עבור לתוכן

מתבלט לגבי קניית מסך LCD בין LG ל VIEWSONIC (טווח מחיר 1200-1700)

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם, אני פרסמתי את ההודעה במקור בפורום של מפרטי מחשב,

בכל מקרה הייתי שמח לשמוע את דעתכם, אני עומד לקנות מסך LCD בין 19 ל22 אינץ באילת, אני התלבטתי בין מספר דגמים אני ראיתי את הדגמים של LG וסמסונג הבאים:

LG L196WTQ

Samsung SyncMaster 226BW

וכאן המליצו לי על המסך של VIEWSONIC VP930

אני קרוב לקנות את המסך של LG, השימוש העיקרי שלי יהיה צפייה בסרטים ואולי גם טלוויזיה (אם אפשר לחבר ישירות זה מצויין אם לא בעזרת כרטיס טלוויזיה), וכמובן משחקים (יותר עם כוונה לעתיד).

תודה ואשמח לתשובה מהירה.

תודה רבה.

פורסם

מסך 19" רחב הוא קטן מדי ולא משתלם להשקעה בהשוואה ל-19" רגיל.

ה-VP930 הוא מסך 19" מצויין בזכות הפנל שלו P-MVA לעבודה ממושכת ביישומי טקסט, גיימינג וסרטים. מסכי 22" לא יכולים להציע אותה איכות עם זוויות צפייה צרות, חוסר אחידות של הפנל בהצגת גוון אחיד במבט ישיר,עומק צבעים עני של 6 Bit לערוץ צבע ו-262 אלף צבעים (16.2 מיליון זו רמאות שמושגת ע"י דיטרינג ו-FRC שיטות שמפורטות במדריכים ל-LCD בנעוץ שבראש הפורום הזה).

גם מסך 20" רחב כגון 200W6CS של פיליפס ב-1500 ¤ יכול להציע לך איכות טובה יותר מה-22" בזכות פנל P-MVA. רכישת ה-VP930 כדאית במקרה שאתה משחק יום יום. אם אתה משחק פעם או פעמיים בשבוע הייתי ממליץ לך להוסיף עוד 100 ¤ ל-Samsung 971P בעל פנל S-PVA אחיד מאוד, שמציע איכות תמונה קונטרסטית בעלת צבעים מאוזנים ונכונים יותר לסרטים ותמונות. בתנאי בהירות מסויימים הוא למעשה קרוב באיכות התצוגה לאיזו S1931 המהיר והיקר, ולכן

במחיר של 1700 ¤ הוא מסך מעולה לשימוש רב-תכליתי חוץ מגיימינג מהיר.

אף אחד מהמסכים לא מציע חיבור ישיר לממיר והם יצריכו כרטיס טלוויזיה. יש מסכי 20" של Dell עם חיבור S-Video וקומפוזיט, אבל הם יקרים יותר החל מ-2150 ש"ח.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התשובה המפורטת ומהמעמיקה,

עקרונית הכל זה גם פונקציה של מחיר, כי 1300 ו-1700 בערך זה הבדל, אבל עקרונית אני מבין את כוונתך שמבחינתך הצבעים האיכות שלהם תהיה טובה יותר (השאלה אם באופן משמעותי ונראה לעין), במסך של VP930, אני בדקתי על שני המסכים באתרים זרים ודווקא המסך של LG מקבל ציונים טובים יותר, כמובן שיש בעייה בלסמוך על ציונים כאלה ולכן אני שומע אותך ושמח לקבל את המידע.

חבר שלי קנה שנה שעברה LG והוא מאוד מרוצה ממנו (דגם של 17 אינץ), ואני גם התרשמתי ממנו לחיוב,

המחשב מיועד כרגע לשימוש בצפייה בסרטים, ולשימוש כתחליף לטלוויזיה (אם יש איזה המלצה לכרטיס טלוויזיה באותה הזדמנות), משחקים זה לא דבר קבוע מהסיבה שהמחשב עצמו חלש מידי להריץ את ביושוק ודומיו, אבל אני רוצה לשמור על המסך אם ארצה לשדרג בתקופה של השנה הקרובה.

כרגע לפחות ההתלבטות היא בין המסך של LG למסך של VP למרות המחיר (בעיקר בגלל הדעות ששמעתי בפורום),

ואשמח לדעת למה 19 אינץ ב-WIDE הוא בעייתי?

כמו כן הציעו לי על הLG שלוש שנים אחריות בנוסף לשירות וטיפול עד הבית של החנות (בחינם).

תודה רבה.

פורסם

19" רחב הוא פשוט נמוך מאוד גובהו כ-25 ס"מ בשטח התצוגה הפעיל אפילו קצת נמוך יותר בכ-1 ס"מ מה-17" רגיל. הפנלים ב-19" רחבים הם מסוג TN. ההבדלים בין TN ל-VA/IPS מאוד משמעותיים. למעשה עד שלא ראית פנל איכותי קשה לשפוט את ה-TN לרעה. בנעוץ יש מדריך למסכי LCD וקריאה מעמיקה שלו על שני חלקיו תיתן לך להבין שההבדלים דרמטיים.

לכן אני מאוד ממליץ לך לרכוש לפי השימושים שאתה פירטת את ה-VP930 הוא השקעה מצויינת לגיימינג מהיר עתידי.

בגדול מבחינת אחריות כל היצרנים מציעים שלוש שנות אחריות לפנל והמנורות האחוריות. עליך רק לעמוד על תנאי החלפה הוגנים עבור פיקסל שרוף ראשון או על זליגת אור חריגה מגבולות הפנל למשך שבוע לפחות בחנות/במעבדת יבואן.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לך שוב,

עברתי על המדריכים, אין ספק שהמידע בהם ראוי לשבח.

עקרונית הפאנלים שציינת יותר איכותיים אבל השאלה אם המסך 19 של LG הוא רע?, ומה לגבי המסך של סמסונג Samsung SyncMaster 226BW?

כרגע המסך לא יחובר דרך יציאת DVI מאחר ולכרטיס המסך הנוכחי אין יציאה כזאת, אני הבנתי שהחנות שממנה יירכש המחשב נחשבת לאמינה ומבטיחה שירות טוב (מכירים מישהו שקנה שם 4 מחשבים והמליץ בחום), אז אני מקווה שלא יהיו בעיות עם האחריות.

המסך של VIEWSONIC נשמע טוב מהנקודה של הפאנל האיכותי, השאלה אם הנתונים האחרים שלו לא נחותים מהנתונים של המסכים של LG וסמסונג?

יש גם פונקציה של כסף כמובן ויש הבדלים במחירים.

תודה רבה.

פורסם

ה-VP930 יציע לך בפועל ניגודיות טובה יותר וזמן תגובה לא פחות טוב מה-LG והסמסונג שאתה מתלבט לגביהם. הנתונים שלהם על הנייר נשארים כך - על הנייר. בטח זמן התגובה שלהם מבלבל אותך.

אל תתייחס לזמן התגובה כאל מדד שבעטיו מריחות נראות. זמן התגובה נמדד בטכניקות שונות rise-and-fall זה הזמן שלוקח לפיקסל להשתנות משחור ללבן (rise) ומלבן בחזרה לשחור (fall). זמן תגובה Black- WhiteBlack משמש כתקן סטנדרטי בתעשייה. אבל כמה יצרנים על מנת להרשים את הצרכנים משתמשים בשיטה אחרת Gray-to-Gray, אשר משקף בעצמו תחום של גווני אפור עם זמני תגובה שונים לחלוטין מהשיטה הקודמת, כך שמסך 16ms יכול להיות זהה במהירות תגובתו למסך של 6ms, לדוגמה. השוואת סוג הפנלים היא יותר רלוונטית לאיכות התצוגה מאשר נתוני זמן תגובה. לדוגמה ה-971P בא עם מהירות מוצהרת של 6ms ובכל זאת מראה במשחקים מעברים איטיים מדי של צבעים מסויימים. לכן לנתונים על הנייר אין משמעות. יש יצרנים שאפילו יצהירו רק על זמן תגובה rise בלבד, שאף על פי שהוא נכון, יבלבל אותך כך שתקבל רושם שהמסך שלפניך הוא המהיר בעולם...

פורסם
  • מחבר

אני מבין, לחלוטין המידע שעליו אני מתבסס זה הנתונים של אותם מסכים, וגם ביקורות מאתרים זרים שקראתי בהם יש ביקורות נרחבות על המסך עצמו כולל שימוש במשחקים הכי חדשים שיש (ביושוק, HL2 ועוד).

הנה הלינק לביקורת המקיפה של 3 עמודים,

http://www.reviewspring.com/lg-l226wtq-lcd-a21.php

לפי מה שאתה אומר חברות המסכים\אלקטרונטיקה פועלות בשיטה לא הגונה כלפי הלקוח אבל זה נושא לדיון אחר, המחיר זה פונקציה נוספת כמובן, לאחרונה אבא שלי קנה את המסך של סמסונג 931C אם אני לא טועה, הוא אישית צריך אותו לעבודה משרדית (יישומי וורד וכדומה), והצבעים שלו בהירים מידי, פה המחשב ישמש בעיקר ליישומי מולטימדיה וגלישה באינטרנט, אני אבקש לראות מה המחיר של ה-VIEWSONIC באילת ונראה אם כדאי ללכת עליו.

ממידע שכתוב עליו באתרים זרים שראיתי הוא קיבל ביקורות פחות טובות.

תודה רבה לך.

פורסם

אורן, קרא את חוקי הפורום וערוך את הכותרת ככה שתהיה יותר אינפורמטיבית.

פורסם
  • מחבר

רציתי לשוב ולהודות לכם על התשובות (גם בנושא השני), וגם להתנצל על הפרסום הכפול בשני פורומים שונים (הדיון השני שלי הועבר לפה).

בכל מקרה, קיבלתי המלצות לגבי חנויות מחשבים באילת ככה שעכשיו אולי אני אמצא חנות שיהיו בה את כל הדגמים,

המשחקים שאני מתכנן לשחק בזמן הקרוב על המחשב הם ישנים, משחקים בסגנון הירוס 3 ודיאבלו 2, האם לא תהיה בעייה לעבוד איתם במסך כזה?

כמו כן מה המחיר הכי זול שניתן למצוא את ה-VIEWSONIC והאם הסמסונג של ה22 אינץ יותר טוב מהמסך של LG (המסך של סמסונג נמכר באילת ב1500 שקל).

תודה רבה.

פורסם

את ה VP930 אתה יכול למצוא (תסתכל בזאפ) ב 1640 שקל, לא צריכה להיות לך שום בעיה בהרצת משחקים עליו.

סמסונג 226BW מול LG 226WTQ -> הייתי מעדיף את הסמסונג 226BW.

בהצלחה :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים