עבור לתוכן

מצב המתמטיקה בארץ - הכל כנראה מתחיל ביסודי

Featured Replies

פורסם

מסכים עם הקרפד. בזמני (2004) חצי מהשכבה הוציאו הקלות למידה. כמה מתוכם באמת צריכים הקלות? שלושה - ארבעה, לא יותר. השאר סתם עצלנים. הבעיה שאותם עצלנים מקבלים יתרון לא הוגן על פני תלמידים אחרים בבחינות הבגרות.

אבל זה עוד בקטנה. בתיכון שלי רצו להשיג 95% זכאות לתעודת בגרות. והם השיגו זאת. האם עשו זאת באמצעות טכניקות למידה מפותחות? או אולי מורים טובים? לא. פשוט ניפחו ציוני מגן. לא היה תלמיד אחד שקיבל ציון מגן מתחת ל-70. זה פשוט לא היה קיים. גם אם תלמיד קיבל 40 במתכונת הגישו אותו על מגן 75 כדי שאם הוא יכשל בבגרויות המגן יעביר אותו ואחוז הזכאות של התיכון לא ירד. ואתם יודעים מה הקטע הכי לא הוגן בסיפור? אם תלמיד השקיע, אבל לא הלך לו (נגיד 70 במתכונת), אז לא ניפחו את הציון המגן שלו! פשוט חישבו כמו שצריך לחשב כי אין סכנה שהוא יכשל בבגרות ויוריד את אחוז הזכאות.

אתן לכם דוגמא: למד איתי אזרחות תלמיד שהשקיע, אבל לא הצליח מי יודע מה. במתכונת הוא קיבל 65 והגישו אותו על 70. תלמיד אחר שלא הגיע לאף מבחן, לא הגיע לאף מתכונת הוגש על מגן 75. אתם בכלל קולטים את הביזיון הזה? זו אחת הסיבות בגללן לא סבלתי את התיכון המסריח שלי.

• תגובות 44
  • צפיות 3.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

רוצה להוסיף עוד שני דברים

דבר ראשון ואת זה אני זוכר כשאני עשיתי את המבחנים האלה הם קלים ברמות של יאומן ורוב האנשים בשכבה שלי דאז סתם רשמו שטויות ועשו הכל כדי לסיים את המבחן מוקדם שזה באמת מוריד ממוצע רציני

ודבר שני אל תשכחו שיש המון עולים לארץ שלא יודעים מילה בעברית וגם הם ניגשים למיחבנים ואז ניגשים גם כאלה שרק אתמול עלו לארץ והם גם לא יודעים חשבון

אז אני לא יודע אם זה נכון להגיד שכל הישראלים ברמה כל כך נמוכה

פורסם

רק מצב במטמטיקה?!

או אולי המצב בו המדינה!! שאמורה לדאוג להוציא עובדים הכי טובים שהיא יכולה לא דואגת אפילו לנסות לבטל את השביתה שנמשכת בסביבות 40 יום?

פורסם

למדינה הזאת בכלל לא איכפת מהחינוך

לא סתם אף אחד לא מנסה בכלל לסיים את השביתה הזאת אחרי 43 יום

ואתמול פורסם שכמה חברי כנסת חתמו על עצומה כנגד יולי תמיר

זה הדבר הכי חשוב כרגע לפטר אותה במקום לדאוג לסיים את השביתה קודם שיסיימו עם השביתה אחרי זה יחליטו אם לפטר או לא

פורסם

זה באמת כבר לא מצחיק המצב הזה

אני לומד 5 יחידות, ולפעמים אני צריך עזרה , אז אני מבקש מאבא שלי, אני לפעמים די מתפלא איך הוא משתמש בטכניקות המוזרות שלו ופותר משוואות טריגונומטריות עם כל מיני טריקים שבחיים לא הייתי עולה עליהם.

הוא אמר שהוא למד חדווא בכיתה ו בברית במועצות.

זה די מוזר והאמת די מביש ובנוסף לכך גם מפחיד - מה יהיה עוד 15-20 שנה?

פורסם

רמת המורות למתמטיקה בארץ באמת מבישה אצלי בכיתה לפחות ל-80% מהילדים בכיתה יש מורה פרטית

וגם לי יש לפני שהייתה לי מורה הייתי מגיע לשיעורים ולא מבין לכום המורה הייתה נותנת ש"ב אפילו לא בודקת מי הכין מי לא הבין ולא הייתה פותרת שום תרגיל מהש"ב

הייתה מראה לנו בשיעור איך לפתור שני תרגילים (בד"כ הכי פשוטים לאותו חומר מהספר) והייתה נותנת ש"ב וככה הלאה בכל שיעור

אם מישהו היה אומר שהוא לא הבין את התרגיל בפעם הראשונה היא פתרה אותו בפעם השנייה שאותו תלמיד לא הבין היא כבר הביאה לו מספר טלפון של מורה פרטית

לפעמים לפני מבחן כשלא הספקנו ללמוד את כל החומר של המבחן היא אמרה לנו לשאול את המורות הפרטיות שלנו

ואל תחשבו שתלונות למנהל בית הספר עזרו

צודק ב-1000%, רוב המורים אצלי בביה"ס הם רוסיים שבקושי יודעים לדבר עברית תקינה, וכאשר הם מדברים מול הכיתה קצת קשה להבין מה שהם אומרים.

מורים למתמטיקה הם כן יודעים להיות אבל עברית תקינה אין להם כמעט, ראבק! :s07:

מביאים לנו מורים בשקל תשעים, עוד מעט יילמדו אותנו תאילנדים. :kopfpatsch:

פעם הייתי מקבל ציונים גבוהים בהקבצה א' ואז כאשר נכנסתי לתיכון שלי (המזורגג הזה) החיים נהיו חרא וירדתי ברמות, שלא נשכח שהמורים אצלנו הם וותרניים ולא צועקים ולא מעמידים תלמידים במקום על הפרעה+תוסיף את זה שיש לך 40 תלמידים בכיתה (כל אחד חופר מכיוון אחר) וקשה לשמוע מה המורים אומרים ולפעמים אתה מפספס את מה שהם מכתיבים+חומר קשה= כישלון!

ועוד אני ב-3 יחידות שפעם היו לי ציונים של 80+- בהקבצה א' בחטיבה היום יש לי ציונים של 60+- ב-3 יחידות..... :nixweiss:

פעם הייתה לי מורה בכיתה ד', שהיא מורה שנכנסה דיי חדשה, היה לה עברית תקינה, קול צלול וברור, היא הראתה לנו איך עושים את התרגיל ואח"כ היא כתבה על הלוח כדי שנעתיק...... בכיתה ג' היו לי ציונים של 60 בערך... ואיך שהיא נכנסה אלינו בכיתה ד' הציונים שלי קפצו ב-30 נקודות בערך (לא ירדתי מ-80), היא לימדה אותי כל מיני שיטות פשוטות שהיית פותר את התרגיל בעיניים עצומות, פשוט תענוג.

היא לימדה אותי איזה 3 שנים, הלוואי והייתה מורה אצלי לכל אורך השנים, הייתי אסיר תודה לאלוהים ממש מאוד.

פורסם

אתה משווה בין החומר של כיתה ד לחומר של כיתה י'?

פורסם

קודם כל, אני לא מסכים עם זה שהבעיה היא בלימוד המתמטיקה. לא הבנתי למה נטפלו לזה.

הבעיה היא בכל תחום החינוך בישראל.

הבעיה בחינוך לדעתי נובעת גם ממצב בתי הספר, שיטותיהם, המורים וכו'.

אבל קודם לכן, הבעיה לדעתי מתחילה מהחברה שלנו. הפכנו לחברה שאינה מברכת ידע. לחברה שאינה מתייחסת לאנשים ברי דעת בכבוד, אלא בזלזול ובקלס. הורים לא "תופסים" את הילדים שלהם, אלא פשוט מתמקדים בלנסוע לנופש בחול ושהילדים ילכו לעזעזל.

כאשר מורה צועק על ילד ואז ההורה של הילד "מדבר" עם המורה ולא מגבה אותו, הבעיה היא לא במערכת החינוך אלא אצל המורה ואצל החברה.

כאשר רכז שכבה משעה תלמידים שהתפרעו בטיול השנתי וההורים שלהם קוטלים אותו אחרי זה בעיתון המקומי, זה לא בעיה במערכת החינוך אלא בחברה ואצל ההורים. כשיש ילדים שלא משלמים את התשלום לבית הספר אבל טסים לחול בקיץ, הבעיה היא לא במערכת החינוך. וכו'.....

כמובן שגם במערכת החינוך שלנו יש בעיות רבות:

1. בנוגע למורים, כן, המורים לא סופר טובים. עם זאת, אני לא חושב שזה אפשר שכל מורה יהיה טוב. לי אישית היו מספיק מורים טובים, בסופו של דבר לילדים בבית הספר יש לקטול כל מורים. לדעתי זו לא הבעיה, אם כי כמובן שיש מה לשפר בעניין.

2. כיתות: אי אפשר לצפות ממורה (ואין מה לעשות, לא תמצאו מספיק מורים סופר מוכשרים וכריזמטים, ואני בטוח שזה ככה בכל מקום, כי ככה זה פשוט...) להפנט כיתה של 40 תלמידים, הרבה פעמים חלקם הגדול מופרעים. יש שיעורים שבהם פשוט אי אפשר להקשיב מרוב שיש ילדים שמריצים צחוקים.

היו פה כאלה שביקרו את זה שהמורים לא עושים כלום- ברור שהם לא יעשו כלום... כי אף אחד לא יגבה אותם! זה פשוט בושה.

מכאן נעבור ל 3- ואסכם כי הכיתות כמובן גדולות מדי, אם כי במידה סבירה יחסית.

3. רמת המשמעת- זוהי כבר בעיה משמעותית:

אין, אין, אין, אין, אין משמעת בבית הספר. ממה זה מתחיל? מ1000 דברים.

למורה אין מה לעשות שכתלמיד מתפרע. הרחקה מבית הספר היא רק בונוס בימינו.

הורדה בציון? כמו שאמרו פה, זה כמעט לא קיים. הבית ספר רוצה שתקבל ציונים טובים.

4. שיטות הלימוד:

בקשר לקביעת האם שיטת הבדידים טובה או לא- אני לא יכול לקבוע כמובן.

אבל אין ספר שתוכניות הלימודים נהיו שכונה. תוכניות לימודים צריכה להחזיק עשרות שנים ולא שנתיים.

5. כמות ה"שטויות" שמלמדים בבית הספר:

אני חושב שכן צריך ללמד דברים בסיסים כמו מוזיקה, אמנות וכדומה בבית הספר היסודי.

זוהי מערכת חינוך, לא רק מערכת ללימודי מתמטיקה והסטוריה.

לדעתי לדברים אלה יש להגדיש את הזמן שהוגדר להם.

לי תמיד הייתה ההרגשה שנטו לבטל שיעורים בנקל בשביל כל מני שטויות "תרבותיות" או אחרות.

אני גם לא אציין מה אני חושב פה על "המסע" לפולין, כי זה נושא בפני עצמו.

6. הציונים:

כל מה שקשור לציונים בבית הספר הוא דפוק מהיסוד.

לא הגיוני שבתי ספר נמדדים ע"פ ציונים ללא כל גורם מפקח.

מורים יכול להוריד ולהעלות ציונים כאוות נפשם- בצורה מגוחכת.

מנהלים מורים על מורים להעלות ציונים משיקולים "פוליטיים" ואחרים ולא משיקולי לימודים.

על ציון התלמיד לשקף את ידעו (ורמת השקעתו כמובן במהלך השנה) וזהו לא המצב.

הציון בימינו משקף את מדד "עד כמה המורה אהב אותי". זו בושה.

פורסם

לדעתי הבעיה היא הפילוג של התלמידים יותר ויותר לתותחים ולסתם מפגרים. כמו בכלכלה גם כאן מעמד הבינייים של התלמידים פשוט נעלם והם מתחלקים בצורה יותר ויותר גסה ל"חננות" שמצליחים בלימודים בצורה מטאורית ומקודמים בעשרות פרוייקטים שונים, ול"ערסים" שהמערכת מוותרת עליהם מראש.

פורסם

אם כבר יש דיון על מתמטיקה, לא נכנסתי לשיעורים מכיתה י' וזאת הבגרות היחידה שלא עשיתי.

אני מתכנן לעשות 5 יח' בבגרות קיץ, אבל צריך לחזור על הכל מהתחלה, כולל הבסיס. מישהו מכיר אתר ללימוד עצמי (גם בתשלום) שאני אתחיל איתו?

פורסם

אומנם זהו דיון על מתמטיקה אבל זה לא דיון מצא לי מורה פרטי, בבקשה אל תגנוב את הת'רד.

The Avatar@

אני מסכים איתך לחלוטין, בקשר לשורה האחרונה שכתבת -

בשנה שעברה המורה לביולוגיה [אופס, ד"ר לביולוגיה] דפק את כל התלמידים והרבה נכשלו, כיצד הוא עשה זאת?

מאוד פשוט, המורה, אשר הוא חרמן וסוטה, העלה לתלמידים שלו, או ליתר דיוק - לכל בנות הכיתה ועוד לקקנים, את ציון המגן ב10 ואף 20 נקודות.

כולם שם לא הצליחו בבחינה, חוץ מאחת שאני מכיר ויודע שהיא הוציאה בבחינה 88, דבר אשר יצר דיפרנציאל בין ציוני המגן לציוני הבחינה.

לאחר ודעה של משרד החינוך, הוחלט לבטל את ציוני המגן ולא להעניש אותם יותר מזה, כנראה הדוקטור קיבל נזיפה או משהו כזה

ביטול ציוני המגן ניפץ את הבועה לכל הכיתה, והם נדפקו [כנראה ניגשים בקיץ הקרוב לבחינה נוספת] איתם,

פיזור הציונים של הכיתה היה פעמון מאוד עקום, 2 בנות עברו את ה80, הרוב היו על 50-70 ועוד כמה נכשלו כהוגן.

וכל זה, כי המורה הוא חרמן וסוטה, הוא מספר על החיים המיניים שלו, על 'החיים' באוניברסיטה, איזה זיין הוא היה,

בדיחות מפגרות באמצע השיעור, והוא גם בשיעור ביולוגיה, ואיך לא? יש להדגים זאת על גוף האדם - ואיך לא? הוא בוחר לו בחורה להדגמה, ואיך לא? אחת השוות של הכיתה.

בושה למערכת החינוך שיש מורים כאלה.

*זאת אני יודע כי לצערי למדתי אצלו בכיתות ז-י וביא' כבר [לשם שינוי] היה צריך לבחור מגמות ועברתי לפיזיקה*

פורסם

אתה משווה בין החומר של כיתה ד לחומר של כיתה י'?

גם צורת החשיבה משתנה אתה יודע.... ::)

עם הקטע של כיתה ג' ו-ד' קראת?

ועוד משהו, הרבה מהתגובות פה הם פרי חווייתם של תלמידים שרואים הרבה דברים נכונים על כל מה שקורה אצלם בביה"ס......

זה ממש לא חדש לנו כל זה, ואנחנו חווים את זה כל יום בגלל שאין לנו ברירה וזה המצב.

אבל אני מאמין שיום אחד כל העסק הזה ייתפוצץ וכל המדינה תהייה על הרגליים ותצא כנגד הממשלה שתעשה רפורמה שתשנה את פניי החינוך בישראל.

לזה אני מחכה, ואם זה יהיה מוקדם יותר אז זה רק יהיה בהרבה יותר טוב.

פורסם

אם לא הבנת עדיין, הבעיה היא לא רק במערכת החינוך.

הבעיה היא סופר עמוקה.

והממשלה לא צריכה לעשות רפורמה בחינוך, היא צריכה לעשות רפורמה בחשיבה שלה.

זה פשוט מגוחך. כולם רוצים את ראשה של יולי תמיר... אבל מה? התקציב בכלל לא בידה. היא תלויה באוצר.

ככה זה- פקידי האוצר קובעים את עתיד החינוך. אין הפניה נורמלית של תקציב למשרד החינוך. מורים מקבלים שכר מגוכך. מורים הם מושא לצחוק.

כל המצב הדפוק הזה נוצר בגלל החשיבה הזאת............

יש הדרדרות......... עוד הדרדרות...... ואחרי שהמצב בקאנטים פתאום נזכירים בזה, "פתאום" כולם חכמים גדולים ודורשים ש XYZ יתפטרו, דופקים "רפורמה" מטומטמת וחוזר חלילה. ::)

פורסם

דווקא בשביל 25 שעות בשבוע מורים מרוויחים לא רע בכלל. בחישוב גס השכר יוצא כ-40 - 50 שקלים לשעה.

פורסם

כן....

רק שיש ישיבות, להכין את החומר, להכין מבחנים, לבדוק מבחנים, לדבר עם ההורים, לעזור לתלמידים ....

בשורה התחתונה מי שבוחר בקריירה של הוראה בקושי יכול להתקיים מזה. או שאתה גם מצפה שכל מורה יבחר לעצמו עוד עבודה....

חוץ מזה 40 שקל לשעה בשביל אקדמאי זה לא כזה טוב, אבל לא משנה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים