עבור לתוכן

לימודים גבוהים בארצות הברית - מישהו חשב על האפשרות הזאת?

Featured Replies

פורסם

ממחקר (בן 15 דקות) שעשיתי פעם גיליתי שזה פשוט לא משתלם, האוניברסיטאות הממוצעות לא עד כדאי כך יותר טוב ובהרבה יותר יקרות.

• תגובות 35
  • צפיות 2.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני יודע שבצרפת ובגרמניה הלימודים חינם

הבעיה היא שצריך לדעת תשפה ואני לא סגור על אופציה ללמוד באנגלית

פורסם
  • מחבר

וכמה עולה מכללה בארץ? 30000? זה כבר אותו דבר למעשה.

אני לא מבין מאיפה בכלל הגיע ההנפצה הזאת. בארץ למיטב לידעתי יש רק שתי מכללות פרטיות: המכללה למינהל בראשון והמרכז הבינתחומי בהרצליה. זהו. שאר המכללות בארץ בסבסוד ממשלתי מלא.

פורסם

יש עוד. מכללת נתניה, מכללת ר"ג, דרבי (אם זה נחשב הקקה הזה) ועוד כמה.

אבל זה לא ממש משנה.

Chymes, אני פשוט לא מבין את הרעיון.

למה אתה חושב שיהיה עדיף ללמוד בסתם אונ' (בהנחה שאתה לא הולך ללמוד ב MIT) ע"ג מכללה בארץ?

אלא אם כן אתה מתכנן לגור במקום בו למדת (ואז יהיה יתרון לתואר כי יכירו אותו), אני לא רואה שום יתרון.

הערה- אני לא מדבר פה על ההנאה בזמן הלימודים (בתכלס, לימודים זה קשה ומבאס ואין מה לעשות) אלא על מה "הנייר" יהיה שווה בסוף.

פורסם

יש עוד. מכללת נתניה, מכללת ר"ג, דרבי (אם זה נחשב הקקה הזה) ועוד כמה.

אבל זה לא ממש משנה.

Chymes, אני פשוט לא מבין את הרעיון.

למה אתה חושב שיהיה עדיף ללמוד בסתם אונ' (בהנחה שאתה לא הולך ללמוד ב MIT) ע"ג מכללה בארץ?

אלא אם כן אתה מתכנן לגור במקום בו למדת (ואז יהיה יתרון לתואר כי יכירו אותו), אני לא רואה שום יתרון.

הערה- אני לא מדבר פה על ההנאה בזמן הלימודים (בתכלס, לימודים זה קשה ומבאס ואין מה לעשות) אלא על מה "הנייר" יהיה שווה בסוף.

יהיה עדיף כי תקבל תואר של אוניברסיטה ולא תואר של מכללה זה הכל

ואם אתה לומד באירופה ויש לך אזרחות אירופאית

לא תשלם שכר לימוד

פורסם

ולא חסרים מקומות באירופה שהלימודים שם הם חינם או כמעט חינם. (משהו סמלי כמו 100 יורו לסמסטר)

500 יורו וזה אפילו לא כסף... 2500-3000 שקל לסמסטר? חחח זה אפילו מצחיק אני משלם יותר לביתספר עכשיו.

אני יודע שבצרפת ובגרמניה הלימודים חינם

הבעיה היא שצריך לדעת תשפה ואני לא סגור על אופציה ללמוד באנגלית

כבר לא חינם.. כמו שאמרתי 500 יורו , לפחות זה ככה בגרמניה 100% הבעיה היא שעלות המחיה היא גבוה (חישבתי שבסביבות ה1-1.5 K יורו)

פורסם

הבעיה היא שבשביל ללמוד בגרמניה צריך לדעת גרמנית :-\

פורסם

מי אמר שחייבים גרמניה

יש איטליה מזרח אירופה הונגריה ששם יש לימודי רפואה שלומדים שם הרבה ישראלים

ומן הסתם לומדים באנגלית

פורסם

הבעיה היא שבשביל ללמוד בגרמניה צריך לדעת גרמנית :-\

ממש לא בעיה לכול מי שדובר רוסית (מתוך ניסיון).

פורסם

ממש לא בעיה לכול מי שדובר רוסית (מתוך ניסיון).

אתה יכול לפרט טיפה?

אני דובר רוסית :) חחח וגם רוצה ללמוד בגרמניה - למה קל יותר?

פורסם

ובכן, במידה ואתה מכיר את הדקדוק ברוסית, אתה מייד תבחין שבגרמנית כל ה (Cases) דומים לאלו שברוסית. (ברוסית יש שישה ובגרמנית ארבעה).

ועוד כל מיני דברים בעלי מכנה משותף בשתי השפות אשר נתקלים בהם כשלומדים את השפה, דברים אשר הופכים את השפה למובנת יותר וקלה יותר ללימוד, גם הרוסית, לפי דעתי קשה פי כמה מגרמנית.

חשוב לציין, שלמרות שלדוברי רוסית בהחלט היה קל יותר, מדובר בשפה מורכבת מאוד אשר דורשת שינון רב ולימוד רב(לעומת ספרדית או צרפתית, שהן שפות, שלפי דעתי קלות בהרבה מגרמנית).

בתור אחד ששקל ללמוד בגרמניה (ויתרתי עקב אי-יכולת כלכלית), אני חייב לחזור ולהזהיר שמדובר בשפה קשה ביותר אשר דורשת שינון רב, למי שיש יכולת פיננסית עדיף לו\לה ללמוד באנגלית ולא "להילחם" בלימוד הגרמנית....

וכן, אני דובר גרמנית.

פורסם

יכולת פיננסית? 500 יורו...

אוי הבאסה היא שאני יכול לדבר אבל דיקדוק אני כמעט ולא יודע :( :( בעיקר בגלל שבקושי למדתי.....

יש הבדל בין יכולת פיננסית לבין לשלם 30K דולר לשנה...

אפשר לדעת תוך כמה זמן בערך למדת גרמנית בסיסית + ? יענו לדבר די שותף אבל לא יותר מידי?

פורסם

500 יורו לאזרח, סטודנט מחול משלם סכום מלא ויותר מזה.

פורסם

500 יורו לאזרח' date=' סטודנט מחול משלם סכום מלא ויותר מזה.

[/quote']

אני די בטוח שלא... יש לך לינק לזה?

בדקתי שוב בכמה וכמה אתרים ורשום שלא...

פורסם

יכולת פיננסית? 500 יורו...

אוי הבאסה היא שאני יכול לדבר אבל דיקדוק אני כמעט ולא יודע :( :( בעיקר בגלל שבקושי למדתי.....

יש הבדל בין יכולת פיננסית לבין לשלם 30K דולר לשנה...

אפשר לדעת תוך כמה זמן בערך למדת גרמנית בסיסית + ? יענו לדבר די שוטף אבל לא יותר מידי?

:P ;D

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים