עבור לתוכן

חופש הביטוי הגיע לקיצו בעולם ה WEB 2.0, גוגל מחוייבת למסור פרטים על גולש אנונימי

Featured Replies

פורסם

תעשה לי טובה....

גוגל לא קשורה בכלל היא חויבה משפטית למסור פרטים, אין שום דיקטטורה, זה הפוליטיקאים בארץ דפוקים, "אוי לו איזה משתמש בן 15 כתב בבלוג שלו שאני מגעיל!! אני הולך לתבוע אותו"... :kopfpatsch:

אם כבר חופש הביטוי הגיעה לקיצו במדינות דמוקרטיות.... ולא ב WEB (ומה בכלל קשור WEB2.0?)

פורסם

מה הקשר לגוגל אבל?

יעצרו אותי כי אני מחפש "נשים ארומות" בגוגל?

פורסם
  • מחבר

אני אומר שאם במדינה מושחטת כמו שלנו שאין בכלל ערך לחוק

חופש הביטוי הוא ערך עליון,ובמדינה כמו שלנו הוא יכול לאבד מהחשיבות שלו

וגוגל שומרת על מידע על כול גולש.

מה הקשר לגוגל אבל?

הם הודו שהם שומרים את כל הפרטים האפשריים על הגולשים דרך השירותים שלהם , והתירוץ הוא על מנת לשפר את חווית המשתמש

לי אישית זה מפריע.

(2.0 = כל עניין הבלוגים למניהם שמזוהים עם WEB 2.0

ואני ממש לא מדבר על נשים ערומות

תקרא בכתבה - רוצים לאתר אדם כדי לתבוע אותו על לשון הרע)

פורסם

מה הקשר לגוגל אבל?

יעצרו אותי כי אני מחפש "נשים ארומות" בגוגל?

מה הקשר בין התגובה שלך לבין נושא התרד? :s07:

@Slevin Kelevra

מה בדיוק מפריעה לך? שגוגל מצייתת לחוקים? למרות שזו חברה בין הגדולות בעולם היא עדיין כפופה לחוק.

אני מסכים איתך שחופש הביטוי זה ערך חשוב בכל מקום, כי דמוקרטיה מתבססת על דעות של הרוב, וכאשר מחייבים את הרוב לשתוק זה לא דמוקרטיה זה דיקטטורה. אבל בעצמך אמרת שהמדינה מושחטת כאמור כל פוליטיקאי דואג לעצמו ולאינטרסים שלו, אחד ראה בבלוג הזה אפשרות להרויח 300K ש"ח ופנה לבית המשפט.

ולא שמעתי על גוגל מדויעה בפומבי "אנו שומרים פרטים על כל גולש ולא מגלים אותם" (זה נכון שהם לא ימכרו את האימייל שלך לחברות פירסום, ולא יחפשו את פרטיך האישיים לכל אדם ברחוב, אבל חוק זה חוק.

פורסם

http://info1.court.gov.il/Prod03/ManamHTML4.nsf/A832C1B2934BE94B4225739F000486CE/$FILE/DC8FB5032C3E823542257399002B4813.html?OpenElement

11. עיינתי בתדפיסי הבלוג. הכותב האנונימי לא הסתפק בכתיבת ביקורת ציבורית כי אם תיאר בפרוטרוט, על גבי עשרות עמודים בבלוג, מעשים שנעשו לכאורה, על ידי המבקשים (ובפרט המשיב 1) אשר מעלים חשש של ממש לפלילים:

א. יחוס למבקש 1 התחזות כנכה לצורך קבלת הנחה בארנונה.

ב. יחוס למבקש 1 קשר עם משפחת ששמה נקשר בפשע, שתשמש בוררת בסכסוך כספי שלו.

ג. יחוס של מתן שוחד לקבלן.

ד. יחוס של מתן שוחד מאת המבקש 1 אל המשיב 3.

ה. יחסו של מתן שוחד מאת המבקש 1 אל המשיב 2.

12. בפרסומים אלה יש כדי להקים לכאורה את יסודות העבירה הפלילית לפי סעיף 6 לחוק איסור לשון הרע, תשכ"ה-1965. בוודאי ובוודאי שיש בהם כדי להקים לכאורה עילת תביעה אזרחית לצד קיומו של דבר מה נוסף.

או בקיצור, אם הוא יכול להוכיח את זה, שיפנה למשטרה / יתבע אותם, אחרת...

הבלוג כפי שאתם רואים, כבר לא עובד:

http://shaarei-tikva.blogspot.com/

פורסם

אני אומר שאם במדינה מושחטת כמו שלנו שאין בכלל ערך לחוק

חופש הביטוי הוא ערך עליון,ובמדינה כמו שלנו הוא יכול לאבד מהחשיבות שלו

וגוגל שומרת על מידע על כול גולש.

הם הודו שהם שומרים את כל הפרטים האפשריים על הגולשים דרך השירותים שלהם , והתירוץ הוא על מנת לשפר את חווית המשתמש

לי אישית זה מפריע.

(2.0 = כל עניין הבלוגים למניהם שמזוהים עם WEB 2.0

ואני ממש לא מדבר על נשים ערומות

תקרא בכתבה - רוצים לאתר אדם כדי לתבוע אותו על לשון הרע)

אבל אני לא הבנתי איך זה קשור לגוגל, הרי הוא קילל בצ'אט נכון? אז איך זה קשור לגוגל? גם הוא הגיע לצ'אט דרך גוגל, אין אפשרות להוכיח.

אלא אם הצ'אט השיג את הIP שלו אבל חברת האינטרנט לא הסכימה להביא את הפרטים שלו אז גוגל הביאו? מאיפה יש להם אותם?

פורסם

לקרוא אתה יודע ?

http://tinyurl.com/3cnx5q

גוגל - ספקית הבלוג שבו נכתבו הדברים (הוא לא קילל).

בקיצור, כדאי ששנייכם תתאפסו על עצמכם לפני שאתם זורקים שטויות לא קשורות באוויר.

פורסם

אה הבנתי...

עדיף ככה, פחות עברייני מקלדת ברשת :-\

פורסם

פותח הת'רד - טרחת לקרוא את הכתבה לפני שהתחלת להשמיץ את גוגל?

גוגל סירבה למסור את פרטיו של הכותב, תוך שימוש בנימוק חופש הביטוי, עד שבית המשפט החליט לחייבה לעשות זאת.

אני לא מבין מה גוגל עשתה רע. היא טיפלה בנושא בצורה מצוינת לדעתי. פשוט סירבה לתת את פרטי האדם, עד שחויבה על ידי בית המשפט לעשות זאת[כידוע אפילו גוגל כפופה לחוקי מדינת ישראל ולהחלטות בית המשפט]. אם כבר עליך לבוא לטענות למישהו[מה שאתה לא צריך לעשות], אז תבוא בטענות לבית המשפט ולמדינת ישראל.

פורסם
  • מחבר

אבל שוב במדינת חוק מושחתת שלנו וכול המידע שיש לגוגל

זה תקדים מסוכן לדעתי.

שנים מדברים על גוגל ועל היום שיתבקשו למסור מידע , תחפשו ב youtube , שאולי גוגל סיננה את זה אבל יש סדרות על קונספירציות של גוגל.

פורסם

אז פעם הבאה אל תפתח בלוג בגוגל (בטח זה שפתח את זה שם חשב שהוא יהיה מוגן בחו"ל).

פורסם

מה הקשר לחופש הביטוי??? :s05:

לא סתמו כאן פיות ולא ביטלו פוסטים אלא רק מסרו (עפ"י צו בית משפט) את IP הבלוגר.

בין זה ובין חופש הביטוי אין כלום - חופש הביטוי אינו כולל את הזכות לאנונימיות. אדרבא, אם למישהו יש מה לומר, רצוי שיידע לעמוד אחרי דבריו ולא יתחבא

תחת מעטה של אנונימיות - זה לא חופש ביטוי זה החופש להשמצה.

ושוב - חופש הביטוי מאפשר לכולם להתבטא, אין בינו ובין אנונימיות כלום!

פורסם

אבל שוב במדינת חוק מושחתת שלנו וכול המידע שיש לגוגל

זה תקדים מסוכן לדעתי.

שנים מדברים על גוגל ועל היום שיתבקשו למסור מידע , תחפשו ב youtube , שאולי גוגל סיננה את זה אבל יש סדרות על קונספירציות של גוגל.

מה הקשר? זה לא המקרה. תניח שכתוב "תפוז" במקום "גוגל".

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים