עבור לתוכן

סיפורו של דן סממה בשבי האמריקאי

Featured Replies

פורסם

למי שלא ראה ערוץ 1 לפני כשעה, אני אספר בקצרה:

כתב ערוץ 1, דן סממה, שנשלח לעירק לסקר את המלחמה, דיבר בטלפון עם גאולה אבן על סיפור מזעזע שהוא חווה בימים האחרונים. הוא נלקח בשבי האמריקאי עם עוד כמה כתבים ישראלים, בחשד שהם מרגלים או מחבלים.

הכתבים ישבו בכלא כבולים במשך יומיים שלמים, בהם חקרו אותם ללא הפסקה, לקחו מהם הכל, כולל כל אמצעי תקשורת שהיה להם, בקושי נתנו להם לאכול, ופשוט התעללו בהם.

לא משנה מה הם אמרו, או איזה תעודות הם הראו לחיילים, אלו פשוט סירבו להאמין להם שהם בסה"כ כתבים פשוטים, והמשיכו בהתעללות הזאת במשך יומיים שלמים.

זה היה ממש מזעזע.

השאלה היא, איך האמריקאים מרשים לעצמם לעשות דברים כאלו??

פורסם

אמרת פה כמה טעויות...אני לא זוכר בדיוק.

בכל מקרה, באמת מזעזע, איך הם עשו כאלו דברים בלי שהם הבחינו :nono:

( והחיילות צחקו על השבויים העירקאיים )

פורסם
  • מחבר

יכול להיות שטעיתי... שמעתי את זה ברקע בזמן האוכל..

אז אם יש טעות אפשר לתקן אותי...

פורסם

מגיע להם!

תופעת הישראלי המכוער הטיפש והאידיוט. אני מתפלא על שניהם. נכנסו לאחד מהמקומות המסוכנים בעולם ועוד מצפים שיתיחסו אליהם.

פורסם
  • מחבר

בכל זאת.

אתה לא חושב שזה היה קצת מוגזם כל מה שעשו להם??

מה גם שאלה לא היו רק ישראלים...

פורסם

זה באמת היה מוגזם מצד האמריקאים הם היו צריכים דבר ראשון לבדוק אותם טוב טוב

לפני שהם עינו אותם.

ומצד שני זה צעד טיפש מאוד מצד הכתבים

למה שהם יכנסו למדינה שהמצב בה על הפנים?

פורסם

הם אמנם ביצעו את עבודתם, אך אין לבוא לאף אחד בתלונות אלא מלבדם אם הם יצאו לשטח ללא אישורים מתאימים.

על עינויים וכו' לא קראתי במאמרים שבוואלה וynet, אך לא ראיתי את הדיווח הטלוויזיוני ולכן אני מעדיף לא לצביע לכך שלא היו כאלה.

פורסם
  • מחבר

אכן, גם אני חושב שהם לא היו צריכים להיות שם. גם ככה הכתבים האלה נדחפים לכל מקום שיכול להביא אולי סקופ, זה ידוע.

אבל בכל זאת, החיילים האמריקראים הגזימו..

מתוך וואלה:

אחותו של סממה, דינה הראל, אמרה לסוכנות הידיעות UPI כי החיילים הורו להם לשכב על הקרקע, כשפניהם בחול. לדבריה, הם הוחזקו בג'יפ סגור במשך 36 שעות. העיתונאי הפורטוגזי ביקש להתקשר הביתה והוכה על ידי החיילים. צלעותיו נשברו והוא אושפז בבית חולים. עורך דסק החדשות ב"ידיעות אחרונות", ערן טיפנברון, אמר ל-UPI כי גם ביסמוט הוכה. מערכת "ידיעות אחרונות" פנתה לפנטגון בבקשה לסייע באיתור הכתבים, והם שוחררו לאחר 48 שעות.

נכון שגם מה שכתבו בוואלה לא בטוח 100% נכון..

אבל.... בהנחה שחלקו נכון, לזה לא היית קורא התעללות?...

פורסם

"הוחזקו בג'יפ סגור" - צעד נכון ועל פי הנהלים (איפה ציפית שיחזיקו בהם?) ובטח שלא עינוי.

"החיילים הורו להם לשכב על הקרקע, כשפניהם בחול" - נוהל עצירת חשוד, גם בצה"ל ובמשטרה עושים אותו דבר.. התעללות זה לא.

בנוגע לעדויות שהם הוכו - לא ידעו כמה, איך, ובאיזה הקשר הקשר הם הוכו, ניתן להניח שאם הם ניסו להתווכח בחיילים בזמן שנעצרו הם הוכו כחלק בשימוש בכוח למעצר חשוד, וזהו צעד לגיטימי בהחלט.

ולכן יש צורך בפרטים נוספים לפני שבאים בהאשמות.

פורסם

בערוץ 2 אמרו שהם הוצאו מעירק כי לא היו ברשותם מסיכות גז ??? .

פורסם

מעניין מה היה קורה עם האיראקים היו שובים אותם... ::)

אז מה שהאמריקאים עשו להם היה נראה כמו לונה פארק! :P

פורסם

שכרו ג'יפ ונכנסו לעיראק על דעת עצמם

כאילו , אתם קולטים !?

מה ? הם התבלבלו עם הטיולים בנגב ? מה הם חשבו ששוכרים ג'פ ומטיילים להם בנגב ?

פורסם

אבל זה כל כך צפוי מישראלים!!! הרי לא נתנו להם אישור כניסה בכלל אז הם התגנבו עם צוות פורטוגזי

וזה היה בכלל רק לכווית לעירק בכלל היה אסור להם להכנס..... אז הם שכרו ג'יפ ונסעו ליד השיירה..... איזה אידיוטים!

למה אצלינו הישראלים הכל עקום?! לא נתנו לכם אישור להכנס אל פאקינג כנסו! אבל הרי מה פתאום שנשמע למה שאומרים לנו...

זה תמיד ככה עם ישראלים בכל מקום..... אפילו העיתונאים שלנו כאלה לא יאמן...

אני לא מבין איך בכלל הם חשבו להכנס לעירק בתור ישראלים יהודים! לבד!!!

פורסם

אבל זה כל כך צפוי מישראלים!!! הרי לא נתנו להם אישור כניסה בכלל אז הם התגנבו עם צוות פורטוגזי

וזה היה בכלל רק לכווית לעירק בכלל היה אסור להם להכנס..... אז הם שכרו ג'יפ ונסעו ליד השיירה..... איזה אידיוטים!

למה אצלינו הישראלים הכל עקום?! לא נתנו לכם אישור להכנס אל פאקינג כנסו! אבל הרי מה פתאום שנשמע למה שאומרים לנו...

זה תמיד ככה עם ישראלים בכל מקום..... אפילו העיתונאים שלנו כאלה לא יאמן...

אני לא מבין איך בכלל הם חשבו להכנס לעירק בתור ישראלים יהודים! לבד!!!

אני לא אומר שלא יכנסו, הרי בסך הכל תפקידם כעיתונאים הוא להכנס (וכך גם היה עושה כל עיתונאי ממדינה זרה אחרת, אז אל תנסו לומר - "זה בגלל שהם ישראלים"). אבל ברגע שהם נכנסים שלא יצו ליחס מתלהב במיוחד מהכוחות האמריקנים ושלא יתפלאו אם הם יעצרו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים