עבור לתוכן

מה רע בחלטת מנהל הבית ספר בפתח תקווה?

Featured Replies

פורסם

^^^ לך תגיב בפורום אקטואליה יש דיון על חינוך - אל תחנך אותי - "הפוסל במומו פוסל " ולא תתחמק מהסחת הדיון על הכתב שלי " על ראש הגנב בוער הכובע "

ודביל זה אתה .

לנושא : בתור אחד שמכיר את הנושא " מלבר ומלגו " השם דוסים הוא הגיה אשכנזית למילה ריבוי של דתי כלומר דתיים וההגיה הזו נובעת מהחלפת האות ת ( תו ) באות ס ( סמך )

הם מחליפים את ההגיה בכול דבר כולל בתפילה ואין דבר גיזעי בזה כי גם העדות הספרדיות עושות זאת למשל התמנים ועוד עדות עם ההגיה המיוחדת שלהם אשר שומרת על המסורת והיחוד העדתי ( שהיא לפי ההלכה היהודית )

יה רון פאול זה מזכיר לי את הדביל השני אשר רואה צל הרים כהרים ובסך הכול הוא רואה את הטינופת שמסתובבת אצלו בראש ומשליך אותה על אנשים אחרים תוך כדי זה שהוא חושב שהוא חכם גדול כי הוא רואה את הפשלות של אנשים אחרים - והבחור כאן קופץ ומכריז גיזענות , כאשר היא רצה אצלו בלבד בראש , בדיוק כמו מנהל בית ספר שמפריד אתיופים ביגלל כל מיני סיבות שליכאורה לוגיות אבל בסופו של דבר הן גורמות להפרדה .

לפני שנמשיך, אני צריך לשאול (וזו באמת טעות שלי שלא שאלתי קודם), אתה מסוגל לנהל דיון בלי לקלל ולהוריד את רמת הדיון?

ושאלה למנהלים: מותר לקלל\ לקרוא בשמות גנאי כמו "דביל" לפי התקנון פה?

• תגובות 46
  • צפיות 4.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

^^^ לך תגיב בפורום אקטואליה יש דיון על חינוך - אל תחנך אותי - "הפוסל במומו פוסל " ולא תתחמק מהסחת הדיון על הכתב שלי " על ראש הגנב בוער הכובע "

ודביל זה אתה .

לנושא : בתור אחד שמכיר את הנושא " מלבר ומלגו " השם דוסים הוא הגיה אשכנזית למילה ריבוי של דתי כלומר דתיים וההגיה הזו נובעת מהחלפת האות ת ( תו ) באות ס ( סמך )

הם מחליפים את ההגיה בכול דבר כולל בתפילה ואין דבר גיזעי בזה כי גם העדות הספרדיות עושות זאת למשל התמנים ועוד עדות עם ההגיה המיוחדת שלהם אשר שומרת על המסורת והיחוד העדתי ( שהיא לפי ההלכה היהודית )

יה רון פאול זה מזכיר לי את הדביל השני אשר רואה צל הרים כהרים ובסך הכול הוא רואה את הטינופת שמסתובבת אצלו בראש ומשליך אותה על אנשים אחרים תוך כדי זה שהוא חושב שהוא חכם גדול כי הוא רואה את הפשלות של אנשים אחרים - והבחור כאן קופץ ומכריז גיזענות , כאשר היא רצה אצלו בלבד בראש , בדיוק כמו מנהל בית ספר שמפריד אתיופים ביגלל כל מיני סיבות שליכאורה לוגיות אבל בסופו של דבר הן גורמות להפרדה .

מצחיק לשמוע את זה בא "מבן אדם דגול וחכם" שכמוך.

אתה גזען ועל זה אין עוררין זה שאתה מספיק בור כדי לא להבין את זה רק מראה עד כמה מצבך סופני ובלתי הפיך.

פורסם

ואתה "אנטי גזען"?

פורסם

רעיון מצויין. נשלב אותן בכיתות רגילות שלומדות בקצב מהיר, התלמידות לא יבנו כלום, יכשלו, יאבדו את הביטחון העצמי בלימודים ויסיימו בתור מנקות. אבל העיקר שלא יקראו להם גזענים.

אם התלמידות היו רק לומדות בכיתה נפרדת כדי להשלים את החומר באופן זמני אולי יכל להיות איזשהו בסיס לטענה הזו, אבל הן הועברו לכיתה הזו, שוחררו להפסקות בזמנים שונים ונשלחו הביתה במונית מיוחדת. אני לא רואה למה אם רמת הלימודים של התלמידות נמוכה צריך למנוע מהן לראות תלמידות אחרות.

פורסם

אם התלמידות היו רק לומדות בכיתה נפרדת כדי להשלים את החומר באופן זמני אולי יכל להיות איזשהו בסיס לטענה הזו, אבל הן הועברו לכיתה הזו, שוחררו להפסקות בזמנים שונים ונשלחו הביתה במונית מיוחדת. אני לא רואה למה אם רמת הלימודים של התלמידות נמוכה צריך למנוע מהן לראות תלמידות אחרות.

שמת לב שכל המידע שיש לך הוא מהתקשורת (ש"טעתה" לא מעט פעמים, רצח א- דורה, או הקצין שביצע וידוא הריגה בילדה) ואתה מבטל לחלוטין את טענת בית הספר שההפסקות היו ביחד ולהסעה אחראים בעיריה בכלל? כמו כן לא ציינו בשום מקום אם הכיתה הנפרדת זמנית או קבועה.

מה לא בסדר בלטעון שהתקשורת מציגה את הדברים בדרך כלל בצורה מוטה כדי למכור יותר עיתונים?

פורסם

ובכל זאת תגובת בית הספר לא הייתה שהכיתה הייתה לטובת הילדות וכדי לעזור להן לשפר את הרמה שלהן.

פורסם

Chymes , אתה פשוט תמים מידי :s07:

פורסם

קראתי את העיתון היום בבוקר וממש כאב לי הלב על הילדות.

מה הן אשמות ולמה בכלל שמו אותן בבית ספר הדתי הארור והמקולל ????.בבית ספר חילוני הן לא היו זוכות להשפלה הנוראה הזו.הרגשתי ממש מחנק שקראתי

איך הן חוזרות הביתה עם דמעות בעינים והכל בשם אותו אלוהים מחורבן שבשבילו משפחותיהן עלו ארצה.מה הן צריכות לסבול?? "הן לא יהודיות מספיק??

זה מחייב פגיעה בנפש הילדות?? רק משניא את הדת יותר ויותר בעיני ורק מראה כמה מגעיל להיות יהודי בשנת 2007 וטוב להיות ישראלי.היהדות התעטפה

במעטה של כיעור ושל שנאה עצמית לכל מי שלא הולך בדרכה הפאנטית ומקומה שייך לעבר.והכי אירוני האתיופים הם מסורתיים !!!!!.

פורסם

קראתי את העיתון היום בבוקר וממש כאב לי הלב על הילדות.

מה הן אשמות ולמה בכלל שמו אותן בבית ספר הדתי הארור והמקולל ????.בבית ספר חילוני הן לא היו זוכות להשפלה הנוראה הזו.הרגשתי ממש מחנק שקראתי

איך הן חוזרות הביתה עם דמעות בעינים והכל בשם אותו אלוהים מחורבן שבשבילו משפחותיהן עלו ארצה.מה הן צריכות לסבול?? "הן לא יהודיות מספיק??

זה מחייב פגיעה בנפש הילדות?? רק משניא את הדת יותר ויותר בעיני ורק מראה כמה מגעיל להיות יהודי בשנת 2007 וטוב להיות ישראלי.היהדות התעטפה

במעטה של כיעור ושל שנאה עצמית לכל מי שלא הולך בדרכה הפאנטית ומקומה שייך לעבר.והכי אירוני האתיופים הם מסורתיים !!!!!.

זה יפה שאתה אומר שזה לא בסדר שפוגעים ברגשות של הילדות ובאותה תגובה אתה פוגע ברגשות של מי שמאמין באלוהים (ויש יותר מאחד כזה שלא קשור לבית הספר הזה בכלל)

אתה בטוח שרצית להשתמש בשנאה עצמית? זה נראה לא קשור.

פורסם

^^^ אפליה תהיה .

העניין הוא לצמצם אותה למינימום

מדינת ישראל גרועה בקליטת עליה ( מישהו אמר סלאח שבתי ? )

יש הבדל בין בפרדה ( מה שעשו עם האתיופיות ) לבין קידומן בלימודים ( מה שהבית ספר אומר שעשו )

:):badhairday:

פורסם

מסכים איתך.אבל ילדות זה ילדים זה העתיד של המדינה לא משנה עדה מוצא צבע (קרא את מגילת העצמאות אם אתה לא מאמין לי)

אלוהים לעומת זאת איננו ולא היה ולא יהיה אף פעם !!!.אז לפגוע בנפש ילדות בשם אותו אלוהים והדת שהוא כביכול "נתן" לנו העם הנבחר ממש לא מעניינת

אותי :pissed: :pissed:.אני לא בא לפתוח ויכוח אתיאולוגי כי זה לא לעניין..

מה שאני בא לומר שגישת מנהל בית הספר לפי מה שתקשורת אומרת היא שהם לא מספיק יהודיות כשרות על מנת להתערבב עם יתר הבנות ה"לבנות".

אז לומר לך את האמת ....מצידי עכשיו היום לקחת את כל הדת התורה ולשרוף אותה אם זה היחס לילדות קטנות שעלו לארץ בשם היהדות.

ההשפלות האלה יצרבו להן לנצח והן יחזירו לנו את היחס הזה בבגרות.שבמקום ליצור אחווה ואחדות אנו יוצרים ניכור.ולמה ??

הכל בשם הדת.."הן לא מספיק כשרות" "הן לא מספיק יהודיות" (כן אבל האבא שבא לקחת אותן בא עם כיפה על הראש - מעניין מאד :P :P)

אתה יודע הכי קל לפגוע - קשה מאד ליצור אמון.ואם זו דרכה של הדת שלנו להכחיד אותה ומהר.היא לא שונה מהאיסלם באירן.

ולשאלתך שינאה עצמית - כוונתי היתה שהיהדות במקום ליצור אהבה בין עדות - קיבוץ גלויות זה ניקרא...יוצרת שנאה.

פורסם

אין שום דבר רע בלתת לתלמידות האתיופיות חינוך לעיתים מועדף ושונה

כל עוד הן לא מופרדות משאר התלמידות האחרות בהפסקה ובמסדרונות כמו שקרה עם המקרה של התלמידות המזרחיות והאשכנזיות

וכל עוד ההפרדה היא אך ורק על מנת לעזור ולהשפיע לטובה על קליטת הילדות האתיופיות

פורסם

באותה מידה שהאתיופיות הופרדו מהכיתה / הסעות / הפסקות משאר הילדות, אפשר היה להפריד עולים חדשים מרוסיה / מכול מקום אחר.

כשיש עולה חדש מרוסיה, לא שמים אותו בכיתה נפרדת! (יסודי/חטיבה/תיכון) אלא משאירים אותו בכיתה, והוא לומד נגיד, במקום תנ"ך (לדוגמה) עם המורה הרגילה הוא לומד באולפן ו/או תיגבור אחרי שעות בית הספר,

וכך גם עם האתיופיות... הן לא טובות במקצוע מסויים? (אנגלית / מתמטיקה (שהרי ברור שהילדות האחרות לא בכמה רמות מעליהן ואף יש כאלה שבאותה/פחות מהן))

אז אפשר לקחת אותה לכיתה נפרדת רק לשיעורים אלו ו/או תגבור אחרי שעות בבית ספר.

וכך גם עם ההסעות, - לנסוע במונית "ספיישל" לבית ספר זה מצד אחד כביכול להיות טוב... בכך שישר נוסעים לבית ספר ובלה בלה בלה, ומצד שני זה להיות כביכול מיוחד מהבחינה "הרעה" - להרגיש כאילו אתה בן אדם נגועה (מהבחינה חולה) ובכך אסור לך להיות עם אנשים אחרים (במקרה זה ילדות - שיכול להיות אף יותר חמור) ולאט לאט קולטים שבגלל שאתה אתיופי (צבע שונה מאחרים) זה גורם לך להרגיש שאתה חרא, אומלל רק בגלל שאתה שונה ממישהו בצבע העור ולחשוב שאתה נחות.

ועם ההפסקות, הרי שברור שזה בגלל צבע העור שלהם, שגורם לילדות להיות אומללות ולחשוב שהם מסכנות ועלובות ושהאחרות הן טובות, והלרגיש עם עצמן רע.

בכללי, זה לא משנה (פה בדיון) שאנשים שחושבים שמה עשתה ההנהלה זה דבר אסור לחלוטין וינסו לשכנע את האלו שחושבים שזה בסדר (נו באמת...) שזה לא בסדר... הרי זה לא משנה.. לא תוכלו לשנות להם את הדעה, איש ובאמונתו יחיה, יש להם דעה כזאתי או אחרת, למרות שהיא מוטעת הם עדיין חושבים שזה בסדר - הרי הם יצטרכו לחיות עם זה, ובטח ובטח שישפיע אח"כ עם החיים שלהם (לדעתי)

(לא, אני לא עולה חדש)

פורסם

טוב קראתי איזה 2 עמודים.

בכל מקרה זו מדינה דמוקרטית, ולא דיקטטורה.

לכן לא תמיד ניתן לעשות את מה שטוב ונכון. אפשר לעשות רק את מה שפוליטיקלי קורקט או לשלם על זה ביוקר.

פורסם

^

אני מסכים,

לא קראתי את הדיון אבל אפשר להסתכל על העניין בצורה מרובעת ומטופשת ולהגיד שכולם גזענים

ואפשר להסתכל על זה בצורה של כן הם אוכלוסייה חלשה יותר ואולי מנסים באמת לעזור להם.

בכל מקרה התיכון שאני לומד בו הוא התיכון עם תנאי הקבלה הגבוהים ביותר בעיר, ונחשו מה אני כמעט בטוח שאין לנו תלמיד אתיופי אחד, נראה לכם שזה בגלל גזענות? אני לא חושב, אני חושב שהם פשוט לא הגיעו לרמה שהבצפר דורש.

היו איתי אתיופים בחטיבה למשל, היום הם לא הולכים לתיכון ואפשר לנחש מה הם כן עושים. אולי זה בגלל שניסו לתת להם הרגשה של כמו כולם במקום להתמודד עם האמת ולהבין שהם לא, הם עולים חדשים והמשפחות שלהם לא היו בבצפר מעולם, הגיוני שהם יהיו טיפה חלשים יותר.

בכל מקרה זה המצב כאן, אני לא מכליל, זה לא כולם, אני בטוח שיש אתיופים איכותיים בניהם, אבל המצב הוא שהם כן צריכים קצת עזרה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים