונית חייל שרוצה לגדל זקן יכול לבקש לגדל זקן. בשביל זה צריך להחתים סגן אלוף ( אם אני לא טועה ) על האישור המתאים.

פורסם

סמל זה לא ראשי תיבות

סגן משנה למ"מ

פורסם
  • מחבר

יש חוקים ברורים לגבי פטור מזקן

גם יש חוק של 6 שעות שינה וביום הראשון שלי בבקו"ם(/בקום/WHATEVER) הלכנו לישון ב-1 בלילה ועשו לנו השקמה ב-4 בבוקר לתורנות מטבח :screwy:

ד"א, אפשר פירוט של החוק?

פורסם

לפי וויקיפדיה סמל זה "סגן מחוץ למניין" ולא "סגן משנה למ"מ".

בכל מקרה, במקור זה היה ראשי תיבות. אבל בתכלס, זה פשוט הפך למילה. אפשר לכתוב את זה בלי.

אבל כן- זו לא טעות לכתוב עם.

פורסם
  • מחבר

את ענייני ראשי התיבות אני מבקש שתשאירו למחר אחרי שאני אחזור לבסיס.

בינתיים אני מבקש עזרה מיודעי הדבר לגבי הפטור זקן.

תודה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים