עבור לתוכן

אבו דאבי רוכשת 8.1% ממניות חברת AMD

Featured Replies

פורסם

IIB אתה בהחלט לא מבין את משמעות המילה קרטל ובהחלט אתה לא מבין את הכח שיש לסעודיה בפרט ולמדינות ערב מייצאות הנפט בכלל

עם כל כך הרבה עודפי דולרים שמגיעים ל1000 מיליארד/טריליארד דולר הם יכולים לזעזע את כל השוק העולמי , ברור שהם יפסידו מכך אבל גם ארה"ב תפסיד מכך

הפתרון היחיד שאני רואה באופק לכוח העצום שיש להם כרגע זה פיתוח טכנולוגיות חדשות לייצור חשמל שלא משתמשות בנפט/גז טבעי וכל המוצרים הנלווים וכמובן מציאת פתרון ריאלי לכלי תחבורה שלא מושתת על בנזין/סולר/ וכו'

• תגובות 36
  • צפיות 3.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

יצרניות הנפט משתלטות על הכלכלה העולמית

מומחים מעריכים כי יצרניות הנפט הגדולות מחזיקות כעת ברזרבות בהיקף של כ-4 טריליון דולר מהשקעות כספי הנפט ברחבי העולם.

אבו דאבי משקיעה 7.5 מיליארד דולר בסיטיגרופ

רשות ההשקעות של אבו דאבי, שהשקיעה בסיטי, מנהלת את ההכנסות העודפות של ממשלת אבו דאבי, יצואנית הנפט השישית בגודלה בעולם. סטנדרט צ'רטרס העריכו בספטמבר כי נכסי רשות ההשקעות שווים כ-650 מיליארד.

זרוע ההשקעות של דובאי - רכשה נתח החזקות ניכר בענקית האלקטרוניקה היפאנית סוני

כשאחמדינג'אד יקנה את ת"א

עכשיו נעשה תרגיל מחשבתי פרוע. תעשיית הנפט של איראן מפיקה בכל יום 4 מיליון חביות (כ-5% מהתפוקה העולמית). במונחים של 100 דולר לחבית, זו תעשייה של 400 מיליון דולר ביום. בעזרת מתווכים פיננסיים מתאימים יכולה איראן להפנות את התקבולים מתעשיית הנפט לרכישת דירות בתל אביב ולרכוש את כל העיר בתוך 120 יום. ולאחר שתעשה זאת היא תוכל לפנות ממנה את תושביה, בלי לירות אפילו טיל אחד. הכל חוקי, והכל קביל בבתי המשפט הבינלאומיים.

האם התרחיש הזה סביר? לא ממש. אבל גם הטלת פצצת אטום על תל אביב היא לא בדיוק תרחיש סביר, ובכל זאת לא מפסיקים לדוש ולדוש בו.

וחוץ מזה, לא צריך לקנות את כל תל אביב. הרי בכלכלה מה שקובע הוא המחיר השולי - המחיר של הדירה האחרונה. גם רכישת דירות בעשירית מהסכום, 5 מיליארד דולר נניח, עלולה להקפיץ את מחירי הדירות בכל אזור המרכז בעשרות אחוזים, לחולל אינפלציה ולזרוע מהומה כלכלית וחברתית.

כמובן שזה מופרך, אבל זאת דוגמה קטנה שממחישה על מה דיברתי כל הדיון הזה.

(לא הפינוי של תושבי ת"א כמובן, אלא המהומה הכלכלית שיש ביכולתם לבצע, לא רק בישראל אלא בעולם כולו)

ואלו רק כתבות מהשבוע האחרון...

פורסם

דמגוגיה....

שוב פעם את לוקחת חישובים מנותקים מהמציאות ומכל הקשר הגיוני. אם לוקחים מספרים מנותקים מכל הקשר אפשר "להמחיש" הרבה דברים שאין להם שום הגיון.

המציאות היא שרוב הנפט שאיראן מפיקה משמש לצריכה פנימית. והמצב רק מחמיר.

http://www.iht.com/articles/2007/01/08/opinion/edstern.php

Iran has ensnared itself in a petroleum crisis that could drive its oil exports to zero by 2015. While Iran has the third- largest oil reserves in the world, its exports may be shrinking by 10 to 12 percent per year.

ושוב פעם - הרכישות של מדינות הנפט הם במטרה לגוון את ההשקעות שלהם בצורה כזאת שהם יכולות להבטיח לעצמן כלכלה גם בעידן שאחרי התלות העולמית בנפט. הטענה שהם "משתלטות" על הכלכלה העולמית היא מגוחכת לחלוטין. הוואליד בן טלאל הזה לדוגמא הוא סך הכל ממוקם 13 ברשימת עשירי העולם.

גם במקום להאשים את OPEC באופן בלעדי למחירי הנפט הגבוהים אפשר לקרוא קצת על המניעים האמיתיים של מחירי הנפט

http://en.wikipedia.org/wiki/Price_of_petroleum

http://en.wikipedia.org/wiki/Oil_price_increases_of_2004-2007

אגב, מחירי משאבי טבע אחרים, כמו זהב לדוגמא - קפצו פי 20 מאז שנות ה-70 - ללא שום גוף מבקר.

פורסם

כבר למדתי שלאנשים אין מה לומר בוויכוח הם ישר פונים לטיעון הדמגוגיה.

ובאמת שאני מאוד מצטערת, אבל אתה חייב לעבוד על הבנת הנקרא שלך,

בשום שלב בת'רד לא טענתי שהם משתלטים על הכלכלה העולמית,

טענתי שזה נותן להם כח (תיאורטי) לזרוע מהומה.

אפילו כתבתי במפורש שהקטע על אירן הוא מופרך ומטרתו היא רק המחשה.

אתה ממשיך להתפס "לקטנות" כמו מיקומו של וואליד בן טלאל ברשימת העולם ולא מתייחס למספרים החשובים,

המספרים שאתה טוען במשך כל הת'רד שהם בלי אחיזה במציאות. (מה הם שותים כל הכתבים האלה?)

המציאות היא שOPEC אחראית למחירים המנופחים של הנפט,

כי אם היתה תחרות בשוק הנפט, המחירים לעולם לא היו מגיעים לגבהים כאלה.

פורסם

כבר למדתי שלאנשים אין מה לומר בוויכוח הם ישר פונים לטיעון הדמגוגיה.

דמגוגיה היא שיטה לשכנוע והשגת כוח פוליטי המתבססת על פנייה לדעות קדומות, פחדים, אמונות תפלות וציפיות הציבור הרחב - לרוב באמצעות שימוש ברטוריקה ותעמולה מתלהמות ורגשניות, ולעתים קרובות תוך שימוש במוטיבים לאומיים או פופוליסטיים.

דמגוגיה מספרית - ערבוב של נתונים מספריים שאינם ניתנים להשוואה.

אם מה שהצגת זה לא דמגוגיה אז כנראה שההגדרה פשוט לא נכונה.

ובאמת שאני מאוד מצטערת, אבל אתה חייב לעבוד על הבנת הנקרא שלך,

בשום שלב בת'רד לא טענתי שהם משתלטים על הכלכלה העולמית,

את רק עושה רפרנס לכתבות שטוענות את זה...

אפילו כתבתי במפורש שהקטע על אירן הוא מופרך ומטרתו היא רק המחשה.

המחשה? המחשה של מה...? הראתי שאין דבר רחוק יותר מהמציאות... זה פשוט דמגוגיה טהורה.

לאורך כל הדיון הזה והכתבות שהבאת, אני מראה את המציאות השונה מהמצטיר בכתבה, ואז את טוענת שזה רק חלק מהתמונה הכוללת והמפחידה... סורי אבל הפאזל הזה לא מתחבר.

אני המחשתי לכל אורך הדיון הזה כמה הטיעונים האלה רחוקים מלהפחיד ברגע שמסתכלים עליהם ברזולוציה הנכונה.

אתה ממשיך להתפס "לקטנות" כמו מיקומו של וואליד בן טלאל ברשימת העולם ולא מתייחס למספרים החשובים,

המספרים שאתה טוען במשך כל הת'רד שהם בלי אחיזה במציאות. (מה הם שותים כל הכתבים האלה?)

אני שם את המספרים בפרופורציה.

להביא מספרים מנותקים מכל מכל הקשר ולעשות עליהם מוניפלציות תאיורטיות וחסרות בסיס זה דמגוגיה.

אני יכול להציג case יותר טוב שגוגל משתלטת על העולם... בקלות.

המציאות היא שOPEC אחראית למחירים המנופחים של הנפט,

כי אם היתה תחרות בשוק הנפט, המחירים לעולם לא היו מגיעים לגבהים כאלה.

שלישי מהנפט בעולם לא מופק על ידי מדינות OPEC.

ואם תבדקי רגע את הסיבה לעליית מחירי הנפט - הרבה מאוד פעמים זה קשור לשליש שלא נמצא ב OPEC.

פורסם
יצרניות הנפט משתלטות על הכלכלה העולמית

אני פשוט העתקתי את הכותרת של הכתבה,

הקטע שאני ציטטתי מתוכה ספציפית מדבר על כמות הכסף שיש בידיהם.

(אולי צריך להזכיר לך מה טענת בקשר לסכומים האלה בתחילת הת'רד)

המחשה? המחשה של מה...? הראתי שאין דבר רחוק יותר מהמציאות... זה פשוט דמגוגיה טהורה.

אני המחשתי לכל אורך הדיון הזה כמה הטיעונים האלה רחוקים מלהפחיד ברגע שמסתכלים עליהם ברזולוציה הנכונה.

המחשה של שימוש לרעה שאפשר לעשות בכח שהכסף נותן להם.

אני שם את המספרים בפרופורציה.

להביא מספרים מנותקים מכל מכל הקשר ולעשות עליהם מוניפלציות תאיורטיות וחסרות בסיס זה דמגוגיה.

אני יכול להציג case יותר טוב שגוגל משתלטת על העולם... בקלות.

התחלנו את הת'רד בזה שטענת בתוקף שהמספרים חסרי שחר, עכשיו אתה טוען שאני עושה על המספרים האלו מניפולציות תיאורטיות,

כל הת'רד הזה הוא תיאורטי אם לא שמת לב...

אני מדברת לאורך כל הת'רד על הכח התיאורטי שזה נותן להם

טענתי שזה נותן להם כח (תיאורטי) לזרוע מהומה.

אף אחד לא אמר שמחר הם ישתמשו בו, אבל יש בידיהם כח לגרום לפאניקה וזעזועים בכלכלה העולמית.

שלישי מהנפט בעולם לא מופק על ידי מדינות OPEC.

ואם תבדקי רגע את הסיבה לעליית מחירי הנפט - הרבה מאוד פעמים זה קשור לשליש שלא נמצא ב OPEC.

כבר הסברתי לך איך נקבעים מחירי הנפט, אתה פשוט מסרב להבין.

אם היית לומד קצת כלכלה היית יודע שמה שקובע זה המחיר השולי, שנקבע ע"י OPEC.

פורסם

תראו כמה אתם מתווכים על נפט,מה שקורה גם בכל העולם. נפט=המון כסף=המון כוח.כוח שאף מדינה לא רוצה לוותר עליו.

עכשיו יש סכנה ממשית לפי מה שאתם אומרים וצודקים מאד, מזה שיש למדינות ערב שתמיד איימו על ישראל ועל העולם כל כך הרבה ''כוח''.

ונכון לעכשיו אין פיתרון באופק, לאנריה חילופית שתהיה כדאית מבחינת האזרח.

עכשיו תחשבו על מצב היפוטתי ,רק תדימנו שכבר המציאו תחליף לנפט. אבל אף אחד לא מפרסם כי זה לא כדאי בינתיים לאותו אדם\חברה\מדינה. מבחינה כספית גם עם לקחת בחשבון את כל הכסף שירוויח מאותו ''פיתוח''.

דמיינו שכל הנפט בין רגע נהפך ל''זבל'' כמה נזק זה יכול לגרום למדינות הרצויות. וככל שהזמן עובר מחיר הנפט עולה ,הנזק גדל......

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים