עבור לתוכן

אם בכל מקצוע היו מרווחים בדיוק את אותה משכורת מה הייתם הולכים ללמוד?

Featured Replies

פורסם

נו מה לא מובן:

קח דירה של 58 מ"ר (סבירה לכל הדעות לבן אדם אחד).

תוסיף 33% שטחים ציבוריים (מה שאתה קורא לו מחסן, חדר מדרגות וכו'). תדיע ל-75 מ"ר.

באשדוד למבני מגורים, יש אזור מס אחד בלבד.

על כל מטר רבוע עד 75 מ"ר משלמים 29.07 ש"ח לשנה. שיוצאים 180 ש"ח לחודש (כנראה התפלקה לי איזה ספרה בחישוב הקודם).

תוסיף לזה איזה 20 ש"ח בחודש אגרת שמירה או פחי אשפה אם יש, תגיע ל-200 ש"ח בחודש.

אז או שתוסיף 50 ש"ח לחישוב הקודם שלי, או שתיקח דירה קצת יותר קטנה, ותגיע לאותו מספר בקירוב.

התקנות כאן:

http://www.nadlanneto.co.il/docs/Arnona/Ashdod.pdf

• תגובות 120
  • צפיות 7.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

בתור אשדודי נעלבתי. העיר לא משהו, אבל אנחנו רחוקים ממעמד פריפריה. מחירי הדירות באשדוד לא נמוכים כלל והשווי רק עולה משנה לשנה בגלל התקרבות אשדוד למרכז וקליטת עולים מצרפת שהביאו הרבה מאד כסף וקונים את הדירות היקרות ביותר. פריפריה זה קרית מלאכי, אשקלון.

פורסם

למה להיעלב?

פריפריה היא הגדרה גיאוגרפית לאזור המרכז.

אשדוד נחשבת לפריפריה. מעבר לכך מחירי הדירות באשדוד זולים משמעותית מהמרכז.

פורסם
  • מחבר

בהגדרה אתה צודק. אבל כששומעים פריפריה ישר מדמיינים עיר פיתוח ענייה ומטונפת. אשדוד לא כזאת.

פורסם

ואחרי שהחזרנו את הגאווה האבודה לעיר אשדוד אפשר לחזור לדיון המקורי?

פורסם

כדי לחיות כמו שצריך בארץ, צריך להתחיל (אחרי צבא) ממשכורת של כ-7,000 ש"ח.

פורסם

Chymes, אז תשנה את הדימויים שלך אם יש לך בעיה עם זה. מה שהוא לא גוש דן נחשב לפריפריה במדינת ישראל. כרמיאל ונהריה למשל הרבה יותר יפות ומטופחות מת"א או פ"ת, אז אין קשר. מה שמשותף לפריפריה בישראל זה שכר ממוצע יותר נמוך ומחירי בתים ומחיה יותר זולים (בעיקר בשל השכר הנמוך יותר מן הסתם..). גם לי יש בעיה עם הדימויים של הפריפריה, אבל כל עוד זה שומר על רמת מחירים נמוכה ממה שהייתי מוכן לשלם (בכרמיאל יש דירות שהייתי מוכן לשלם עליהם 30% יותר ועדיין הייתי מרוויח לדעתי) אז שישאר הדימוי ושת"א תתייקר בצורה מטורפת ולא מוצדקת, מה אכפת לי.

פורסם

הגזמת...

גם איזור השרון הוא לא פריפריה. גם מטרופולין ירושלים ומטרופולין חיפה הם לא פריפריה.

בנוגע לרמת החיים בפריפריה:

רמת החיים איננה בהכרח רעה.

אבל לדעתי יש בעיה קשה של באורח החיים העירוני ברוב הערים מחוץ למרכז- פחות פתיחות, פחות מקומות בילוי וכד'.

פורסם

בקשר למעמד בורגני , דיברתי על 6 אלף שקל נטו , שזה די טוב לרווק. ומתאים גם לזוג.

זה שבארץ מקזזים מלא כסף מהברוטו למס הכנסה זאת הבעיה. בארצות הברית , ובעולם כולו לוקחים הרבה פחות מס הכנסה.

וכל זה בלי לציין שהמחירי דלק , מחירי הדירות, ומחירי המכוניות מהגבוהים בעולם.

קונה דירה משלם איזה 20 אחוז מזה מיסים למדינה.

למה למדינה אין תקציב להעלות את שכר המינימום ? בגלל שהמדינה דפוקה. משלמים קצבאות ביטוח לאומי לכל מיני חד הוריות ,

לאנשים שלא רוצים לעבוד , לנרקומנים, לדוסים שלא עובדים , למשפחות מרובות ילדים ועוד ועוד.

לפי דעתי המדינה לא צריכה לממן פרזיטים. מי שהביא הרבה ילדים לעולם , זאת הבעיה שלו והאחריות שלו ושהוא יממן אותם.

וכל זה בלי לדבר על כל אלה שעובדים בשחור ומקבלים ביטוח לאומי ולא חסר פרזיטים שמצהירים שהם גרושים ובלה בלה ומשקרים את הביטוח לאומי.

ותפסיקו כבר להתווכח , באירופה ובארצות הברית. בן אדם צעיר שעובד בבורגר ראנ'ץ או סתם עבודה רגילה וכללית

חי הרבה יותר טוב מאיתנו. קונה רכב יותר בזול , דלק יותר בזול. לא משלם אגורה למורה נהיגה.

בעבודה הכי פשוטה אפשר להרוויח 2000 דולר לפחות.

בואו נאמר שאם השכר מינימום ורמת המחיה שלנו הייתה שווה - אז השכר מינימום היה עומד פה על 6 אלף שקל לפחות.

ושם יש דברים שהם יקרים יותר ויש דברים שהם משתלמים - כמו בגדים ונעליים ומחשבים למשל.

בגלל זה מדובר בארץ ההזדמניות..מי שמצליח מצליח ומי שלא עובד אז למדינה אין אחריות עליו.

וזאת הנקודה הכללית של כל הנושא , ומה שחשוב בעצם !! שבעולם בני אדם לא משועבדים למקום העבודה , מו פה בארץ

ולכן, יש להם אולי כל הזמן אפשרות להתפטר ולמצוא עבודה יותר נוחה , או לעבוד רק במשהו שמהנה אותם , ולא לחיות בעוני.

פה בארץ רוב החיילים המשוחריים הולכים לעבוד במלונאות באילת , או בשירות לקוחות , ומנוצלים דרך חברות כח אדם.

במקום אחר בעולם אולי הייתי יכול לעבוד במשהו כיפי , נניח מישהו שבא לו כל החיים לעבוד בחוות סוסים או בחנות של חוברות קומיקס.

או לא יודע מה. ופה בשביל העוד 2000 שקל צריך לבזבז 4 שנים בלימודים ולחיות בצמצום תוך כדי , וגם אחרי זה לעבוד בעבודה משעממת.

זה מה שאני חושב. אולי אני גם טועה כי אין לי ממש עובדות ביד. יש לי חבר שגר בניו יורק ועובד שם בתור מנעולן וממש מרוצה שם.

ואני מכיר מישהו שגר ביוון..ומקבל שם שכר ביורו בעבודה של מכירות , והוא חי ברמה הרבה יותר גבוהה מאשר בארץ -

והוא אדם בלי תואר , או משהו מיוחד וחי שם ברמה של 6-7 אלף נטו במידה ומשווים את זה לארץ.

פורסם

לא הבנתי, מה זה פחות פתיחות?

פחות מקומות בילוי וודאי, כי במקומות עם אוכלוסייה יותר קטנה יהיו פחות מקומות בילוי. אם אתה פותח פאב בהרצליה אתה יכול לצפות ללקוחות מהרצליה, ת"א, ר"ג, פ"ת, גבעתיים וכו'.. אם אתה פותח פאב בצפת, רק אם הוא מעולה, אולי ימשוך אליו גם לקוחות מראש פינה ומחצור הגלילית.

מי שמרוויח נגיד 10,000 יעלה משמעותית את רמת החיים שלו אם יעבור נגיד מת"א לחדרה. רמת הניקיון ואיכות האנשים - בהנחה שאתה לא חי בצפון ת"א - דומה בשתי המקומות. אבל דירה של 4 חדרים שעולה 900 דולר בת"א עולה 500 דולר בחדרה (דירה באותה איכות), החניה בחינם וקניית המזון זולה יותר. רמת החיים כך תעלה, כי חסכון של נגיד 30,000 שקל בשנה כתוצאה מהמעבר יכול לממן בשנה אחת בלבד פלזמה 42 אינץ', מחשב חדש איכותי וחופשה בארה"ב. השאלה כמובן היא האם אפשר לעבור לחדרה ולקבל אותו שכר. אפשר, אבל השכר הממוצע נמוך יותר והרוב העבודות נמצאות באיזור המרכז, אז זאת דילמה. אני למשל הייתי הולך על פשרה של לגור בפריפריה הקרובה למרכז (חדרה, נתניה, אשדוד, אשקלון) ולנסוע לעבודה כל יום ברכבת (וזה לא בושה לא להגיע לעבודה עם אוטו. הייתי בלונדון ושם הרבה אנשים גרים בפריפריה הקרובה ואתה רואה בטיוב אנשי עסקים. רק חבל שבישראל זה לא מפותח עדיין). אפילו שעכשיו אני גר בפריפריה (כרמיאל), ויש פה משפחות שמרוויחות יחד נגיד 20,000 נטו ויכולות במחיר הזה לחיות ברמה הרבה הרבה יותר גבוהה מאשר יכלו באיזור המרכז. אז שהן רוצות לצאת למסעדות יש לאן (ואם לא אפשר לנסוע לחיפה ולאיזור) ואם הן היו חיות בת"א הן היו צריכות להמיר את הוילה עם ה-7 חדרים שלהם, הגינה הענקית והבריכה בדירה סטנדרטית של 4 חדרים במרכז ת"א ולהחזיק מכונית משנת 2000 ולא 2 מכונית מ-2006. אז יש גם תועלות במגורים בפריפריה (לא הזכרתי זיהום אוויר, צפיפות ורעש), והרבה גרים שם מבחירה. בפריפריה מן הסתם השכר הממוצע ואחוז המובטלים יותר גבוה (וזה בולט באיזורים מסוימים), אבל אם יש לך את הכישורים להשיג עבודה טובה באותה רמה שיש במרכז אז אתה יכול להנות מרמות המחירים הנמוכות.

פורסם

להפך..בכרמיאל יש להם יותר איכות חיים , אוויר יותר נקי וטבע.

הרבה אנשים בעולם עוברים מהערים הצפופות לפרברים , כדי לחיות במקום שקט בלי הרעש של העיר.

פורסם

אין ספק שיש המון יתרונות לגור בפירפריה.

ואני לא מקבל אנשים שמתבכיינים על זה שהם עניים אבל ממשיכים לחיות באורך חיים שהם לא יכולים להרשות לעצמם אותו (כמו ילדים שלא היו משלמים לבית ספר אבל נוסעים לחול כל שנה).

אבל-

א. בהחלט יותר קשה למצוא עבודה (או עבודה בשכר זהה).

ב. אחרי שאתה גר ברעננה... ממש מבאס לחשוב על לעבור מפה. :nixweiss: :-X

(למרות שקצת מעצבנת ההתפשרות פה על הסטטוס קוו המעצבן של הדתיים. בת"א הסטטוס קוו הוא של חיי חילונות מלאה והחרדים של איכשהו....שורדים!)

פורסם

Vaz

החבר המנעולן שלך מרויח טוב נכון

כמה עולה למסכן שנתקע וצריך את שרותיו?

אני הייתי שם, להכניס אותו למוסך, יקר הרבה יותר מהארץ, כנ"ל לגבי הזמנת כל סוג של בעל מקצוע אליך לבית

הם חוסכים (חלקם) 25 סנט עם קופונים בסופר ומרוצים עד הגג.

פעם בכמה שנים הם מזמינים צבע שצובע להם את בית העץ מבחוץ ומשאירים לו עשריה (בדולרים)

אז נכון הרכבים זולים שם משמעותית, וזה מעצבן בטירוף כמה שהיבואנים מרוויחים בארץ

הכי משתלם זה לחיות שם ולהיות white trash

פורסם

אתם מגזימים.

אני הייתי עכשיו בארה"ב וראיתי מספיק מכוניות לא חדשות\דירות מסריחות.

תפסיקו לבלבל את המוח.

גם בארה"ב יש איזורים.

לא כל איזור ב LA שווה לשני (דווקא שם יש הבדלים ענקיים). רמת החיים ב San Francisco לא זהה לרמת החיים באיזה חור באמצע טנסי (סתם דוגמה).

גם שם יש מעמד ביניים שחי בערך כמו שאתם חיים.

האם קל יותר להתפרנס שם- כנראה שכן.

אבל בגדול רמת החיים הבורגנית הממוצעת שם היא +- כמו בארץ, לא צריך להגזים.

ברור שפה הרמה תהיה יותר נמוכה כי אנחנו מוציאים פול כסף על ביטחון ולא יודעים לנתב חלק מהתקציב הזה לכמעט כלום (כמו למכור נשק לאחרים יותר ממה שאנחנו עושים וכו). אבל שוב- אתם מגזימים. יש שם מספיק הונדה סיוויק שנת 98 ששייכות לבחור בן 30 שעובד בעבודה רגילה וחוזר לבית רגיל עם מחשב רגיל ואולי אולי...טלווזיה יותר טובה.

פורסם

חח האמת שזה נשמע כיפי..להיות וויט טראש באיזה חור כזה בארצות הברית.

במדינות הדרום שם , שאנשים גרים שם בכל מיני עיירות מוזרות , וקראוונים ממונעים כאלה.

ויש שם הרבה חוואים ומדינות עם שמש. האמת הייתי רוצה לטייל שם אפילו.

אלו אגב האיזורים שיש בהם הכי הרבה מעבדות לא חוקיות של אמפטמינים.

לא יודע כמה זה עולה למסכן שנתקע..אבל בוא נאמר ש2000 דולר בחודש מקבל העובד הכי נמוך שם.

נניח שאפילו זה יעלה 100 דולר. הוצאה חד פעמית..עובדה שעסקי המנעולנות שם פורחים חח

ומה עוד פורח שם ? עסקי שטיפת המכוניות !!

פה בארץ אנשים שוטפים את האוטו רק במידה והם תדלקו מעל מחיר מסויים וקיבלו קופון..

רוב האנשים באים ככה מתפרעים על האוטו עם צינור פרטי בשביל לחסוך , שם אנשים רגילים כל יום אחרי העבודה לעבור בשטיפת רכב

משהו בסיסי כמו ללכת לקנות חלב בבוקר.

ומי דיבר על מכונית חדשה..שם אתה יכול להביא לך איזה רכב זמני כזה..איזה טרנטה ממגרש מכוניות , באיזה 500 דולר.

סתם לסחוב עם הרכב כמה שהוא יכול ואז לזרוק. אני מדבר על רכב לאדם צעיר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים