עבור לתוכן

ניקוי מסך LCD

Featured Replies

פורסם

עם איזה חומר מותר לנקות מסך LCD?

ראיתי ב Office Depot בקבוקון כזה עם מטלית מייקרופייבר ומיברשת וכתוב על זה שזה מתאים לניקוי מסכים עם ציפוי כרום , האם החומר הזה יתאים?

אולי יש משהו טוב יותר?

ועוד שאלה קצת מפגרת... , אח שלי ישב היום מול המחשב והיתעתש וטיפה קטנה של רוק פגעה במסך ונעלמה תוך שניות, איך זה?

תודה

פורסם

עם איזה חומר מותר לנקות מסך LCD?

ראיתי ב Office Depot בקבוקון כזה עם מטלית מייקרופייבר ומיברשת וכתוב על זה שזה מתאים לניקוי מסכים עם ציפוי כרום , האם החומר הזה יתאים?

אולי יש משהו טוב יותר?

ועוד שאלה קצת מפגרת... , אח שלי ישב היום מול המחשב והיתעתש וטיפה קטנה של רוק פגעה במסך ונעלמה תוך שניות, איך זה?

תודה

כן בחומרה טוב.

נעלמה כי המסך היה חם.

למה אתה משתמש בדפדפן מלפני 60 שנה?

פורסם

אני משתמש בערכה דומה מאופיס דיפו והיא מנקה טוב מאוד, רק תזהר לא ללחוץ חזק על המטלית שאתה מנגב ...

רוק לא גורם לשום נזק למסך, מקסימום כתם קטן שצריך לנקות.

פורסם

ההמלצה הקובעת לכל דגם נמצאת במדריך של היצרן בקופסא או באתר היצרן.

חלק מהציפויים שמשמשים מסכים מסויימים, בהיותם רגישים לכהל, ממיסים למיניהם או כימיקלים, מצריכים שימוש רק במטלית אנטיסטטית ואם יש צורך להסיר כתמים, המטלית צריכה להיות מעט לחה ולאחר מכן יש להשתמש במטלית דומה יבשה לחלוטין.

פורסם
  • מחבר

כן בחומרה טוב.

נעלמה כי המסך היה חם.

למה אתה משתמש בדפדפן מלפני 60 שנה?

דפדפן ליפני 60 שנה? , Firefox 3.0 Beta 1 RC3 , מבין שנינו שלך יותר ישן...

ההמלצה הקובעת לכל דגם נמצאת במדריך של היצרן בקופסא או באתר היצרן.

חלק מהציפויים שמשמשים מסכים מסויימים, בהיותם רגישים לכהל, ממיסים למיניהם או כימיקלים, מצריכים שימוש רק במטלית אנטיסטטית ואם יש צורך להסיר כתמים, המטלית צריכה להיות מעט לחה ולאחר מכן יש להשתמש במטלית דומה יבשה לחלוטין.

המסך הוא 226BW , עם המסך באה רק מטתלית כחולה דקה כזאת לניקוי הפלסטיק ( לפחות כך זה ניראה בציורים שמסבירים איך להישתמש בה... , כתוב שצריך להרתיב אותה במים ולנגב את הפלסטיק בסיבוב קבוע )

פורסם

דפדפן ליפני 60 שנה? , Firefox 3.0 Beta 1 RC3 , מבין שנינו שלך יותר ישן...

המסך הוא 226BW , עם המסך באה רק מטתלית כחולה דקה כזאת לניקוי הפלסטיק ( לפחות כך זה ניראה בציורים שמסבירים איך להישתמש בה... , כתוב שצריך להרתיב אותה במים ולנגב את הפלסטיק בסיבוב קבוע )

ט-ע-ו-ת שלי.

פורסם

במדריך של סמסונג לדגם זה הם מתירים ניקוי הפנל תוך שימוש בלחץ מתון במטלית לחה ממים או מדטרגנט מומלץ (אותה תמיסה ייעודית ל-LCD של אופיס דיפו שכפיר הזכיר) בעת הצורך. אבל מצד שני, אוסרים שימוש בכימיקלים שונים לחלקי הפלסטיק ורק מטלית לחה ממים מותרת עבורם.

איסור שימוש בתמיסה ייעודית לניקוי פנלים מצויין במדריכי יצרנים אחרים NEC, EIZO ועוד, ויש שאפילו מסייגים שהניקוי ייעשה על בסיס מטלית יבשה בלבד ללא מים ושום נוזל אחר, אבל במקרה שלך הוא מותר לפי המדריך.

בכל מקרה, המטלית ממיקרו פייבר שניתן למצוא בחנויות המחשבים בהחלט עדינה ללא מרקם מחוספס והיא מומלצת עבור כל מסך LCD. אין לי מושג מהו טיב המטלית, שצירפו לאריזה של המסך שלך, אך אם אתה אומר שלפי המדריך היא נועדה לחלקי הפלסטיק ולא לפנל, אז זה בסדר.

פורסם
  • מחבר

במדריך של סמסונג לדגם זה הם מתירים ניקוי הפנל תוך שימוש בלחץ מתון במטלית לחה ממים או מדטרגנט מומלץ (אותה תמיסה ייעודית ל-LCD של אופיס דיפו שכפיר הזכיר) בעת הצורך. אבל מצד שני, אוסרים שימוש בכימיקלים שונים לחלקי הפלסטיק ורק מטלית לחה ממים מותרת עבורם.

איסור שימוש בתמיסה ייעודית לניקוי פנלים מצויין במדריכי יצרנים אחרים NEC, EIZO ועוד, ויש שאפילו מסייגים שהניקוי ייעשה על בסיס מטלית יבשה בלבד ללא מים ושום נוזל אחר, אבל במקרה שלך הוא מותר לפי המדריך.

בכל מקרה, המטלית ממיקרו פייבר שניתן למצוא בחנויות המחשבים בהחלט עדינה ללא מרקם מחוספס והיא מומלצת עבור כל מסך LCD. אין לי מושג מהו טיב המטלית, שצירפו לאריזה של המסך שלך, אך אם אתה אומר שלפי המדריך היא נועדה לחלקי הפלסטיק ולא לפנל, אז זה בסדר.

אז עם הבנתי אותך נכון אני יכול לנקות את כל המסך (פאנל +הפלסטיק) עם מים ומטלית?

פורסם

בתחילת הניקוי די בשימוש במיקרופייבר יבשה ונקייה לסילוק אבק. אם לא רואים כתמים אחרי כן בזה הסתיימה העבודה.

אם אתה רוצה להסיר כתמים, אחרי ניתוק המסך מחשמל, אתה יכול להשתמש במטלית לחה (לא רטובה מדי!!) ולאחר מכן במטלית זהה יבשה. אם הכתם נשאר, אז יש מקום להשתמש בתמיסה.

פורסם

מצטער שאני פולש לאשכול, רציתי לדעת עם מה רצוי לנקות 2007WFP, בחומר ניקוי LCD של silverline ואני לא הכי מרוצה.

חיפשתי מה מומלץ לנקות את המסך הזה ולא מצאתי, מישהו יודע?

פורסם

הכל כתוב פה כל כך קשה לחפש מדריכים באתרי היצרנים?

בקשר לתמיסה אם אתה לא מרוצה ממנה, אם יש אחרת ייעודית שהתגלתה כיעילה ולא אגרסיבית אחרים אולי יביעו את דעתם.

פורסם
  • מחבר

בתחילת הניקוי די בשימוש במיקרופייבר יבשה ונקייה לסילוק אבק. אם לא רואים כתמים אחרי כן בזה הסתיימה העבודה.

אם אתה רוצה להסיר כתמים, אחרי ניתוק המסך מחשמל, אתה יכול להשתמש במטלית לחה (לא רטובה מדי!!) ולאחר מכן במטלית זהה יבשה. אם הכתם נשאר, אז יש מקום להשתמש בתמיסה.

"אם לא רואים כתמים אחרי זה" , אחרי שאני מנקה עם מטלית יבשה יכולים להופיע כתמים על המסך?

פורסם

כתמים לא יופיעו בגלל שהשתמשת במטלית אלא אם נגעת בפנל עם אצבעות וכו' לפני שהתחלת בפעולות כלשהן לניקוי.

פורסם
  • מחבר

תודה על העזרה :xyxthumbs:

פורסם

טוב השתמשתי בחומר מיוחד לניקוי LCD של silver line עם המטלית שלהם וזה השאיר לי כתמים מעצבנים שאפשר להבחין בהם שהמסך שחור

עזרה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים