עבור לתוכן

מה קורה למחשב כשיש הפסקת חשמל פתאומית? שמתי לב שנמחקה לי היסטוריית אתרים

Featured Replies

פורסם

ולצערי הייתי צריך אותה.

נמחק לי גם הזיהוי של חוקיות מ"ה אבל זה כנראה לא ממש מתאים לדיבור פה. אמנם תיקנתי את זה אבל זה מוזר כי מדובר בשינויים ברג'יסטרי שמוזר מאוד שהם נמחקו/נעלמו.

אהה, ודווקא הקוקיז לא נמחקו.

אז מה קורה כשהמחשב מפסיק לקבל חשמל בפתאומיות? האם זה לא משפיע או משפיע לרעה? ועל מה בדיוק (יש רכיב ספציפי)?

פורסם

תחשוב על זה כאילו אתה יושב על האסלה ופתאום מישהו מכבה לך את האור. מזיק ללא ספק.

פורסם

תחשוב על זה כאילו אתה יושב על האסלה ופתאום מישהו מכבה לך את האור. מזיק ללא ספק.

lol חזק! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

פורסם

אני לא יודע בדיוק למה התכוונתי לחוקיות מ"ה (מה זה לעזאזל מ"ה?) אבל היסטוריית אתרים לא נמצאת ברגי'סטרי

בעיקרון הפסקת חשמל,כיבוי פתאומי וכל אלה יכולים לגרום לנזק (הייתי צריך לפרמט אחרי שהייתה הפסקת חשמל... המחשב בדיוק עשה DEFRAG :'()

פורסם

אני לא יודע בדיוק למה התכוונתי לחוקיות מ"ה (מה זה לעזאזל מ"ה?) אבל היסטוריית אתרים לא נמצאת ברגי'סטרי

בעיקרון הפסקת חשמל,כיבוי פתאומי וכל אלה יכולים לגרום לנזק (הייתי צריך לפרמט אחרי שהייתה הפסקת חשמל... המחשב בדיוק עשה DEFRAG :'()

מ"ה = OS = מערכת הפעלה

פורסם

lol חזק! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

יש לך אזהרה על ספאם. אם זו אזהרה שלישית שלך תוענש בהתאם להחלטת מנהלי הפורומים.

אין ספק שהפסקות חשמל וקפיצות מתח אינן בריאות למחשב ולרכיבים המרכיבים אותו בדיוק כפי שהן אינן בריאות לטלביזיה שלך.

כמובן שזה גם מתבטא במידע שאתה מאבד, כמו היסטוריית ההודעות שלך ב-MSN (מה שלי קרה) והרבה יותר גרוע בזה.

לי נמאס מזה וגם אני לא רוצה לאבד את המחשבים שלי, אז החלטתי להשקיע באל-פסק. אם השקעה של כ-400 ש"ח תמנע איבוד מידע ואת המחשב עצמו, המכשיר עשה את העבודה שלו.

פורסם

כשיש הפסקה פתאומית בחשמל,מערכת ההפעלה לא מספיקה לסגור את תהליך הכתיבה להארדיסק,מה שגורם לאיבוד מידע (זה משתנה ממערכת קבצים אחת לאחרת,אבל כולן רגישות לקריסות)

במקרים גרועים יותר,יש נחשולי מתח,שמסוגלים לגרום נזק רציני להארדיסק שלך,במקרים נדירים אפילו לדפוק אותו לגמרי.

אם יש לך מידע מאוד רגיש,ייתכן ששווה להוציא כמה מאות שקלים בשביל אל ספק.

אם אין לך מידע מאוד רגיש,עדיין מומלץ לקנות מגן מנחשולי מתח,יש את זה בהמון חנויות וזה לא מאוד יקר (משהו כמו 60-70 שקל אם אני זוכר נכון).

מגן כזה הציל אותי פעם,שהיה נחשול מתח,ולשכנים שלנו נדפק ההארדיסק,ושלי למזלי ניצל ;)

פורסם

האל פסק הכי פשוט ממגר לגמרי את התופעה כי בד"כ מתרחשת נפליה קטנה והחשמל חוזר אחרי פחות משנייה אבל זה בכל זאת מפיל את המחשב..

שווה לדעתי להשקיע עם אתה רוצה לחסוך מעצמך את זה..

פורסם
  • מחבר

אם יש לך מידע מאוד רגיש,ייתכן ששווה להוציא כמה מאות שקלים בשביל אל ספק.

אם אין לך מידע מאוד רגיש,עדיין מומלץ לקנות מגן מנחשולי מתח,יש את זה בהמון חנויות וזה לא מאוד יקר (משהו כמו 60-70 שקל אם אני זוכר נכון).

מגן כזה הציל אותי פעם,שהיה נחשול מתח,ולשכנים שלנו נדפק ההארדיסק,ושלי למזלי ניצל ;)

אין לי מידע רגיש. מה זה "מגן מנחשולי מתח"? מה ההבדל בינו לבין אל-פסק?

וכשאתה אומר "לשכנים שלנו נדפק ההארדיסק", מה הכוונה? הכוונה שהמידע הלך או שהוא הפך ללא שמיש?

פורסם

נדפק ברוב המקרים זה טוטאל לוס או שצריך תיקון במעבדה..

פורסם

לחבר שלי ה USB הפסיק לפעול במערכת הפעלה. (לפני שהיא עולה, שזה בדוס/ביוס הוא עובד)

ואם כבר מדברים על זה, repair יעזור או שצריך לפרמט? (XP)

פורסם
  • מחבר

חבר'ה אז מה לקנות?

מגן מנחשולי מתח או אל פסק?

תוכלו לצרף קישורים מזאפ?

פורסם

אל פסק מן הסתם. וזה לא המקום, תפתח נושא חדש בפורום "ספקים ומארזים", שם ידעו לעזור לך יותר.

רק אל תשכח לרשום את המפרט המלא שלך כולל כמות כוננים קשיחים/כרטיסי PCI/כמות סידירומים/פרטים על המסך (גודלו וסוג הפאנל) או לחלופין דגם המסך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים