פורסם 2007 בנובמבר 1918 שנים גראט ליזי, דוקטור בפיזיקה ש"מבזבז" את זמנו בגלישה בחופי הוואי, הדהים את קהילת המדע העולמית כאשר הציג את התאוריה שפיתוח במשך שנים - שאם תמצא לנכונה תוכל לקשר בין כוח הכבידה לשלושת הכוחות הנותרים - ולהביא להשגת חוק בסיסי אחד המקשר בין ארבעת הכוחות הבסיסיים. החלק המבאס ביותר בתגלית שלו היא שנצטרך לחכות עד להשלמת הבנייה של מאיץ החלקיקים החדש כדי לגלות אם גולש הגלים צדק או טעה (המאמר שלו). הנה סיקור מקיף אודות המחקר שלו. יש גם שמראה את היסודות של התיאוריה שלו בצורה ויזואלית.עשו עליו גם כתבה ב-YNET: ליזי הבין שכאשר הוא מסדר את כל החלקיקים היסודיים והכוחות ב- 248 הנקודות של E8, הוא יכול למצוא את הקשרים ביניהם. בדרך זו הוא יכול למצוא פתרונות לבעיות שסיבכו פיזיקאים במשך שנים, כמו הקשר בין כוח הכבידה לשלושת הכוחות האחרים.אף כי עדיין נדרש לליזי לשכנע את הממסד, שהוא הצליח להשיג את מה שאיינשטיין נכשל בו, יש בכל זאת משהו מהמשותף בין השניים איינשטיין החל את הרפאתקאותיו בפיסיקה התיאורטית כאשר שהה מחוץ לזרם המרכזי של הממסד המדעי, כרשם פטנטים, אך הוא נכשל בהשגת הגביע הקדוש הסבר כולל המאחד את כל החלקיקים וכוחות היקום. כעת מציע ליזי תשובה זו בדיוק. אני חושב שזאת התגלית הגדולה ביותר בעשור האחרון - ואם התיאוריה שלו תמצא כנכונה היא תהיה אחת התיאוריות החשובות בכל הזמנים (אם לא החשובה ביותר). מה דעתכם על התיאוריה שלו?
פורסם 2007 בנובמבר 1918 שנים את האמת זה נשמע מאוד מעניין, אם הייתי מבין יותר במתמטיקה ברמה גבוהה זה היה יכול להיות עוד יותר מעניין, אתה יכול להביא דוגמאות לאיזה השלכות זה יכול להביא?? לאיזה תגליות חדשות זה יכול להוביל???
פורסם 2007 בנובמבר 1918 שנים מחבר אני חושב שאם התיאוריה תמצא כנכונה, יוכלו "להרכיב" על הבסיס שלה חוק מתמטי אחד שמתאר את כל ארבעת הכוחות.
פורסם 2007 בדצמבר 1217 שנים וואי, פאק..זה ענק. אני ממש מקווה שזה נכון.אני חושב שזה גם יגלה לנו המון דברים על מיליארדית השנייה הראשונה אחרי המפץ הגדול, לא?
פורסם 2007 בדצמבר 1317 שנים חחח.. כולם מחכים למאיץ החדש.. גם תורת ה M, או כמו שחלק קוראים לה "תורת המיתרים", חושבים שיכולה לאחד את כל 4 הכוחות לתאוריה אחת... אבל שוב, תורת הM מנבעה 3 חלקיקים שמקבילים לפוטון לפרוטון ולאלקטרון, ונדמה לי יש עוד משו שם, וקיצר זה חלקיקים הרבה יותר כבדים, אבל אנחנו לא יכולים למצוא אותם, מקווים שאחרי ש CERN יהיה בנוי אפשר יהיה לבדוק את זה.. =)
פורסם 2007 בדצמבר 2517 שנים כמה שאני לא אוהב פיזיקה ושיעמם לי מדי לקרוא הכל ...זה נשמע בתאוריה מעניין וחשוב (:
פורסם 2008 בינואר 817 שנים חשבתי שהכוונה דווקא ל:1. כוח הכבידה2. הכוח החשמלי3. הכוח המגנטי4. הכוח הגרעיני החזקמזה הכוח הגרעיני החלש?
פורסם 2008 בינואר 817 שנים את החשמל והמגנטיות איחדו כבר מזמן לכוח אלקטרומגנטי. בשנות השבעים הצליחו לאחד גם את הכוח החלש עם הכוח האלקטרומגנטי לכוח אלקטרו-חלש (איכסה של שם).מהו הכוח החלש? כוח שפועל רק בגרעיני האטומים, בדומה לכוח החזק, רק הרבה יותר חלש ממנו (ומכאן שמו). עוד פרטים בויקיפדיה.
פורסם 2008 בינואר 817 שנים מזה הכוח הגרעיני החלש?כוח שפועל ברמה של כמה אטומים ומטה וזה כולל תת אטומים . לדוגמאות : פחמן 14 . פעולות היתוך גרעיני ברמה אטומית . מהו הכוח החלש? כוח שפועל רק בגרעיני האטומים, בדומה לכוח החזק, רק הרבה יותר חלש ממנו (ומכאן שמו). עוד פרטים בויקיפדיה.זה כוחות חופפים אבל רק בעיניין ההיתוך הגרעיני
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.