עבור לתוכן

אם בכל מקצוע היו מרווחים בדיוק את אותה משכורת מה הייתם הולכים ללמוד?

Featured Replies

פורסם

אני לא מבין מאיפה אתה מביא את כל הנתונים האלה.

• תגובות 120
  • צפיות 7.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני בוחר במורה בחצי שנה עובד ,חצי אחר נח,אחלה?

פורסם

לא צריך נתונים. המדינה הכי עשירה בעולם. מדינה קפיטליסטית בלי תקציב ענק לביטוח לאומי.

מדינה שמעלה רק עולים שיועילו למדינה מבחינה כלכלית.

רק מזה שיש שם בעית שומן רצינית אצל התושבים. אפשר להבין כמה כסף ושפע יש לתושבים שם.

אתה בוחר במורה ?

למה המורים קיבלו בכלל שכר בזמן השביתה הזו ?

מה שטוב אצל המורים זה שיש להם שנת שבתון כל כמה זמן.

פורסם

מה המורים לא קיבלו שכר?תענה בבקשה

פורסם

עכשיו הסבירו בחדשות למה חלק ממקומות העבודה הטובים לא זמינים

הסיבה: "חמולות בחברות הממשלתיות"

נראה לי שכבר דיברו על זה כאן, צריך להיות חבר של מישהו...

פורסם

אני לא אומר שבארה"ב לא חיים יותר טוב. זה בהחלט נכון.

אבל אתם מציירים את זה כאילו גם בן אדם שיחרבן באמצע הרחוב לפרנסתו ינהג במרצדס.

זה רחוק מלהיות נכון.

אני הייתי ב 3 מדינות ד"א, והאנשים שם לא היו שמנים מבארץ.

נסעתי לארה"ב גם במטרה בשביל לראות איך היא לעומת כל הסיפורים- והרבה דברים התבדו מבחינתי.

מצד שני הייתי במדינות "נורמליות" (NY, מסצוסטס, קלי) ולא במדינות עם ה ALL AMERICAN GUY הקלאסי. ;D

אבל- במדינות אלה המצב הכלכלי פחות טוב.

פורסם

חח האמת שזה נשמע כיפי..להיות וויט טראש באיזה חור כזה בארצות הברית.

במדינות הדרום שם , שאנשים גרים שם בכל מיני עיירות מוזרות , וקראוונים ממונעים כאלה.

ויש שם הרבה חוואים ומדינות עם שמש. האמת הייתי רוצה לטייל שם אפילו.

אלו אגב האיזורים שיש בהם הכי הרבה מעבדות לא חוקיות של אמפטמינים.

לא יודע כמה זה עולה למסכן שנתקע..אבל בוא נאמר ש2000 דולר בחודש מקבל העובד הכי נמוך שם.

נניח שאפילו זה יעלה 100 דולר. הוצאה חד פעמית..עובדה שעסקי המנעולנות שם פורחים חח

ומה עוד פורח שם ? עסקי שטיפת המכוניות !!

א. מה שחשוב זה כוח הקנייה של הכסף, לא דולרים בשטרות. אם חלב עולה שם פי 5 מאשר פה אז 2000 דולר לא שווים כ"כ הרבה. אבל כוח הקנייה בממוצע בארה"ב למיטב ידעתי דומה מאוד לזה שיש בגוש דן, וקצת יותר גבוה מהממוצע בארץ.

ב. לדעתי אתה חי בסרט. זה נשמע כמו הסיפורים שמספרים לבחורות מאוקריאנה על עבודה בארץ לפני שהן מגלות שהן נחטפו לזנות. יש בארה"ב עוני, אי שיוון ואנשים שרעבים ללחם, אפילו יותר מאשר בארץ (עקב הקפטליזם היחסית קיצוני שלהם).

שכר המינימום לשעה בארה"ב כיום - http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_U.S.A._minimum_wages. כיום הוא 5.85$ לשעה (23 ש"ח), בעוד 8 חודשים הוא יעלה ל-6.55$ (25.75 ש"ח) וההעלאה האחרונה תהיה עוד שנה ו-8 חודשים לרמה של 7.25$ (28.5 ש"ח).

שכר המינימום בישראל לדעתי צפוי גם לעלות עקב האינפלציה הקרובה שכבר החלה בגלל ביקוש ער מצד סין והודו בעיקר (כמעט כל הסחורות ומוצרי המזון התקיירו משמעותית בחודשים האחרונים וימשיכו להתייקר). ניקח אז כמיצג את השכר של 23 ש"ח לשעה שיהיה נהוג עד סוף יולי 2008 ועליו מושתת הפנטזיה שלך ונשווה אותו ל-19.95 פה. הבדל של 3.05 שקל לשעה, ובמשרה מלאה של 5 משמרות בשבוע (או 22 משמרות בחודש), 8 שעות משמרת - נגיע ל-216 שעות בחודש (משרה עמוסה ביותר). בארץ היית מקבל על זה בשכר המינימום 4309 ש"ח - או 1096 דולר, ובארה"ב היית מקבל על זה 4968 ש"ח, או 1264 דולר. לא קרוב להערכות שלך. בהנחה ריאלית שיוקר המחיה בארה"ב בממוצע יקר יותר בכ-15% מיוקר המחיה בארץ (סביר מאוד לאור כך שהשכר הממוצע שם גבוה ביותר מ-60% מזה שפה) אז השכר פה ובארה"ב כמעט זהה. ויש פה גם עבודות שתרוויח בהם 25-30 שקל לשעה - כמו מאבטח, מלצר (בסיס פלוס טיפים) או איש מכירות ממוצע+ בטלפון.

פורסם

ההבדל הוא שפה כל המדינה מלאה בחברות כח אדם שמשלמות שכר מינימום.

שם מי שמרוויח שכר מינימום זה רק מהגרים או לטינים ואנשים שמנצלים אותם.

עובד במקדונלס מקבל משהו כמו 7-8 דולר לשעה. בכל מדינה שם בארצות הברית יש חוק אחר לגבי שכר המינימום.

פה בקישור הזה..אתה יכול לראות שהשכר ההתחלתי במקדונלס הוא 7.45 דולר לשעה

"

at the mcdonalds i work at (ontario) starting wage is 7.45 i think (but you must be 15 to apply) I make over 10$/hr, (im a manager) its actually a pretty good job for students

"

http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20070704151901AAnnrCe

והאמת פה מדובר על אוסטרליה.

בקיצור מחיפוש בגוגל סתם על מקדונלס אפשר להבין שהשכר ההתחלתי גם בארצות הברית הוא בערך 6-8 דולר וזה במקדונלדס.

זה שבמדינה שלנו כל מעסיק רוצה לנצל את העובדים עד הסוף במינימום הוצאות זה משהו אחר.

זה לא אומר שבכל העולם יש חברות כח אדם ומשלמים רק שכר מינימום.

ומקדונלדס זאת עבודה הכי זבל שיש..מישהו שעובד שם נניח בתור פקיד , או בתור טכנאי מחשבים או בתור קלדן או עובד במפעל

יכול להגיע בקלות ל10 דולר לשעה - מה שנראה לי מאפשר חיים סבירים בלי להיות בעל תואר.

מנעולן למשל , מתחיל מ12 דולר לשעה.

פורסם

וערכו של הדולר האוסטרלי שונה משל הדולר האמריקאי. שכר מינימום של 5.1$ בארץ זה בסדר גמור. אני מצאתי את זה: http://malaysia.answers.yahoo.com/question/index?qid=20071019201438AAFqX4U.

שכר המינימום פה יחסית, ריאלית, טוב מאוד. ייתכן בארה"ב ובמדינות מערב אירופה הוא גבוה יותר ב-10%-20% ריאלית.

פורסם

בקשר למעמד בורגני , דיברתי על 6 אלף שקל נטו , שזה די טוב לרווק. ומתאים גם לזוג.

זה שבארץ מקזזים מלא כסף מהברוטו למס הכנסה זאת הבעיה. בארצות הברית , ובעולם כולו לוקחים הרבה פחות מס הכנסה.

וכל זה בלי לציין שהמחירי דלק , מחירי הדירות, ומחירי המכוניות מהגבוהים בעולם.

קונה דירה משלם איזה 20 אחוז מזה מיסים למדינה.

למה למדינה אין תקציב להעלות את שכר המינימום ? בגלל שהמדינה דפוקה. משלמים קצבאות ביטוח לאומי לכל מיני חד הוריות ,

לאנשים שלא רוצים לעבוד , לנרקומנים, לדוסים שלא עובדים , למשפחות מרובות ילדים ועוד ועוד.

לפי דעתי המדינה לא צריכה לממן פרזיטים. מי שהביא הרבה ילדים לעולם , זאת הבעיה שלו והאחריות שלו ושהוא יממן אותם.

וכל זה בלי לדבר על כל אלה שעובדים בשחור ומקבלים ביטוח לאומי ולא חסר פרזיטים שמצהירים שהם גרושים ובלה בלה ומשקרים את הביטוח לאומי.

ותפסיקו כבר להתווכח , באירופה ובארצות הברית. בן אדם צעיר שעובד בבורגר ראנ'ץ או סתם עבודה רגילה וכללית

חי הרבה יותר טוב מאיתנו. קונה רכב יותר בזול , דלק יותר בזול. לא משלם אגורה למורה נהיגה.

בעבודה הכי פשוטה אפשר להרוויח 2000 דולר לפחות.

בואו נאמר שאם השכר מינימום ורמת המחיה שלנו הייתה שווה - אז השכר מינימום היה עומד פה על 6 אלף שקל לפחות.

ושם יש דברים שהם יקרים יותר ויש דברים שהם משתלמים - כמו בגדים ונעליים ומחשבים למשל.

בגלל זה מדובר בארץ ההזדמניות..מי שמצליח מצליח ומי שלא עובד אז למדינה אין אחריות עליו.

וזאת הנקודה הכללית של כל הנושא , ומה שחשוב בעצם !! שבעולם בני אדם לא משועבדים למקום העבודה , מו פה בארץ

ולכן, יש להם אולי כל הזמן אפשרות להתפטר ולמצוא עבודה יותר נוחה , או לעבוד רק במשהו שמהנה אותם , ולא לחיות בעוני.

פה בארץ רוב החיילים המשוחריים הולכים לעבוד במלונאות באילת , או בשירות לקוחות , ומנוצלים דרך חברות כח אדם.

במקום אחר בעולם אולי הייתי יכול לעבוד במשהו כיפי , נניח מישהו שבא לו כל החיים לעבוד בחוות סוסים או בחנות של חוברות קומיקס.

או לא יודע מה. ופה בשביל העוד 2000 שקל צריך לבזבז 4 שנים בלימודים ולחיות בצמצום תוך כדי , וגם אחרי זה לעבוד בעבודה משעממת.

זה מה שאני חושב. אולי אני גם טועה כי אין לי ממש עובדות ביד. יש לי חבר שגר בניו יורק ועובד שם בתור מנעולן וממש מרוצה שם.

ואני מכיר מישהו שגר ביוון..ומקבל שם שכר ביורו בעבודה של מכירות , והוא חי ברמה הרבה יותר גבוהה מאשר בארץ -

והוא אדם בלי תואר , או משהו מיוחד וחי שם ברמה של 6-7 אלף נטו במידה ומשווים את זה לארץ.

לא אהבתי את מה שאמרת. אמא שלי היא חד-הורית, ל-2 ילדים (אני ואחי). היא לא יכולה למצוא עבודה טובה משתי סיבות - אין מה לעשות עם אחי הקטן, כל שקל שהיא מרוויחה מעל הסכום שביטוח לאומי מאפשר יורד מקצבת הביטוח הלאומי - אזי, אין טעם לעבוד מעל 4 שעות ביום, מצד שני גם לא אפשרי בגלל אחי הקטן. אז, אל תבלבל במוח.

פורסם

מחזק את עכבר הסלעים,ומננע Vaz שלא מלמד מחר

פורסם

משפחות מרובות ילדים שומרות על הרכב אוכלוסיה הגיוני. אתה לא רוצה להתעורר פה מחר ולגלות שרוב חברי הכנסת הם ערבים.

פורסם

משפחות מרובות ילדים שומרות על הרכב אוכלוסיה הגיוני. אתה לא רוצה להתעורר פה מחר ולגלות שרוב חברי הכנסת הם ערבים.

אבל זה קורה, אין מה לעשות. עם התרבות והתרחבות אוכלוסיית בני-דודינו, סביר להניח שיום אחד הם יהיו רוב במדינה ומכאן גם מפלגות ערביות שיבחרו לכנסת ואולי גם לראשות הממשלה ברוב קולות.

פורסם

וזה מה שצריך למנוע.

פורסם

אני מצטער שאני אומר את זה ככה וברור לי שאני נשמע כמו חתיכת בן זונה שצריך לא להתערב בעניינים שלא שלו,

אבל אני אומנם גדלתי בבית עם 2 הורים אבל עדיין כל החיים שלי שנייהם עבדו מהבוקר עד הערב, ואני הייתי ילד מפתח, ולא מתתי מזה...

יש לי אח שגדול ממני ב-5 שנים והסתדרנו לבד טוב מאוד...

ילד מכיתה א' בטח אחד שיש לו אח גדול בבית יכול להסתדר בלי אמא או אבא שיראו מה הוא עושה מהצהריים ועד הערב כשהם חוזרים מהעבודה...

וגם עד כיתה א' אפשר למצא פתרונות שעולים פחות מ-5 שעות עבודה שזה ההבדל בין משרה מלאה (9 שעות ביום) למשרה חלקית של 4 שעות ביום...

אני לא אומר שקל לגדל ילדים קטנים.. זה אחד הדברים הכי קשים שיש, אבל שנים בכל העולם אנשים מסתדרים בלי להשאר בבית, אז כנראה שזה אפשרי, במיוחד כשיש אח גדול בבית...

וזה שלא משתלם לעבוד יותר מ-4 שעות ביום זה מה שדפוק במדינה הזאת, כי גם אם הייתה לך סבתא או משהו כזה שתישמור על אחיך עדיין לא היה משתלם לאמא שלך עלבוד יותר מ-4 שעות ביום וזה מצב דפוק..! זה לא הגיוני שבן אדם ישאר בבית במקום עלבוד כי זה לא משתלם..

מצב שלצאת לעבוד אפילו עוד דקה לא משתלם הוא דפוק מהיסוד...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים