עבור לתוכן

vs vp930 או 200w6cs

Featured Replies

פורסם

שלום רב.

לצערי, למרות שבדקתי, קראתי וראיתי את כל השרשורים שהיו בפורום בחודש האחרון עדיין לא הגעתי להחלטה איזה מסך לרכוש.

האם ללכת על המסך הרגיל 19' vp930 או לנסות את ה-20' רחב 200w6cs

אני יודע שזה הכל עניין של שימושים.... את האמת אני לא ממש מתכוון לראות סרטים על המחשב (חוץ ממבצע סבתא שאותו חייבים לראות לפחות פעם בשבוע) הרי בשביל זה יש טלוויזיה.....

ככה שרוב השימושיים שלי הם: אינטרנט, office, משחקים וכמובן קצת סרטים

האם המעבר למסך רחב הוא כל כך משמעותי ? כמה חברה אמרו פה שברגע שעוברים לרחב אי אפשר לחזור לרגיל......

וכמובן הדבר הכי הכי חשוב אני מחפש כבר שבוע חנות שבה ניתן יהיה לראות את המסכים הללו התצוגה, הבעיה שלאף אחד אין אותם בתצוגה, קצת קשה להחליט איזה יותר כדאי כשלא ממש ראיתי.

ככה שאם אתם מכירים חנות באיזור המרכז :הרצליה,פ"ת,רעננה, וכו' שבא ניתן לראות את המסכים אני ממש אודה לכם

וכמו כן מאיפה אתם ממליצים לקנות......

המון המון תודה

פורסם

לסרטים ומשחקים בפורמט 16:9 מסכים רחבים משתלבים בצורה טובה מאוד. בנוסף לכך כאשר עובדים בשני יישומים במקביל, מקבלים שטח נוסף לשורות טקסט בצדדים בכל יישום וגם יותר מקום לסרגלי כלים באופיס. 20" רחב גם מאפשר לך לקבל טקסט חד יותר בזכות גודל נקודה יותר קטן לעומת זה של 19" רגיל.

אם אתה מסוייג משימוש בהגדלות של גופנים (שכן הטקסט החד ב-200W6CS קטן יחסית), צופה יותר בפורמט 4:3 מאשר 16:9 ולא זקוק לעבודה מקבילה ביותר מיישום אחד גם 19" רגיל יענה על שימושיך. אבל לדעתי גם אם אתה עובד רק ביישום אחד הטקסט החד בפיליפס ייתן לך עם היעזרות בהגדלות שימוש יותר מהנה מכך שהטקסט הרבה פחות מפוקסל.

תצוגות של מסכים אלו די נדירות. יש שתי אפשרויות: לבקש התרשמות בחנות שמחזיקה יותר ממסך אחד מכל אחד מהם במלאי אולי תגלה אדיבות. אם לא מצאת חנות כזו, הזמנה אינטרנטית עם משלוח עד הבית תוכל להקנות לך אפשרות לביטול עיסקה מרחוק עד 14 יום בתנאי שהמסך יוחזר ללא פגם עם האריזה המקורית.

פורסם
  • מחבר

אם אני מבין נכון..... אז אתם ממליצים יותר על ה 200w6cs נכון שזה הכל עניין של שימושים אבל אני עדיין מתקשה לקבל החלטה....

מעבר לכך אם אפשר יש לי עוד כמה שאלות (ככל שאני יותר חופר בפורום מתעוררות אצלי יותר שאלות :bash:)

1. כיול - אני רואה שחלקכם ממש בעד הנושא, האם זה עד כדי כך הכרחי? האם המסך לא מגיע "מאופס" מהחברה ? לא כל כך נראה לי שאני יתחיל לחפש אנשים עם כל מיני תוכנות כיול שיעזרו לי לכייל את המסך, ואת האמת הייתי מעדיף להימנע מכך.

2. כרטיס מסך - יש לי כרטיס gts 8600 אני יודע שלא צריכה להיות בעייה בהתאמה בין המסך לכרטיס אבל האם אתם חושבים שישנה איזה שהיא העדפה אז תעדכנו אותי בבקשה

3. זויות הצפייה - ראיתי באחד השרשורים שלא ניתן לשנות את זוית הצפייה (מעלה ולמטה) בvp 930 האם זה נכון ? ממש לא נשמע לי הגיוני האבל אם למישהו שיש את המסך יכול לעדכן אןתי אני ממש ישמח

4. דיברתי עם בערך 20 חנויות וכל אחד נשמע אחת. איזה מבין אילו אתם ממליצים מתוך ניסיון:

רואים עולם

tamlil

gibor

אייבורי

למיר

המון המון תודה

פורסם

מה שאני יודע תתרחק מאייבורי וגיבור...נראה לי למיר הכי טובים

פורסם

בזאפ אתה יכול לקרוא חוות דעת של גולשים ודירוג חנויות, עם יש הרבה מדרגים ומגיבים הדירוג הופך להיות אמין יותר.

גם אני התלבטתי כמוך, בסוף כנראה שאני אלך על ה19" עקב העובדה שכבר היום הכתב ב17" לפעמים קטן לי מידי וחלק מהאתרים עושים בעיות עם הגדלות. מעשתי בענייין הזה, ובתור אחד שמתעסק הרבה בכתיבה וקריאה על המחשב (גלישה, מסמכים וכו') רוצה שיהיה לי נעים.

כמובן שאפשר לקחת 22 (אותה רזולציה כמו 20 רק שטח תצוגה גדול יותר) ואז אין את בעיות גודל הגופנים, אבל מסכים עם פנאלים איכותיים ממש אין בגודל זה כרגע. חבל כי דווקא רציתי לעבור למסך רחב.

לגבי שאלה 1. כיול לא תמיד עוזר לכל השימושים גם כך (אני לא מומחה גדול) אבל מסך טוב כמו הויוסוניק שציינת מגיע עם כיול בסדר גם מהאריזה, לא משהו שצריך להטריד את שנתך אם אתה לא גרפיקאי שזקוק לדיוק צבעים מקסימלי (שלא יהיו הבדלים קיצוניים בין הפלט המודפס למשל למה שרואים על המסך)

לגבי שאלה 3. בויסוניק 930 אפשר לשנות את גובה המסך ובנוסף לשנות את הנטייה של המסך, כך משתנה "זוית הצפיה". אם תכנס לסקירת מסכי 19 שהוא מופיע בהם תוכל לראות בפרק הארגונומיה על מה מדובר.

:)

פורסם

אם אני מבין נכון..... אז אתם ממליצים יותר על ה 200w6cs נכון שזה הכל עניין של שימושים אבל אני עדיין מתקשה לקבל החלטה....

מעבר לכך אם אפשר יש לי עוד כמה שאלות (ככל שאני יותר חופר בפורום מתעוררות אצלי יותר שאלות :bash:)

1. כיול - אני רואה שחלקכם ממש בעד הנושא, האם זה עד כדי כך הכרחי? האם המסך לא מגיע "מאופס" מהחברה ? לא כל כך נראה לי שאני יתחיל לחפש אנשים עם כל מיני תוכנות כיול שיעזרו לי לכייל את המסך, ואת האמת הייתי מעדיף להימנע מכך.

מסכים שמגיעים מאופסים לחלוטין מהקופסה אין. יש רק מכויילים מתחת ל-DeltaE94 ממוצע 2 בהתאם למכייל שבוחן את דיוק הצבעים. ביניהם המסכים של איזו שנבחנו והסמסונג 971P. ההכרחיות תלויה בצרכים שלך וביכולת שלך לרכוש מכייל חומרתי לעריכה גרפית. למשחקים כיול צבעים טוב מהקופסא לא הכרחי. לעריכת תמונות וכיוון פחות מייגע של גוונים לסרטים מסכים, שמכויילים עד כמה שאפשר מהקופסא, מהנים יותר. התוכנות לכיול אולי משפרות במידה מסויימת את הכיול הראשוני לפי אבחנת העין האנושית, אך לעריכה גרפית זה עדיין ממש רחוק מלקבל את התוצאות כמו עם מכייל חומרתי.

2. כרטיס מסך - יש לי כרטיס gts 8600 אני יודע שלא צריכה להיות בעייה בהתאמה בין המסך לכרטיס אבל האם אתם חושבים שישנה איזה שהיא העדפה אז תעדכנו אותי בבקשה

לא תהיה לך שום בעיה לעבוד ביישומי שולחן העבודה עם רזולוציה טבעית של 20" עם הכרטיס הנ"ל. במשחקי FPS כבדים אולי הוא יתקשה בהגדרות מקסימליות ותמיד ניתן להפחית להגדרות נמוכות לפני שבוחרים לרדת לרזולוציה נמוכה יותר.

3. זויות הצפייה - ראיתי באחד השרשורים שלא ניתן לשנות את זוית הצפייה (מעלה ולמטה) בvp 930 האם זה נכון ? ממש לא נשמע לי הגיוני האבל אם למישהו שיש את המסך יכול לעדכן אןתי אני ממש ישמח

אמנם זוויות הצפייה מוגבלות מעט יותר לעומת אלו של פנל S-PVA , אך עדיין יותר טובות בהרבה מ-TN . היפוך הגוונים ב-TN הוא מוחשי מאוד ובהסתכלות מלמטה יש השחרה של ממש. אם אתה רוצה זוויות צפייה כמעט מושלמות תיאלץ להוסיף תקציב לטובת פנל S-IPS ב-Dell 2007FP/WFP

כמובן שאפשר לקחת 22 (אותה רזולציה כמו 20 רק שטח תצוגה גדול יותר) ואז אין את בעיות גודל הגופנים, אבל מסכים עם פנאלים איכותיים ממש אין בגודל זה כרגע. חבל כי דווקא רציתי לעבור למסך רחב.

יש מסך 22" אחד בלבד כרגע בארץ שניתן לרכוש אותו ואשר מכיל פנל VA שתיאורטית אמור להיות מכוייל בדיוק צבעים בצורה טובה מהקופסה, אבל אתה מוכן להוצאה של כ-4200 ש"ח ?

פורסם

איזה מסך זה? (לשם הסקרנות בלבד... אני לא מתכנן לקנות)

פורסם

לא מדובר בלנובו L220X הכה מדובר פה, אלא ב- EIZO S2231W-E , וסביר מאוד שהפנל שלו הוא S-PVA של סמסונג.

אחת השאלות המסקרנות היא האם יצרנים נוספים ילכו אחרי איזו, ויציעו עם הפנל הזה מסכי 22" במחיר של 24" TN או בעלות קצת גבוהה מכך? ימים יגידו.

בינתיים הוא בראש הפירמידה של 22" (אם לא ניקח בחשבון את ה-CG221) ונראה לי שימשיך להישאר בה זמן רב.

פורסם

בינתיים אנחנו בכלל לא שומעים על דגמים חדשים, נכון?

אף חברה לא הוציאה משהו חדש חוץ מלנובו שאנחנו לא רואים בארץ.

אין משהו מ-LG או סאמסונג או viewsonic (שלא פאנל TN).

נכון?

פורסם

בזאפ אתה יכול לקרוא חוות דעת של גולשים ודירוג חנויות, עם יש הרבה מדרגים ומגיבים הדירוג הופך להיות אמין יותר.

:)

האם אתה ילד תמים שלא יודע שום דבר על העולם? אז בוא אני אגיד לכם דברים שלא קורים באמת:

סנטה קלאוס

פיית השיניים

החסידה

אה וכן......אנשים אמינים בזאפ!! כולם שם מוכרים לעזאזל

פורסם
  • מחבר

סוף סוף מצאתי מקום בשם Tronics בתל-אביב ששם ניתן לראות את המסך ( vp 930), לפי מה שנ אמר לי, אין להם תצוגה אבל זה המסך שהם משתמשים בו בחנות כך שאני יכול לבוא ולראות ובנוסף יש להם מסכים במלאי להבדיל מ 90% משאר המקומות שלהם לא נשארו מסכים במלאי, אם כי לפי "אומניק" וחניות נוספות, היום או מחר מגיע משלוח חדש של מסכים כך שאין מה לדאוג.

כעת אם ניתן היה לראות את ה-200w6cs אז אולי הייתי מגיע להחלטה סופית..... כך שאני ממשיך לחפש.

קצת מפחיד אותי כל נושאי "הפגמים" של המסכים הללו (פיקסלים שרופים, קורונה, זליגה וכ'ו) אבל כמו שכבר אמרתם זה קיים בכל סוגי המסכים ללא דופי

אני מקווה מאוד שמחר אני כבר יוכל להגיע להחלטה האם לקנות את ה-19 הרגיל או ה-20 הרחב. כרגע אני משתמש במסך ישן ישן ישן (אחרי שה-מסך הדק שלי פרש לעולם שכולו טוב >:() וזה משגע אותי :kopfpatsch:

המון המון המון תודה

פורסם
  • מחבר

כרגע דיברתי אם הנציגים של "אומניטק". היתקשרתי לברר מתי יגיע מלאי נוסף של vp 930 ומה יהיה מחירו

להפתעתי הרבה נאמר לי כי דגם חדש של המסך נכנס היום לארץ ומחירו יהיה 1850+

ההפרש במחיר בינו לבין הדגם הקיים בארץ (1650 ש"ח) הינו בעיקבות החלפת סוג הפאנל לדגם חדש, משוכלל, וטוב יותר מהדגם שעד כה היה קיים בארץ בנוסף VS החליפו גם את החברה שאחראית על יצור הפאנלים.

האם זה נכון ? או שסתם "מרחו" אותי בקשר לעליית המחירים....?

האם כדאי לרוץ מהר לקנות את המסך במחיר מוזל או לחכות ל"דגם החדש" יום יומיים ולשלם 1850+ ?

פורסם

תשאל אותם באיזה מודל מדובר. האם זהו VP950b? אל תתפוס אותי במילה, אבל אני חושד שזהו הדגם, מכיוון ש-ViewSonic קיבלה הסמכת TCO'03 עבורו מ-TCO Development לדגם זה, שלא נמצאו עליו כלל פרטים ברשת וגם לא ידוע מיהו יצרן הפנל שלו.

פורסם
  • מחבר

לפי החברה של "אומניטק" מדובר בדגם vp-930 הרגיל אבל עם פנאל חדש לגמרי שלא זהה לפאנל הישן שהיה עד כה. הם כרגע לא יודעים להגיד לי איזה פנאל זה אלא רק להתחייב שזה לא TN.

הם צריכים לקבל אותו היום בכל רגע

בכל אופן איך המסך הזה שאתה כרגע דברת עליו..... ה-vp950 ? ? ?

תודה

דרך אגב אי חייב להוסיף שהמחיר שלהם ממש ממש טוב (אם אכן בדובר באותו מסך)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים