עבור לתוכן

סקר : האם הייתה עוזב את הארץ לו היתה לך האפשרות ?

האם היית/ה עוזב/ת את הארץ לו היתה לך אפשרות פרקטית לעשות כך. 776 הצבעות

1. 1. האם היית/ה עוזב/ת את הארץ לו היתה לך אפשרות פרקטית לעשות כך.

• אני רק מחכה לרגע שאני אוכל
    • לעולם לא
    • ייתכן מאוד שכן
    • יש לכך סיכוי קלוש ביותר

אנא התחבר או הירשם על מנת להצביע לסקר זה.

Featured Replies

פורסם

אז מה שאתה עובד קשה. כל פועל שחור עובד קשה. אתה לא מרוויח מספיק כדי לחיות ברמה בעיר כמו רעננה. תפנים זאת כבר. במקום לבכות על תנאי המחיה "הקשים" שלך אתה יכול לחפש דירה בפריפריה או להחליף מקצוע.

הבעיה התעסוקתית בישראל אומרת שגם אם יש לך עבודה סבירה/טובה יחסית לשאר המדינות המפותחות יש סיכוי מאוד טוב שלא תרוויח מספיק. מעמד הביניים נשחק.

• תגובות 76
  • צפיות 5.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

זה משפט שמתאים לסיפורי ילדים לא למציאות

יצא לי להכיר מישהו שאישתו מתה קצת אחרי הלידה

והוא צריך לגדל תינוק לבד (בטח ילד קטן כבר)

ובמצב שלו הוא חיב לעבוד כמו חמור ולדעוג לילד

אין לו אפשרות אחרת ודברים כאלו יכולים ליקרות

לאומת זאת שכנה שלי ניפטרה מסרטן

לא מזמן שזה גם טרגדיה אבל היה בזה גם טוב

3 הילדים שלה הרוויחו דירה ברעננה שאפשר להשכיר ביוקר או למכור ביוקר וזה עזר להם משמעותית למצבם הכלכלי

המוות המוקדם אומר שהם לא יצתרכו לשכור מטפלת בעתיד וזה לא קשור בכלום ללקחת את עצמם בידים

פריז הילטון לקחה את עצמה בידים? בגלל זה היא עשירה?

אני חושב שהיא לקחה משהו אחר בידים... ;D ;D ;D

או קח את זה אחרת

כל שנה יש יותר בוגרי עריכת דיין מהכמות שהשוק צורך

והרבה צריכים לחפש מיקצועות אחרים

אז מה הם לא לקחו את עצמם בידים?

לפי מבקר המדינה יש המון מיקרים של מנוי קרובים לתפקידים ציבורים בארץ

אז המקורבים לקחו את עצמם בידים?

בקיצור אתה יכול לקחת סיכונים או לעבוד קשה ולחסוך

אבל אף אחד מהמסלולים לא מבטיח הצלחה כלכלית

ומקורב בכיר אחד יכול לסדר לך עבודה טובה גם אם לא תיתאמץ הרבה או תתאים לתפקיד בכלל

אני אנסה להסביר את עצמי קצת יותר בפירוט:

המצב בחיים שלנו מורכב מהנוסחא הבאה:

הסביבה שבה גדלנו(30%) , מזל(15%) , ההשפעה שלנו ומה שאנחנו עושים (או לא עושים)כדי להצליח בחיים(55%)

עכשיו בלי להתפס לאחוזים המדויקים, העניין הוא כאן די פשוט, לקחת את עצמך בידיים- הכוונה היא:

1. לקחת אחריות על החיים שלך,לנסות לשנות אותם לכיוון שאתה רוצה שהם יהיו, בלי להאשים את כול הסביבה שבה אתה נימצא במצב.

2. כאשר יש לך רגע קשה בחיים, לצאת מימנו ולהמשיך להתקדם קדימה.

3. להיות עיקבי- ברגע שאתה עיקבי אז גם אם יש לך מזל רע ברגע מסויים זה לא משנה כי אתה תמשיך לחתור למטרה .

עוד דבר מעניין. ככול שתתחיל לעשות את הדברים האלו, אחוזי ההשפעה של הסביבה והמזל עליך יקטנו ,ואחוזי ההשפעה שלך על עצמך יגדלו.

לסיכום:

שום דבר בחיים שלנו לא בטוח חוץ ממוות ומיסים אבל ברגע שתיקח את עצמך בידיים יש לך הרבה הרבה יותר סיכוי להצליח.

עכשיו תיקח כול בן אדם שתרצה, תבדוק את המצב שלו ותשאל את עצמך איך והאם הבן אדם הזה פעל על פי הכללים שרשומים למעלה.

וכול בן אדם שרוצה לעזוב את הארץ, שיתחיל ליפעול על פי הכללים האלו לפני שהוא עוזב ולך תדע , אולי בסוף הוא בכלל לא ירצה לעזוב.

פורסם

הבעיה התעסוקתית בישראל אומרת שגם אם יש לך עבודה סבירה/טובה יחסית לשאר המדינות המפותחות יש סיכוי מאוד טוב שלא תרוויח מספיק. מעמד הביניים נשחק.

חיים קשים. אולי אנשים יקבלו שכל ויתחילו לחפש דירות בפריפריה במקום להידחס כמו סרדינים בגוש דן ולשלם 600 - 700$ לחודש בשביל דירה קטנה, ישנה ומטונפת. [br]פורסם בתאריך: 1.12.2007 בשעה 15:00:34

ולפני שיתחילו כל המקטרגים לנאום: ש"הדשא של השכן לא ירוק יותר" וש"ראיתי יותר מידי סדרות אמריקאיות" תחשבו שניה:

מתי בפעם האחרונה שמעתם על יהודי עני בארה"ב? (ואני אומר יהודי כי זה יותר נוח, יכולתי גם לרשום "ישראלי").

אני שמעתי וראיתי די הרבה, האמת.

פורסם
חיים קשים. אולי אנשים יקבלו שכל ויתחילו לחפש דירות בפריפריה במקום להידחס כמו סרדינים בגוש דן ולשלם 600 - 700$ לחודש בשביל דירה קטנה, ישנה ומטונפת.

אתה מודע לזה שבפרירפריה יש הרבה הרבה פחות תעסוקה ?

אם לא אז תלמד

לי אין בעיה עקרונית לעבור אפילו לקרית שמונה

השאלה הגדולה זה האפשרות עבודה שלך שם וזאת הבעיה שאין הרבה עבודות נורמליות באזור הזה של הארץ

בדיוק

אני עובד קשה ומכיר הרבה אנשים שעובדים קשה והרבה מהם מרוויחים תשכר הממוצע במשק

אבל שלוקחים בחשבון :משכנתה או שכירות\גני ילדים\אוכל \חשמל \מיסים וכו וכו

מאוד קשה למשפחה ממוצאת ליתפרנס

וזה מאוד בעיתי ואחד מהדברים שהכי מציקים זה המיסים הגבוהים על כל דבר אפשרי

כל פעם שקונים משהו משלמים תוספת של יותר מ15%

אנשים שמרוויחים משכורת נורמלית משלמים הרבה מס הכנסה

מחירי הדירות והמכוניות מוצפים במיסים

בקיצור צריך להוריד מיסים וכמה שיותר מהר

פורסם

אשדוד? ראשון לציון? רחובות? יש הרבה עבודה מחוץ לגוש דן. למד במקום להמציא תירוצים.

פורסם

אתם אומרים לקת את עצמך בידיים בלה בלה בלה השפעה סביביתית, כל אלה הם דברים שקשורים למצב הכלכלי.

אלו דיבורם מאוד חומריים, למה נראה לכם שבשביל רמת חיים גבוהה יותר צריכים להיות עשירים?

אני אמרתי מה שאמרתי בגלל שאני אעדיף לחיות בארה"ב למשל כי שם יש יותר עבודה ואני אוכל לחיות חיים טובים יותר בלל הנורמות החברתיות השונות לחלוטין מכאן, בגלל זה אני אעדיף לעבור לא כי שם אתה ניהיה יותר עשיר או שטויות כאלה... חיים במדינו כאלו הם חיים נוחים יותר למי שעובר ממדינה כמו ישראל...

פורסם

אשדוד? ראשון לציון? רחובות? יש הרבה עבודה מחוץ לגוש דן. למד במקום להמציא תירוצים.

ממש ערים מוצפות עבודה :kopfpatsch: :kopfpatsch: :kopfpatsch:

לאנשים באזורים האלו אין כסף להוציא כמו בערי המרכז

אם אתה יכול לקחת 200-250 שקל על טיפול של גינה לשעה ברעננה לדוגמה

ברחובות יהיה לך קשה לימצוא לקוחות שיתנו 100 לשעה וגם אז יקחו אותך בפחות תדירות

כמובן תיצתרך לעשות הכל שחור שיהיה לך רווח ולחיות בפחד שיתפסו אותך

(אני מדבר על טיפול של 2 אנשים ויש הוצאות של מכונית\כלים\ומיסים \ודלק )

ככה ש200 שקל יוצא הרבה פחות

בקיצור לא סתם יש יותר אבטלה בפירפריה

אם היתה לי משכורת כמו כרגע והיתי עובר לפיריפריה היתי יכול ליסתדר בכבוד

במיוחד שאפשר לימצוא דירה ב400-300$ לחודש

לאומת 850$ בשרון

אבל המחירים לא כאלו סתם

באזורים אם הרבה הבטלה המחירים תמיד נמוכים

פורסם

חיים קשים. אולי אנשים יקבלו שכל ויתחילו לחפש דירות בפריפריה במקום להידחס כמו סרדינים בגוש דן ולשלם 600 - 700$ לחודש בשביל דירה קטנה, ישנה ומטונפת.

הבעיה הזו היא כלל ארצית ולא טיפוסית רק לאזור גוש דן.אתה לא חושב שבב"ש,ירושלים,נהריה וכו יש בני אדם שעובדים גם בעבודה מכובדת לגמרי ובקושי גומרים את החודש?

אני לא מדבר איתך על נסיעות לחול כל חודשיים או מסעדות מפוארות כל יום אני מדבר איתך על אורך חיים רגיל.

אני למשל אולי יצטרך לעבור לגור כמה שקרוב יותר לראשון לצורך לימודים.בדקתי עלויות שכירות באזור(ראשון ואשדוד בעיקר) ומה? דירה גרועה אתה יכול למצוא ב600$-700$ לחודש. דירה נורמלית במזל תמצא ב750-800 וטובה מאוד רק ב900+. אגב ראשון נחשב גוש דן.

פורסם

ראשון עיר גדולה מאוד

יש אזורים כאלו ויש אחרים

ליד אוניברסיטה מחיר של 700$ נחשב זול מאוד היום

כי גם ככה בונים על סטודנטים שמשכירים 3 ביחד ואז ההוצאה קטנה בהרבה לכל סטודנט

פורסם

אז תחליף מקצוע. כי לחסוך עוד 20 - 30 שנים לדירה ברעננה זה לא פיתרון ריאלי. זה כמו שאני אגיד עד שלא יהיה לי כסף למרצדס חדשה אני לא קונה שום מכונית. [br]פורסם בתאריך: 1.12.2007 בשעה 18:40:48

הבעיה הזו היא כלל ארצית ולא טיפוסית רק לאזור גוש דן.אתה לא חושב שבב"ש,ירושלים,נהריה וכו יש בני אדם שעובדים גם בעבודה מכובדת לגמרי ובקושי גומרים את החודש?

אני לא מדבר איתך על נסיעות לחול כל חודשיים או מסעדות מפוארות כל יום אני מדבר איתך על אורך חיים רגיל.

בדיוק כמו בכל מקום בעולם. אתה חושב שרואה חשבון בעיירה נידחת בארצות הברית מרוויח כמו רואה חשבון בעיר גדולה כמו ניו-יורק? אם כן תחשוב שוב.

פורסם

אתה מצליח להפתיע אותי כל פעם באין לי כבר מילה מתאימה לזה.

לא דברתי על הפרשי משכורות בין הפרפרייה וערים המרכזיות, שזה קיים בהרבה מקומות בעולם.אני מדבר על זה שבישראל המצב הוא כזה שגם תפקיד שבכל המדינות המפותחות היה יכול לכלכל משפחה שלמה ובטח ובטח אדם יחיד לא מסוגל לכלכל את בעל התקפיד בישראל.זה כיוון שהמעמד הבינוני בישראל נשחק וזה לפי מומחים ולא רק מה שאני אומר.

http://www.nrg.co.il/online/16/ART1/530/465.html

פורסם

בדיוק כמו בכל מקום בעולם. אתה חושב שרואה חשבון בעיירה נידחת בארצות הברית מרוויח כמו רואה חשבון בעיר גדולה כמו ניו-יורק? אם כן תחשוב שוב.

מה קשור מחק לאמנון ליפקין שחק?!

הוא מדבר איתך על אנשים שעובדים בעבודות מכובדות יחסית ולא גומרים את החודש, כשבמדינות

אחרות בעולם(הנאורות יותר כמובן, לא להביא את סודן כדוגמא, כן?), מפרנסים בכבוד משפחה עם יותר

מילד אחד, למשל: מורדים, עובדים סוציאלים ועוד.

אז לא צריך לחשוב שוב, כי עשית הקשר לא נכון לגמרי והבחור צודק ב-100%, אין מעמד ביניים בישראל.

פורסם

גרמת לי לכמה רגעי צחוק טובים "אנשים שעובדים בעבודות מכובדות ,למשל: מורדים" :lol:

אבל כן מורים זה מקצוע מכובד במדינות העולם המפותחות.

פורסם
אז תחליף מקצוע. כי לחסוך עוד 20 - 30 שנים לדירה ברעננה זה לא פיתרון ריאלי. זה כמו שאני אגיד עד שלא יהיה לי כסף למרצדס חדשה אני לא קונה שום מכונית.

אני לא מבין אנשים שאחרי מיליון פעמים אחרי שאני אומר שאני רוצה לעבור לצפון

כותבים שאני מפונק שרוצה לגור רק ברעננה

היום אני גר ברעננה כי אני לא משלם על המגורים ומשתמש בזה לחסוך כסף זה הכל

שיהיה לי מספיק אני יעבור

בכל מיקרה בדרום וצפון אין מספיק עבודה לצעירים שצריכים להתחיל תחיים

ובמרכז המשכורות לא מספיקות

פורסם

מה קשור מחק לאמנון ליפקין שחק?!

הוא מדבר איתך על אנשים שעובדים בעבודות מכובדות יחסית ולא גומרים את החודש, כשבמדינות

אחרות בעולם(הנאורות יותר כמובן, לא להביא את סודן כדוגמא, כן?), מפרנסים בכבוד משפחה עם יותר

מילד אחד, למשל: מורדים, עובדים סוציאלים ועוד.

אז לא צריך לחשוב שוב, כי עשית הקשר לא נכון לגמרי והבחור צודק ב-100%, אין מעמד ביניים בישראל.

מעמד הביניים בישראל נשחק, אבל לא צריך להגזים.

[br]פורסם בתאריך: 1.12.2007 בשעה 21:33:14

אתה מצליח להפתיע אותי כל פעם באין לי כבר מילה מתאימה לזה.

לא דברתי על הפרשי משכורות בין הפרפרייה וערים המרכזיות, שזה קיים בהרבה מקומות בעולם.אני מדבר על זה שבישראל המצב הוא כזה שגם תפקיד שבכל המדינות המפותחות היה יכול לכלכל משפחה שלמה ובטח ובטח אדם יחיד לא מסוגל לכלכל את בעל התקפיד בישראל.זה כיוון שהמעמד הבינוני בישראל נשחק וזה לפי מומחים ולא רק מה שאני אומר.

http://www.nrg.co.il/online/16/ART1/530/465.html

חשבת שמעמד הביניים מצטמצם בגלל עליה באחוז המשפחות החרדיות והערביות מכלל תושבי מדינת ישראל? מדובר במשפחות עניות ומרובות ילדים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים