עבור לתוכן

לימודים גבוהים בארצות הברית - מישהו חשב על האפשרות הזאת?

Featured Replies

פורסם

עשיתי מחקר מהיר וגיליתי שניתן להיבחן בארץ ב-SAT במחיר סמלי של 61$. בחינת SAT פותחת אפשרות ללמוד בארצות הברית, אבל האם זה משתלם? מהם היתרונות בלימודים בארה"ב?

• תגובות 35
  • צפיות 2.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אין יותר מדי. :nixweiss:

אל תשכח גם שתואר BA הוא 4 שנים שם במקום 3 שנים.

בנוסף אמורים להיות שם חיי קמפוס יותר טובים (סטדנטים יותר צעירים, לא כמונו, עייפים אחרי צבא).

כמובן שאם אתה לומד ב MIT\הרווארד יש בזה יתרון כי אין אונ' בארץ שנחשבת באותה רמה.

אבל שוב- אין ממש יתרון. האונ' בארץ נחשבות טובות. אולי יש יתרון אם אתה רוצה לחיות בארה"ב בעתיד.

פורסם
  • מחבר

אני כבר ירדתי מזמן מלימודים באוניברסיטה בארץ. זה פשוט לא ריאלי לרוב הצעירים במדינה. מספר המקומות מצומצם ומספר המעומדים גדל משנה לשנה. אנחנו אשכרה כמו עכברושים שרבים על חריץ גבינה קטן.

פורסם

אבל שוב- אין ממש יתרון. האונ' בארץ נחשבות ללא טובות.

בארה"ב לימודים זו חוויה ולא עונש/מלחמה כמו בארץ.

Chymes - בתור סטודנט זר אתה לא נדרש לעשות SAT ברוב המכריע של המקרים. מה שכן אתה חייב לעשות TOEFL. (מבחן אנגלית מפגר)

מה שכן - זה יקר. לאוניברסיטאות בTOP50 תצטרך לפחות 50K$ לשנה.

פורסם

מאיפה לך?!

ולא דיברתי על חוויה. דיברתי על רמת הלימודים.

Chymes, אתה מתכנן לחיות בארה"ב?

פורסם

ולא דיברתי על חוויה. דיברתי על רמת הלימודים.

בנוסף אמורים להיות שם חיי קמפוס יותר טובים (סטדנטים יותר צעירים, לא כמונו, עייפים אחרי צבא).

::)

ואין קשר בין מעבר לארה"ב לבין לימודים. אפשר ללמוד ולחזור לארץ. (למעשה הויזה מחייבת אותך לחזור לישראל - לא יתנו לך להישאר)

תראה את כל הסטודנטים לרפואה באירופה - לומדים שם 6 שנים וחוזרים לארץ.

פורסם
  • מחבר

בארה"ב לימודים זו חוויה ולא עונש/מלחמה כמו בארץ.

Chymes - בתור סטודנט זר אתה לא נדרש לעשות SAT ברוב המכריע של המקרים. מה שכן אתה חייב לעשות TOEFL. (מבחן אנגלית מפגר)

מה שכן - זה יקר. לאוניברסיטאות בTOP50 תצטרך לפחות 50K$ לשנה.

כן ולא. TOEFL חובה בכל המוסדות, SAT חובה רק בחלק, אבל מומלץ ע"י כולם. לכן אין מנוס מ-SAT. הורדתי בחינה לדוגמא ובגדול הבחינה מאד דומה לבחינה הפסיכומטרית. הכמותי ב-SAT הרבה יותר קל ופרקי "חשיבה מילולית" שמים דגש על אוצר מילים, הבנת הנקרא וכתיבת חיבור. אין להם שאלות היגיון מפגרות בסגנון "מיצי, פיצי וקיצי מנהלים שיחה, אחד דובר אמת והשניים שקרנים."

מבחינת שכר לימוד - זה הקטע הכואב. יש אוניברסיטאות ממשלתיות מסובסדות בהן שכר הלימוד מגיע "רק" ל-16K בשנה. יש קולג'ים בהם שכר הלימוד מגיע ל-8K. השאלה היא מה הרמה של אותם מוסדות.

יש גם אפשרות ללמוד באוסטרליה. שכר הלימוד נמוך משמעותית. [br]פורסם בתאריך: 7.12.2007 בשעה 12:32:47

Chymes, אתה מתכנן לחיות בארה"ב?

אני משחק עם האפשרויות בראש. קשה ואפילו כמעט בלתי אפשרי להתקבל לאוניברסיטה בארץ לרוב הצעירים ובמיוחד בשבילי. אני יודע אנגלית ברמה גבוהה ולכן התחלתי לשקול אפשרות ללמוד במדינה דוברת אנגלית.

פורסם

כן ולא. TOEFL חובה בכל המוסדות, SAT חובה רק בחלק, אבל מומלץ ע"י כולם. לכן אין מנוס מ-SAT. הורדתי בחינה לדוגמא ובגדול הבחינה מאד דומה לבחינה הפסיכומטרית.

מבחינת שכר לימוד - זה הקטע הכואב. יש אוניברסיטאות ממשלתיות מסובסדות בהן שכר הלימוד מגיע "רק" ל-16K בשנה. יש קולג'ים בהם שכר הלימוד מגיע ל-8K. השאלה היא מה הרמה של אותם מוסדות.

אני אומר לך חד משמעית שלא צריך SAT לרוב המכריע של המוסדות.

ברור שהם יגידו שמומלץ SAT - מבחינתם זה עוד מבחן שעשית ועוד כלי לשפוט אותך.

אבל אם יש לך ציונים טובים מהתיכון (שים לב - ציונים - לא מספר יחידות) אתה לא צריך את זה.

אם אתה הולך ללמוד בIVY LEAGE אז אתה חייב SAT. כל השאר לא צריכים את זה.

שכר הלימוד לא מסובסד לך כי אתה סטודנט זר. וגם להם זה לא מסובסד למעשה, הם מקבלים הלוואות בריבית נמוכה.

תזכור שמגורים זו הוצאה לא פחות גדולה משכר הלימוד - בעיקר אם אתה לומד באזור כמו NYC או LA.

פורסם
  • מחבר

גם קנדה ואוסטרליה מדובר על 50K שקלים לשנה כולל שכר לימוד ומגורים. לא זול. :'(

פורסם

גם קנדה ואוסטרליה מדובר על 50K שקלים לשנה כולל שכר לימוד ומגורים. לא זול. :'(

אתה מתכוון $ לא?

פורסם
  • מחבר

שכר הלימוד באוסטרליה עומד על 14,000$ אוסטרלי, שזה בערך 46 אלף שקל. טירוף.

פורסם

וכמה עולה מכללה בארץ? 30000? זה כבר אותו דבר למעשה.

אם אתה כבר מסתכל על האזור ההוא - תבדוק את ניו זילד. נדמה לי ששם הלימודים הם חינם.

ולא חסרים מקומות באירופה שהלימודים שם הם חינם או כמעט חינם. (משהו סמלי כמו 100 יורו לסמסטר)

פורסם

עדיין לא הבנתי מה היתרון של ללמוד באיזה אונ' בינונית בחו"ל על ללמוד במכללה בארץ.

פורסם

תקרא את שאר ההודעות בת'רד ותבין

פורסם

אחי הגדול כרגע לומד תואר שני ב MIT מנהל עסקים .

זה עסק מאוד יקר , הוא לקח הלוואה של 100 אלף דולר כדי לממן את כל הלימודים+מחייה (הוא נשוי + 2 ) .

אבל מדיבורים איתו , הרבה מאוד חברות בנלאומיות חוטפות בוגרים של MIT .

אז התכנון שלו אחרי התואר , לעבוד בארה"ב כ 3 4 שנים , כדי להחזיר את הלוואה .

לא מומלץ לבעלי לב חלש .

לכן אני בחיים לא הייתי יוצא להרפתקאה כזאת .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים