עבור לתוכן

תיאוריה שמסכמת את כל ארבעת הכוחות

Featured Replies

פורסם

גראט ליזי, דוקטור בפיזיקה ש"מבזבז" את זמנו בגלישה בחופי הוואי, הדהים את קהילת המדע העולמית כאשר הציג את התאוריה שפיתוח במשך שנים - שאם תמצא לנכונה תוכל לקשר בין כוח הכבידה לשלושת הכוחות הנותרים - ולהביא להשגת חוק בסיסי אחד המקשר בין ארבעת הכוחות הבסיסיים.

החלק המבאס ביותר בתגלית שלו היא שנצטרך לחכות עד להשלמת הבנייה של מאיץ החלקיקים החדש כדי לגלות אם גולש הגלים צדק או טעה (המאמר שלו).

הנה סיקור מקיף אודות המחקר שלו.

יש גם

שמראה את היסודות של התיאוריה שלו בצורה ויזואלית.

עשו עליו גם כתבה ב-YNET:

ליזי הבין שכאשר הוא מסדר את כל החלקיקים היסודיים והכוחות ב- 248 הנקודות של E8, הוא יכול למצוא את הקשרים ביניהם. בדרך זו הוא יכול למצוא פתרונות לבעיות שסיבכו פיזיקאים במשך שנים, כמו הקשר בין כוח הכבידה לשלושת הכוחות האחרים.

אף כי עדיין נדרש לליזי לשכנע את הממסד, שהוא הצליח להשיג את מה שאיינשטיין נכשל בו, יש בכל זאת משהו מהמשותף בין השניים איינשטיין החל את הרפאתקאותיו בפיסיקה התיאורטית כאשר שהה מחוץ לזרם המרכזי של הממסד המדעי, כרשם פטנטים, אך הוא נכשל בהשגת הגביע הקדוש הסבר כולל המאחד את כל החלקיקים וכוחות היקום. כעת מציע ליזי תשובה זו בדיוק.

אני חושב שזאת התגלית הגדולה ביותר בעשור האחרון - ואם התיאוריה שלו תמצא כנכונה היא תהיה אחת התיאוריות החשובות בכל הזמנים (אם לא החשובה ביותר).

מה דעתכם על התיאוריה שלו?

פורסם

את האמת זה נשמע מאוד מעניין, אם הייתי מבין יותר במתמטיקה ברמה גבוהה זה היה יכול להיות עוד יותר מעניין, אתה יכול להביא דוגמאות לאיזה השלכות זה יכול להביא?? לאיזה תגליות חדשות זה יכול להוביל??? :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

אני חושב שאם התיאוריה תמצא כנכונה, יוכלו "להרכיב" על הבסיס שלה חוק מתמטי אחד שמתאר את כל ארבעת הכוחות.

פורסם

I <3 physics

:D

בהחלט מעניין מאוד!

• 4 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

וואי, פאק..זה ענק. אני ממש מקווה שזה נכון.

אני חושב שזה גם יגלה לנו המון דברים על מיליארדית השנייה הראשונה אחרי המפץ הגדול, לא?

פורסם

חחח.. כולם מחכים למאיץ החדש.. ;)

גם תורת ה M, או כמו שחלק קוראים לה "תורת המיתרים", חושבים שיכולה לאחד את כל 4 הכוחות לתאוריה אחת... אבל שוב, תורת הM מנבעה 3 חלקיקים שמקבילים לפוטון לפרוטון ולאלקטרון, ונדמה לי יש עוד משו שם, וקיצר זה חלקיקים הרבה יותר כבדים, אבל אנחנו לא יכולים למצוא אותם, מקווים שאחרי ש CERN יהיה בנוי אפשר יהיה לבדוק את זה.. =)

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

כמה שאני לא אוהב פיזיקה ושיעמם לי מדי לקרוא הכל ...זה נשמע בתאוריה מעניין וחשוב (:

פורסם

איזה עוד כוחות יש חוץ מכוח הכבידה?

פורסם

הכוח החשמלי, הכוח הגרעיני החזק והכוח הגרעיני החלש.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

חשבתי שהכוונה דווקא ל:

1. כוח הכבידה

2. הכוח החשמלי

3. הכוח המגנטי

4. הכוח הגרעיני החזק

מזה הכוח הגרעיני החלש?

פורסם

את החשמל והמגנטיות איחדו כבר מזמן לכוח אלקטרומגנטי. בשנות השבעים הצליחו לאחד גם את הכוח החלש עם הכוח האלקטרומגנטי לכוח אלקטרו-חלש (איכסה של שם).

מהו הכוח החלש? כוח שפועל רק בגרעיני האטומים, בדומה לכוח החזק, רק הרבה יותר חלש ממנו (ומכאן שמו). עוד פרטים בויקיפדיה.

פורסם

מזה הכוח הגרעיני החלש?

כוח שפועל ברמה של כמה אטומים ומטה וזה כולל תת אטומים . לדוגמאות : פחמן 14 . פעולות היתוך גרעיני ברמה אטומית .

מהו הכוח החלש? כוח שפועל רק בגרעיני האטומים, בדומה לכוח החזק, רק הרבה יותר חלש ממנו (ומכאן שמו). עוד פרטים בויקיפדיה.

זה כוחות חופפים אבל רק בעיניין ההיתוך הגרעיני

פורסם

הכוח המגנטי נגזר מהכוח החשמלי ונחזה בקלות על ידי תורת היחסות הפרטית.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים