עבור לתוכן

מה רע בחלטת מנהל הבית ספר בפתח תקווה?

Featured Replies

פורסם

יכול להיות, כי אני עדיין לא מבין מה רע בהחלטת המנהל.

יפה מצידך ^^^ אם אתה לא מבין אל תמהר לקבוע דעה

סתכל - המטרה היא ליצור חברה הומוגנית - אחידה, איך תוכל לעשות זאת ע"י הפרדה ?

לא תוכל , כל השטויות הן רק לכסות על עינך מלראות את ההפרדה , אתה יודע מדברים דיבורים ותרוצים כדי ליצור לכאורה קשר , אבל במציאות זו הפרדה , את זה אתה מבין ?

לכן תפקיד המנהל הוא להתמודד עם הבעיה של האתיופיות ( כמאמר כולל , עולים חדשים אשר זקוקים לסיוע , עזרה נוספת ) אבל כאשר המאבק על קליטטן הוא ללא הפרדה , הוא צריך להיות מאבק משותף לקליטה .

אני מקווה שהצלחתי להסביר .

האמת שאם היית יודע שאלו דוסים לא הייתי טורח לקרא אפילו , הם גיזענים בינם לבין עצמם המיסכנים .

• תגובות 46
  • צפיות 4.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

זה עוד צורה של הפרדה חברתית.

התלמידות גרות בשכונה אחרת משאר התלמידים ולבית הספר היה משתלם יותר כלכלית להזמין מונית מאשר לשלם על עוד סיבוב של האוטובוס בעיר.

פורסם

סליחה , אבל האם הבנת ?

פורסם

האמת שאם היית יודע שאלו דוסים לא הייתי טורח לקרא אפילו , הם גיזענים בינם לבין עצמם המיסכנים .

ברור לך שנודפת מפה גזענות נכון? או שאני הראשון שמציג לך מראה?[br]פורסם בתאריך: 4.12.2007 בשעה 19:22:48

זה עוד צורה של הפרדה חברתית.

זה שיש בה פן חיובי לא עושה אותה לחיובית בכללותה.

המניע הוא הפרדה והוא לא לגיטימי, ובראיה הכוללת - זה הולך רק לפגוע בתלמידים.

המטרה היא הפרדה, לא קידום התלמידים.

זה שיש בכך פן חיובי לא הופך את זה לצעד חיובי בכללותו.

אם היו רוצים לקדם את הילדים היו מוצאים דרך לעשות זאת ללא הפרדתם משאר הבית ספר.

א) אתה בעצם אומר שזה בסדר שהבנות האלה יקומו כל בוקר מוקדם יותר בלפחות חצי שעה (אני מעריך שהרבה יותר, לפי מה שכתוב אני משער שהן גרות בחלק אחר ופחות טוב של העיר שזה כנראה אומר שהן גרות הכי רחוק מבית הספר ולכן יאספו אותן ראשונות) כדי להגיע ואותו דבר בחזרה, שלא לדבר על זה שזמן של אוטובוס בדרך כלל עולה הרבה יותר משל נהג מונית, רק כי זה נראה לך "הפרדה חברתית"?

מה הנסיון שלך בחינוך?

לפי מה אתה קובע את המטרה?

לפי מה אתה קובע את המניע?

האם אתה יודע מה הרמה של הבנות?

האם אתה יודע מה הרמה של הבנות האחרות?

האם יצא לך ללמוד בכיתה קטנה?

האם אתה בטוח שלכעוס על מישהו לפי מה שכתוב בעיתון (שהמטרה שלו למכור יותר עיתונים, ושערוריות בהחלט עוזרות) זה כדאי?

אני יודע שיכול להיות שאני טועה פה, למה אתה יודע בכזה ביטחון מוחלט שאתה צודק?

פורסם

מצטער לאכזב אותך, אבל זו עובדה. רוב התלמידים האיתיופים נכשלים בלימודים. זה לא בגלל גנטיקה או כל סיבה גזענית אחרת. זה בגלל שהם דור ראשון במשפחה שמקבל השכלה וקשה להם. הם צריכים עזרה נוספת. [br]פורסם בתאריך: 4.12.2007 בשעה 13:07:15

הן למדו את כל המקצועות עם מורה נפרד לכל מקצוע כדי שהן יוכלו לקבל את מיטב העזרה. אף אחד לא מנע מהן לימודים או לימד אותן תכנים שונים משאר התלמידים.

אה כן? אז מה איתנו, העולים מרוסיה, אנחנו דור 12 בארץ?

למה תמיד העולים מאתיופיה אמורים לקבל את הזכויות הללו כאשר אנחנו, העולם מרוסיה, לא? [אני לפחות לא קיבלתי שום זכות]

ממש להיפך, אני הרגשתי תמיד שאני צריך להוכיח את עצמי מול אחרים רק בגלל שאני שונה, רק בגלל שאני עולה חדש.

אה וכן - הייתי הטוב בכיתה כמעט בכל הדברים, ולא, לא קיבלתי שום עזרה.

הכל למדתי לבד, אפילו לא היו לי אחים גדולים [אני בכור] שיעזרו לי ויכוונו אותי, מתוך הספרים, בזכות השקעה גדולה.

אז למה שהם יקבלו?

וזה תגובה לאלה שטוענים שהכל בסדר.

כעת תגובה מהיבט אחר - כן כן, זו פשוט גזענות, והכל בגלל צבע העור שלהן,

בידיעות בבוקר היה כתוב את תגובת המנהל: "הן פשוט לא דתיות מספיק"

אז היכן הבחור שטען שאין כפיה דתית?

פורסם

התלמידות גרות בשכונה אחרת משאר התלמידים ולבית הספר היה משתלם יותר כלכלית להזמין מונית מאשר לשלם על עוד סיבוב של האוטובוס בעיר.

אני מבין - כל תלמידי בית הספר גרים בשכונה אחת. והתלמידים האתיופים גרים בשכונה אחרת. אז יש הסעה אחת לבית ספר שעוברת רק בשכונה של תלמידי הבית ספר הלא אתיופים... נראה הסבר הגיוני.

וזה הסבר שבא מאנשים שמפרידים את ההפסקות של התלמידים האתיופים משאר התלמידים...

אולי הם גם יוצאים להפסקות אחרות כי האתיופים רעבים בשעה אחרת.

פורסם

זמן אוטובוס לא "עולה יותר", הוא עולה בדיוק אותו הדבר - החברות שמפעילות את שירותי ההסעות האלה חתומות על חוזה מול הרשות המקומית אחרי שזכו במכרז. ארבע תלמידות חדשות שנוספו לבית ספר לא משנות במאומה את עלות ההסעות (שממילא ממומנות על ידי הרשות המקומית ולא על ידי הבית ספר).

פורסם

אני יודע שיכול להיות שאני טועה פה, למה אתה יודע בכזה ביטחון מוחלט שאתה צודק?

בגלל שהבורות של הבית ספר גלויה לכל :

מדובר בבית-ספר אליטיסטי מבחינה לימודית ודתית. מטעמים דתיים, אנחנו מסרבים לקלוט תלמידים שבבתיהם יש מכשיר טלוויזיה או חיבור לאינטרנט. כמוסד דתי, יש לנו זכות שלא לקבל בכלל את התלמידות האתיופיות, בשל הרמה הלימודית הירודה שלהן

זה נראה לך מוסד שמתנהל לפי ערכים מתוקנים..?

פורסם

אני מבין - כל תלמידי בית הספר גרים בשכונה אחת. והתלמידים האתיופים גרים בשכונה אחרת. אז יש הסעה אחת לבית ספר שעוברת רק בשכונה של תלמידי הבית ספר הלא אתיופים... נראה הסבר הגיוני.

וזה הסבר שבא מאנשים שמפרידים את ההפסקות של התלמידים האתיופים משאר התלמידים...

אולי הם גם יוצאים להפסקות אחרות כי האתיופים רעבים בשעה אחרת.

זה באמת נראה לך מוזר שאנשים שגרים יותר זמן בארץ (והיה להם זמן להסתדר מבחינה כלכלית) גרים בשכונות יותר טובות מאנשים שבאו לא מזמן?

בקשר להפסקות אמרתי שאני חושב שזה לא בסדר אם זה נכון, להזכירך, היתה הכחשה בנושא הזה.

פורסם

אתם יודעים מה... ככל שאני קורא יותר - אני חושב שהדיווח של התקשורת מגמתי ומוגזם.

חבל...

פורסם

זה בכלל לא קשור לביצועים אקדמיים..... זה קשור לרמת דתיות. בית הספר הפריד אותן כי לטענתו הן לא דתיות מספיק והם מפחדים שזה ישפיע על הבנות האחרות.... ותאמינו לי מעורבת בפרשה גם הרבה גזענות.

והתקשורת ירדה המוןןןןןןן על מלא בתי ספר חילונים שגם היו גזעניים אז תפסיקו להיות יפי נפש...

פורסם

הינה עוד גאון שרוצה להציב מראה - תודה רבה יגאל הצדיק וחסר הגיזענות וכמו כן המחנך הדגול - באמת אני וכול האתיופים מודים לך - יה דר' רון פאול שכמותך .

הדוסים זה השם שהנם קוראים לעצמם וכן הם מפרידים בין ספרדים לאשכנזים על בסיס גיזעי - הם עושים את זה - דביל , אני רק אומר שהם עושים את זה , אז לי אתה קורא גיזען ? כשאימא שלך אומרת לך יגאל : "תנקה את החלב מהשפתיים"- אתה אומר אמא לך יש חלב על השפתיים .וכן אז רק אתה רואה כאן גיזענות יחד עם עוד דבילים שקוראים לאנשים אחרים גיזענים .

פורסם

יה דר' רון פאול שכמותך .

סתם מעניין אותי - מה הקשר?

[br]פורסם בתאריך: 4.12.2007 בשעה 21:08:39

ודרך אגב:

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%93%D7%95%D7%A1

דוס הוא כינוי סלנגי ליהודי חרדי או לדתי לאומי; (אטימולוגיה: המילה דת בהגייה אשכנזית, המילה נכתבת כפי ההגייה ספרדית כאשר האות ד' הקמוצה נהגית כחולם ות' שאינה דגושה נהגית כס').

בעבר הכינוי נשא אופי שלילי, והתייחד בעיקר ליהודי החרדי. עם הזמן נעשה בו שימוש גם כלפי הדתי-לאומי, ואופיו השתנה - לעתים נושא אופי שלילי ולעתים נייטרלי.

פורסם

הינה עוד גאון שרוצה להציב מראה - תודה רבה יגאל הצדיק וחסר הגיזענות וכמו כן המחנך הדגול - באמת אני וכול האתיופים מודים לך - יה דר' רון פאול שכמותך .

הדוסים זה השם שהנם קוראים לעצמם וכן הם מפרידים בין ספרדים לאשכנזים על בסיס גיזעי - הם עושים את זה - דביל , אני רק אומר שהם עושים את זה , אז לי אתה קורא גיזען ? כשאימא שלך אומרת לך יגאל : "תנקה את החלב מהשפתיים"- אתה אומר אמא לך יש חלב על השפתיים .וכן אז רק אתה רואה כאן גיזענות יחד עם עוד דבילים שקוראים לאנשים אחרים גיזענים .

למה אתה מתרגז?

נגעתי בנקודה רגישה?

(דרך אגב, גזענות בא מהמילה גזע, ולכן אשמח אם לא תכתוב שוב "גיזענות" עם 'י')

בקשר ל"דוסים", הם קוראים לעצמם בשם "חרדים" והשם הזה בא בהקשר לציטוט מהתנ"ך (לצערי אני לא זוכר בדיוק מאיפה, רק שזה היה אחד מהנביאים) שמוזכר שם אנשים שחרדים לחוקי האלוהים. תחפש חרדים בקונקורדנציה ותמצא.

ההבדל בין אשכנזים וספרדים הוא במנהגים, הרבנות הראשית בישראל החליטה שכל אחד ימשיך לנהוג כמנהג אבותיו ולכן יש הבדלים בין עדות שונות (לא רק אשכנזים וספרדים) וזה נוצר כדי לא לכפות דעה של רב אחד על כולם. כך שזה דווקא משהו שבא כדי להיות יותר נאור ולא יותר חשוך.

את הסיבה שקראת לי דביל אני אשמח אם תסביר (זה בהנחה אם יש לך על מה להתבסס, מדען גרעין שכמוך)

אמא רושמים כך ולא "אימא".

את דוגמת החלב לא הבנתי, תסביר בבקשה ל"דביל" כמוני למה כוונתך.

ורק דבר אחד אחרון, המשפט האחרון שרשמת (וכן אז רק אתה רואה כאן גיזענות יחד עם עוד דבילים שקוראים לאנשים אחרים גיזענים .) בעברית? אולי תשכתב אותו?

פורסם

^^^ לך תגיב בפורום אקטואליה יש דיון על חינוך - אל תחנך אותי - "הפוסל במומו פוסל " ולא תתחמק מהסחת הדיון על הכתב שלי " על ראש הגנב בוער הכובע "

ודביל זה אתה .

לנושא : בתור אחד שמכיר את הנושא " מלבר ומלגו " השם דוסים הוא הגיה אשכנזית למילה ריבוי של דתי כלומר דתיים וההגיה הזו נובעת מהחלפת האות ת ( תו ) באות ס ( סמך )

הם מחליפים את ההגיה בכול דבר כולל בתפילה ואין דבר גיזעי בזה כי גם העדות הספרדיות עושות זאת למשל התמנים ועוד עדות עם ההגיה המיוחדת שלהם אשר שומרת על המסורת והיחוד העדתי ( שהיא לפי ההלכה היהודית )

יה רון פאול זה מזכיר לי את הדביל השני אשר רואה צל הרים כהרים ובסך הכול הוא רואה את הטינופת שמסתובבת אצלו בראש ומשליך אותה על אנשים אחרים תוך כדי זה שהוא חושב שהוא חכם גדול כי הוא רואה את הפשלות של אנשים אחרים - והבחור כאן קופץ ומכריז גיזענות , כאשר היא רצה אצלו בלבד בראש , בדיוק כמו מנהל בית ספר שמפריד אתיופים ביגלל כל מיני סיבות שליכאורה לוגיות אבל בסופו של דבר הן גורמות להפרדה .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים