עבור לתוכן

אם בכל מקצוע היו מרווחים בדיוק את אותה משכורת מה הייתם הולכים ללמוד?

Featured Replies

פורסם

השנה אני מסיים את ההנדסאי חשמל שלי ושנה הבאה ממשיך לתואר ראשון בחשמל בערך עוד שנתיים-שלוש...

ואממ תכלס אין לי מושג מה הייתי רוצה ללמוד...אני עדיין לא יודע אם אני אוהב מספיק את מקצוע החשמל בשביל להמשיך לתואר ראשון במקצוע הזה.. אבל יכול להיות שהייתי לומד הנדסת בניין זה נשמע לי מעניין

• תגובות 120
  • צפיות 7.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

רפואה זה המקצוע שהכי מושך אותי למען האמת (כן כן).. אבל מבחינה כלכלית זה בערך הדבר הכי לא משתלם שקיים לצערי...

פורסם

לכולכם כאן (שבטוח צעירים ממני בהרבה....) .אנו לא חיים במשטר קומוניסטי אבל בכל זאת אני ממליץ לכולכם ללמוד בכל זאת רק את מה שבאמת מעניין אתכם. לפני די הרבה שנים חשבתי ללמוד מתמטיקה ופיזיקה (תחומים שאהבתי עוד מהיסודי),אבל בסוף הלכתי ללמוד כלכלה וחשבונאות. מישהו הזהיר אותי אז ואמר לי: "אתה בשיא הכושר שלך עכשיו ,לך ללמוד מה שמעניין אותך כדי שלא תמצא את עצמך קופץ מאיזה בניין בעוד 20 שנה...והיום אני אומר אוי כמה חבל שלא הקשבתי וכמה שהוא צדק....

נכון העולם לא קומוניסטי ואנשים הולכים ללמוד מקצועות שמרויחים בהם יותר .אבל זאת טעות. תעשו מה שמעניין אתכם באמת. ואם אתם חושבים שבחורות מעדיפות/נמשכות למישהו שמרויח הרבה,זה קשקוש. הן אוהבות בחורים שטוב להם עם עצמם ושיש להם שיר בנשמה במקום חור שחור.....וכל הבחורות כאן בפורום (לא בטוח שיש יותר משלוש....) מוזמנות להגיב . וגם אתם .

פורסם

אני בדילמה מאוד קשה אם ללמוד מחשבים או לא... מצד אחד אני מאוד אוהב את זה אך מצד שני אני לא רוצה להיות תקוע במשרד 12 שעות ביום מול מסך מחשב! :s07:

הייתי רוצה להיות איזה בעל פאב... אבל אין לי כסף להשקיע בשביל זה מה גם שזה מקצוע מאוד מסוכן מבחינה כלכלית

או משהו בתחום הקולנוע... תסריטיי\במאי אבל גם זה מקצוע שנורא קשה לעבוד בו

פורסם

אני הייתי עושה בדיוק אותו התואר שעשיתי - הנדסת חשמל ואלקטרוניקה ואולי תואר נוסף בפסיכולוגיה או היסטוריה בשביל הנפש :).

פורסם

גנקולוג :xyxthumbs:

אה, הנדסת מחשבים\חשמל

פורסם

ביולוג ימי. או חוקר של נשיונל ג'אוגרפיק חח.

אולי כימאי או פתולוג.

פורסם
  • מחבר

לכולכם כאן (שבטוח צעירים ממני בהרבה....) .אנו לא חיים במשטר קומוניסטי אבל בכל זאת אני ממליץ לכולכם ללמוד בכל זאת רק את מה שבאמת מעניין אתכם. לפני די הרבה שנים חשבתי ללמוד מתמטיקה ופיזיקה (תחומים שאהבתי עוד מהיסודי),אבל בסוף הלכתי ללמוד כלכלה וחשבונאות. מישהו הזהיר אותי אז ואמר לי: "אתה בשיא הכושר שלך עכשיו ,לך ללמוד מה שמעניין אותך כדי שלא תמצא את עצמך קופץ מאיזה בניין בעוד 20 שנה...והיום אני אומר אוי כמה חבל שלא הקשבתי וכמה שהוא צדק....

נכון העולם לא קומוניסטי ואנשים הולכים ללמוד מקצועות שמרויחים בהם יותר .אבל זאת טעות. תעשו מה שמעניין אתכם באמת. ואם אתם חושבים שבחורות מעדיפות/נמשכות למישהו שמרויח הרבה,זה קשקוש. הן אוהבות בחורים שטוב להם עם עצמם ושיש להם שיר בנשמה במקום חור שחור.....וכל הבחורות כאן בפורום (לא בטוח שיש יותר משלוש....) מוזמנות להגיב . וגם אתם .

מה עושים עם היסטוריה וארכיאולוגיה חוץ מהוראה? כלום. אני אלך לעבוד בתחנת דלק לפני שאלמד במערכת החינוך במדינת ישראל. בגלל זה הולכים ללמוד מקצוע שלא אוהבים אבל ניתן למצוא בו פרנסה.

פורסם

מה עושים עם היסטוריה וארכיאולוגיה חוץ מהוראה? כלום. אני אלך לעבוד בתחנת דלק לפני שאלמד במערכת החינוך במדינת ישראל. בגלל זה הולכים ללמוד מקצוע שלא אוהבים אבל ניתן למצוא בו פרנסה.

אז תעסוק בהוראה! או במחקר!... אתה מעדיף לעסוק 80% מהזמן שאתה ער במשהו שאתה מתעב?...כמה שנים אתה חושב שתחיה? לפחות תיהנה מהם. אתה בטוח שאתה רוצה לקום כל בוקר לעבודה ,להעביר את הזמן בסיוט,לחזור בערב מת מעייפות,לראות משחק כדורגל ,להרדם מול הטלויזיה ,רק בשביל שתוכל להגיד "שאתה חי טוב" ?....

פורסם

אף אחד לא מעביר את הזמן בסיוט, בכל סוג של עבודה אפשר למצוא את ההנאה וכמובן מה שחשוב זה האנשים שאיתם אתה עובד. אם מקום העבודה לא מתאים ולא נוח, תמיד אפשר להתפטר ולעבור למקום חדש. כדי להנות בחיים צריך כסף, חייב. בקיצור, צריך לשמור על איזון בין הרצון למקצוע והפרנסה שניתן להביא ממנו.

בקשר לפתיחת פאב/עסק, לרוב לוקחים הלוואה ואם מראים רצינות וזיקה להצלחה גם מקבלים אותה.

פורסם

מישהי שלומדת איתי, רצתה ללמוד גאולוגיה. אבא שלה מהתחום, אמר שחבל לה על הזמן כי אין עבודה במקצוע. אז היא עשתה תואר בפיזיקה.

עכשיו התגלגל אליה מכתב שמחפשים גאולווג לעבודה בזנזיבר.

לא בטוח שאם היא היית לומדת גאולוגיה היא הייתה מתקבלת לעבודה, אבל אם כן זה היה כמעט כמו להגשים את כל החלומות שלה

בקיצור תלכו לכיוון שמעניין אתכם, ואם תהיו טובים השמיים הם הגבול

פורסם

הנדסת קול

פורסם
  • מחבר

אז תעסוק בהוראה! או במחקר!... אתה מעדיף לעסוק 80% מהזמן שאתה ער במשהו שאתה מתעב?...כמה שנים אתה חושב שתחיה? לפחות תיהנה מהם. אתה בטוח שאתה רוצה לקום כל בוקר לעבודה ,להעביר את הזמן בסיוט,לחזור בערב מת מעייפות,לראות משחק כדורגל ,להרדם מול הטלויזיה ,רק בשביל שתוכל להגיד "שאתה חי טוב" ?....

נגיד אני אלך להוראה מה יצא ממני? מורה סחוט כמו סמרטוט רצפה, שצריך לסבול 40 פרחחים בני 15 עם יותר ניסיון מיני ממני, שלא שמים עלי זין, לא אכפת להם מה אני מוציא מהפה, צועקים, מקללים, מרביצים, מערבים את ההורים וכל התענוג הזה בשביל 4,000 ש"ח בחודש. אני כבר מעדיף ללכת לעבוד במפעל. השכר יותר גבוה, יש יותר אפשרויות קידום ובאופן כללי פחות שוחק. או אלך ללמוד חשבונאות ובתקווה אצליח להתקדם בחיים.

פורסם

לא נראה לי הייתי מחליף כיוון (מדעי המחשב, בכוונה רשמתי כיוון כי אני רק בכיתה יב')

אם במקום לענות על "מה הייתם הולכים ללמוד" אני עונה על בכללי איזה קריירה הייתי בוחר - אולי שחקן כדורסל, בינתיים תחביב מהצד תכנות ושהקריירה שלי כשחקן תגמר לקחת תכנות כקריירה :hat:

פורסם

הנדסת קול

בהחלט תחום מרתק אבל לא קיים מקום שניתן ללמוד את זה בארץ..הכי גבוה זה הנדסאי סאונד....בשביל להיות מהנדל סאונד צריך ללמוד בחול...

(או שיש ...כי פשוט עבר הרבה זמן מאז שבדקתי את הנושא)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים