עבור לתוכן

OC ל- Q6600 B3

Featured Replies

פורסם

לפני שאני מתחיל, האם כדאי לבדוק טמפרטורות ע"י Core Temp כאשר Show Delta to Tjunction temp מסומן? לפי מה שאני מבין מכל מאות ואלפי ההודעות בנושא הטמפרטורה, מה שחשוב זה לשמור את הערכים כמה שיותר גבוהים, כי ב-0 ממחשב יכבה את עצמו, כן?

פורסם

אתה לא צריך לסמן את זה. CORE TEMP מראה לך את הטמפרטורה יחסית לTJ כבר. אם אתה מתקרב לTJ אתה ממש לא במצב טוב...

פורסם
  • מחבר

אתה לא צריך לסמן את זה. CORE TEMP מראה לך את הטמפרטורה יחסית לTJ כבר. אם אתה מתקרב לTJ אתה ממש לא במצב טוב...

במצב מנוחה ב 2925MHZ, הטמפרטורה היא 50, זה נראה סביר? Prime95 ישר מקבל טעויות עיגול משום מה... יש לי Arctic cooling Freezer 7 Pro, יכול להיות שאולי המשחה לא בסדר?

פורסם

זה הרבה יחסית לG0, אבל גם לB3. איזה מארז יש לך? כמה מאוררים? איזה ספק? כמה מתח נתת למעבד? איזה זכרונות?

תשנה בביוס כך שהוא לא ישלוט במהירות המאורר של הפריזר, ככה הוא יעבוד על מקסימום. תרשום מה הטמפרטורה שלך אחרי זה.

פורסם
  • מחבר

זה הרבה יחסית לG0, אבל גם לB3. איזה מארז יש לך? כמה מאוררים? איזה ספק? כמה מתח נתת למעבד? איזה זכרונות?

תשנה בביוס כך שהוא לא ישלוט במהירות המאורר של הפריזר, ככה הוא יעבוד על מקסימום. תרשום מה הטמפרטורה שלך אחרי זה.

מארז: Compucase HEC-6919, כרגע פתוח

מאוררים: 2x12cm אחד מכניס אוויר השני מוציא. זה שמוציא, נמצא מול הפריזר.

ספק: HEC 450TD-TF

זכרונות: Corsair DDR-2 800 2GBx4

מתח מעבד מכוון בביוס: 1.30v

מתח מעבד לפי CPU-Z:

1.24v

CPU Ratio: Auto

FSB=325

PCIE=100

DDR2 Speed: 780

טמפרטורות:

CPU-0 48

CPU-1 44

CPU-2 38

CPU-3 37

מאוררים לפי Speed fan:

CPU-Fan: 2700RPM

POWER: 1300RMM

Input-Fan: 1100RPM

Output-FAN: 1800RPM

עריכה:

מוזר, גם כאשר אני מבטל את ה-OC הטמפרטורה נשארת 48... (אבל פריים לא מדווח על טעויות)

פורסם

איזה לוח?

בכל מיקרה מציע לעדכן את המפרט שבחתימה מימין. (פרופיל --->הגדרות חשבון)

אם תוכל להעלות תמונות מ CPUZ ללשוניות השונות - יתקבל בברכה.

במצב מנוחה ב 2925MHZ, הטמפרטורה היא 50, זה נראה סביר? Prime95 ישר מקבל טעויות עיגול משום מה...

איזה בדיקת PRIME זו - של SMALL\BLEND או LARGE?

פורסם
  • מחבר

איזה לוח?

בכל מיקרה מציע לעדכן את המפרט שבחתימה מימין. (פרופיל --->הגדרות חשבון)

אם תוכל להעלות תמונות מ CPUZ ללשוניות השונות - יתקבל בברכה.

איזה בדיקת PRIME זו - של SMALL\BLEND או LARGE?

1) עדכנתי... לוח האם שלי הוא ASUS P5K

2) בשלושת הוריאציות Prime מקבל טעויות...

[attachment deleted by admin]

פורסם

מציע שתשנה את הבאים בביוס:

p18.jpg

שני ה SPREAD SPECTRUM - DISABLED

NORTH BIRDGE VOLTAGE תעלה ל 1.4 מאחר ו אתה משתמש ב 4 מודולים.

DISABLE ל DRAM STATIC CONTROL ו TRANSACTION BOOSTER

אם יש לך גם אופציה של COMMAND RATE תדאג שהיא על 2T (אני לא חושב שהאופציה ממש קיימת - אבל ליתר בטחון)

קביעת יחס הזכרונות ע"ג הלוח שלך תלויה בתדר המעבד שנבחר - בנתיים תקבע יחס 1:1 שזה יהיה DRAM FREQUENCY של 667.

אתה משנה בעזרת פונקצית DRAM FREQUENCY שמופיעה בביוס.

האופציות של DRAM FREQUENCY המופיעות בביוס :

# At 266FSB you have access to DDR2-667 (4:5), DDR2-800 (2:3), DDR2-889 (3:5), and DDR2-1067 (1:2).

# At 333FSB there's DDR2-667 (1:1), DDR2-800 (5:6), DDR2-833 (4:5), DDR2-1000 (2:3), DDR2-1067 (5:8 ), DDR2-1111 (3:5), and DDR2-1333 (1:2).

# At 400FSB there's DDR2-800 (1:1), DDR2-960 (5:6), DDR2-1000 (4:5), DDR2-1200 (2:3), DDR2-1280 (5:8 ), DDR2-1333 (3:5) and DDR2-1600 (1:2).

# At 500FSB there's DDR2-1000 (1:1), DDR2-1200 (5:6), DDR2-1250 (4:5), DDR2-1500 (2:3), DDR2-1600 (5:8 ), DDR2-1667 (3:5) and DDR2-2000 (1:2

).

דאג להכניס את תיזמוני הזכרונות שלך ידנית.והעלה בבקשה תמונה מ CPUZ לשונית הזכרונות.

חזור לספר אם יש שיפור....(תנסה קודם SMALL FFTS לזמן קצר)

פורסם
  • מחבר

מציע שתשנה את הבאים בביוס:

חזור לספר אם יש שיפור....(תנסה קודם SMALL FFTS לזמן קצר)

בצעתי את כל השינויים אבל עדיין יש טעויות עיגול בSMALL FFT. אולי המעבד הספציפי שלי לא בנוי לאוברקלוק רציני? למרות ש 2.9 לפחות לי לא נראה הרבה יחסית...

פורסם

תנסה לשים את הבא בביוס:

CPU Voltage Damper: Enabled

במידה ועדיין יש טעויות ב SMALL FFTS - אני מציע שתנסה להעלות טיפה את המתח למעבד.

פורסם
  • מחבר

תנסה לשים את הבא בביוס:

CPU Voltage Damper: Enabled

במידה ועדיין יש טעויות ב SMALL FFTS - אני מציע שתנסה להעלות טיפה את המתח למעבד.

שיניתי והעלתי מתח, ועכשיו אין יותר טעויות עיגול! :)

אמנם עכשיו המעבד מתחמם יותר מדי והמכפלה יורדת מ-9 ל-6 לאחר כדקה, אבל לפחות אני יודע שהמעבד והלוח בסדר.

באותו נושא, על איזה קירור אוויר היית ממליץ? הייתי דווקא בטוח שהפריזר 7 פרו הוא טוב לOC למעבד שלי, אבל מסתבר שלא כלכך...

פורסם

שיניתי והעלתי מתח, ועכשיו אין יותר טעויות עיגול! :)

אמנם עכשיו המעבד מתחמם יותר מדי והמכפלה יורדת מ-9 ל-6 לאחר כדקה, אבל לפחות אני יודע שהמעבד והלוח בסדר..

לאיזה טמ"פ אתה מגיע עם CORETEMP? (אני מקווה שאתה משתמש בוורסיה החדשה)

טמ"פ אמורות להיות נמוכות מ 70-75 לכל CORE במאמץ ובמנוחה עד 40.

מציע לבדוק את טמ"פ ה SYSTEM לראות אם יש בעיית אירור במארז גם כן.

להחליף את הקרור למעבד בלבד - לא יעזור הרבה אם יש בעית איורור במארז.

לגבי הקרור למעבד - יש כאן הרבה פוסטים בנושא לדוגמא:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=302830.0

פורסם
  • מחבר

לאיזה טמ"פ אתה מגיע עם CORETEMP? (אני מקווה שאתה משתמש בוורסיה החדשה)

טמ"פ אמורות להיות נמוכות מ 70-75 לכל CORE במאמץ ובמנוחה עד 40.

מציע לבדוק את טמ"פ ה SYSTEM לראות אם יש בעיית אירור במארז גם כן.

זאת אחת הבעיות... גם במנוחה במהירות סטוק המעבד לא יורד מ-44-45, וזה היה גם במארז הקודם שלי שהיה של Gigabyte (שהחלפתי אחרי שהפלסטיקה הלכה). באותה הזדמנות גם החלפתי את הלוח אם ל-P5K שיש לי עכשיו, והחלפתי את הגריז שבא עם גוף הקירור בגריז חדש כי הקודם נמרח לגמרי. אבל עדיין אין הבדל.

גם כאשר המארז על הצד ופתוח אין הבדל... זאת הסיבה שאני חושב להחליף קירור מעבד, כי נראה לי שכאן החוליה החלשה...

מצורפות תמונות מ- CORETEMP ו- SPEEDFAN...

עריכה:

שכחתי להוסיף שהטמפרטורה בה היתה ירידה של המכפלה היתה 80 מעלות. עכשיו אני אדע גם לא להתקרב למצב כזה בכלל...

וגם: האוויר שיוצא מגוף הקירור לא חם כלכך, אולי אין העברת חום טובה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים