עבור לתוכן

לפטופ קל ללימודים(כנראה 12") - תקציב עד 6000

Featured Replies

פורסם

היי לכם. אני מחפש לפטופ ללימודים(סטודנטים) לי ולחברתי. על כן, הלפטופ צריך להיות קל מאוד ומתאים לנשיאה. הלפטופ מיועד ללימודים, גלישה, ועבודה רגילה. אין צורך במשחקים וכדומה.

עברתי וחיפשתי לא מעט בפורום, וראיתי את המגמה הכללית. כמו כן בדקתי בnotebookreview ובעוד כמה אתרים על ביקורות לניידים. המידע לצערי די מועט, אך קיבלתי תמונה מעניינת. הנה התוצאות מהשיטוט שערכתי, אך אשמח להמלצות אחרות ודעות:

1. האופציה הטובה ביותר היא זו של הMSI PR200BT(קראתי את הת'רדים הארוכים בנושא) - כ5800 ש"ח לסנטה רוזה(7300, 965), 2 ג'יגה זכרון, הרד דיסק 120-160 ג'יגה וכן הלאה.

משקל 1.8KG.

2. אופציה נוספת היא מחשב של Gigabyte/Champion. גם אלה אינם מותגים. במקרה של gigabyte מדובר על ה251U - ניתן לקבל Napa Refresh - 945GM, 2 ג'יגה זיכרון ומעבד 7200 במחיר של בערך 5500 ש"ח. כלומר לא מדובר בסנטה רוזה.

נדמה לי שגם כאן המשקל הוא 1.8KG.

3. לנובו V200 - כ6600-6700 ש"ח. חריגה לא קטנה מבחינתי ולכן כנראה אפסול אותו. קונפיגורציה דומה לזו של ה-MSI לעיל.

סוללה 3 תאים ולכן אני מניח שמדובר בעוד חסרון. משקל גם הוא 1.8KG

4. LG E200 A.CP1DE - מחירו כ6100 ש"ח מעבד T7250, כרטיס מסך Radeon X1250(חסרון או יתרון בהשוואה ל3100?).

לא נאמר שהוא תומך ב11n ולכן אני תוהה אם מדובר בסנטה רוזה מלא?

משקלו 1.89KG.

5. FUJITSU-SIEMENS® Esprimo Mobile U9200. מחירו כ-6600 ש"ח

לא נאמר שהוא תומך ב11n ולכן אני תוהה אם מדובר בסנטה רוזה מלא?

מפרט דומה לזה של MSI ורוב המחשבים שהעליתי. גם הוא חריגה די גדולה מהתקציב.

משקל 1.8KG.

5. Dell Latitude D630 מחירו כ-6000 ש"ח

זהו המחשב היחידי עם מסך 14.1". בעוד שהמחיר די טוב, אני חושב שהאופציה הזו תפסל כי היא גדולה וכבדה מדי למחשב סטודנט(2.3KG).

המפרט דומה מאוד לשאר המחשבים(בעיקר לMSI).

-----------------------------------------

לסיכום - פרט לג'יגהבייט כל המחשבים הם סנטה רוזה(כנראה. בחלק לא מציינים שמדובר ב11n וזה מעלה תהיות). אני מאוד מתלבט שכן התקציב הוא די נמוך, וחשוב שהמחשב יהיה קל וזול, אך יחזיק לתקופת הלימודים(כ4 שנים).

כמה שאלות קריטיות שהתעוררו אצלי ויעזרו לי לצמצם ולהחליט:

1. בטרייה. מה ההבדל בין 3\4\6\8 תאים מבחינת מראה, תאימות ואורך סוללה. האם מדובר בדבר חשוב שעליי לשקול?

2. סנטה רוזה. האם כדאי לרדת דור אחורה למרום רגיל(נאפה) או אפילו ליונה(Core Duo)? אין כמעט ביקורות וקשה למצוא מבחני ביצועים. מהמעט שראיתי ההבדלים לא גדולים, אך היות ומדובר במחשב ל-4 שנים אולי לא כדאי להתפשר על פחות מסנטה רוזה. ידוע לי גם שבסנטה רוזה יש את טכנולוגית הturbo memory ותאימות בחומרה לממשק הAero(אני מניח שבעוד שנתיים כבר כולם יעברו לוויסטה וכך יהיה גם דינו של הלפטופ). עד כמה האצות החומרה האלה משמעותיות אם בכלל?

3. איכות מסך - מה ההבדלים במסכים בלפטופים? האם ניתן לבדוק את העניין בכלל?

4. אשמח לקבל הצעות אחרות אם יש. לקחתי בעיקר מסך 12.1" כי חשוב מאוד שהמחשב יהיה קל, אך אם יש הצעה אחרת (וזולה יותר או במחיר דומה) שבאה עם מסך גדול יותר זה יהיה אולי עדיף. בכל מקרה, אשמח לקבל דעות והצעות נוספות.

פורסם

אפשר לדעת מה הקשר בין פלטפורמת הסנטה רוזה ל 802.11n?

אלו דברים נפרדים לגמרי, כרטיס רשת אלחוטי בנייד בא בנפרד בכלל.

יש לי DELL Inspiron 1520 עם כרטיס מסך של B/G ומעבד T7300, והוא בהחלט סנטה רוזה....

לגבי ה X1250- יתרון על ה 3100 של אינטל.

במקרה הספציפי הזה, כנראה הייתי הולך על ה LG, דגם מוצלח ומעוצב היטב.

פורסם
  • מחבר

סנטה רוזה זה הדור הרביעי של הסנטרינו. והנה הגדרת סנטרינו:

Centrino, a platform-marketing initiative from Intel, covers a particular combination of CPU, mainboard chipset and wireless network interface in the design of a laptop personal computer

בסנטה רוזה נכלל גם כרטיס WIFI מבית אינטל שתומך ב11n. אומנם הדבר בעיקר תלוי בלוח ובמעבד, אך מעניין אם הטכנולוגיות האחרות (turbo memory, האצה חומרתית ל-aero) קיימות בכל המחשבים שכוללים מעבד ששייך לסדרת הסנטה רוזה, גם אם הוא לא סנטה רוזה במלואו.

- אשמח לעוד דעות והצעות. לגבי הLG, לא ראיתי הרבה הצעות והמלצות עליו כאן. קצת מפליא אותי המחיר הזול שלו למען האמת(MSI זה די ברור למה)

פורסם

מה על ה Dell XPS M1330 ?

בהנחה שאתה רוצה 12" רק בגלל המשקל, אתה יכול בכיף לקחת אותו, הוא אמנם 13" אבל שוקל 1.8 ק"ג.

אמנם תיאלץ להתפשר על ביצועים במסגרת התקציב הזה (אם תיקח אותו עם מעבד 1.5MHZ הוא יכול לעלות בסביבות ה 6K)

אבל הוא לדעתי עונה על כל הדרישות שלך.

http://www.buy4less.co.il/productGroupsales.asp?f=2845&p=9

פורסם

גיא- זה לא קשור בכלל לכרטיס רשת.....

ברוב המחשבים שמים כרטיס רשת אלחוטי בנפרד.

למשל בדל אפשר לבחור כרטיס רשת של דל או של אינטל, ואפשר להוסיף כסף גם בשביל כרטיס שתומך ב N.

לא שזה כזה קשור, אבל שיהיה......

פורסם
  • מחבר

אריק - זה נייד מעולה, אבל הירידה בביצועים כאשר שומרים על התקציב לא שווה את זה לדעתי. עם כל הכבוד אני מעדיף מעבד וחומרה חזקה יותר מאשר ארגונומיה ופיזור חום טוב יותר.

פיקה - אתה לא מבין את כוונתי. הרי מן הסתם הכללתו או חסרונו של כרטיס WIFI שתומך ב-N לא תשנה את שאר הפרמטרים. זה רק מעלה חשד זה הכל. הרי הטורבו ממורי זה כרטיס פלאש קטן. מי אמר שהם כוללים אותו בלפטופים האלה? נאמר גם שהלוחות עברו אופטימיזציה לויסטה ולארו - וזה חשוב שכן בעוד שנתיים בוודאי נשדרג, אך ברגע שהמערכת לא מוגדרת כ'סנטה רוזה' מלאה, מי מבטיח לי שהיתרונות האלה קיימים? מי יודע איזה קוסטימיזציה הם עוברים.

אני מעוניין בתגובות נוספות אם ניתן. מחר נקנה. כנראה את הMSI בסוף כי על זה היא שמה עין(מישהו יודע אם קיימים דגמים בצבע לבן אצל אייבורי. בגוגל תמונות מופיעים)

פורסם

גיא למה דווקא 12 ?

14 סבבה ללימודים , הוא שוקל בד"כ 2.2 ק"ג +- שזה סביר בהחלט .

פורסם
  • מחבר

יותר לכיוון 2.4-2.6.

לא הכי נעים לבחורה להסתובב עם כזה דבר בלימודים כל היום.

שלחתי אותה לראות מחשבים באופיס דיפו, רק לראות אם הגודל מסך והמשקל נראים לה. היא אמרה חד משמעי שהיא רוצה 12.1", אז שאר האופציות כבר לא רלוונטיות :)

עריכה: אגב יש לי פה לפטופ ישן שהוא קרוב ל3 קילו וזה סיוט להסתובב איתו אפילו בשבילי(ואני לא בדיוק בחור קטן).

פורסם

אם זה מחשב שאתה אמור לסחוב כל היום אני מציע את asus EEE אבל המסך שלו הרבה יותר קטן ממה שאתה רוצה.

http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=4055

פורסם

אריק - זה נייד מעולה, אבל הירידה בביצועים כאשר שומרים על התקציב לא שווה את זה לדעתי. עם כל הכבוד אני מעדיף מעבד וחומרה חזקה יותר מאשר ארגונומיה ופיזור חום טוב יותר.

לרוב, זוהי דווקא גישה לא נכונה. הבדל בין מעבד 1.6GHZ ל-1.8GHZ כמעט אף פעם לא מורגש ולא יהיה מורגש. לעומת זאת, ארגונומיה זה משהו שמרגישים כל הזמן, בכל מצב.

בגדול, יש לך 2 מטרות: משקל קל וביצועים גבוהים. במסגרת התקציב שלך לא תוכל להשיג את הכי טוב בשתי הקטגוריות. אם כן, עליך להחליט מה חשוב יותר, ולבחור או בקיצוניות אחת או באחרת, או בפשרה כלשהי, כגון ה-XPS 1330.

פורסם
  • מחבר

ההשוואה היא בין 1.5 ל2 ג'יגה. בנוסף מדובר בסדרה שונה.

בהחלט יש הבדל מורגש בכוח העיבוד.

ארגונומיה היא לרוב overrated. ייתכן וכאן אני טועה, באמת שאיני יודע ואני אשמח אם תתקנו אותי. אך בפיזור חום אני מבין, ובגלל זה אין הצדקה לקחת לפטופ חלש משמעותית. איזו עוד סיבה יכולה להצדיק ? סידור הכפתורים?

מה שכן קצת מדאיג אותי שהמסך הוא 12.1 רחב. זה נראה לי קטן מדי. בנוסף, חוסר הידע אם כוללים את שאר יתרונות של Santa rosa במחשב, בעיית האחריות(אייבורי) והעובדה ששני אנשים שאומנם ציינו שהם מרוצים מהלפטופ אמרו שיש בעייה של רעש שנובע מהמחשב. שניהם לא ציינו אם הבעייה נפתרה.

עוד שני חסרונות הם שהסוללות הנתמכות הן רק 4\8 ומקבלים עם המחשב 4 תאים. זה קריטי? חסרון שני הוא שהמקסימום שניתן להכיל במחשב הוא 2 ג'יגה זיכרון

לגבי הEEE - חמוד, אבל לא בבית ספרנו :).

פורסם

ההשוואה היא בין 1.5 ל2 ג'יגה. בנוסף מדובר בסדרה שונה.

בהחלט יש הבדל מורגש בכוח העיבוד.

בהחלט יש. השאלה היא מהן המשימות שתגרומנה לך להרגיש זאת. עצם העובדה שאתה רוצה שהמחשב יחזיק 4 שנים לא אומרת שמעבד איטי יותר יהיה אוטומטית פחות טוב בשבילך (אם כל מה שהמחשב מריץ זה WORD, למשל).

ארגונומיה היא לרוב overrated. ייתכן וכאן אני טועה, באמת שאיני יודע ואני אשמח אם תתקנו אותי.

לא יודע מדוע אתה חושב כך. לדעתי ארגונומיה היא דווקא underrated. תלוי גם למה אנשים מתכוונים בארגונומיה - לכל אחד יש דרישות שונות. במינימום, חשוב שהמקלדת תהיה נוחה לעבודה (גם פה ההגדרה של מה זה נוח משתנה מאדם לאדם).

מה שכן קצת מדאיג אותי שהמסך הוא 12.1 רחב. זה נראה לי קטן מדי.

הוא קצת יותר קטן מ-12" רגיל בשטח הפיזי, אבל יש לו רזולוציה גבוהה יותר - מה שאומר יותר שטח עבודה שאפשר לנצל. זה גם אומר שה-DPI גבוה והטקסט קטן - יש לוודא שזה לא מפריע.
פורסם

כמו שQTTP כתב - ארגונומיה היא בהחלט UNDERRATED במיוחד במחשב שילווה אותך בבית ובלימודים בגודל כזה.

בא נגיד שהיה לי X40 שהוא ארגונומית מצוין (12" 1.3 קילו כולל סוללה) ביצועים סבירים ביותר לדרישות לימודים (לומד מדעי מחשב) והייתי מאושר ממנו.

החלפתי למקבוק - שגם הוא מצוין ארגונומית , אבל עד שהנ"ל הגיע - השתמשתי כמה ימים בHP בן שנתיים ובלנובו בן חצי שנה.

אין לך מושג כמה ארגונומיה ותכנון טוב משפיעים!

הרבה יותר מגירסאת מעבד.

שלא לדבר על זה שמחשב שלא בנוי טוב ושימוש בו לאורך זמן יכול גם ליצור בעיות בריאותיות (בכלליות - מומלץ להתייעץ עם ארגונומית למי שעובד שעות ארוכות מול מחשב)

ליביו

פורסם

אני גם מצטרף לחסידי הארגונומיה.

אני תמיד אעדיף נייד שנעים יותר לעבוד איתו מאשר נייד חזק יותר באותו תקציב, בטח כאשר עוצמת המחשב פחות מורגשת בעבודות של סטודנט.

הדבר שנראה לי מחריד במיוחד ב-MSI זה שפתח האוורור שלו נמצא בדיוק מול היד שמחזיקה את העכבר מימין למחשב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים