עבור לתוכן

מסך לגרפיקה דו ממדית (2,500 + - )

Featured Replies

פורסם

שלום לכם

אשמח מאוד אם תוכלו לעזור לי

לבחור במסך הנכון לצרכיי

רוב העבודה במחשב תהיה גרפיקה דו ממדית (עבודה על תמונות בפוטושופ)

גודל המסך מינימום 19 אינץ

התקציב פלוס מינוס עומד על 2,500 ש"ח

תודה

פורסם

EIZO S1931 הוא מסך מצויין לשימושים שציינת. אם אכן מוכרים אותו בזיגזג 2000 ב-2170 ש"ח זה מחיר מצויין.

אופציה נוספת היא ה-971P של סמסונג בכ-1700 ש"ח אם אינך זקוק למהירות תגובה מצויינת למשחקים או אנימציות. האיזו הוא ברמה קצת יותר גבוהה ממנו.

הם מופיעים במבחני השוואה למסכי 19" איכותיים בנעוץ בראש הפורום.

פורסם

לדעתי האיזו הוא יקר מדי לתמורה שהוא נותן.

בתקציב נמצאים גם זוג הדלים 2007FP/2007WFP מסכי 20" מעולים לשימושים.

פורסם

מצטרף להמלצת borsood אם יש אפשרות לרכוש ביחד עם ה-Dell מכייל חומרתי במעמד הקנייה, אשר יביא אותם לדיוק צבעים גבוה מעבר לשני המסכי 19" הנ"ל לצד שטח עבודה רחב לפוטושופ.

ללא מכייל הדיוק צבעים מהקופסא ב-Dell פחות טוב, אז כאן כבר בא השיקול של דיוק צבעים גבוה יותר בתמונות מול שטח עבודה רחב.

פורסם
  • מחבר

תודה לכם

כמה אמור לעלות מכייל חומרתי ?

פורסם

אתה יכול לבדוק בקולורטק וקבוצת שימעוני מחירים למכייל Eye One Display 2 של gretagmacbeth, שנחשב למכייל בעל ביצועים טובים. בחו"ל הוא עולה בסביבות 200 דולר כך שהוא עשוי לעלות מעל 900 ¤ בארץ.

פורסם
  • מחבר

עוד 2 שאלות ברשותכם

אם אני קונה מסך crt (הגודל לא מהווה בעיה ) האם זה עדיף לגרפיקה או שהמסכים

הדקים בסכומים האלה כבר אותו הדבר ?

ואם אני לא קונה כרגע מכייל האם עדיף ללכת על מסך ה- eizo ?

פורסם

מניסיוני CRT באיכות ממוצעת ומטה כמו T710BH לא הצטיין לעומת ה-S1931 ברפרודוקציית צבע וניגודיות עד כמה שזה נשמע מפליא. ה-LG רק שמר על אותה רפרודוקצייה בזוויות צפייה קיצוניות.

CRT איכותיים תתקשה מאוד לרכוש אולי שאריות של 22" או 21" יהיו כאלה (ואיני יודע אם מדובר בחדשים לחלוטין או מחודשים). ייתכן שיש לקבוצת שמעוני CRT של Lacie שנשארו במלאי - ובכל זאת הם יזדקנו מהר יותר מבחינת פוקוס ובהירות לעומת LCD איכותי וגם יצריכו מכייל לצורך הכנה לדפוס. השאר הם מהסוג שלא יכול להשתוות לצגי EIZO וחברות איכותיות מקבילות, והם טובים כרגע למי שיש לו בעית ראיה, שמקשה עליו להסתגל לבהירות של מנורות ה-LCD. ה-CRT האיכותיים באמת היו עם שפופרת diamondtron ו-trinitron . מניסיון שעברתי עם צגים של SONY ו-Silicon Graphics טריניטרון התגלה כמעולה. למיטב ידיעתי, כל המסכי CRT האיכותיים בשוק העולמי הפכו ל-Discontinued.

אכן, אם נכון לעכשיו אינך יכול לרכוש מכייל, האיזו כדאי יותר לרכישה מה-Dell. הוא מוכן בצורה טובה יותר לעריכה גרפית, וכשיגיע הרגע שיסתבר שזה קריטי להביאו לרמה גבוהה יותר להכנה לדפוס, תמיד תוכל לרכוש מכייל בשלב מאוחר יותר.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לך על התגובה

אם אפשר עוד שאלה אחת בקשר למסך

EIZO S1931

ראיתי שהוא בא עם כל מיני סיומות שונות

מה הכי כדאי לגרפיקה

והאם עליי לבחון עוד דברים (באותיות הקטנות)

פורסם

הסיומת מציינת את סוג הרגל ואם יש למסך רמקולים מובנים מוסתרים או לא.

http://hwzone.co.il/reviews/19_inch_highend/7/

מסכים נוספים שכדאי לך לשקול הם:

1. DELL 2007FP - הדגם הרגיל, לא הרחב

2. Philips 200P7ES - דומה מאוד 2007FP בלי כניסות וידאו אנלוגיות

הפיליפס הוא בחירה מוצלחת למדי ויביא לך רמת דיוק דומה לזו של ה S1931 מהקופסא (ללא מכייל) אך עם פאנל שמתאים יותר

לעריכה גרפית מסוג S-IPS.

פורסם
  • מחבר

"כיאה ל-Eizo, דגם ה-S1931-SH הינו המסך היקר ביותר בהשוואה שלנו. בין הפיצ'רים שלו (להם חובבי החברה כבר התרגלו) ניתן למצוא מעבד תמונה הפועל ב-10Bit ופאנלים שנבחרו בקפידה.

למרות כל אלו מדובר על מסך איכותי לשימושים משרדיים או אחרים, אך לא מסך לשימושי עריכה גראפית. בניגוד לגרסה הקודמת שלו, ה-S1910, הפעם לא נכללו מערכת קביעת הצבעים מסוג 6-Axis וכיווני מסך אחרים אשר היו קיימים בדגם הקודם. בנוסף מכיל המסך חיישן בהירות המשנה אוטומטית את בהירותו בהתאם לתנאי החדר".

http://hwzone.co.il/reviews/19_inch_highend/6/

בסיקור באתר כתוב שהמסך לא שימושי לעריכה גרפית

אז איך כמעט כולם ממליצים עליו ?

פורסם

הסיבה הכי גדולה שהשורה הזו רשומה בביקורת זה בגלל שהיא רשומה באתר של איזו.

הלכה למעשה (ועל די קריאה של כל הביקורת) ניתן ללמוד שמדובר במסך מדויק ואיכותי שמתאים

לכל שימוש אם כי יחס העלות תועלת שלו נמוך יחסית בייחוד כאשר ניתן ללכת על מסך כמו ה 200P7ES

של פיליפס שייתן לך יותר כמעט בכל תחום.

פורסם

Bagheera, מאחר וזה לא חורג מנושא הדיון, אני הייתי מעוניין שתפרט יותר לגבי הפיליפס המדובר. אני שמעתי עליו ברמיזה לפני כחודש והמידע שלי לגביו מעורפל מאוד, מלבד העובדה שמדובר בפאנל S-IPS עם יכולות טובות אבל עם ניגודיות נחותה יחסית.

פורסם
  • מחבר

גם אני אשמח אם תפרט יותר לגבי הפיליפס

כי כמעט ולא מצאתי דעות עליו

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים