עבור לתוכן

תחזית: האינטרנט עלול לקרוס ב-2010

Featured Replies

פורסם

שטויות..ונניח שלא יהיה אינטרנט..אז ימציאו תקשורת אחרת לא ? וכמעט הכל(מי שירצה וישקיע..)יעבור לטכנולוגיה החדשה..

פורסם

בישראל הוא כבר קורס... :-\

פורסם

לפחות יש IP6.

פורסם

כל התחזיות שכתובות שם כבר מתממשות כאן..

אף אחת מהספקיות בארץ לא יכולה לספק את מלוא השירות שהיא מבטיחה, ואם הביקוש יעלה אז המצב יתדרדר עוד יותר...

פורסם

שייתחילו לעבוד על זה.... :P

פורסם

לפחות יש IP6.

וזה קשור לרוחב פס כי...?

IPV6 לא ייתפוס רוב הסיכויים, הרבה ארגונים עוברים לפרוטוקולים לא מובססי IP כמו PNRP(למרות שהוא כרגע עובר בtunnel של IPv6 כיוון שאין ציוד תקשורת שתומך בו בצורה טבעית).

בכל מקרה, בארצות הברית ספקיות מפזרות רשת של סיבים אופטיים עד הבית, Verizon FIOS כרגע מאפשר ללקוח בייתי לרכוש קו של עד 20MB במחיר מצחיק, החיבור הכי יקר שלהם עולה 30 דולר, כאשר הזול ביותר(5 נדמה לי) מתחיל בפחות מ10.

הבעיה היא לא ברוחב הפס הזמין לכל לקוח, הספקיות יכולות לתת רוחב פס גבוה בהרבה ממה שיש כרגע, עד GByteים לכל לקוח, הבעיה היא שזה ברשת דיי מצומצמת, בד"כ בWAN כלל מדיני\אזורי, במקרים יותר קיצוניים תחת WAN עירוני בלבד.

הדבר היחידי שכן ייתרחש, זה דיסטרנליזציה של האינטרנט, זה קורה בכל דבר כמעט שקשור לתקשורת מחשבים. זה בא בגלים, פעם כשאר רוחב הפס הזמין היה הרבה יותר גבוהה מכוח החישוב כולם עבדו עם טרמינלים, במשך כמה עשורים כוח העיבוד התקדם יותר מהר מרוחב הפס, כיום רוחב הפס כבר הצליח לתפוס ואפילו להשיג פער לטובתו, מה שאומר ששוב חוזרים לעבודה מול טרמינלים.

אותו דבר קורא ברשתות כיום, הרשת המקומית הרבה יותר מהירה מכל חיבור נל"ן הזמין בתור WAN כיום, לכן רוב החברות מפסיקות לעבוד מול hub מרכזי, ומעבירות תשתיות רבות לכל סניף מקומי.

אותו הדבר ייקרה עם האינטנרט, וזה כבר קורה היום, אם google היום למשל מחזיקה את Hub עיקרי לכל אזור גאוגראפי גדול כמו google eu google us google asia וכו', במידה והשרותים שהיא תוכל לתת יהיו גבוהים יותר ממה שאפשר יהיה לספק דרך התשתית הגלובאלית, מה שייקרה שיהיה לך google ny, google la, google london וכו' וכו'.

כיום הספקיות בארץ כבר לא יכולות לספק חיבור לחו"ל לכל הלקוחות שלהם במהירות המקסימאלית, אפילו לא למחצית מהלקוחות שלהם בו זמנית.

הבעיה הגדולה עם הדסנרטליזציה של האינטרנט זה שמדינות כמו ישראל יסבלו מאוד, מצד אחד אין לנו קוי נתונים בכמות אפילו סבירה לחו"ל מצד שני למרות כמות משתמשי האינטרנט בארץ לא סביר שאם תיהיה דסנרליזציה רצינית באינטרנט הרבה חברות בין לאומיות יפתחו כאן שרתים לוקאליים.

מה שמצחיק זה ששלום באזור יעזור יותר להצלת האינטרנט בארץ מכל גורם אחר, פיתוח תשתית באיכות גבוהה בין המדינות באזור תשפר את איכות הגלישה אפילו כיום בהרבה, ותגרום לאזור שלנו להראות הרבה יותר אטרקטיבי אם תיהיה דסנרליזציה דרסטית באינטרנט.

לא משנה שאחוז החדירה של האינטרנט בארץ אצלנו הוא מהגבוהים בעולם, כאשר יש לך 70 מצרים מעבר לגבול, אצלהם עדיין יש יותר גולשים.

עוד כמה מיליוני גולשים מירדן, סוריה(שיש לה תשתית אינטרנט וטלפוניה מאוד מפותחת ד"א) ולבנון(גם כן) יהפכו אתרים כמו google ME. MSNBC ME וכו' להרבה יותר אטרקטיביים מבחינה עסקית לחברות.

פורסם

דובי זובי,

סחטיין על הסקירה. למה לדעתך פרוטוקול PNRP יחליף את ה IP באיזה גרסא שלא תהיה? האם הוא מתוכנן לכך או שהוא פרוטוקול ברמת ה Transport Layer? הא כן, שלום בעולם לא יהיה - זה טבע האדם.

לגבי הידיעה, אפשר למצוא כאלה כל כמה שנים. יש אינטרסים היכן שיש הרבה כסף וכנראה שמישהו חושב להרוויח כמה דולרים ע"י יצירת פאניקה.

לדעתי עם הביקוש יגיע ההיצע.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים