עבור לתוכן

מבחנים פסיכוטכניים צו ראשון

Featured Replies

פורסם

היי,

הייתי היום בצו ראשון בלשכת הגיוס תל השומר, עברתי בכל התחנות פרט למבחנים הפסיכוטכניים, משום שהרגשתי שאני מאד עייף ולא מרוכז ואין סיכוי שאצליח למצות את מלוא הפוטנציאל בצורה כזאת.

אחרי אין סוף ויכוחים עם הפקידים, הם החליטו לדחות לי את המבחנים הפסיכוטכניים ליום ראשון, בשעה 8.

הבעיה היא כזאת, כעקרון אין לי שום בעיה להתייצב בלשכת הגיוס, מתי שיקראו לי. העניין הוא, שאני מאד לא מרוכז ועירני בשעות הבוקר, משום שאני לא רגיל להיות ער בכאלו שעות. (אני לומד בביה"ס אקסטרני, אחה"צ, כך שאני ישן בשעות הבוקר בד"כ עד 12)

במידה ואני מנסה להירדם מוקדם יותר, אני פשוט לא מצליח כי אני כבר רגיל לישון ולקום בשעות מסויימות.

ניסיתי להסביר להם שם, שאין לי שליטה על העירנות שלי ועל הריכוז, ולכן זה לא תלוי בי, ואני חושב שכדאי שאגיע ב-14. (הם שם עד 16), ואעשה את הבחינות האלו. הפקידה מצידה לא הסכימה והודיעה לי להתייצב בשעה 8, כל הניסיונות שלי לשכנע העלו חרס. :nixweiss:

דיברתי שם עם חייל שמשגיח בכיתות, שאלתי אותו אם אפשר שאגיע בשעה 14 ואעשה את הבחינות, הוא אמר שאם אגיע בשעה הזאת, יכניסו אותי לבחינות ולא תהיה בעיה מיוחדת.

מניסיון שלכם, זה אפשרי? אני לא רוצה להגיע לשם ולגלות שזה אחרת. :nixweiss:

פורסם

תעשה מה שאתה רוצה, אבל קח בחשבון שזה באחריותך בלבד, כי אף אחד פה לא יכול להבטיח לך אם יכניסו אותך או לא.

בכל מקרה, אם אתה רוצה להרדם מוקדם תתכונן לזה כמה ימים לפני, תרגיל את הגוף שלך.

זה שאתה לא עירני בשעה 8 זאת בעיה שלך ולא של הצבא.

אם כל אחד היה אומר את זה המצב לא היה טוב, למה אתה צריך לקבל זכויות יתר משאר המלש"בים?

תפסיק להתפנק ותבוא בשעה שקראו לך, או שתבוא בשעה יותר מאוחרת ואולי יכניסו אותך ואולי לא.

פורסם
  • מחבר

זה לא קשור להתפנקות. אני מעוניין שהתוצאות תהיינה אמיתיות שישקפו באמת את היכולת שלי.

רוב המלש"בים ערים בשעות האלו ועירניים, כך שהם לא צריכים להגיע מאוחר יותר לעשות את הבחינות.

כמו שאמרתי, לא הייתה לי שום בעיה להגיע ב-7:30 כשהזמינו אותי בפעם הראשונה, אך לא יכלתי לעשות את המבחנים בעקבות חוסר ריכוז ועייפות, אלו דברים שלא תלויים בי.

פורסם

כאחד ששירת בל"ג כמעט שנתיים -- תבוא מתי שבא לך. ;)

פורסם

תראה לפי ניסיון שלי עם לשכת הגיוס(בחיפה),אבל קח כל מה שאני אומר בערבון מוגבל,אפשר להגיע מתי שרוצים ולעשות את המבחנים.אבל תחשוב על זה שיש תור והמבחנים לוקחים איזה שעתיים.אם אתה מחליט להגיע בשעה שאתה רוצה ולא ב8,אז אני אומר שתגיע ב12-1 מקס'.

חוץ מזה,אני בטוח שגם אתה יכול להיות עירני ב8 בבוקר.פשוט כמה ימים לפני זה תישן טוב בלילה 9-10 שעות ובלילה לפני תלך לישון ממש מוקדם ככה שתקום רענן עוד ב6 ככה...

פורסם

ניסית כדורי קפאין מרוכזים ? 200מ"ג אמורים להמריץ אותך כמו שצריך..

מצד שני, יש אנשים שעודף קפאין בגוף גורם להם עצבים וחוסר ריכוז, אז קח את זה בחשבון... ::)

פורסם
  • מחבר

אוקיי, תודה

:xyxthumbs:

פורסם

ואחרי שתתגייס, אתה מתכוון גם לישון עד 12?

פורסם

]

כאילו לכוונות שלו יהיו איזושהן השפעות על העובדה שהוא יישן 6 שעות כל לילה ויקום ב6 כמו גדול(לפחות בטירונות)

פורסם
  • מחבר

כמובן שלא. הרי לצו הראשון התייצבתי בדיוק בשעה שהם ביקשו ממני, 7:30. כדי שהמבחנים יהיו אמינים, אני חייב להיות בשיא הריכוז, אחרת, אין טעם לעשות אותם.

השאלה הזאת ממש טיפשית.

פורסם

אם תישן מספיק שעות לפני, תהייה מספיק מרוכז.

פורסם
  • מחבר

לדעתך לא ניסיתי? כמה ימים לפני הצו ניסיתי כבר לאזן את השינה, וישנתי בערך 8 שעות לפני השעה שאני צריך לקום לצו הראשון בכל יום, אך זה עדיין לא עובד משום שאני לא רגיל לישון בכאלו שעות ופשוט לא הצלחתי להירדם.

פורסם

בתור אחד שעשה את המבחן הזה לפני שבועיים (טוב נו 13 ימים :P), אני יכול לומר לך גם שאם אתה לא הכי מרוכז בעולם אתה תצליח בהם יפה, ובמיוחד לאור העובדה שזה כמעט בלתי אפשרי להשאר בריכוז גבוה כל כך הרבה זמן (לצורך העינין, עשיתי גם פסיכומטרי וזה בדיוק אותו סיפור). ד"א, זה לא אומר שמקסימום הריכוז שלך יהיה בהתחלה, לי יותר קל להתרכז בסוף לדוגמה.

בכל מקרה - תאכל קודם חטיף אנרגיה או בננה (לא שוקולד! זה ממריץ ל-10-20 דקות ואז יש נפילת סוכר, מה שרק יזיק לך מבחינת הריכוז).

זה גם די בנוי ככה שיש לך לא מעט זמן להכנס לזה, יש לא מעט דפי הוראות ודוגמאות בהתחלה.

ד"א, אמנם אני רואה שפרסמת את זה אתמול, אבל אם אתה רוצה לסגל לגוף שעות שינה חדשות, תן לעצמך לילה לבן/השקמה מוקדמת או כל דבר אחר שיגרום לך להיות עייף וככה תרדם בקלות בשעה שאתה רוצה להרדם בה.

והכי חשוב, בהצלחה! :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים