עבור לתוכן

אם בכל מקצוע היו מרווחים בדיוק את אותה משכורת מה הייתם הולכים ללמוד?

Featured Replies

פורסם

אתה צודק המשכורות בארץ על הפנים, אבל יש תקווה.

שביתת המורים מעוררת גלים

זוכרים את שביתת המלצרים ב"קופי טו גו" , שמעתי בחדשות שהדיילים במטוסים גם מתחילים לשבות ורוצים להתאגד בגלל התנאים שהם מועסקים.

אולי דברים יתחילו להשתנות

• תגובות 120
  • צפיות 7.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

VAZ, אני מצטער להודיע לך אבל את כל התגובה הזאת יכלת לכתוב ב2 משפטים גג 3.

פשוט בזבוז של דפי הפורום הזה.

אתה חוזר על עצמך שוב ושוב ואני לא מבין למה כל כך קשה לך להגיד שגם בארה"ב או בכל מקום אחר בעולם החיים בזבל?

נכון, אמנם בארצות סקנדינביה הלימודים האקדמאים בחינם, אבל המס שם הוא פשוט מטורף.

נכון, בארה"ב המיסים נמוכים, אבל המדינה לא שמה עליך זין.

ישראל היא די פיוז'ן של התפיסות השונות הללו, לטוב ולרע. לדעתי יותר לטוב מאשר לרע. לדעתך זה הפוך, Obviously .

פורסם

אני הייתי עכשיו בארה"ב לחודש.

מצד אחד - יש פולללל קבצנים.

מצד שני- בהחלט מי שעובד שם במקדונלדס, לדוגמה, יכול לרוויח בצורה יותר סבירה.

אבל יש דברים שהם יותר יקרים שם, לפי מה שאני יודע. לדוגמה: דיור, רפואה..... וירקות ופירות (זה לפי מה שאני ראיתי).

בכל מקרה, סתם לדבר על ארה"ב לא עוזר לאף אחד.

המשכורות בארץ לא כל כך גרועות ואין שום קשר בין הבזיון של המורים לדיילות. וואלה, לא טוב לך להיות דיילת אל תלכי לזה. מי ישמע?!

ההבדל הקטן בין דיילת למורה הוא שמורה הוא בן אדם בעל השכלה (ותואר) ודיילת.... לא (כנראה). מורה הוא גם קצת יותר הכרחי בשביל המדינה.

אין מה לעשות, אנחנו חיים בעולם קפטליסטי- בעולם כזה ישנם מליונרים ומעמד ביניים. ככה זה בכל מדינה.

אין ספק שבישראל 07 קשה יחסית להתקיים ואם אתה מרוויח משהו בסביבות ה 4 אלף יהיה לך מאוד קשה (עזבו דירה.... מה עם ילדים?!)

אז אם זה המצב- כן... צריך ללמוד ולעבוד במשהו שלא אוהבים. :nixweiss: תמיד יש תחביבים ואפשרות לשינוי קריירה. חוץ מזה אני מאמין שגם עם כל תואר יהיה אפשר לעשות 100 דברים- חלקם תאהב וחלקם לא. לך תדע- אולי גם לא תאהב את הקריירה עליה חלמת.

פורסם
  • מחבר

כי הם משלמים מס הכנסה נמוך יותר. בארצות הברית אין חוקים סוציאלים רבים שאנו תופסים אותם כמובנים מאליו.

פורסם

אתם חיים בסרט אם אתם חושבים שמ-5 עד 6 אלף ברוטו אפשר לחיות בצורה "בורגנית".

פורסם
  • מחבר

תכל'ס. אחרי מס הכנסה וביטוח לאומי ישאר אולי 4 אלף נטו. מ-4 אלף בקושי ניתן להתקיים.

פורסם

תכלס...

אני סטודנט שעובד ומרוויח ממש לא רע (באיזור ה5 וחצי) ועדיין אני לא יכול להחזיק דירה ורכב עם המשכורת הזאת...

(ועוד הצבא מממן לי תלימודים ככה שאין לי הוצאות שכר לימוד..)

פורסם

בטח שאפשר, אתם סתם מפונקים.

א) לא חיים בגוש דן. בערך 75% מהאוכלוסייה בארץ לא חיים באיזור הזה. משכירים דירה בבאר-שבע, חיפה, כרמיאל, נהריה, חדרה וכו'...

ב) מחזיקים מכונית מ-98 ולא מ-05.

ג) הולכים למסעדות פעם בכמה חודשים ולא כל שבועיים.

ד) קונים מחשב פעם ב-5 שנים, קונים טלוויזיה פעם ב-15 שנה, קונים פלאפון פעם ב-3 שנים ולא מחליפים כל שנה לדגם הכי חדש שיוצא..

חוץ מזה, אתה שוכח שאחוז האבטלה בארץ הוא כ-8% ולכן ברוב המשפחות שני בני הזוג עובדים. לפרנס משפחה ב-10-12 ברוטו לחודש ולחיות בצורה בורגנית זה מאוד סביר.

פורסם

אני לא מדבר על משפחה, אני מדבר על סטודנת רווק...

אני לומד בירושלים ומה לעשות שכר דירה בירושלים זה דבר יקר..

אני לא הולך לעבוד לבן גוריון כי אין שם את התוכנית שאני לומד ואני גם עובד בפיתוח באינטל ירושלים, אין לי מה לחפש במפעל בגרית גת וגם לא בטוח שיקבלו אותי לעבודה שם ככה שלהתרחק מהמרכז אומר גם לרדת בהכנסה ככה שזה דיי מיותר...

רכב אני לא מתכוון לשנת 2005, גם רכב שנת 98 עולה יותר מ-1000 שקל דלק ושלא נדבר על טיפולים טסט וביטוח...

תכניס אוכל, חשמל, מים, ומידי פעם איזו יציאה עם החברה ותראה ש-5 זה בקושי מספיק...

פורסם

גם בפריפריה לא קל עם 4,700 נטו לחודש (שזה הנטו מ-5,500 ברוטו אחרי הורדות לביטוח מנהלים או קרן פנסיה):

שכ"ד: 1800 ש"ח

ארנונה: 150 ש"ח לחודש

מים + ביוב: 50 ש"ח לחודש

ועד בית: 75 ש"ח לחודש

חשמל: 150 ש"ח לחודש

תקשורת (טלפון ואינטרנט): 150 ש"ח לחודש

גז: 40 ש"ח לחודש

דלק חודשי (לפי חישוב ממוצע של 15,000 ק"מ בשנה, צריכה ממוצעת 1:9 ומחיר בנזין לאחר הנחת שירות עצמי 6.10 ש"ח): 847 ש"ח

ביטוח (חובה וצד ג'): 250 ש"ח

פחת חודשי לרכב: 320 ש"ח

אגרת רישוי לרכב (הערכה, לא זוכר מחיר מדוייק): 80 ש"ח

תיקונים לרכב (הערכה, אין לי גישה למספרים מדוייקים): 100 ש"ח

אוכל ותחזוקת בית: 750 ש"ח

הגענו ל-4,762 ש"ח.

כבר חרגנו מהמשכורת "הבורגנית" של 5,500 ברוטו.

עוד לא חישבנו עלויות בגדים, מכשירי חשמל וריהוט שצריך להחליף או לתקן מדי פעם, בילויים למיניהם, חופש, תרופות, מתנות וכדומה.

מה עם קצת חסכון?

אז כן, זוג עם ילד יכולים לחיות מ-2 משכורות כאלה בצמצום בצורה סבירה.

אבל משכורת בורגנית זו ממש לא.

פורסם

איפה אתה חי שאתה משלם 300 שקל לארנונה+חשמל??? במלונה??? ??? רק החשמל עצמו הוא 200 :nixweiss:

פורסם

אני מדבר על הפריפריה (אשדוד נניח).

רשום שהארנונה היא 150, תוסיף עוד 50 למים וביוב, ועוד 150 לחשמל.

אישית אני משלם ארנונה מים וביוב 650 לחודשיים, וחשמל בערך 200 לחודש בממוצע (בקיץ יותר בחורף פחות)

פורסם

זה יותר מידי זול, אפילו יחסית לאשדוד :-X

פורסם

לא זה לא.

בדקתי בתקנות הארנונה שלהם לשנת 2007 וחישבתי לפי זה לדירת 75 מ"ר (כולל שטחים ציבוריים).

לקחתי גם איזה 20 שקל ספייר כי בטח דוחפים איזה אגרת פחי אשפה או אגרת שמירה או השד יודע מה.

עריכה:

דרך אגב, זה פחות או יותר מה ששילמתי בפ"ת לפני כמה שנים (לדירה קצת יותר קטנה, אבל עדיין).

פורסם

רק 20 שקל?? תוסיף חדר מדרגות+מחסן+הרבה בולשיט שמוסיפים רק כדי לעשות בוחטות על סתם יוצא הרבה יותר בפועל >:(

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים