עבור לתוכן

עתודה טכנולוגית [י"ג] | כמה שאלות | תודה מראש לצופים

Featured Replies

פורסם

סתם רציתי להגיב בקשר לזה שאמרו שמהנדס והנדסאי אחד יותר טוב מהשני...בתכלס אתם צודקים

אבל לא יודע כמה ממכם ידעו את זה אבל מהנדסים לא לומדים את כל החומר שלומדים הנדסאים...לכן הרבה מקומות עבודה מעדיפות הנדסאי שלמד למהנדס מאשר מישהו שלמד מהנדס ישר כי הנדסאי שלמד למהנדס יש היקף חומר טיפה גדול יותר...אני יודע שזה לא משהו חשוב כל כך אבל סתם רציתי לציין את זה

(ככה זה לפחות בחשמל ...)

פורסם

CISCO זה לא קורס, זו חברת הרשתות הגדולה בעולם [LYNKSYS זו חברת בת שלה].

בכל מקרה, אם אתה מתכוון ללכת לאונ' אל תתקרב לעתודה טכנולוגית.

פורסם
  • מחבר

אוקי תודה,

לא אבל ככה קוראים לקורס במכללת אורט הרמלין.

לפי מה שהבנתי,

טכנאי זה סתם - לא נותן כלום באזרחי

הנסאי - זה פשוט י"ד? גם לא נותן כלום באזרחי?

מהנדס - תואר ראשון, נכון?

לינק:

http://hermelin.ort.org.il/Apps/WW/Page.aspx?ws=938c072e-7738-440f-abd4-80a1992b76f3&page=98f4560e-28dc-4288-8629-216adafb45c0&fol=5d50bc5b-63ce-4026-b71b-b0c5ccead635

פורסם

אני אתן לך דוגמא, בתור הנדסאי אלקטרוניקה אתה יכול לעבוד כמתקין כבלים של הוט\יס.

זו סתם דוגמא מציאותית שיש לי [דוד שלי סיים (או לא, לא זוכר, הוא היה צריך לטוס לגרמניה) הנדסאי במכללת אשדוד],

והוא עבד ואם אני לא טועה עדיין עובד בהוט בתור טכנאי ומתקין כבלים.

אל תצפה מהנדסאי אלקטרוניקה לבקר על כל התשתית החשמלית במדינה או לפתח איזה רכיב אלקטרוני חדש,

הנדסי בסה"כ עושה את העבודה השחורה, תמיד, ובד"כ 'מפקדים' עליהם מהנדסים.

בקשר לCISCO, התעודה היא CCNA, שזה סביר אבל לא משהו מיוחד.

פורסם

סתם רציתי להגיב בקשר לזה שאמרו שמהנדס והנדסאי אחד יותר טוב מהשני...בתכלס אתם צודקים

אבל לא יודע כמה ממכם ידעו את זה אבל מהנדסים לא לומדים את כל החומר שלומדים הנדסאים...לכן הרבה מקומות עבודה מעדיפות הנדסאי שלמד למהנדס מאשר מישהו שלמד מהנדס ישר כי הנדסאי שלמד למהנדס יש היקף חומר טיפה גדול יותר...אני יודע שזה לא משהו חשוב כל כך אבל סתם רציתי לציין את זה

(ככה זה לפחות בחשמל ...)

מהנדס אף פעם לא לומד את מה שהנדסאי לומד זה כי מהנדס לומד אותו הדבר רק ברמה הרבה יותר גבוהה, חוץ מזה, זה תלוי מה כל מהנדס/הנדסאי בוחר בתור התמחות....

אוקי תודה,

לא אבל ככה קוראים לקורס במכללת אורט הרמלין.

לפי מה שהבנתי,

טכנאי זה סתם - לא נותן כלום באזרחי

הנסאי - זה פשוט י"ד? גם לא נותן כלום באזרחי?

מהנדס - תואר ראשון, נכון?

לינק:

http://hermelin.ort.org.il/Apps/WW/Page.aspx?ws=938c072e-7738-440f-abd4-80a1992b76f3&page=98f4560e-28dc-4288-8629-216adafb45c0&fol=5d50bc5b-63ce-4026-b71b-b0c5ccead635

בתכלס הנדסאי וטכנאי זה פחות או יותר אותו הרמה פשוט נראה יותר טוב על הנייר, זה גם תלוי איפה את לומד את זה.

וזה כן נותן, פשוט צריך למצוא את מקום העבודה שכן נותן לך נגיד כמו אינטל, או TOWER. ויש עוד חברות לדוגמא שממש מעריכות את עבודת הנדסאים.

אני אתן לך דוגמא, בתור הנדסאי אלקטרוניקה אתה יכול לעבוד כמתקין כבלים של הוט\יס.

זו סתם דוגמא מציאותית שיש לי [דוד שלי סיים (או לא, לא זוכר, הוא היה צריך לטוס לגרמניה) הנדסאי במכללת אשדוד],

והוא עבד ואם אני לא טועה עדיין עובד בהוט בתור טכנאי ומתקין כבלים.

אל תצפה מהנדסאי אלקטרוניקה לבקר על כל התשתית החשמלית במדינה או לפתח איזה רכיב אלקטרוני חדש,

הנדסי בסה"כ עושה את העבודה השחורה, תמיד, ובד"כ 'מפקדים' עליהם מהנדסים.

LOST SPIRIT אתה בהחלט צודק שאת העבודה השחורה תמיד יעשו את ההנדסאים אבל היא לא תמיד כ"כ שחורה, ואתה מביא את הדוגמא הכי רעה שיש לעבודה כהנדסאי, מתקין בהוט, זאת חברה שלא מעריכה את התואר הזה, יש הרבה כמוהה בשוק, שזה חבל, אבל לא כולם ככה, אני מכיר הנדסאים שמרוויחים 8K-7K ישר כשמגיעים לתפקיד טוב, וזה בלי שעות נוספות. כן יש תפקידים טובים להנדסאים, פשוט צריך למצוא אותם.

פורסם

לא האכילו אותי סרטים.

וברור שבשביל להגיע לזה צריך להשקיע הרבה וזה מאוד תלוי לאיזה קורסים אתה הולך בצבא ומשם אפשר להתקדם הרבה מאוד אבל שוב צריך לקרוע תתחת ולהוציא ציונים טובים.

ונכון שיש מלא הנדסאים בשוק האזרחי אבל בשביל זה מסתכלים על מה שעשית בצבא וכל ההיסטוריה שלך והסיכוי של בחור שלמד הנדסאי ויש לו ניסיון של 3 עד 4 וחצי שנים הוא עדיך על אחד שעשה את אותו תואר אבל אין לו בכלל ניסיון.

יותר מזה אין לי כח לרשום כי אני לא רוצה סתם לפתוח וויכח שיימשך הרבה ושכל אחד יינסה להוכיח שהוא הצודק.

במקרה שלי החלטתי להמשיך ולסיים את זה עד הסוף כמו שצריך בצבא כמובן שאני ישקיע כמה שיותר ואחרי הצבא בוא נגיד שיש לי פרוטקציה להגיע למקום טוב עם תנאים טובים ומשכורת טובה +

הדבר היחיד שבאמת מבאס זה שכל החברים שלי מתגייסים לפני ומסיימים הרבה לפני

שיהיה לכולם לילה טוב

כמו שאמרו כאן, היתרון ביד' שהוא באמת סוג של דלת אחורית לתפקידים מסויימים בצבא.

אבל יש בעיה - אם אתה לא כוסית ויודע לעמוד על שלך אתה יכול להגיע לאותם תפקידים אם תחפור להם שוב...שוב...ושוב.

לגבי כניסה להיי טק- אתה יודע מה - אתה באמת יכול להכנס לעבודה ל"חדר נקי" באינטל או איזה בודק בחברת היי טק, ותקבל משכורת טיפה יותר גבוה ממה שהולך במשק (בין 5 ל6), אבל משם אתה לא תתקדם לשום מקום. מי שאין לו תואר ראשון "אמיתי" (ולא "חצי מהנדס") יזכה לתוסף משכורת המפעלי הממוצע של שקל, שקל וחצי בשנה פלוס.

אבל שוב - מי שלא בראש שלו ללמוד אחרי צבא וכל הטיולים, זה יכול להתאין לו מאוד. האלף שקל + בתחילת קבע זה כסף נחמד.

פורסם

אוי תשובה לשאלה "האם כדאי וגו'" היא קשה. הכל ביחס לרצונותיך. לא ציינת אם אתה רוצה להיות קרבי או ג'ובניק או אם אתה רוצה לשלב נסיון בצבא.

קודם כל אני מסכים לחלוטין עם מה שכתבו מעליי. בצבא אתה יכול להגיע לכל תפקיד אם המפקדים שלך ירצו. הם יכולים לשלוח אותך לקורסים צבאיים בנושא אופיס ומחשבים ותקבל תעודה שתוכל להציגה בתום השירות. בנוסף חלק מהמפקדים מדפיסים מכתב המלצה אישי ומציינים את התפקיד שעשית. ברוב המקרים הם מאדירים ומגזימים לטובת החייל. מסמך כזה גם כן יש לו משקל כלשהו.

אל תשכח שברגע שתעבור קורס צבאי אתה תעשה מילואים! לכן אל תחשוב רק על הבריחה מהקרבי. ישנם דרכים רבות לצאת מקרבי.

בקשר לנסיון תעסוקתי-המילה טכנאי לאו דווקא מעידה על תואר טכנאי. ברגע שיש לך בגרות טכנולוגית הם יכולים להעביר אותך קורס של חודש-שלושה חודשים ולהציבך בתחום וכך תצבור נסיון.

השלמה מהנדסאי למהנדס-לא שווה השקעה של שנתיים בלימודי הנדסאי כיוון שתקבל רק פטורים מקורסי המבוא ורק בתנאי שיש לך ציון 85 ומעלה. וגם אז מדובר בסמס' וחצי "הנחה".

בקיצור אני לא ממליץ כי גם לשנתיים האלה אין ערך להמשך הלימודים וגם תידפק בקבע ובמילואים

ויש עוד הרבה מה להוסיף

פורסם

התחברתי במיוחד בשביל להגיב לך אז תעריך את זה ;)

אני עשיתי י"ג באורט סינגלובסקי כדי לנסות להתקבל לקורס תיכנות בצבא (מה שקוראים לו בד"כ ממר"ם) והצלחתי, וזה היה שווה את זה..

הלימודים בי"ג דיי שכונתיים - גם התלמידים וגם המורים יודעים שזה חרטא ובאו ללמוד רק בשביל תפקיד בצבא..זה ממש אל דומה ללימודים בתיכון\אוניברסיטה (אני עכשיו גם סטודנט).

בקיצור, רוב האנשים שהולכים זה כדי לקבל תפקיד שקשור למחשבים בצבא, אצלי (בכיתה שלי), 6 אנשים מתוך 30 הגיעו לקורס תיכנות (עברו את המבחנים והתחילו את הקורס) וכל השאר הגיעו גם לקורסים שנחשבים יוקרתיים באזרחות -

1. אבנט כחול..קשור לתקשורת בחיל אוויר, יוצאי הקורס הזה מבוקשים באזרחות..רוב האנשים שמגיעים לזה עושים גם י"ד (במהלך הי"ד יש שיעורי הכנה לקורס)

2. פרויקטנטים - אנשים שעושים פרוייקט תוך כדי הי"ד ומגיעים לשרת כמעין תוכניתנים ביחידה.

3. קורס טמ"מ - אנשים שלא הגיעו לקורס תכנות ופורשים אחרי הי"ג.

לדעתי - זה שווה....

פורסם

A-V אתה מודע שאח"כ תצטרכו לתרום עוד 20 שנה במילואים בשכר של 120 ש"ח ליום ואפילו תסתכנו בפיטורין מהעבודה בגלל כל ההעדרויות שלכם?

כמה קל לעבוד על בני 18 :(

פורסם

לא הגזמנו קצת 120 שקל לחודש??? זה בתנאי שהם מובטלים..... אחרת הם יקבלו את אותה המשכורת כמו בעבודה.

פורסם

A-V אתה מודע שאח"כ תצטרכו לתרום עוד 20 שנה במילואים בשכר של 120 ש"ח ליום ואפילו תסתכנו בפיטורין מהעבודה בגלל כל ההעדרויות שלכם?

כמה קל לעבוד על בני 18 :(

צא מהסרט..אתה לא יודע על מה אתה מדבר, מן הסתם אני מכיר גם אנשים שעושים מילואים בתפקיד..ובחיים הם אל עושים את כל הימי מילואים, מן הסתם גם שאנשים כאלה קשה מאוד להחליף בעבודה שלהם (חפיפה של כמה חודשים במקרה הטוב)...אז קשה להאמין גם שמראש יתאמו עם הצבא מתי יהיהו לבנאדם מילואים ולפי זה יפטרו אותו.

בקיצור, אל תדבר סתם..

פורסם
  • מחבר

וואי חבר'ה,

תודה רבה על התשובות! אני נממש מעריך זאת.

אבל עדיין אני לא יודע מה לעשות :(

אני עדיין במחשבה של אם אני לא מתקבל לממר"ם, לא יצא לי מכל זה שום דבר... ולאחר הצבא אני כן מתכוון לקחת לימודים אקדמיים...

אז זה דיי דילמה...

:( :( :( :(

פורסם

אני עדיין במחשבה של אם אני לא מתקבל לממר"ם, לא יצא לי מכל זה שום דבר...

אתה יודע...אתה אמור לתרום לצבא, ולא הוא לך.

עצה ממני-תעשה שירות הכי קצר שאפשר (תבקש שנתיים), לאחר מכן תלמד, ואם תרגיש צורך לתרום-תבקש לעשות מילואים. ככלל, התרומה שלך למדינה מתבטאת בתשלום מיסים ובהיותך אזרח הגון ושומר חוק

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים