עבור לתוכן

אם בכל מקצוע היו מרווחים בדיוק את אותה משכורת מה הייתם הולכים ללמוד?

Featured Replies

פורסם

נגיד אני אלך להוראה מה יצא ממני? מורה סחוט כמו סמרטוט רצפה, שצריך לסבול 40 פרחחים בני 15 עם יותר ניסיון מיני ממני, שלא שמים עלי זין, לא אכפת להם מה אני מוציא מהפה, צועקים, מקללים, מרביצים, מערבים את ההורים וכל התענוג הזה בשביל 4,000 ש"ח בחודש. אני כבר מעדיף ללכת לעבוד במפעל. השכר יותר גבוה, יש יותר אפשרויות קידום ובאופן כללי פחות שוחק. או אלך ללמוד חשבונאות ובתקווה אצליח להתקדם בחיים.

כשכתבתי הוראה התכוונתי להוראה באוניברסיטה.... הכוונה בכל מקרה היא לעסוק במחקר אקדמי בנושא שמעניין אותך וגורם לך להתלהב .(בכלל,אוניברסיטה היא קודם כל מוסד למטרות מחקר ורק לאחר מכן מקום לימודים).

אם חשבונאות מעניינת אותך ,אז בהצלחה. יש אנשים שלמדו איתי והם מרוצים לא רק מהכסף אלא גם מוצאים עניין רב בעבודתם. אני מצאתי את התחום הזה שוחק וממש לא מתאים לאופי שלי, אבל אם השאיפה שלך היא לעשות,למשל,מה שירון זליכה עושה,אז באמת שיהיה לך בהצלחה.

• תגובות 120
  • צפיות 7.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

ומה הסיכוי להשתלב באוניברסיטה?

פורסם

1:1000

פורסם

ומה הסיכוי להשתלב באוניברסיטה?

לא יודע... זאת קריירה של מחקר לכל החיים....מחקר ולימודים כל הזמן. אם תצליח להגיע לדוקטורט מן הסתם תמצא משרה . ארכיאולוגיה זה לא רק להרצות לפני סטודנטים בכיתה ,אלא גם לעסוק בחפירות,בכתיבה, באיסוף מידע..... כנ"ל לגבי הסטוריה,רק שהחפירות הן בעיקר בספרים ובארכיונים עתיקים.... אם זה מה שמושך אותך ,לך על זה!

פורסם

לא נראה לי הייתי מחליף כיוון (מדעי המחשב, בכוונה רשמתי כיוון כי אני רק בכיתה יב')

אם במקום לענות על "מה הייתם הולכים ללמוד" אני עונה על בכללי איזה קריירה הייתי בוחר - אולי שחקן כדורסל, בינתיים תחביב מהצד תכנות ושהקריירה שלי כשחקן תגמר לקחת תכנות כקריירה :hat:

כבר הגבתי קודם שהכי הייתי רוצה לעסוק ברפואה (לאו דווקא קלינית ד"א), אבל אני רוצה לומר משהו לכל אלה שכותבים מחשבים.

המון אנשים אומרים מחשבים (על כל הנספחים של זה) - מקצוע שיש בו המון כסף.

אבל מצד שני, אתם בטוחים שאתם רוצים להיות תקועים מול המסך 30-40 שנים (לפחות) ולכתוב שורות קוד (בסה"כ זה מה שיוצא מהחלק הגדול של מי שלומד מחשבים)? או מקסימום לנהל צוות פיתוח, ואולי אחרי 10-20 שנים לקבל תפקיד יותר בכיר?

גם אני חשבתי שמחשבים זה הכיוון שלי - חשבתי על זה עוד פעם וזה התברר כנכון.

אני אשמח אם מישהו שמתעסק בתחום ויש לו ניסיון יכתוב את דעתו בנושא =]

פורסם

יצא לי לעבוד כמה חודשים במסעדה, נראה לי שלהיות טבח זה הכיוון שלי.

פורסם

^^^

ואיך אתה חותר לעבר המטרה?

פורסם
  • מחבר

כבר הגבתי קודם שהכי הייתי רוצה לעסוק ברפואה (לאו דווקא קלינית ד"א), אבל אני רוצה לומר משהו לכל אלה שכותבים מחשבים.

המון אנשים אומרים מחשבים (על כל הנספחים של זה) - מקצוע שיש בו המון כסף.

אבל מצד שני, אתם בטוחים שאתם רוצים להיות תקועים מול המסך 30-40 שנים (לפחות) ולכתוב שורות קוד (בסה"כ זה מה שיוצא מהחלק הגדול של מי שלומד מחשבים)? או מקסימום לנהל צוות פיתוח, ואולי אחרי 10-20 שנים לקבל תפקיד יותר בכיר?

גם אני חשבתי שמחשבים זה הכיוון שלי - חשבתי על זה עוד פעם וזה התברר כנכון.

אני אשמח אם מישהו שמתעסק בתחום ויש לו ניסיון יכתוב את דעתו בנושא =]

עבודה אידיאלית קיימת רק בסדרות אמריקאיות. לכל עבודה יש חסרונות. השאלה היא האם היתרונות עולים על החסרונות ועל השאלה הזאת רק אתה יכול לענות.

פורסם

^^^

ואיך אתה חותר לעבר המטרה?

מתחילים כעוזר טבח, ככה בערך אפשר לדעת אם אתה רוצה להמשיך עם זה בחיים ואם כן - לומדים טבחות.

פורסם

פסיכולוגיה\פילוסופיה, בהחלט.

פורסם

מתחילים כעוזר טבח, ככה בערך אפשר לדעת אם אתה רוצה להמשיך עם זה בחיים ואם כן - לומדים טבחות.

בהצלחה

פורסם

הנדסת תוכנה נשמע לי מעניין (וזה גם מה שאני מקווה ללמוד).

פורסם

1. פילוסופיה

2. כלכלה (מה שאני לומד עכשיו..די מובן למה האפשרות הראשונה לא ריאלית אלא רק כבונוס להעשרה כללית)

3. פסיכולוגיה

פורסם

סרסור.

מתחילים בסרסורולוגיה, ככה בערך אפשר לדעת אם אתה רוצה להמשיך עם זה בחיים ואם כן - עושים חיים.

פורסם

הלוואי שזה היה ככה. שבכל עבודה מקבלים את אותה המשכורת. ומשלמים את אותו סכום מיסים.

הייתי רוצה לעשות משהו כיפי בעבודה. אולי במאי סרטים , תסריטאי , במאי , עורך. וכל שאר הדברים שקשורים בקולנוע או אנימציה.

או אפילו עורך ברדיו , או תכנית טלווזיה.

או אפילו להתעסק עם אומנות , צילום , פיסול וציור ולא חסר דברים מעניינים שאפשר לעשות.

אפילו כתב או סופר מעניין אותי , או סתם להיות עורך מחקרים על נושאים מעניינים.

אבל זה לא משהו שאפשר להתפרנס ממנו , בלי מזל ולהכיר את האנשים הנכונים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים