עבור לתוכן

אוף... צבא.. חייב לבחור תפקיד ולא יודע איזה

Featured Replies

פורסם

אני מתנדב לצבא [יש לי פטור אז אני לא חייב להתגייס] ואני לא יודע לאיזה תפקיד להתגייס.

נתנו לי אפשרות להתגייס לכל תפקיד מלבד קרבי ומודיעין [עקרונית, אני יכול גם את זה אבל עזבו..]

אני לא רוצה איזה תפקיד זוטר מעפן או משהו כזה. משהו שישמע חשוב.

אם להיות כנה, אומר כי הרושם שהתפקיד עושה הוא דיי חשוב לי, היינו, הכבוד שנותנים לדובר צהל הוא גבוה בהרבה ממשק ממטרות.

אני לא יודע לאן ללכת... חשבתי אולי פקח טיסה אבל גם זה לא כזה מרשים ולא כזה מעניין. נאמר לי שתפקיד כבאי בחיל אוויר הוא אחלה דבר ואנשים יוצאים משם מרוצים, אבל אין לו כ"כ רושם גדול... לא?!

יש כ"כ הרבה תפקידים וכמעט ואת כולם אני לא מכיר... יש עצות?!

תודה מראש.

פורסם

כבאי בח"א זה תפקיד של רגל-על-רגל למיטב ידיעתי.

היות ואתה כותב בפורום הזה, למה שלא תחפש תפקיד שקשור למחשוב? יש המון תפקידים בתחום; תסתכל בחוברת התפקידים ותתמקד על שניים או שלושה, ואני מאמין שחברי הפורום יוכלו להמליץ על ה-"טוב" מביניהם.

כל הכבוד על ההתנדבות, אגב.

עוד 4 ימים למנאייק.

פורסם

ראשית, כל הכבוד על הרצון לתרום למדינה ולהתגייס לצבא, אבל אני חושש שאם אתה מתגייס בשביל הרושם שהתפקיד שלך יעשה, אז אתה מתגייס מהסיבות הלא נכונות. תעשה תפקיד שמתאים לך, ושבעזרתו תוכל לתרום בצורה המקסימלית לצבא, ותקבל כבוד הרבה יותר גדול מאשר אם תתגייס לתפקיד שלא מתאים לך ותפרוש אחרי זמן מה.

פורסם
  • מחבר

א. למה לסלף את הסיבות שלי להתגייסות לצהל? אתה מבלבל בין הסיבות לבחירת התפקיד לבין הסיבות לגיוס. :s05:

ב. אממ... אני פחות מתחבר לתחום המחשבים [כלומר, אני דווקא טוב בזה ומבין בזה אבל מצד שני, אני מאמין שאני לא אוהב את זה כ"כ.. אני מעדיף תחומי מדע ופיתוח טכנולוגיה מאשר תכנות וכאלה]

אני לא יודע איזה תפקיד מתאים לי... אני מניח שכמעט וכל דבר שהוא לא "חרטה" כמו משק ממטרות. גם קרבי זה משהו שאני ממש נמשך אליו אבל זה לאו דווקא מתאים לי [המשפחה לוחצת וגם הקטע שזה לפחות 5 שנים צבא ואני לא רוצה להתחיל ללמוד בגיל 25 (בבקשה אל תנסו לעשות חשבון עם השנים.. חישבתי כבר; או להכנס לוויכוחים עכשיו.. זה ממש לא רלוונטי]

אין לי חוברת תפקידים. מאיפה משיגים את זה?

ד"א, הרציונל אומר שתפקיד שמרשים יותר הוא בהכרח תפקיד חשוב יותר ומכאן שבתפקיד כזה תורמים יותר.

תודה לשניכם, באמת, ותודה מראש לשאר.

נ.ב. - מרקלר - שיהיה אחלה גיוס :-)

פורסם

א. למה לסלף את הסיבות שלי להתגייסות לצהל? אתה מבלבל בין הסיבות לבחירת התפקיד לבין הסיבות לגיוס. :s05:

ב. אממ... אני פחות מתחבר לתחום המחשבים [כלומר, אני דווקא טוב בזה ומבין בזה אבל מצד שני, אני מאמין שאני לא אוהב את זה כ"כ.. אני מעדיף תחומי מדע ופיתוח טכנולוגיה מאשר תכנות וכאלה]

אני לא יודע איזה תפקיד מתאים לי... אני מניח שכמעט וכל דבר שהוא לא "חרטה" כמו משק ממטרות. גם קרבי זה משהו שאני ממש נמשך אליו אבל זה לאו דווקא מתאים לי [המשפחה לוחצת וגם הקטע שזה לפחות 5 שנים צבא ואני לא רוצה להתחיל ללמוד בגיל 25 (בבקשה אל תנסו לעשות חשבון עם השנים.. חישבתי כבר; או להכנס לוויכוחים עכשיו.. זה ממש לא רלוונטי]

אין לי חוברת תפקידים. מאיפה משיגים את זה?

ד"א, הרציונל אומר שתפקיד שמרשים יותר הוא בהכרח תפקיד חשוב יותר ומכאן שבתפקיד כזה תורמים יותר.

תודה לשניכם, באמת, ותודה מראש לשאר.

נ.ב. - מרקלר - שיהיה אחלה גיוס :-)

חוברת תפקידים משיגים מלשכת הגיוס הקרובה אליך, מדור קד"צ.

אני לא מתגייס, אני משתחרר :hi:

פורסם

עצה:

לך תחפש משהו שקרוב לבית

ותתרחק מחיל האוויר

פורסם
  • מחבר

רגע רגע.. אתה לא יכול לזרוק דברים באוויר.. אני אשמח לקבל סיבות .

אגב, אם זה בגלל השמירות - יש לי פטור משמירות, נקיון וכל הדברים האלה...

עוד משהו - אם אני בבסיס סגור [נגיד שבוע בסיס 5 ימים בבית] זה לא כזה משנה המרחק... בכל אופן, קודם כל נבחר תפקיד, אחר כך נדבר על המיקום חחח

פורסם

רגע רגע.. אתה לא יכול לזרוק דברים באוויר.. אני אשמח לקבל סיבות .

אגב, אם זה בגלל השמירות - יש לי פטור משמירות, נקיון וכל הדברים האלה...

עוד משהו - אם אני בבסיס סגור [נגיד שבוע בסיס 5 ימים בבית] זה לא כזה משנה המרחק... בכל אופן, קודם כל נבחר תפקיד, אחר כך נדבר על המיקום חחח

היציאות באות עם התפקיד, ככה שזה משנה...

ומאיפה הסקת שאם אתה קרבי אז אתה עושה 5 שנים??

פורסם
  • מחבר

נו יש את הקטע של ה-3 שנים. ואם אני אלך לקרבי זה לא לסתם משהו מעפן - אני אהיה קרבי עד הסוף, שזה אומר תפקיד שמחייב חתימה לעוד שנתיים קבע אחרי ה-3 שנים. בכל אופן, זה ממש לא רלוונטי...

יודע מה? עזווווווב יציאות - נצא מנקודת הנחה שכל יום בבית זה טוב וגם פעם בחודשיים בבית זה טוב. מה התפקידים הממולצים?

פורסם

כל הנחת היסוד שלך שלמישהו יהיה אכפת בכלל מה עשית בצבא שגויה מיסודה, אחרי קרוב ל7 שנים באזרחות אני יכול לומר לך בוודאות שלאף אחד לא באמת אכפת.

יש סוגי עבודות שלגביהם זה רלוונטי (כמו אבטחה) , אבל באופן כללי גם הרגעים הנדירים האלה שבהם שואלים אותך מה עשית בצבא מחזיקים בדיוק דקה וחצי מהשיחה, אחרי הכל במדינת ישראל כולם היו בצבא, זה לא באמת מרשים מישהו ליותר מ3 דקות שמישהו שירת בסיירת או בשייטת או whatever.

ככה שההצעה שלי היא שתלך למה שיעביר לך את השירות הכי מהר והכי בסבבה, בלי לחשוב יותר מידי איך השם של התפקיד נשמע.

פורסם

בלי להעליב או משהו, למה אתה חושב שאם אתה לא יכול לשמור ולנקות אז אתה יכול להיות בקרבי?

אתה באמת חושב שתהיה במשהו מובחר[כמו שאמרת] בלי לעשות שמירות? אתה חי בסרט...

בכל מקרה, אתה יוצא מנקודת הנחה שאתה עובר אוטומטית את כל המבדקים? מה נראה לך, שבגלל שאתה מתנדב הצבא ישאל אותך איפה בא לך להיות? :lol:

"סיירת מטכ"ל? אין בעיה, קיבלת. שייטת? גם כן. עזוב לא צריך גיבוש, אם אתה ממש רוצה כנראה שאתה מתאים!"

:lol: :lol: :lol:

עוד משהו, יש סיבה למה כל היחידות המובחרון נקראות "יחידות התנדבותיות" כי צריך להתנדב אליהן. גם חייל רגיל שהתגייס בצורה רגילה לגמרי חותם על מסמך שהוא מתנדב לשרת בסיירת או בצנחנים או מה שלא יהיה. זה לא חובה בשום מצב.

פורסם

אם אתה רוצה משהו מעניין אז תלך ליחידת החילוץ וההצלה של פיקוד העורף!

זה מאוד מעניין, מרתק, ויש אפשרויות שישלחו אותך לחו"ל לחילוצים ולעוד כל מיני שטויות כאלו...

פורסם

אם אתה רוצה משהו מעניין אז תלך ליחידת החילוץ וההצלה של פיקוד העורף!

זה מאוד מעניין, מרתק, ויש אפשרויות שישלחו אותך לחו"ל לחילוצים ולעוד כל מיני שטויות כאלו...

תגיד לי אתה נורמלי ?!

אני אחד שיצאתי משם , וגם כמעט כל המחזור שלי יצא משם ..

גועל נפש של דבר..

פורסם
  • מחבר

בלי להעליב או משהו, למה אתה חושב שאם אתה לא יכול לשמור ולנקות אז אתה יכול להיות בקרבי?

אתה באמת חושב שתהיה במשהו מובחר[כמו שאמרת] בלי לעשות שמירות? אתה חי בסרט...

בכל מקרה, אתה יוצא מנקודת הנחה שאתה עובר אוטומטית את כל המבדקים? מה נראה לך, שבגלל שאתה מתנדב הצבא ישאל אותך איפה בא לך להיות? :lol:

"סיירת מטכ"ל? אין בעיה, קיבלת. שייטת? גם כן. עזוב לא צריך גיבוש, אם אתה ממש רוצה כנראה שאתה מתאים!"

:lol: :lol: :lol:

עוד משהו, יש סיבה למה כל היחידות המובחרון נקראות "יחידות התנדבותיות" כי צריך להתנדב אליהן. גם חייל רגיל שהתגייס בצורה רגילה לגמרי חותם על מסמך שהוא מתנדב לשרת בסיירת או בצנחנים או מה שלא יהיה. זה לא חובה בשום מצב.

לפעמים, רק לפעמים, פוגשים אנשים שלא ניחנו בחוכמת חיים ממוצעת. אתה אחד מהם, כמובן שלא לטובה.

אתה לא מכיר אותי, אזי הדבר היחיד שאתה יכול לעשות הוא לשער השערות אבל לא לקבוע עובדות. אני מניח שההתנהגות המגוחכת הזו שלך נובעת מחינוך לא נכון של הורים שהם בעצמם, עברו חינוך כושל. אך כמובן, זו רק השערה(!!)

אתה לא מכיר אותי, לא יודע אפילו איך קוראים לי ושלא נדבר על מה הסיבה בגללה קיבלתי פטור משירות צבאי [אני מניח שאפילו את זה לא כ"כ הבנת], אז איך לעזאזל אתה שופט אם הייתי יכול להתקבל למטכל או לא?!

אני יכול להגיד לך בלב שלם שאם הייתי רוצה להגיע למטכל, הייתי מגיע. אני יכול עכשיו לספר לך מה אני אבל ביניינו, זה לא שווה את הפגיעה בעקרונות שלי, שאחת מתאפיינת בסלידה מאנשים שמשויצים. לכן רק אומר, STFU!

לעניינינו -

יחידת החילוץ וההצלה של פיקוד העורף היא לא יחידה קרבית?

אני מדבר על דברים בסגנון דובר צהל וכאלה..

פורסם

החיים היום טובים, אין ספק :silly:

בזמני לא ממש בחרת (אני לא מדבר על התנדבות, אבל גם במקרה זה לא בחרת) לאן אתה הולך בכלל. מהבקו"ם הכל היה הפתעה אחת גדולה.... וזה לא היה כ"כ מזמן (95).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים