עבור לתוכן

סקר הניידות הגדול

האם אתם מתכוונים לעבור חברה ביום ראשון כאשר תוכנית הניידות תתחיל? אם כן מאיפה לאיפה 847 הצבעות

1. 1. האם אתם מתכוונים לעבור חברה ביום ראשון כאשר תוכנית הניידות תתחיל? אם כן מאיפה לאיפה

• אני לא עובר טוב לי איפה שאני
    • אני עובר מסלקום לאורנג
    • אני עובר מסלקום לפלאפון
      0
    • אני עובר מאורנג לסלקום
    • אני עובר מאורנג לפלאפון
    • אני עובר מפלאפון לסלקום
    • אני עובר לפלאפון מאורנג
    • אחר
    • אני לא עובר בגלל התחייבות לחברה שאני נמצא בה

אנא התחבר או הירשם על מנת להצביע לסקר זה.

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

לפלאפון יש את המחירים הכי זולים לשיחות לפי מה שראיתי..

אבל המכשירים שלהם כל כך מבעסים ומונעים ממני להצטרף אליהם..

• תגובות 36
  • צפיות 2.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

כמה זמן המצב באירופה כבר ככה? שאפשר לעבור חברות מבלי לשנות מספר?

פורסם

ומתי זה יקרה? :lol:

הCDMA חברה הזהו מסרסת את המכשירים :pissed: :pissed:

תדע לך שטכנולוגית ה"דור השלישי" מבוססת במידה זו או אחרת על CDMA, ד"א.

פלאפון לא יעברו לGSM. הם מתכננים רשת UMTS חדשה (שאמורה לכלולל מכשירים מצויינים, ביניהים נוקיות וסוני אריקסונים - אבל כולנו יודעים שפלאפון פשוט תמשיך לייבא את המכשירים הכי מחורבנים, כמו שהיה עד עכשיו), אבל מתכננים כבר יותר מדי זמן..

HSUPA עד כמה שאני זוכר, שזה מעין שדרוג (מעין דור "3.75") אבל זו קטנוניות לשמה.

פורסם

ומתי זה יקרה? :lol:

הCDMA הזה מסרס את המכשירים :pissed: :pissed:

אני אעבור רק לאורנג' וזה יקרה ככל הנראה רק במכשיר הבא שלי - שזה אומר עוד די הרבה זמן, 2-3 שנים לפחות.

פלאפון לא מסרסת מכשירים. אם אתה מדבר על חוסר תמיכה בבלוטות' - המכשירים של פלאפון כן באים עם תמיכת בלוטות', פשוט בלי פרוטוקול העברת קבצים - OBEX. הם מגיעים ככה מהיצרן.

פורסם

חחח שניכם אומרים דברים מנוגדים.

לפי הידוע לי זה בגלל CDMA.

פורסם

ומתי זה בדיוק אמרו לקרות.?

אני די תקוע בפלאפון ,בגלל שיש לי עסקה טובה של מחירי שיחות אצלהם

יש לי עדיין טליט 95 ואני רוצה להחליף אותו כבר , כשיצא מכשיר נורמלי לשם שינוי :bash:

פורסם

חחח שניכם אומרים דברים מנוגדים.

לפי הידוע לי זה בגלל CDMA.

מבחינה טכנית, אין ספק ש-CDMA והממשיכות שלה (EVDO לדוג') היא הטובה ביותר, וכמו שאמרתי, אפילו הדור השלישי של ה-GSM מבוסס במידה זו או אחרת על CDMA (איך אומרים, לא בדיוק אבל בערך =]).

הבעיה עם פלאפון זה המכשירים שהיא מביאה - היא מביאה מכשירים די דפוקים (מותר לומר מילים קצת יותר גסות? :P), וגם שזהיא מביאה מכשיר נורמלי היא מסרסת אותו. E770 (סמסונג)? הורידה לו את האפשרות לשים מנגינה בתור צלצול, כמובן שאם אתה מוריד אותו מהאתר שלהם אפשר. זו רק דוגמה אחת.

לגבי הבלוטוט' - זה נכון שחלקם באים בלי OBEX, אבל זה פלאפון שבחרה את המכשירים. חלקם או אפילו כולם באים בלי ג'אווה,אלא משהו שנקרא BREW - http://en.wikipedia.org/wiki/BREW, כמובן שכדי שאת התכנים תצטרך להוריד (לך תמצא במקום אחר)..

פורסם

GSM זה תקן, הוא משתמש בCDMA לחלק תדרים, EVDO זה תקן שגם כן משתמש בCDMA(code devision multiple access) לחלוקת תדרים.

GSM זה כולה סטנדרטזציה מעידן שבו כל מפעיל סלולארי כמעט הרים שרת משלו, ממלחמות בין TDMA(time dvision MA) מול CDMA עד לרשת לווינים פרטית שמוטולורה הרימה לחלל בתחילת שנות ה90.

פלאפון בגלל חברת האם שלה מוטורולה הולכת בכוון הרשתות האמריקאיות, תחת תקן 3GPP2 שזה כיום CDMA2000/EVDO.

אורנג' ישראל היא נציגה של חברה בריטית במקור(וקונצרן ארופאי כיום) והזכיינית של המותג אורנג' בישראל, לכן כאשר היא התחילה את פריסת הרשת שלה מן הסתם היא קיבלה את הרשת של חברת האם שלה, ולכן עובדת תחת תקן 3GPP שזהו GSM ושידרוגיו לדור שלישי HSPA\UMTS וכיוצ"ב.

לסלקום הייתה רשת אמריקאית בזמנו, IS-136 TDMA, אבל היא בקושי הייתה דור שני וללא שום מקום להתפתח אליו, אז היא כבר העדיפה לפרוס רשת בתקן GSM בעקר בגלל שאריקסון בזמנו פרסה אחת כבר לאורנג' והמחיר שלה היה גם נמוך בהרבה מCDMA2000 שהייתה כבר רשת דור שלישי לכל דבר בזמנו(למרות שלא היה שום שימוש בזה בישראל).

אני לא יודע על סמך מה אתה קובע שEVDO עדיפה מHSPA או FOMA או מרשתות UMTS שנחשבות לתת דור רביעי כבר כמו LTE או HSOPA(שהיא הרשת הסלולארית המהירה ביותר כיום ומספקת 100mbit הורדה ו50mbit שליחה עם round trip של פחות מ20ms).

אבל אני גם מאוד בספק אם יש לך את הידע הטכני לקבוע זאת.

בכל מקרה הבעיה של פלאפון היא לא שהיא מייבאת מכשירים גרועים, אלא שאין יותר מידי מכשירים לרשתות W-CDMA בדור שלישי ומעלה.

נוקיה לא מזמן החלה לייצר מספר מאוד מועט של דגמים אבל בהתחשב שברוב ארצות הברית אין כיסוי של משהו שמתקרב לדור שלישי(בארץ יש בעיות קליטה, ואנחנו יותר קטנים מניוג'רזי) לכן רוב המכשירים שיש בארצות הברית לרשתות W-CDMA הם מתוצרת מוטורולה סימנס וSK.

מהצד השני בארצות הברית יש רשת דור 2.5 מאוד מפותחת לכן עדיין מייצרים מכשירי EDGE בצורה מאוד אגרסיבית ר"ע N72 של נוקיה ודומיו מכשירים יקרים מאוד עם המון פיטשרים אך ללא שום יכולת דור שלישי.

זאת גם הסיבה למה לiPhone אין דור שלישי, לAT&T פשוט אין רשת כזאת והיא זכתה במכרז הבלעדי להפצתו.

תדע לך שטכנולוגית ה"דור השלישי" מבוססת במידה זו או אחרת על CDMA, ד"א.

HSUPA עד כמה שאני זוכר, שזה מעין שדרוג (מעין דור "3.75") אבל זו קטנוניות לשמה.

HSUPA זה לא דור 3.75, זה אפילו לא דור 3.5 וזאת רשת תחת תקן 3GPP הידוע יותר בשמו בתור GSM.

פלאפון לא תעבור לרשת GSM בגלל שמוטורולה לא תתן לה, אם היא תעבור לרשת 3.75 זה יהיה לUMB שאמורה לספק 275mbit הורדה ו75mbit שליחה,

אבל היא לא תצא לאוויר עד 2009.

הדבר היחידי שדומה בין רשתות CDMA2000 לGSM זה ששניהן משתמשות בCDMA לחלוקת התדרים.

ד"א זה לא מונע מהרשתות המתקדמות ביותר בפיתוח כרגע להיות TDMA או SDMA.

פורסם

אני לא יודע על סמך מה אתה קובע שEVDO עדיפה מHSPA או FOMA או מרשתות UMTS שנחשבות לתת דור רביעי כבר כמו LTE או HSOPA(שהיא הרשת הסלולארית המהירה ביותר כיום ומספקת 100mbit הורדה ו50mbit שליחה עם round trip של פחות מ20ms).

אבל אני גם מאוד בספק אם יש לך את הידע הטכני לקבוע זאת.

LTE זה בכלל התוכנית ארוכת הטווח להתפתחות (בתרגום ישיר) הדור השלישי עד למצב קדם דור רביעי. זה לא יהיה אפילו השם הרשמי של הרשת ואין אף אחת כזו שפועלת. HSOPA היא אחד מהישומים של התוכנית הזו ועדיין בגדר ניסויית בלבד. עד שהן לא מבצעיות אתה מדבר באוויר בעצם. ואני לא מבין מה אתה רוצה מה-FOMA, כולה רשת דור שלישי רגילה (שאולי גם עובדת בתדרים שונים אבל זה לא הופך אותה למיוחד או עדיפה מבחינת מהירויות DATA).

ועל סמך מה קבעתי ש-EV-DO עדיפה? תראה, אין לי את הכלים למדוד את זה. אבל אפשר על סמך כמה נתונים:

1. איכות השמע הרבה יותר טובה לפי דעתי.

2. מבחינה טכנולוגית CDMA ו-EVDO הקדימה את ה-GSM בהרבה.

3. אמנם זה נוגע לארהב, אבל:

http://gigaom.com/2006/11/19/ev-do-vs-wcdma-who%E2%80%99s-ahead/

http://telephonyonline.com/mag/telecom_speed_trials_umts_2

פורסם

אני נשאר באורנג'.

בכל אופן עזבו אתכם הכל..

אפשר לעבור גם רשת קווית כמו מבזק להוט..ולהשאר עם אותו מספר כולל קידומת..

זה באמת חיסכון רציני..

אני יחסוך פה 300-400 שקל ואז יפתנה כסף לשדרג את האינטרנט ל5 מגה..

פורסם

LTE זה בכלל התוכנית ארוכת הטווח להתפתחות (בתרגום ישיר) הדור השלישי עד למצב קדם דור רביעי. זה לא יהיה אפילו השם הרשמי של הרשת ואין אף אחת כזו שפועלת. HSOPA היא אחד מהישומים של התוכנית הזו ועדיין בגדר ניסויית בלבד. עד שהן לא מבצעיות אתה מדבר באוויר בעצם. ואני לא מבין מה אתה רוצה מה-FOMA, כולה רשת דור שלישי רגילה (שאולי גם עובדת בתדרים שונים אבל זה לא הופך אותה למיוחד או עדיפה מבחינת מהירויות DATA).

ועל סמך מה קבעתי ש-EV-DO עדיפה? תראה, אין לי את הכלים למדוד את זה. אבל אפשר על סמך כמה נתונים:

1. איכות השמע הרבה יותר טובה לפי דעתי.

2. מבחינה טכנולוגית CDMA ו-EVDO הקדימה את ה-GSM בהרבה.

3. אמנם זה נוגע לארהב, אבל:

http://gigaom.com/2006/11/19/ev-do-vs-wcdma-who%E2%80%99s-ahead/

http://telephonyonline.com/mag/telecom_speed_trials_umts_2

LTE = 3GPP LTE אם אתה לא קורא לLTE רשת אל תקרא לGSM רשת.

זה הוועדה שהוקמה בשביל להעביר את הUMTS R8 לדור רביעי.

FOMA רחוקה מלהיות רשת רגילה, מעבר לעבודה שהיא תוכננה מראש בשביל להעביר תכני מולטימדיה, היא גם רשת הדור השלישי היחידה שפועלת מתחת לטחום של ה1GHZ מה שנותן לה כיסוי עצום ממגדל יחיד, ההבדל בין תדרי 800mhz לתדרי של 1900/1800 מגיע לפי 4 ויותר מבחינת כיסוי רשת.

כמו כן זאת גרם רשת הW-CDMA היחידה שתואמת את תקני הUTMS בצורה מלאה גם במובן לוגי כמו USIMים ונדידה, וגם בתדרים(800/900 בGSM כרגע תופסי ל2G בכיסוי רחב בלבד כרגע לכן אין אינטרקציה עם FOMA אבל מבחינה טכנית הרשת מספקת את זה לחלוטין). מה עוד שהיא(או דמותיה) כנראה התקווה הטובה ביותר של ארצות הברית לרשת דור שלישי ומעלה בכיסוי רחב.

1) איכות השמע נקבעת לפי הקידוד שבו משתמשת הספקית, זה שבארץ אורנג' וסלכלום משמשות עדיין בGSM 36kps כאשר ברוב העולם משתמשים ב96 אף אחד לא אשם.

2) שוב תגדיר מבחינה טכנולוגית, CDMA בתור רשת או CDMA בתור פרוטוקול תקשורת. אין שום משמעות במשפט הזה לכך או לכך, GSM זה תקן יש לו מספר לא קטן של רשתות. הקדימו או לא זה פחות קריטי, עכשיו EVDO לא מספקת פתרונות עדיפים על רשת מבוססת UMTS גם אל תשכח שGSM מאחד תחתיו את רוב העולם, EVDO זה בעקר ארצות הברית וכל חור שלתוכו מוטורולה דחפה את האף שלה(לחברה הזאתי יש יותר רשתות סלולאריות כושלות מאשר לכל ספקיות התקשורת בעולם ביחד לדעתי, הכל מרשתות רדיו אנלוגיות, רשת מיקרו לווינים שנמכרה למשרד ההגנה האמריקאי אחרי כשלון מצמרר, עד לרשתות מתות כמו iDEAN(מירס) ובהתחשב שהיא גם מפתחת רשתות W-CDMA וגם CDMA2000/EVDO היא פשוט יורה לכל הכיוונים בתקווה שמשהו ייצא מזה)

3) הלינק הראשון אומר בדיוק כלום, לא מבין מה בדיוק הטעם בלהשוות EDGE לרשת דור שלישי(ד"א ווריזון היא חבר הסלולאר השנואה ביותר בארצות הברית, בערך כמו פלאפון בארץ :D) הלינק השני אומר שכמות משתמשי הEVDO בעולם יורדת אז אני ממש לא מבין מה בדיוק הפואנטה שלך בזה...

פורסם
  • מחבר

אז ככה.. עדכון קטן כראה שאני הולך להישאר בסלקום אורנג' לא הציעו לי כלום שיכול ממש לגרום לי לרצות להישאר שם..

אותו דבר כמו בסלקום..

כנראה שתוכניות החייילים באורנג וסלקום זהות לגמרי..

נשאר רק לבדוק את פלאפון...

וכנראה שמחר אני כבר יבדוק מעבר להוט.. זה ברור שהם הרבה יותר משתלמים מבזק.....

פורסם

LTE = 3GPP LTE אם אתה לא קורא לLTE רשת אל תקרא לGSM רשת.

זה הוועדה שהוקמה בשביל להעביר את הUMTS R8 לדור רביעי.

FOMA רחוקה מלהיות רשת רגילה' date=' מעבר לעבודה שהיא תוכננה מראש בשביל להעביר תכני מולטימדיה, היא גם רשת הדור השלישי היחידה שפועלת מתחת לטחום של ה1GHZ מה שנותן לה כיסוי עצום ממגדל יחיד, ההבדל בין תדרי 800mhz לתדרי של 1900/1800 מגיע לפי 4 ויותר מבחינת כיסוי רשת.

כמו כן זאת גרם רשת הW-CDMA היחידה שתואמת את תקני הUTMS בצורה מלאה גם במובן לוגי כמו USIMים ונדידה, וגם בתדרים(800/900 בGSM כרגע תופסי ל2G בכיסוי רחב בלבד כרגע לכן אין אינטרקציה עם FOMA אבל מבחינה טכנית הרשת מספקת את זה לחלוטין). מה עוד שהיא(או דמותיה) כנראה התקווה הטובה ביותר של ארצות הברית לרשת דור שלישי ומעלה בכיסוי רחב.

1) איכות השמע נקבעת לפי הקידוד שבו משתמשת הספקית, זה שבארץ אורנג' וסלכלום משמשות עדיין בGSM 36kps כאשר ברוב העולם משתמשים ב96 אף אחד לא אשם.

2) שוב תגדיר מבחינה טכנולוגית, CDMA בתור רשת או CDMA בתור פרוטוקול תקשורת. אין שום משמעות במשפט הזה לכך או לכך, GSM זה תקן יש לו מספר לא קטן של רשתות. הקדימו או לא זה פחות קריטי, עכשיו EVDO לא מספקת פתרונות עדיפים על רשת מבוססת UMTS גם אל תשכח שGSM מאחד תחתיו את רוב העולם, EVDO זה בעקר ארצות הברית וכל חור שלתוכו מוטורולה דחפה את האף שלה(לחברה הזאתי יש יותר רשתות סלולאריות כושלות מאשר לכל ספקיות התקשורת בעולם ביחד לדעתי, הכל מרשתות רדיו אנלוגיות, רשת מיקרו לווינים שנמכרה למשרד ההגנה האמריקאי אחרי כשלון מצמרר, עד לרשתות מתות כמו iDEAN(מירס) ובהתחשב שהיא גם מפתחת רשתות W-CDMA וגם CDMA2000/EVDO היא פשוט יורה לכל הכיוונים בתקווה שמשהו ייצא מזה)

3) הלינק הראשון אומר בדיוק כלום, לא מבין מה בדיוק הטעם בלהשוות EDGE לרשת דור שלישי(ד"א ווריזון היא חבר הסלולאר השנואה ביותר בארצות הברית, בערך כמו פלאפון בארץ :D) הלינק השני אומר שכמות משתמשי הEVDO בעולם יורדת אז אני ממש לא מבין מה בדיוק הפואנטה שלך בזה...

[/quote']

LTE היא תוכנית ארוכת הטווח לרשתות דור רביעי (ע"פ ויקיפדיה). אין רשת שנקראת LTE וזה לא סטנדרט, אולי אולי שם קוד למשהו שיבוא בעתיד. FOMA היא סה"כ רשת דור UMTS בתדרים אחרים, לא שום דבר מיוחד. התדר הנמוך מאפשר טווח כיסוי יותר גדול, אבל זה לא הופך אותה למיוחדת (כאילו, זה כן, אבל זה לא נותן לה שום יתרון טכנולוגי מלבד נושא הכיסוי). גם פלאפון עובדים בתדרים נמוכים והם קולטים יותר טוב מכל החברות האחרות.

1. OK, צודק.

2. אני לא מבין למה דחפת את מוטורולה. CDMA היא בכלל פיתוח של קוואלקום ואריקסון. וגם אם מוטורולה בנתה את הרשת (כלומר את האנטנות והציוד), זה אחרי שהיא נבחרה ע"י מפעילה כלשהי, וזה לא שיש לה יותר מידי אינטרס, הרי היום הכסף הגדול הוא ב-GSM (למרות שרוב המזרח וארה"ב ב-CDMA, עדיין יש יותר מכשירי GSM בעולם). iDEN (בלי ה-A) היא לא רשת כושלת, היא רשת למטרות ספציפיות מאוד ואת מה שהיא אמורה לעשות היא עושה בצורה טובה מאוד.

3. הלינק מראה כי כיום יש יותר ברשת EVDO כיוון שהיא עדיפה נכון להיום. הטכנולוגיות העתידיות של ה-GSM ונגזרותיה יהיו עדיפות אבל לא נכון להיום.

פורסם

בסלקום יש מבצע של 2 מכשירים חינם כולל N95

אין איזה מבצע דומה של אורנג באופק

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים